Lediga jobb som PTP-psykolog i Haninge

Se lediga jobb som PTP-psykolog i Haninge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haninge som finns hos arbetsgivaren.

PTP-psykolog till WeMind Haninge

Ansök    Maj 25    Wemind AB    PTP-psykolog
WeMind är kvalitetsledande inom svensk öppenvårdspsykiatri. Med ett unikt fokus på evidensbaserade vårdinsatser och ständig utvärdering av vårdutfall har vi över 20 000 patienter under behandling. WeMind finns till för att ständigt förbättra psykiatrin i Sverige och genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård gör vi skillnad på riktigt. Att jobba som PTP-psykolog på WeMind På WeMind utövar vi psykologisk behandling på evidensbaserat, strukturerat och m... Visa mer
WeMind är kvalitetsledande inom svensk öppenvårdspsykiatri. Med ett unikt fokus på evidensbaserade vårdinsatser och ständig utvärdering av vårdutfall har vi över 20 000 patienter under behandling. WeMind finns till för att ständigt förbättra psykiatrin i Sverige och genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård gör vi skillnad på riktigt.

Att jobba som PTP-psykolog på WeMind
På WeMind utövar vi psykologisk behandling på evidensbaserat, strukturerat och manualbaserat sätt samt mäter behandlingsutfall och kan få så sätt följa upp att patienten får rätt behandling. Som stöd har du uppdaterat behandlingsmaterial och kunniga kollegor att bolla med.

Inom din PTP-tjänst kommer du få en bred insikt i alla delar av arbetet på allmänpsykiatrisk mottagning. Detta kan innebära till exempel gruppbehandlingar och patient-/närståendeutbildningar i form av föreläsningar. Vi söker dig som vill arbeta med psykologisk behandling i huvudsak.

WeMind har idag ett eget PTP-program som kompletterar PTP-programmet som man som PTP-psykolog deltar i via Region Stockholm. Träffa våra PTP-psykologer här. (https://jobb.wemind.se/departments/ptp-psykolog)

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Bedömningar i form av nybesök och basutredning
- Genomföra behandlingar av de flesta vanliga ångest- och depressionsdiagnoser som social fobi, depression, bipolär sjukdom, GAD och OCD
- Genomföra neuropsykiatriska utredningar med olika frågeställningar
- Vara delaktig i insatser för våra NPF-patienter


Din nya arbetsplats
WeMind Haninge är en allmänpsykiatrisk mottagning för patienter över 18 år som är i behov av specialistpsykiatriska insatser. Vi är 35 medarbetare som består av bl.a. psykologer, specialistläkare i psykiatri, sjuksköterskor, arbetsterapeut samt administrativ personal. Vi behandlar ungefär 3000 patienter. Vi finns i fräscha lokaler nära pendeltågsstationen i Handen, cirka 25 minuter från T-Centralen.

Vi erbjuder en trivsam och välstrukturerad arbetsplats med korta beslutsvägar och väl utformade vårdprocesser där vi sätter patienterna först. För oss är det viktigt att ha roligt tillsammans! Vi trivs väldigt bra ihop och har lätt för att samarbeta och vi hoppas du vill bli en av oss.

Om dig

- Psykologutbildning med inriktning KBT
- Erfarenhet arbete med psykiatriska patienter
- Meriterande: Erfarenhet från arbete som psykologassistent inom psykiatrin, erfarenhet av arbete inom slutenvård


Du trivs med att ta initiativ och att utveckla arbetet framåt. Samtidigt är du flexibel och värdesätter delaktighet och samarbete med andra yrkesgrupper. Du har en positiv inställning och tycker det är viktigt med den sociala arbetsmiljön och teamkänslan.

WeMind erbjuder dig
För oss är det viktigt med en trygg och trivsam arbetsmiljö där varje medarbetare har en stimulerande arbetssituation och att du dessutom har roligt på jobbet. Du får kollegor i olika delar av landet som samarbetar och utbyter erfarenheter samt färdiga arbetsprocesser för bedömning, utförligt behandlingsmaterial och förslag på upplägg för de vanligaste diagnoserna. Läs mer om vårt erbjudande. (https://jobb.wemind.se/pages/vart-erbjudande)

- Handledning med erfaren handledare
- Deltagande i både region Stockholms och WeMinds egna PTP-program
- Regelbunden utbildning och möjlighet till kompetensutveckling, både internt och externt
- Kollektivavtal med tillhörande försäkringar och pension
- Individuell lönesättning
- Möjlighet till visst distansarbete
- Friskvård via Epassi


Din ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2023. Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas under perioden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

- Anställningsform: Visstidsanställning
- Omfattning: Heltid 100%
- Lön: Månadslön
- Tillträde: augusti 2023, enligt överenskommelse


För frågor och mer information är du varmt välkommen att kontakta Yolanda Sandberg, verksamhetschef, 0708-921386 eller [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig och att få berätta mer om oss och hur vi arbetar på WeMind!

Varmt välkommen! Visa mindre

PTP-psykolog till Kognitiva mottagningen Handen

Ansök    Maj 24    Capio Sverige AB    PTP-psykolog
Välkommen till oss! Kognitiva mottagningen ligger på Handens sjukhus och genomför ca 400 utredningar per år av personer som är 65+. Mottagningen består av ett team med läkare, sjuksköterskor, undersköterska, arbetsterapeut och psykolog. Vi arbetar evidensbaserat efter de nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demens samt i enlighet med regionala vårdprogram. Vi är en specialistenhet som har hög kvalité på våra utredningar och nöjda patienter oc... Visa mer
Välkommen till oss!
Kognitiva mottagningen ligger på Handens sjukhus och genomför ca 400 utredningar per år av personer som är 65+.

Mottagningen består av ett team med läkare, sjuksköterskor, undersköterska, arbetsterapeut och psykolog. Vi arbetar evidensbaserat efter de nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demens samt i enlighet med regionala vårdprogram. Vi är en specialistenhet som har hög kvalité på våra utredningar och nöjda patienter och medarbetare. Mottagningen präglas av ett gott teamarbete och hög kompetens. Vi genomför även kurser och föreläsningar inom området demens och bemötande samt samverkar med kommun och primärvård för att skapa en så bra vårdkedja som möjligt för våra patienter. Mottagningen är en del av Capio Äldre och Mobil vård som även har kognitiv mottagning på Dalen, Nacka, Sollentuna och Löwet´s sjukhus. 

Om rollen
Som PTP-psykolog på kognitiva mottagningen är du en viktig del i teamet och din arbetsuppgift är främst att genomföra neuropsykologiska undersökningar med frågeställningen demenssjukdom. Du ska även redovisa dina utredningar på ronder och i slutändan uttala dig gällande den kognitiva funktionsnivån. Även återkoppling till patient och närstående ingår i uppdraget. Utrymme finns att inom ramen för verksamheten föreslå och genomföra egna idéer. Det kommer även finnas möjlighet till stödjande samtal och ytterligare psykologisk behandling via samarbete med vårdcentral.

Det finns ett brett nätverk mellan psykologer och kognitiva mottagningar/minnesmottagningar i regionen utöver det PTP-nätverk som finns i regionen som vi uppmuntrar till att delta i.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. 

Examen från psykologprogrammet är ett krav. 

Intresse för och/eller erfarenhet av neuropsykologiska testningar är en merit. 

Vi erbjuder dig
- Kollektivavtal
- Friskvårdsbidrag
- Frukost varje fredag
- En god arbetsmiljö

Vi hoppas att vi har gjort dig nyfiken på att veta mer om oss och vad vi kan erbjuda dig. Välkommen med din ansökan!


Affärsområdet Capio Äldre och mobil vård erbjuder ett brett utbud av specialiserad sjukvård bestående av: geriatrik (öppen- och slutenvård), Avancerad sjukvård i hemmet (ASiH), akut- och jourläkarbilar, läkarinsatser i särskilt boende (SÄBO), närsjukhus Simrishamn (öppen- och slutenvård), primärvårdsrehabilitering, specialiserad palliativ slutenvård (SPSV) samt specialiserad slutenvårdsrehabilitering. I affärsområdet finns specialistkunskap inom ett flertal områden. Vår personal har både hög kompetens och lång erfarenhet vilket ger de rätta förutsättningarna för att kunna erbjuda sjukvård med fokus på trygghet och livskvalitet.Capio Äldre och mobil vård omsätter 1,5 miljarder kronor och har 1800 medarbetare.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Unga Vuxna-mottagningen i Haninge söker PTP-psykolog

Ansök    Jun 22    Wemind AB    PTP-psykolog
WeMind?är kvalitetsledande inom svensk öppenvårdspsykiatri. Vi består idag av 17 mottagningar med ca 450 medarbetare. Med ett unikt fokus på evidensbaserade vårdinsatser och ständig utvärdering av vårdutfall har vi över 20?000 patienter under behandling.?WeMind?finns till för att ständigt förbättra psykiatrin i Sverige. Genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård gör vi skillnad på riktigt. Din nya arbetsplats Unga Vuxna-mottagningen är en allmänpsyki... Visa mer
WeMind?är kvalitetsledande inom svensk öppenvårdspsykiatri. Vi består idag av 17 mottagningar med ca 450 medarbetare. Med ett unikt fokus på evidensbaserade vårdinsatser och ständig utvärdering av vårdutfall har vi över 20?000 patienter under behandling.?WeMind?finns till för att ständigt förbättra psykiatrin i Sverige. Genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård gör vi skillnad på riktigt.

Din nya arbetsplats

Unga Vuxna-mottagningen är en allmänpsykiatrisk mottagning för patienter mellan 18 och 25 år som är i behov av specialistpsykiatriska insatser. Vi är 15 medarbetare som behandlar ungefär 1000 patienter. Vi finns i fräscha lokaler nära pendeltågsstationen i Handen, cirka 25 minuter från T-Centralen.

Att jobba som PTP-psykolog på WeMind
Psykologens roll på WeMind är central i arbetet med att garantera våra patienter evidensbaserade vårdprocesser och regelbunden uppföljning. Som PTP-psykolog arbetar du främst med bedömning, behandling och utredning. Bedömning görs ofta som en del av basutredningar för patienter som är nya på mottagningen men också inför patienters deltagande i olika typer av insatser och i samband med förnyad vårdplanering. Psykologisk behandling är en mycket viktig del av uppdraget och innefattar alltifrån kortare psykoedukativa insatser i grupp till längre och mer intensiva individuella psykoterapier vid svåra psykiatriska tillstånd. Vi erbjuder också DBT-behandling.

Neuropsykiatriska utredningar utgör också en stor del av arbetet.

Utanför det kliniska arbetet spelar psykologen en viktig roll genom att vara tränad i att tänka enligt vetenskaplig metodik vilket gör att psykologer ofta är duktiga på att ta till sig och utveckla arbetssätt och processer på mottagningen.

Vem söker vi?
Du har psykologexamen med inriktning KBT. I övrigt kommer vi trivas bra tillsammans om du värdesätter; den sociala arbetsmiljön, teamkänslan, flexibilitet, delaktighet och varierande arbetsuppgifter.

WeMind erbjuder dig
- En trygg anställning genom kollektivavtal och försäkringar
- Friskvårdsbidrag via Epassi
- Flextid
- Kollegor i olika delar av landet som samarbetar och utbyter erfarenheter
- Regelbunden utbildning och möjlighet till kompetensutveckling
- Färdiga processer för bedömning, utförligt behandlingsmaterial samt förslag på upplägg för de vanligaste diagnoserna
Anställningsvillkor

- Anställningsform: Visstidsanställning
- Omfattning: Heltid
- Sysselsättningsgrad: 100%
- Lön: Månadslön
- Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 augusti 2022. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under perioden.?Vår ambition är att ge dig en återkoppling på din ansökan inom några veckor.

För frågor och mer information kontakta:

Verksamhetschef Yolanda Sandberg, 0708-921386. Visa mindre

Vi söker nu en PTP-Psykolog till Vendelsö vårdcentral!

Ansök    Mar 29    REGION STOCKHOLM    PTP-psykolog
Vårt anställningserbjudande Vendelsö vårdcentral i Haninge kommun söker nu dig som vill genomföra din PTP (praktisk tjänstgöring för psykologer) på vår vårdcentral. Vi erbjuder nu 1 år lång tidsbegränsad anställning på heltid. Det finns goda möjligheter att själv, på ett flexibelt sätt, styra arbetstiden inom ramen 07.00-17 måndag till fredag. Då alla ordinarie tjänster är tillsatta är möjligheten att arbeta kvar, efter avslutad PTP, tyvärr liten. Som ... Visa mer
Vårt anställningserbjudande
Vendelsö vårdcentral i Haninge kommun söker nu dig som vill genomföra din PTP (praktisk tjänstgöring för psykologer) på vår vårdcentral.

Vi erbjuder nu 1 år lång tidsbegränsad anställning på heltid. Det finns goda möjligheter att själv, på ett flexibelt sätt, styra arbetstiden inom ramen 07.00-17 måndag till fredag. Då alla ordinarie tjänster är tillsatta är möjligheten att arbeta kvar, efter avslutad PTP, tyvärr liten.

Som PTP-psykolog hos oss deltar du i Region Stockholms PTP-program för alla PTP:are i Stockholmsregionen om 6 heldagar. Du deltar även i PTP-aktiviteter som anordnas för PTP-psykologer i primärvården i regionen. 

PTP-handledning ges av en av de legitimerade psykologerna på mottagningen 1 timme per vecka. Utöver PTP-handledningen deltar du även i psykologernas handledning som ges ca en gång per månad.

Vendelsö vårdcentral ligger i Haninge kommun med bra förbindelser till Stockholm city. Till Gullmarsplan tar det ca 25 minuter med buss, 20 minuter med bil. På vårdcentralen arbetar ca 35 medarbetare. Vi är en välfungerande vårdcentral med stabil personalstyrka och få vakanta tjänster. Vi har ca 12500 listade patienter.

På vårdcentralens bedrivs insatser för patienter med mild till måttlig psykisk ohälsa, psykisk sjukdom eller beroende. Utöver läkare och sjuksköterskor består personalen som arbetar med insatser för psykisk hälsa idag av två legitimerade psykologer o en legitimerad psykoterapeut, alla med utbildning inom KBT. Vi arbetar efter den stegvisa vårdmodell som tagits fram på Gustavsbergs vårdcentral som vi försöker anpassa till lokala förhållanden.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifter för en PTP-psykolog hos oss består i hög grad av bedömningar, rådgivande samtal, guidad självhjälp och kortare individuella kontakter, genom fysiska besök eller videosamtal. Även längre individuella kontakter erbjuds vid behov. Arbete med patienter i gruppformat kan komma att bli aktuellt beroende på förutsättningar, behov och individuella önskemål.

Kvalifikationer
Psykologexamen(ska styrkas genom uppvisande av examensbevis)
Grundutbildning i KBT

Erfarenhet av primärvård eller vårdinrättningar med närliggande uppdrag såsom barn- och mödrahälsovård, specialistpsykiatri eller beroendevård är meriterande.

Personliga egenskaper
Då vi värnar om den psykosociala miljön på vårdcentralen kommer vikt även läggas vid personliga egenskaper. Utöver intresse av arbete inom primärvården och goda kunskaper inom relevanta ämnesområden förväntas du vara öppen (tex beredd att prova olika arbetssätt och metoder), generös (t.ex att vid behov dela med dig av kunskaper till kollegor på vårdcentralen) och lyhörd (t.ex beredd att vid behov anpassa dig efter patienters eller kollegors behov och önskemål)

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/ Visa mindre

PTP-psykolog till Minnesmottagningen Handen

Ansök    Maj 18    Aleris Närsjukvård AB    PTP-psykolog
Om Aleris Närsjukvård Aleris Närsjukvård AB bedriver geriatrik, ASIH, sluten palliativ vård, vårdcentral, primärvårdsrehabilitering och basal hemsjukvård. Ett tydligt vårdkoncept med god samverkan möjliggör säkra vårdövergångar för våra patienter. Våra medarbetare drivs av stort engagemang, hög delaktighet och delar våra värderingar ansvarsfullt, enkelt och innovativt. Vi är en del av Aleris Sverige AB som är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföre... Visa mer
Om Aleris Närsjukvård

Aleris Närsjukvård AB bedriver geriatrik, ASIH, sluten palliativ vård, vårdcentral, primärvårdsrehabilitering och basal hemsjukvård. Ett tydligt vårdkoncept med god samverkan möjliggör säkra vårdövergångar för våra patienter. Våra medarbetare drivs av stort engagemang, hög delaktighet och delar våra värderingar ansvarsfullt, enkelt och innovativt.

Vi är en del av Aleris Sverige AB som är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Aleriskoncernen i Skandinavien har ca 5 400 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK. Vi använder oss av bakgrundskontroll vid anställning och ställer krav på uppvisande av vaccinationsintyg för covid-19 vid anställning i vårdnära arbete.

Läs mer på: www.aleris.se

På Aleris känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. De förändringar vår bransch genomgår innebär möjligheter för oss att tänka om och tänka nytt. Det gillar vi och det är något som vi tycker utmärker oss. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt. Du också?

Om Aleris Minnesmottagning Handengeriatriken

Minnesmottagningen ligger på Handens sjukhus och genomför ca 400 utredningar per år av personer som är 65+. Mottagningen består av ett team med läkare, sjuksköterskor, undersköterska, arbetsterapeut och psykolog. Vi arbetar evidensbaserat efter de nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demens samt i enlighet med regionala vårdprogram. Vi är en specialistenhet som har hög kvalité på våra utredningar och nöjda patienter och medarbetare. Mottagningen präglas av ett gott teamarbete och hög kompetens. Vi genomför även navigeringskurser, föreläsningar inom området demens och bemötande samt samverkar med kommun och primärvård för att skapa en så bra vårdkedja som möjligt för våra patienter. Minnesmottagningen är en del av Aleris Närsjukvård AB som också har en minnesmottagning på Dalens sjukhus.

Till verksamheten söker vi nu en PTP-psykolog med start till hösten.

Om arbetet och din utveckling

Som PTP-psykolog på minnesmottagningen är din arbetsuppgift främst att genomföra neuropsykologiska undersökningar med frågeställningen demenssjukdom. Du ska även redovisa dina utredningar på ronder och i slutändan uttala dig gällande den kognitiva funktionsnivån. Även återkoppling till patient och närstående samt utbildning och handledning ingår i uppdraget. Det kommer även finnas möjlighet till stödjande samtal och ytterligare psykologisk behandling via samarbetet med vår vårdcentral.

Det finns ett brett nätverkande mellan psykologer och minnesmottagningar i regionen utöver det PTP-nätverk som finns i regionen som vi uppmuntrar till att delta i.

Om dig vi söker

Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga.

Examen från psykologprogrammet är ett krav.

Intresse för och/eller erfarenhet av neuropsykologiska testningar är en merit.

Övrigt

• Anställningsform: Allmän visstidsanställning, 1 år. Heltid.
• Tillträde: 1 Sept
• Individuell lönesättning
• Kollektivavtal finns
• Friskvårdsbidrag om 3000 kronor per år

Ansökan och kontakt
Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansöker gör du enklast genom att fylla i dina uppgifter på denna sida. Sista ansökningsdag är 22-06-17 men eftersom vi gör löpande urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Katarina Åhman på telefon 08-606 40 84 el [email protected].

Hoppas att vi hörs!

–--------------------------------------------------------

Vi genomför bakgrundskontroller på alla våra slutkandidater med hjälp av extern samarbetspartner. I bakgrundskontrollen ingår legitimationskontroll hos Socialstyrelsen och tillsynsärenden hos IVO i de fall det är legitimerade yrken, i övrigt ingår även brottmåls-, folkbokförings-, och ekonomisk historik.

I denna rekrytering har vi gjort ett aktivt val av annonsering och rekryteringsstöd och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryterings- eller annonseringsbolag. Visa mindre

Vi söker nu en PTP-Psykolog till Vendelsö vårdcentral!

Ansök    Mar 17    REGION STOCKHOLM    PTP-psykolog
Vårt anställningserbjudande Vendelsö vårdcentral i Haninge kommun söker nu dig som vill genomföra din PTP (praktisk tjänstgöring för psykologer) på vår vårdcentral. Vi erbjuder nu 1 år lång tidsbegränsad anställning på heltid. Det finns goda möjligheter att själv, på ett flexibelt sätt, styra arbetstiden inom ramen 07.00-17 måndag till fredag. Då alla ordinarie tjänster är tillsatta är möjligheten att arbeta kvar, efter avslutad PTP, tyvärr liten. Som ... Visa mer
Vårt anställningserbjudande
Vendelsö vårdcentral i Haninge kommun söker nu dig som vill genomföra din PTP (praktisk tjänstgöring för psykologer) på vår vårdcentral.

Vi erbjuder nu 1 år lång tidsbegränsad anställning på heltid. Det finns goda möjligheter att själv, på ett flexibelt sätt, styra arbetstiden inom ramen 07.00-17 måndag till fredag. Då alla ordinarie tjänster är tillsatta är möjligheten att arbeta kvar, efter avslutad PTP, tyvärr liten.

Som PTP-psykolog hos oss deltar du i Region Stockholms PTP-program för alla PTP:are i Stockholmsregionen om 6 heldagar. Du deltar även i PTP-aktiviteter som anordnas för PTP-psykologer i primärvården i regionen. 

PTP-handledning ges av en av de legitimerade psykologerna på mottagningen 1 timme per vecka. Utöver PTP-handledningen deltar du även i psykologernas handledning som ges ca en gång per månad.

Vendelsö vårdcentral ligger i Haninge kommun med bra förbindelser till Stockholm city. Till Gullmarsplan tar det ca 25 minuter med buss, 20 minuter med bil. På vårdcentralen arbetar ca 35 medarbetare. Vi är en välfungerande vårdcentral med stabil personalstyrka och få vakanta tjänster. Vi har ca 12500 listade patienter.

På vårdcentralens bedrivs insatser för patienter med mild till måttlig psykisk ohälsa, psykisk sjukdom eller beroende. Utöver läkare och sjuksköterskor består personalen som arbetar med insatser för psykisk hälsa idag av två legitimerade psykologer o en legitimerad psykoterapeut, alla med utbildning inom KBT. Vi arbetar efter den stegvisa vårdmodell som tagits fram på Gustavsbergs vårdcentral som vi försöker anpassa till lokala förhållanden.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifter för en PTP-psykolog hos oss består i hög grad av bedömningar, rådgivande samtal, guidad självhjälp och kortare individuella kontakter, genom fysiska besök eller videosamtal. Även längre individuella kontakter erbjuds vid behov. Arbete med patienter i gruppformat kan komma att bli aktuellt beroende på förutsättningar, behov och individuella önskemål.

Kvalifikationer
Psykologexamen(ska styrkas genom uppvisande av examensbevis)
Grundutbildning i KBT

Erfarenhet av primärvård eller vårdinrättningar med närliggande uppdrag såsom barn- och mödrahälsovård, specialistpsykiatri eller beroendevård är meriterande.

Personliga egenskaper
Då vi värnar om den psykosociala miljön på vårdcentralen kommer vikt även läggas vid personliga egenskaper. Utöver intresse av arbete inom primärvården och goda kunskaper inom relevanta ämnesområden förväntas du vara öppen (tex beredd att prova olika arbetssätt och metoder), generös (t.ex att vid behov dela med dig av kunskaper till kollegor på vårdcentralen) och lyhörd (t.ex beredd att vid behov anpassa dig efter patienters eller kollegors behov och önskemål)

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/ Visa mindre

WeMind Haningemottagningen söker PTP-psykologer

Ansök    Mar 4    Wemind AB    PTP-psykolog
WeMind är kvalitetsledande inom svensk öppenvårdspsykiatri. Vi består idag av 17 mottagningar med ca 450 medarbetare. Med ett unikt fokus på evidensbaserade vårdinsatser och ständig utvärdering av vårdutfall behandlar vi över 20 000 patienter. WeMind finns till för att ständigt förbättra psykiatrin i Sverige. Genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård vill vi göra skillnad på riktigt. Om oss: Haningemottagningen är en allmänpsykiatrisk mottagning för... Visa mer
WeMind är kvalitetsledande inom svensk öppenvårdspsykiatri. Vi består idag av 17 mottagningar med ca 450 medarbetare. Med ett unikt fokus på evidensbaserade vårdinsatser och ständig utvärdering av vårdutfall behandlar vi över 20 000 patienter. WeMind finns till för att ständigt förbättra psykiatrin i Sverige. Genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård vill vi göra skillnad på riktigt.

Om oss:

Haningemottagningen är en allmänpsykiatrisk mottagning för patienter över 18 år som är i behov av specialistpsykiatriska insatser. Vi är 35 medarbetare som behandlar ungefär 3000 patienter. Vi finns i fräscha lokaler nära pendeltågsstationen i Handen, cirka 25 minuter från T-Centralen.

Att jobba som PTP-psykolog på WeMind Psykologens roll på WeMind är central i arbetet med att garantera våra patienter evidensbaserade vårdprocesser och regelbunden uppföljning. Som PTP-psykolog arbetar du främst med bedömning, behandling och utredning. Bedömning görs ofta som en del av basutredningar för patienter som är nya på mottagningen men också inför patienters deltagande i olika typer av insatser och i samband med förnyad vårdplanering. Psykologisk behandling är en mycket viktig del av uppdraget och innefattar alltifrån kortare psykoedukativa insatser i grupp till längre och mer intensiva individuella psykoterapier vid svåra psykiatriska tillstånd. Vi erbjuder också DBT-behandling.

Neuropsykiatriska utredningar utgör också en stor del av arbetet.

Utanför det kliniska arbetet spelar psykologen en viktig roll genom att vara tränad i att tänka enligt vetenskaplig metodik vilket gör att psykologer ofta är duktiga på att ta till sig och utveckla arbetssätt och processer på mottagningen.

Om dig

Du har psykologexamen med inriktning KBT. I övrigt kommer vi trivas bra tillsammans om du värdesätter; den sociala arbetsmiljön, teamkänslan, flexibilitet, delaktighet och varierande arbetsuppgifter.

Vi erbjuder

- En trygg anställning genom kollektivavtal och försäkringar
- Friskvårdsbidrag via Epassi
- Flextid
- Kollegor i olika delar av landet som samarbetar och utbyter erfarenheter
- Regelbunden utbildning och möjlighet till kompetensutveckling
- Färdiga processer för bedömning, utförligt behandlingsmaterial samt förslag på upplägg för de vanligaste diagnoserna
Anställningsvillkor

- Anställningsform: Visstidsanställning
- Omfattning: Heltid
- Sysselsättningsgrad: 100%
- Lön: Månadslön
- Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse


För mer information kontakta verksamhetschef Yolanda Sandberg, 0708-921386. Vi intervjuar löpande. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

PTP-Psykolog till Minnesmottagning

Ansök    Maj 5    Aleris Närsjukvård AB    PTP-psykolog
Om Aleris Närsjukvård Aleris Närsjukvård AB bedriver geriatrik, ASIH, sluten palliativ vård, vårdcentral, primärvårdsrehabilitering och basal hemsjukvård. Ett tydligt vårdkoncept med god samverkan möjliggör säkra vårdövergångar för våra patienter. Våra medarbetare drivs av stort engagemang, hög delaktighet och delar våra värderingar tillgänglighet, respekt, ansvar, kompetens och omtanke. Vi använder oss av bakgrundskontroll vid anställning. Vi är sedan d... Visa mer
Om Aleris Närsjukvård

Aleris Närsjukvård AB bedriver geriatrik, ASIH, sluten palliativ vård, vårdcentral, primärvårdsrehabilitering och basal hemsjukvård. Ett tydligt vårdkoncept med god samverkan möjliggör säkra vårdövergångar för våra patienter. Våra medarbetare drivs av stort engagemang, hög delaktighet och delar våra värderingar tillgänglighet, respekt, ansvar, kompetens och omtanke. Vi använder oss av bakgrundskontroll vid anställning.

Vi är sedan den 1 april 2020 en del av Aleris Sverige AB. Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Efter sammanslagningen har Aleriskoncernen i Skandinavien 5 400 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK. Aleris ägs av Triton.

Om oss

Minnesmottagningen ligger på Handens sjukhus och genomför ca 400 utredningar per år av personer som är 65+.

Mottagningen består av ett team med sjuksköterskor, undersköterska, läkare, arbetsterapeut och psykolog.

Vi arbetar evidensbaserat efter de nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demens samt i enlighet med regionala vårdprogram.

Vi är en specialistenhet som har hög kvalité på våra utredningar och nöjda patienter och medarbetare. Mottagningen präglas av ett gott teamarbete och hög kompetens med bland annat en Silvialäkare och en Silviasjuksköterska.

Vi genomför även navigeringskurser, föreläsningar inom området demens och bemötande samt samverkar med kommun och primärvård för att skapa en så bra vårdkedja som möjligt för våra patienter.

Minnesmottagningen är en del av Aleris Närsjukvård AB som också har en minnesmottagning på Dalens sjukhus där det finns PTP-Psykolog och vi har ett aktivt samarbete mellan mottagningarna.

Arbetsuppgifter

Som PTP-Psykolog på minnesmottagning är din arbetsuppgift främst att genomföra neuropsykologiska undersökningar med frågeställningen demenssjukdom. Du ska även redovisa dina utredningar på ronder och i slutändan uttala dig gällande den kognitiva funktionsnivån.

Även återkoppling till patient och närstående samt utbildning och handledning ingår i uppdraget. Det kommer även finnas möjlighet till stödjande samtal och ytterligare psykologisk behandling via samarbetet med vår vårdcentral

Kompetens

Examen från psykologprogrammet är ett krav.

Intresse för och/eller erfarenhet av neuropsykologiska testningar är en merit.

Du bör vara flexibel, ansvarstagande och ha god samarbetsförmåga.

Anställningen är på ett år mellan 2021-09-01 till 2022-09-01

Sysselsättningsgrad: 100%

Intervjuer sker löpande Visa mindre

PTP psykolog, Centrum för lärande och hälsa

Ansök    Dec 3    Haninge kommun    PTP-psykolog
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss   Ditt uppdrag Vi vill att du som PTP-psykolog ska bidra med förståelse och kunskap om hur psykologiska faktorer i ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att utvecklas med oss
 

Ditt uppdrag
Vi vill att du som PTP-psykolog ska bidra med förståelse och kunskap om hur psykologiska faktorer i samverkan med miljön påverkar elevers möjligheter till att vara lärande och må bra i skolan.

Du använder många olika metoder för att nå dessa mål. Du arbetar konsultativt, utreder i viss mån och arbetar med kompetensutveckling.

Som PTP-psykolog skall du tillsammans med skolans övriga elevhälsa bidra till att utveckla metoder för att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du kommer under handledning bli ansvarig psykolog i relation till vissa skolor.

Vi söker dig som tycker att skolan har en avgörande betydelse för elevers framtid, som känner starkt för vikten av lärande och utbildning och som därmed tycker att skolan är en av de viktigaste arenorna att arbeta inom. Vi söker dig som kan ta egna initiativ och som gärna delar med dig av dina erfarenheter. Vi ser fram emot att höra vad du kan och vill bidra med.

Det här söker vi hos dig
Du har avlagt psykologexamen.

Du är intresserad av såväl konsultativt arbetssätt som kartläggning/utredning, kompetensutveckling och arbete med stöd på individnivå till elever.

Du ser samarbete som en självklar förutsättning för arbetet, såväl med olika professioner som med dina närmaste kollegor. Du är självgående, visar prov på personlig mognad, har en kommunikativ förmåga och känner och visar empati för elever med stödbehov. I ditt arbete är du strukturerad, arbetar med omdöme och ser att din roll är att ge stöd och service åt andra.

 

Det här kan vi erbjuda dig
Du får vara med och bygga en fantastisk elevhälsa som sätter det förbyggande och främjande uppdraget i fokus?

Du får arbeta med engagerade förskole- skolpsykologkollegor som samtliga ingår i utbildningsförvaltningens Centrum för lärande och hälsa. Vars uppdrag är att stödja, utveckla och utmana Haninges förskolor, grundskolor och gymnasiet i uppdraget att förbättra lärmiljöerna och höja elevernas resultat.  

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Förutom den fortlöpande handledningen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

PTP - psykolog till WeMind HVB

Ansök    Mar 11    WeMind    PTP-psykolog
WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa på Gålö i Haninge kommun. Vår utgångspunkt är att vi tror att ungdomar som placeras av Socialtjänstenbehöver extraordinärt bra insatser för att vända sin utveckling. Därför satsar vi på ett koncept där vården ska utformas och genomföras av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Detta innebär att alla som ... Visa mer
WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa på Gålö i Haninge kommun.

Vår utgångspunkt är att vi tror att ungdomar som placeras av Socialtjänstenbehöver extraordinärt bra insatser för att vända sin utveckling. Därför satsar vi på ett koncept där vården ska utformas och genomföras av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Detta innebär att alla som är inskrivna hos oss erbjuds behandling genomförd av våra egna psykologer som jobbar heltid på plats i verksamheten, detta för att på allvar kunna ge evidensbaserad vård till de som behöver den bäst.

Vi söker en till psykolog till vårt team som vill vara med och skapa Sveriges i särklass bästa behandlingshem.

Stämmer detta på dig?

Du ska ha inlärningsteori som din självklara teoretiska hemvist och gärna ha ett stort intresse för organisationsarbete och personalhandledning. Vi arbetar med KBT i våra individualterapier och det är en fördel om du har erfarenhet av vår målgrupp, ungdomar med en komplex problembild bestående av både funktionsvariationer, familjeproblem och psykiatriska behov. I handledningsarbetet hos oss är det en fördel om du har erfarenheter av praktiskt arbete på behandlingshem eller vårdavdelning sedan tidigare. Att ha erfarenheter från psykiatri eller forskning är meriterande liksom kunskaper om autism, intellektuella funktionsnedsättningar eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vill du?

Denna tjänst är för dig som älskar beteendeanalys och som vill ha mycket tid att vända och vrida på kontingenser för att skapa optimala förutsättningar för beteendeförändring. Du ska även gilla tanken på att jobba i team i ungdomarnas vardag snarare än i mottagningsrum och i den kontexten sätta ihop och genomföra intensiva KBT-behandlingar och samverka med både personalgrupp, den unges familj samt andra vårdgivare. Vi samarbetar nära med barnpsykiatrin i de flesta av våra ärenden. Förutom behandling ansvarar du tillsammans med de andra psykologerna för handledning av resten av personalgruppen i TBA, detta i syfte att skapa en maximalt behandlande miljö. Detta är en unik möjlighet för dig som vill arbeta i ett tvärprofessionellt team i en riktigt BA-intensiv miljö, kanske den mest kunskapsintensiva på sitt område.

Vi har kollektivavtal, friskvårdsbidrag och flextid.I och med att tjänsten innebär arbete med barn och unga inom socialtjänsten krävs att du uppvisar utdrag ur misstanke- och belastningsregistret som en del i verksamhetens lagstadgade lämplighetsbedömning inför anställning.

Tillträde: Vi vill att du börjar din tjänstgöring någon gång mellan maj och september.

Tjänsten avser tillsvidareanställning och är enheltidstjänst 40 tim/vecka. Telefonjour ingår vissa tider efter en inskolningsperiod. Separat ersättning utgår för jour. Visa mindre