Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Haninge

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Haninge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haninge som finns hos arbetsgivaren.

Komminister till Haninge pastorat

Ansök    Feb 9    Haninge Pastorat    Komminister
Komminister till Svenska kyrkan i Haninge, är det du eller någon du känner? Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla som bor eller uppehåller sig ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, ansvar, empati och respekt är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.... Visa mer
Komminister till Svenska kyrkan i Haninge, är det du eller någon du känner?
Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla som bor eller uppehåller sig ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, ansvar, empati och respekt är viktiga ledord för oss.
Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge. Vår kommun är i ett expansivt skede med mycket nybyggnation.
Haninge pastorat söker en komminister som kan göra gudstjänster till inspirerande och engagerande upplevelser! Vi tror på att sprida glädje och skapa meningsfulla mötesplatser. Nu söker vi en person som kan kombinera andlighet med en varm och inbjudande atmosfär. Som komminister har du en unik roll i att guida och stödja våra församlingsmedlemmar i deras andliga resa. Du kommer att ha din utgångspunkt i Västerhaninge där kyrka och församlingshem ligger ett stenkast från pendeltågsstationen.
Om rollen
Som präst arbetar du över hela pastoratet men har din utgångspunkt i Västerhaninge. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar, själavård, konfirmand och ungdomsgrupper. Därför är det viktigt att har en bredd och kan tänka dig att satsa din energi på unga människor såväl som själavård och gudstjänster.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du ska tycka att konfirmander och ungdomar är viktiga och har sin givna plats i kyrka och församling. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera andra.
Kvalifikationer för rollen
Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan.
Erfarenhet av arbete med ungdomar, konfirmander och skolkontakter är meriterande.

Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en marknadsmässig lön och stimulerande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.?Som arbetsgivare erbjuder vi även friskvårdsbidrag och möjlighet till subventionerande luncher. Vi arbetar med årsarbetstid med syfte att finna en god balans mellan arbetsliv- och privatliv.
Tillsammans kan vi bygga en meningsfull och levande kyrka där människor känner sig hemma och stärkta i sin tro. Om du letar efter en möjlighet att växa andligt och samtidigt skapa en positiv förändring i människors liv, kan du vara den person vi söker. Vi hoppas att du ansöker till denna fantastiska möjlighet att bli en del av vårt pastorat och samhälle.
Upplysningar om tjänsten: Krister Stenberg, kyrkoherde?08-555?670 23.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enl. ök. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid ev tillsättning uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister.
Vi kallar till intervju löpande och sätter stor vikt vid personlig lämplighet.
Skicka din ansökan?till e-post:[email protected]. Bifoga personligt brev, CV och prästbrev. Vi vill ha din ansökan senast den 2024-02-29. Skriv “Komminister” i ämnesraden.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Erfaren hälsoskyddsinspektör till hälsoskyddsenheten

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som är kunnig inom hälsoskyddstillsyn och som vill bidra med din kunskap och erfarenhet. Hälsoskyddsenheten arbetar med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken och strålskyddslagstiftningen. Vi ansvarar för tillsynen över skolor och förskolor, hygienslokaler, bassängbad, boenden och bostadsföretag. Vidare ingår handläggning av ärenden såsom anmälningar och remisser frå... Visa mer
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som är kunnig inom hälsoskyddstillsyn och som vill bidra med din kunskap och erfarenhet.
Hälsoskyddsenheten arbetar med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken och strålskyddslagstiftningen. Vi ansvarar för tillsynen över skolor och förskolor, hygienslokaler, bassängbad, boenden och bostadsföretag. Vidare ingår handläggning av ärenden såsom anmälningar och remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner samt handläggning av klagomål.
Hälsoskyddsenheten är en del av en avdelning som består av 14 medarbetare. Vi handlägger ärenden inom livsmedel, alkohol och tobak samt hälsoskydd och leds av en avdelningschef. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, flera med lång erfarenhet. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra
I rollen ingår att planera, bevaka, driva och utveckla arbetet och tillsynen inom ditt område. Du kommer att få stort förtroende att driva stora delar av ditt jobb självständigt.?Hos oss arbetar vi även i team utifrån våra sakområden där vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå. Du behöver därför trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar.
I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.
Din bakgrund
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. Din bakgrund speglar kunskap av myndighetsutövning, förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom erfarenhet av tillsyn och handläggning av hälsoskyddsärenden.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs. I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.
Då delar av jobbet sker i fält genom besök behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.
En bra dag på jobbet
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din
arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt och vi firar gärna – både stort och smått. En gång i månaden äter vi gemensam frukost. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.?
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.
Om oss
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 175 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.
Vi sitter intill Haninge centrum med butiker och restauranger och Handens pendeltågstation med 25 minuter till T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se, eller sök upp oss på Facebook och LinkedIn.
Anställning
Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.
Ansökan?
Sök jobbet via e-post: [email protected].
Sista ansökningsdag: 2024-05-12. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Ange referensnummer: 2024- 1626
Välkommen med din ansökan!
Kontaktperson
Malin Husberg, avdelningschef
Telefon: 08-606 54 30
Jens Möller, Förbundschef
Telefon: 08-606 93 24
Facklig företrädare
Margareta Jonsson, Naturvetarna
Telefon: 08-606 93 07 Visa mindre

Miljöinspektör

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljöskydd och som vill bidra med din kunskap och erfarenhet.? Miljöavdelningen arbetar med tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden (både små och stora), besvarar remisser och handlägger anmälningar och klagomålsärenden. I tjänsten ingår arbete med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Vi ser... Visa mer
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljöskydd och som vill bidra med din kunskap och erfarenhet.?
Miljöavdelningen arbetar med tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden (både små och stora), besvarar remisser och handlägger anmälningar och klagomålsärenden. I tjänsten ingår arbete med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Vi ser gärna att du har kunskap inom kemikalielagstiftningen, reningsverk, avfall- och vattenfrågor.
Miljöavdelningen består av 13 medarbetare och leds av en avdelningschef. Vi är ett härligt gäng som drivs av stort engagemang. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.?
I rollen ingår att planera, bevaka, driva och utveckla arbetet och tillsynen inom ditt område. Du kommer att få stort förtroende att driva stora delar av ditt jobb självständigt.?Hos oss arbetar vi även i team utifrån våra sakområden där vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå. Du behöver därför trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar.
I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.?
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.?
Din bakgrund?
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. Din bakgrund speglar rejäl kunskap av myndighetsutövning, förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom lång erfarenhet av tillsyn och prövning av miljöskyddsärenden.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs. I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.?
Då delar av jobbet sker i fält genom besök behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.?
En bra dag på jobbet?
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt och vi firar gärna - både stort och smått. En gång i månaden äter vi gemensam frukost. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.??
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.?
Om oss?
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 175 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.
Vi sitter intill Haninge centrum med butiker och restauranger och Handens pendeltågstation med 25 minuter till T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se eller på LinkedIn. Visa mindre

Finskspråkig komminister till Haninge pastorat

Ansök    Feb 9    Haninge Pastorat    Komminister
Vi söker finskspråkig komminister till Svenska kyrkan i Haninge?, är det du eller någon du känner? Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla som bor eller uppehåller sig ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, ansvar, empati och respekt är viktiga ledord för oss.? Var med och utveckla den finskspråkiga verksamheten i Haninge. Haninge kommun är ett finskt förvaltningsområde och därför är det vi... Visa mer
Vi söker finskspråkig komminister till Svenska kyrkan i Haninge?, är det du eller någon du känner?
Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla som bor eller uppehåller sig ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, ansvar, empati och respekt är viktiga ledord för oss.?
Var med och utveckla den finskspråkiga verksamheten i Haninge. Haninge kommun är ett finskt förvaltningsområde och därför är det viktigt för oss som pastorat att kunna bistå med finskspråkiga gudstjänster, kyrkliga handlingar och själavård. Du kommer att få arbeta med människor i alla åldrar i ett pastorat där stad och skärgård möts.
Om rollen
Som finskspråkig präst hos oss blir din primära uppgift att fortsätta utveckla den finskspråkiga verksamheten i hela pastoratet och i tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar och själavård.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera.
Kvalifikationer för rollen
• Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan eller i Evangelisk-Lutherska kyrkan i Finland.
• Du gillar att leda gudstjänster och kyrkliga handlingar framför allt i finsktalande sammanhang.
• Du har god social kompetens och en vilja att finnas med på kyrkkaffe och gemenskapsträffar när det är möjligt.
• Tvåspråkighet både i svenska och finska.
Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en marknadsmässig lön och utvecklande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.?Som arbetsgivare erbjuder vi även friskvårdsbidrag och möjlighet till subventionerade luncher. Vi arbetar med årsarbetstid med syfte att finna en god balans mellan arbetsliv- och privatliv.
Om anställningen:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enligt överenskommelse och provanställning kan komma att tillämpas.
Vid eventuell tillsättning uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister.
Intervjuer kommer att hållas löpande.
Bifoga personligt brev, CV och prästbrev i din ansökan som vi önskar senast den 2024-02-29. Märk ämnesraden med ”Finsktalande komminister”.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Tyresta nationalpark söker naturvårdare!

Ansök    Jul 18    Stift Tyrestaskogen    Botaniker
Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar och utvecklar Tyresta, ett av Europas mest sevärda och välbesökta naturområden. Kärnområdet utgörs av Tyresta nationalpark med sin stora urskog, en av Sveriges 30 nationalparker. I Tyresta kan besökaren uppleva orördhet och stillhet i en vacker natur med höga biologiska värden. Till vår Fältenhet söker vi nu en kunnig naturvårdare som vill bidra med praktiska insatser, kreativitet och kunskap inom naturvård och förvaltnin... Visa mer
Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar och utvecklar Tyresta, ett av Europas mest sevärda och välbesökta naturområden. Kärnområdet utgörs av Tyresta nationalpark med sin stora urskog, en av Sveriges 30 nationalparker. I Tyresta kan besökaren uppleva orördhet och stillhet i en vacker natur med höga biologiska värden.
Till vår Fältenhet söker vi nu en kunnig naturvårdare som vill bidra med praktiska insatser, kreativitet och kunskap inom naturvård och förvaltning av friluftsliv. Vi erbjuder en vacker arbetsplats, bara 30 min från Stockholms city med kollegor som har ett stort engagemang för Tyresta och Tyrestas besökare!
Arbetsbeskrivning
Fältenheten svarar för nationalparksförvaltningens uppgifter inom naturvård, naturbevakning, anläggning och underhåll av friluftsanordningar och annan infrastruktur så som vindskydd, eldstäder, vandringsleder, vägar, byggnader med mera. Vårt uppdrag handlar om att bevara och utveckla den biologiska mångfalden och att underlätta för våra besökare från när och fjärran att uppleva Tyresta. Naturvårdarna deltar även i verksamheten vid vårt ekologiska jordbruk på Tyresta gård, där betet med svenska lantraser som bas bidrar till att hålla naturreservatets kulturlandskap öppet.
I arbetsuppgifterna ingår att under Fältchefens ledning planera och utföra naturvårdsarbeten, till exempel skogliga åtgärder, ängsslåtter, restaurering av våtmarker samt miljöövervakning och inventering av Tyrestas fauna och flora. Du jobbar med att hålla leder och vägar framkomliga och våra friluftsanordningar och fordon i bra skick. Du kommer att möta många besökare ute i fält och är en representant för nationalparksförvaltningen där det goda värdskapet står i centrum. Naturvårdaren kommer också att tjänstgöra som naturbevakare och informera besökare om föreskrifter och tillrättavisa överträdelser. Verksamheten är mycket varierande och ofta händelsestyrd, varför det är viktigt att vara lyhörd och kunna ha ett lugnt och strategiskt förhållningssätt.
Din profil
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom biologi, naturvård, skogsvetenskap eller liknande och erfarenhet av praktiskt naturvårdsarbete och skötsel av friluftsanordningar i skyddade områden. Du har en praktisk fallenhet, kan hantera verktyg och maskiner samt framföra terrängfordon och båtar. Du har en naturlig förmåga att hantera människor och ett engagemang för att visa upp vår spännande verksamhet för många besökare. Meriterande är erfarenhet av arbete på lantbruk, behörighet för motorsåg, jägarexamen, utbildning till naturvårdsvakt, jakt- och fisketillsynsman och grundläggande nautisk kompetens. Även goda artkunskaper kombinerat med en ekologisk helhetssyn är en merit i arbetet med biotopvårdande skötsel. Du talar flytande svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande. Tjänsten är fysiskt krävande och arbetsintensiv året om i alla väder. Självklart har du körkort B för manuell växellåda. Du har tillgång till eget färdmedel till arbetet då lokaltrafiken inte täcker upp för gällande arbetstider. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Tjänsten är en heltidstjänst
Arbetsplatsen är belägen i Tyresta by, Vendelsö. Arbetstiden är mellan 07:30 och 16:00, men kvälls- och helgarbete förekommer liksom några resor per år. Vi har kollektivavtal och tillämpar provanställning. Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.
Välkommen med din ansökan inklusive CV och personligt brev så snart som möjligt då intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 6 augusti. Märk ämnesraden med ”naturvårdare” och mejla till [email protected].
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta nationalparkschef Jonas Ekstrand, [email protected] eller 070-302 08 96 (telefontid vardagar 13-14).
Läs mer om Tyresta: www.sverigesnationalparker.se/tyresta, www.tyresta.se, www.facebook.com/Tyresta Visa mindre

Tyresta nationalpark söker naturvårdare!

Ansök    Aug 8    Stift Tyrestaskogen    Botaniker
Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar och utvecklar Tyresta, ett av Europas mest sevärda och välbesökta naturområden. Kärnområdet utgörs av Tyresta nationalpark med sin stora urskog, en av Sveriges 30 nationalparker. I Tyresta kan besökaren uppleva orördhet och stillhet i en vacker natur med höga biologiska värden. Till vår Fältenhet söker vi nu en kunnig naturvårdare som vill bidra med praktiska insatser, kreativitet och kunskap inom naturvård och förvaltnin... Visa mer
Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar och utvecklar Tyresta, ett av Europas mest sevärda och välbesökta naturområden. Kärnområdet utgörs av Tyresta nationalpark med sin stora urskog, en av Sveriges 30 nationalparker. I Tyresta kan besökaren uppleva orördhet och stillhet i en vacker natur med höga biologiska värden.
Till vår Fältenhet söker vi nu en kunnig naturvårdare som vill bidra med praktiska insatser, kreativitet och kunskap inom naturvård och förvaltning av friluftsliv. Vi erbjuder en vacker arbetsplats, bara 30 min från Stockholms city med kollegor som har ett stort engagemang för Tyresta och Tyrestas besökare!
Arbetsbeskrivning
Fältenheten svarar för nationalparksförvaltningens uppgifter inom naturvård, naturbevakning, anläggning och underhåll av friluftsanordningar och annan infrastruktur så som vindskydd, eldstäder, vandringsleder, vägar, byggnader med mera. Vårt uppdrag handlar om att bevara och utveckla den biologiska mångfalden och att underlätta för våra besökare från när och fjärran att uppleva Tyresta. Naturvårdarna deltar även i verksamheten vid vårt ekologiska jordbruk på Tyresta gård, där betet med svenska lantraser som bas bidrar till att hålla naturreservatets kulturlandskap öppet.
I arbetsuppgifterna ingår att under Fältchefens ledning planera och utföra naturvårdsarbeten, till exempel skogliga åtgärder, ängsslåtter, restaurering av våtmarker samt miljöövervakning och inventering av Tyrestas fauna och flora. Du jobbar med att hålla leder och vägar framkomliga och våra friluftsanordningar och fordon i bra skick. Du kommer att möta många besökare ute i fält och är en representant för nationalparksförvaltningen där det goda värdskapet står i centrum. Naturvårdaren kommer också att tjänstgöra som naturbevakare och informera besökare om föreskrifter och tillrättavisa överträdelser. Verksamheten är mycket varierande och ofta händelsestyrd, varför det är viktigt att vara lyhörd och kunna ha ett lugnt och strategiskt förhållningssätt.
Din profil
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom biologi, naturvård, skogsvetenskap eller liknande och erfarenhet av praktiskt naturvårdsarbete och skötsel av friluftsanordningar i skyddade områden. Du har en praktisk fallenhet, kan hantera verktyg och maskiner samt framföra terrängfordon och båtar. Du har en naturlig förmåga att hantera människor och ett engagemang för att visa upp vår spännande verksamhet för många besökare. Meriterande är erfarenhet av arbete på lantbruk, behörighet för motorsåg, jägarexamen, utbildning till naturvårdsvakt, jakt- och fisketillsynsman och grundläggande nautisk kompetens. Även goda artkunskaper kombinerat med en ekologisk helhetssyn är en merit i arbetet med biotopvårdande skötsel. Du talar flytande svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande. Tjänsten är fysiskt krävande och arbetsintensiv året om i alla väder. Självklart har du körkort B för manuell växellåda. Du har tillgång till eget färdmedel till arbetet då lokaltrafiken inte täcker upp för gällande arbetstider. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Tjänsten är en heltidstjänst
Arbetsplatsen är belägen i Tyresta by, Vendelsö. Arbetstiden är mellan 07:30 och 16:00, men kvälls- och helgarbete förekommer liksom några resor per år. Vi har kollektivavtal och tillämpar provanställning. Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.
Välkommen med din ansökan inklusive CV och personligt brev så snart som möjligt då intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 13 augusti. Märk ämnesraden med ”naturvårdare” och mejla till [email protected].
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta nationalparkschef Jonas Ekstrand, [email protected] eller 070-302 08 96 (telefontid vardagar 13-14).
Läs mer om Tyresta: www.sverigesnationalparker.se/tyresta, www.tyresta.se, www.facebook.com/Tyresta Visa mindre

Komminister till Haninge pastorat

Ansök    Jun 13    Haninge Pastorat    Komminister
Vi söker en komminister till Svenska kyrkan i Haninge Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, ansvar, empati och respekt är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge. Haninge pastorat ... Visa mer
Vi söker en komminister till Svenska kyrkan i Haninge
Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, ansvar, empati och respekt är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.
Haninge pastorat söker en komminister som kan göra gudstjänster till inspirerande och engagerande upplevelser! Vi tror på att sprida glädje och skapa meningsfulla mötesplatser. Nu söker vi en person som kan kombinera andlighet med en varm och inbjudande atmosfär. Som komminister har du en unik roll i att guida och stödja våra församlingsmedlemmar i deras andliga resa. Du kommer att ha din utgångspunkt i Västerhaninge där kyrka och församlingshem ligger ett stenkast från pendeltågsstationen.
Om rollen
Som präst arbetar du över hela pastoratet men har din utgångspunkt i Västerhaninge. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar, själavård, konfirmand- och ungdomsgrupper. Därför är det viktigt att har en bredd och kan tänka dig att satsa din energi på unga människor såväl som själavård och gudstjänster.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du ska tycka att konfirmander och ungdomar är viktiga och har sin givna plats i kyrka och församling. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera andra.
Kvalifikationer för rollen
Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan. Erfarenhet av arbete med ungdomar, konfirmander och skolkontakter är meriterande.
Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en marknadsmässig lön och stimulerande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.?Som arbetsgivare erbjuder vi även friskvårdsbidrag och möjlighet till subventionerande luncher. Vi arbetar med årsarbetstid med syfte att finna en god balans mellan arbetsliv- och privatliv.
Tillsammans kan vi bygga en meningsfull och levande kyrka där människor känner sig hemma och stärkta i sin tro. Om du letar efter en möjlighet att växa andligt och samtidigt skapa en positiv förändring i människors liv, kan du vara den person vi söker. Vi hoppas att du ansöker till denna fantastiska möjlighet att bli en del av vårt pastorat och samhälle.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enl. ök. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid ev tillsättning uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister.
Vi kallar till intervju löpande och sätter stor vikt vid personlig lämplighet.
Skicka din ansökan och bifoga personligt brev, CV och prästbrev. Vi vill ha din ansökan senast den 2023-06-30. Skriv “Komminister” i ämnesraden.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Nordics Environment lead, Coca-Cola Europacific Partners Sweden!

About us Coca-Cola Europacific Partners Sweden (CCEP Sweden) is the local licensed bottling partner responsible for the manufacture, distribution, sales and industry marketing of Coca-Cola throughout Sweden. The company employs around 750 people at the facility (called "Happiness Factory") in Jordbro outside Stockholm. CCEP Sweden represents some of the beverage world's strongest brands such as Coca-Cola, Fanta and Sprite, but also strong local brands such... Visa mer
About us
Coca-Cola Europacific Partners Sweden (CCEP Sweden) is the local licensed bottling partner responsible for the manufacture, distribution, sales and industry marketing of Coca-Cola throughout Sweden. The company employs around 750 people at the facility (called "Happiness Factory") in Jordbro outside Stockholm. CCEP Sweden represents some of the beverage world's strongest brands such as Coca-Cola, Fanta and Sprite, but also strong local brands such as bonaqua and Mer. In addition, CCEP Sweden manufactures and distributes beverages to other brand owners, including Capri-Sun and Monster Energy.

As the Nordics Environment Lead, you will be a subject matter expert and play a crucial role in developing and implementing an environmental strategy for the Nordic region. You will support the leadership teams in the Nordic countries, ensuring compliance with environmental regulations and driving sustainable practices across manufacturing, warehousing, distribution, and commercialization operations. Your responsibilities will include risk management, incident management, raising environmental awareness, and fostering a culture of environmental responsibility within the organization. Additionally, you will support engineering projects, climate protection initiatives, water risk mitigation, waste management, and engage with external stakeholders to promote collaboration and innovation.


Key Responsibilities
In this role, you will play a pivotal role in developing and implementing a comprehensive environmental strategy for the Nordic region. Your main responsibilities will include supporting the leadership teams in the Nordic countries, ensuring compliance with environmental regulations and internal standards, and driving sustainable continuous improvement.


The role also include:
Manage environmental risks and provide support in incident management and crisis resolution
Promote environmental awareness and embed environmental practices in the organizational culture
Support bottling sites through knowledge sharing, setting environmental targets, and reporting sustainability data
Maintain and improve the environmental and energy management system (ISO 14001 and ISO 50001)
Lead cross-functional projects and perform environmental audits
Support engineering projects to integrate environmental excellence from the start
Develop and monitor carbon reduction plans, focus on energy recovery and savings, and renewable energy development
Mitigate water risks, improve water use ratios, and implement water management plansQualifications and Experience
Minimum 5 years of experience in an environmental management role in a multinational company
Strong technological knowledge for process technology
Qualification as an environmental expert
Excellent project management skills
Proficiency in English
Preferable to speak Swedish or Norwegian
Master's degree in Environment or related field
Valid work permit in Sweden

The place of work is Stockholm or Oslo, and a relocation will be expected if you are currently residing outside of Stockholm/Oslo.


If this sounds like your kind of challenge, apply today!
If you are passionate about environmental sustainability and have the necessary expertise and experience, we invite you to apply for this exciting opportunity. Please submit your CV and cover letter via the application link. The last day to apply is 31st July. If you have any questions regarding the position, please contact Talent Acquisition Manager Hellen Song, [email protected].

We will proceed with inviting candidates to interviews in beginning of August. Please note that we do not accept applications through email, due to GDPR. We look forward to receiving your application!


What we offer
Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) is a major fast-moving consumer goods business and the world’s largest independent Coca-Cola bottler. We usually say, “You may join the brand, but stay for the people”, and it really is! With us, you get the opportunity to grow in a fast and innovative industry, together with our employees, consumers and customers. You get a lot of own responsibility from day one and the opportunity to really make a difference. Our recipe for success is that we are passionate, hard-working and committed to our products, our customers and each other. CCEP is a place where people can grow, be happy and be well in a safe, open and inclusive workplace. We value a diverse workforce and welcome you to apply regardless of gender, age or ethnicity. If you are interested in the stories of the people behind our beverages, please visit https://www.coca-cola.se/100voices. Visa mindre

Infra- tillika miljöhandläggare

Ansök    Jun 15    Försvarsmakten    Miljöhandläggare
Befattningen erbjuder Som infrahandläggare och tillika miljöhandläggare erbjuds du en utmanande befattning som ställer stora krav på noggrannhet och sinne för detaljer samtidigt som du måste ha en bred förståelse för förbandets olika verksamhetsområden. Som infrahandläggare bidrar du till förbandets utveckling genom att ansvara för planering och uppföljning av förbandets behov av lokaler, anläggningar och annan infrastruktur som behövs på kortare och läng... Visa mer
Befattningen erbjuder

Som infrahandläggare och tillika miljöhandläggare erbjuds du en utmanande befattning som ställer stora krav på noggrannhet och sinne för detaljer samtidigt som du måste ha en bred förståelse för förbandets olika verksamhetsområden. Som infrahandläggare bidrar du till förbandets utveckling genom att ansvara för planering och uppföljning av förbandets behov av lokaler, anläggningar och annan infrastruktur som behövs på kortare och längre sikt. Som miljöhandläggare ansvarar du för att underlätta att förbandsverksamheten bedrivs på ett hållbart sätt.

Befattningen är ett vikariat, preliminärt intill 2024-12-31.

Om enheten
Logistikavdelningen vid 4.sjöstridsflottiljens flottiljstab planerar, leder och följer upp förbandets tekniska tjänst, materiel, förnödenhetsförsörjning, sjukvårdstjänst, verksamhetssäkerhet, infrastruktur och miljöarbete. Förbandet är under omstrukturering som en del av Försvarsmaktens tillväxt, där marinens logistikkoncept är under utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen innefattar tre huvudsakliga arbetsområden:

Infrastruktur

Inom detta arbetsområde arbetar du med behovsanmälan och behovsanalyser kopplat mot förbandets anläggningar och lokaler samt uppföljning av teknisk funktionalitet på kajer och anläggningar. Dessutom ingår uppföljning av pågående byggnationer vid förbandet inom respektive garnison. Som infrahandläggare ingår en del tjänsteresor inrikes, företrädesvis till förbandets lokalisering vid Skredsvik i Bohuslän.

Miljö

Inom detta arbetsområde ansvarar du för att driva förbandets systematiska miljöarbete. Dessutom ansvarar du för revidering av förbandets instruktion för miljö samt stödjer förbandets olika enheter vid olika miljöärenden. Miljöhandläggaren samverkar med övriga miljösamordnare/handläggare inom och utom Haninge garnison och utgör kontaktperson mot tillstånds- och tillsynsmyndigheter. Du förväntas hålla dig informerad om ny och förändrad miljölagstiftning som kan beröra verksamheten samt tillse att relevant information delges i linjeorganisationen. I rollen som miljöhandläggare ingår att stödja förbandets enheter före, under och efter övnings- och insatsverksamhet avseende miljöfrågor och kunskap. Miljöhandläggaren planerar och genomför utbildning för flottiljens personal inom ramen för miljöområdet.

Systematiskt brandskyddsarbete och övrig logistik

I befattningen har du en samordnande roll och ansvarar för att följa upp att fastställda rutiner och anvisningar inom förbandets systematiska brandskyddsarbete är kända och tillämpas.

I befattningen ingår också en del allmänna arbetsuppgifter inom logistikområdet, där du utgör en av flera handläggare vid Logistikavdelningen. Sådan övrig logistik utgörs exempelvis av inköp, transporter och logistikkoordinering inom förbandets övnings- och insatsverksamhet.

KRAV
Kvalifikationer
 •  Dokumenterad erfarenhet av liknande befattningar, civilt eller inom Försvarsmakten.
 •  Godkänd säkerhetsprövning.
 •  God administrativ förmåga.

Personliga egenskaper
För att passa mot befattningens krav krävs att du som person är noggrann och metodisk. Du måste trivas med ett stundtals högt arbetstryck och kunna hantera arbete under stress. Som handläggare vid Logistikavdelningen förväntas du vara ”service minded” gentemot kontaktpersoner såväl inom som utanför förbandet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 
 •  Dokumenterad utbildning inom Försvarsmaktens infastruktur- och miljöarbete.
 •  Genomgången logistikutbildning civilt eller inom Försvarsmakten.
 •  Tjänstgöring i logistikbefattning inom Försvarsmakten.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Vikariat, preliminärt fram till 2024-12-31.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Berga, Haninge.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef Logavd: Örlogskapten Karl Dalhammar, 010-823 30 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Personalchef: Fanjunkare Björn Melin, 010-823 30 00

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet: Björn Engren, 010-823 30 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband med uppgift att upprätthålla och utveckla Försvarsmaktens förmåga inom sjöstrid. I fredstid övar flottiljen på sin krigsuppgift, att försvara Sveriges territorium och svenska intressen. Flottiljen övervakar svenskt sjöterritorium, genomför underrättelseinhämtning, röjer minor samt skyddar havsområden, sjövägar och sjöfart. Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar löpande med personal till internationella insatser.

Flottiljen har sin bas på Berga söder om Stockholm och i Skredsvik vid Gullmarsfjorden på Bohuskusten där Röjdykardivisionen är lokaliserad.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Hållbarhetskoordinator

Hållbarhetskoordinator till marknadsledande Zurface Som Hållbarhetskoordinator på Zurface Sweden får du en central roll i att driva och utveckla bolagets miljö- och hållbarhetsfrågor med många kontaktytor, både internt och externt. Här får du möjlighet att arbeta på marknadens mest framåtblickande leverantör inom natursten. Du får möjlighet att sätta rutiner och processer inom hållbarhet hos en, än så länge, mindre organisation i en internationell miljö m... Visa mer
Hållbarhetskoordinator till marknadsledande Zurface
Som Hållbarhetskoordinator på Zurface Sweden får du en central roll i att driva och utveckla bolagets miljö- och hållbarhetsfrågor med många kontaktytor, både internt och externt. Här får du möjlighet att arbeta på marknadens mest framåtblickande leverantör inom natursten.

Du får möjlighet att sätta rutiner och processer inom hållbarhet hos en, än så länge, mindre organisation i en internationell miljö med snabba beslutsvägar. Tjänsten innebär mycket frihet under ansvar och därmed stora möjligheter att själv vara med och forma rollen. Du bjuds in till att växa hållbart och långsiktigt tillsammans med Zurface Sweden. Du blir en viktig del i utvecklingen av konkurrenskraftiga och hållbara naturstenslösningar inom bygg, konstruktion och inredning!
Arbetsuppgifter
Som Hållbarhetskoordinator ansvarar du för att samordna, utveckla och driva Zurface miljö- och hållbarhetsarbete både internt och mot leverantör. I rollen ingår även att stötta övriga medarbetare inom organisationen samt samarbetspartners med den information de behöver kring hållbarhet och gällande hållbarhetsstandarder samt integrera hållbarhet i hela verksamheten. Du har en drivande roll i att utveckla och genomföra hållbarhetsarbetet och ansvarar för att driva bolagets hållbarhetsarbete för att nå uppsatta miljö- och hållbarhetsmål. Du kommer bland annat få bidra till att omsätta innehållet i miljöcertifieringar som ISO900, 14001, 45001 till verklighet, genomföra livscykelanalyser och säkerställa att både bolag och anlitade leverantörer arbetar enligt gällande hållbarhetslagstiftning.

För att lyckas i rollen behöver du skapa lösningar som möter upp krav ställda i såväl leverantörsled, logistik och supply chain, samt hållbarhetskrav från samarbetspartners. Genom kontinuerlig dialog med interna och externa kontakter samlar du den information du behöver för att skapa och upprätthålla hållbara lösningar i framkant, vilka även över tid kommer implementeras hos moderbolaget i Danmark.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
  Driva kvalitets- och miljöarbetet enligt miljö-certifieringarna ISO900, 14001, 45001 
Genomföra auditering med hjälp av SGS hos valda leverantörer
Genomföra livscykelanalyser
Arbeta med att integrera och implementera ny EU-lagstiftning i verksamheten
Genomföra arbete för Svanenmärkning
Bevaka förändringar i hållbarhetsrelaterad lagstiftning och stödja medarbetare i utveckling av verksamhet och affär för att säkerställa efterlevnad

Din profil
För att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:
  Har några års erfarenhet av operativt hållbarhetsarbete
Har förmåga att skapa och upprätthålla goda arbetsrelationer och har en bra balans mellan att bibehålla goda relationer och kravställning
Har ett starkt intresse och engagemang för hållbarhet
Förmåga att beskriva och följa upp olika aktörers intressen och behov
Eftergymnasial utbildning med koppling till hållbarhet
Professionell språklig nivå på svenska och engelska
Är drivande, samvetsgrann och initiativtagande

Meriterande om du har: Erfarenhet av arbete inom bygg/anläggning-branschen
Erfarenhet av projektledning

Arbetsplats: Albybergsringen 1, Haninge (möjlighet till visst distansarbete)
Omfattning: Heltid, provanställning 6 månader och sedan tillsvidare
Tillträde: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Hemsida: https://zurface.se/


Vid frågor om tjänsten:
I denna rekrytering samarbetar Zurface med Human Capital,  ansvariga rekryterare
Tove Ek, [email protected] och Anna Flanagan, [email protected] Visa mindre

Komminister till Haninge pastorat

Ansök    Mar 10    Haninge Pastorat    Komminister
Vi söker en komminister till Svenska kyrkan i Haninge Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge. Om r... Visa mer
Vi söker en komminister till Svenska kyrkan i Haninge
Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.
Om rollen
Som präst arbetar du över hela pastoratet men har din utgångspunkt i Handen. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar, själavård men också konfirmander och ungdomar. Därför är det viktigt att har en bredd och kan tänka dig att satsa din energi på unga människor såväl som själavård och gudstjänster.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du brinner för ditt uppdrag som präst och verkar för pastoratets utveckling och du trivs att arbeta både självständigt men också i grupp. Du ska tycka att konfirmander och ungdomar är viktiga och har sin givna plats i kyrka och församling. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera.
Kvalifikationer för rollen
Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan. Erfarenhet av arbete med ungdomar, konfirmander och skolkontakter är meriterande.
Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en marknadsmässig lön och stimulerande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.?Som arbetsgivare erbjuder vi även friskvårdsbidrag och möjlighet till subventionerande luncher. Vi arbetar med årsarbetstid med syfte att finna en god balans mellan arbetsliv- och privatliv.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enl. ök. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid ev tillsättning uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister.
Vi kallar till intervju löpande och sätter stor vikt vid personlig lämplighet.
Skicka din ansökan och bifoga personligt brev, CV och prästbrev. Vi vill ha din ansökan senast den 2023-03-24.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Miljöinspektör

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljöskydd och som vill bidra med din kunskap och erfarenhet. Miljöavdelningen arbetar med tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn och handläggning av anmälningar samt att besvara remisser från andra myndigheter och v... Visa mer
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljöskydd och som vill bidra med din kunskap och erfarenhet.

Miljöavdelningen arbetar med tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn och handläggning av anmälningar samt att besvara remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner.
På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i vardagen med att driva vårt eget arbete. Vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå så du behöver trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar. I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.
Miljöavdelningen består av 13 medarbetare och leds av en avdelningschef. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, med både längre och kortare erfarenhet. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.
Din bakgrund
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. Din bakgrund speglar rejäl kunskap av myndighetsutövning, förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom lång erfarenhet av tillsyn och prövning av miljöskyddsärenden. I rollen ingår att planera, bevaka, driva och utveckla arbetet och tillsynen inom ditt område. Du kommer att få stort förtroende att driva stora delar av ditt jobb självständigt.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs.
I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.
Då delar av jobbet sker i fält genom besök behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.
En bra dag på jobbet
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt och vi firar gärna - både stort och smått. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.
Om oss
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 175 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.
Vi sitter intill Haninge centrum med butiker och restauranger och Handens pendeltågstation med 25 minuter till T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se!
Anställning
Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.
Ansökan
Sök jobbet via e-post: [email protected].
Sista ansökningsdag: 2023-06-25
Ange referensnummer: 2023-2132
Välkommen med din ansökan!
Kontaktperson
Jens Möller, Förbundschef
Telefon: 08-606 93 24
Facklig företrädare
Margareta Jonsson, Naturvetarna
Telefon: 08-606 93 07

Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Miljöhandläggare till Stockholms amfibieregemente

Ansök    Feb 10    Försvarsmakten    Miljöhandläggare
Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Stockholms amfibieregemente söker en miljöhandläggare för att möta nuvarande och framtida miljökrav som ställs på förbandet. Du kommer att jobba med miljöfrågor inom Stockholms amfibieregemente och militärbas Haninge men också vara involverad och de... Visa mer
Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Stockholms amfibieregemente söker en miljöhandläggare för att möta nuvarande och framtida miljökrav som ställs på förbandet.

Du kommer att jobba med miljöfrågor inom Stockholms amfibieregemente och militärbas Haninge men också vara involverad och delaktig i olika miljöfrågor inom hela Försvarsmakten.

Trivs du med att identifiera och genomföra förändringar i en organisation i ständig utveckling? Då kan detta vara ett arbete för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med befintlig miljöhandläggare kommer du vara funktionsansvarig gällande miljöarbetet. Miljöfunktionens roll är att samordna och utveckla det systematiska miljöarbetet. Arbetet inom funktionen miljö är komplext och god kunskap om miljölagstiftningen är nödvändig. Arbetet sträcker sig över flera sakområden som buller, naturvårdsfrågor, vattenverksamhet, kemikaliehantering, avfall och energi och kopplar till processer som miljömålsarbete, miljöledningssystem, egenkontroll och rapportering.

Arbetet omfattar handläggning av ärenden inom miljöbalkens områden samt miljödelarna inom verksamhetsledningssystemet. Som miljöhandläggare arbetar du med miljöbedömningar, utredningar, uppföljning av verksamheten samt genomförande av miljöutbildning.

Kvalifikationer

• Akademisk examen om minst 180 hp med miljöinriktningeller annan relevant utbildning.
• God kunskap inom miljövetenskap och miljölagstiftning.
• Du innehar B-körkort.
Meriterande

• Miljöskyddskompetens samt erfarenhet av arbete med buller, vattenverksamhet och miljöledningssystem.
• Flerårig erfarenhet i rollen som miljöhandläggare eller från motsvarande kvalificerat miljöarbete, ex. inom miljöskyddsområdet.
• Kunskap om försvarssektorns verksamheter.
• Erfarenhet från miljöfarlig verksamhet.
• Erfarenhet av myndighetsarbete och offentlig förvaltning.
Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som miljöhandläggare är det viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du tydlig, driven och prestigelös. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamheten, dess syfte och mål. Du visar god förståelse för verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter. Du är van vid ett självständigt arbetssätt, men kan också leda arbetsgrupper. Du trivs att vara stöd och bollplank till chefer. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som miljöhandläggare. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Befattningen är civil. Tillträde snarast efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta miljöhandläggare Linda Kiby, tfn 070-846 92 71, e-post [email protected]

Fackliga representanter

SACO? Fredrik Wilson

OFR/S ?Björn Engren

OFR/O? Simon Abrahamsson

SEKO? Lenny Johansson

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-04- 03. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Finskspråkig komminister till Haninge pastorat

Ansök    Dec 20    Haninge Pastorat    Komminister
Vi söker finskspråkig komminister till Svenska kyrkan i Haninge Var med och utveckla den finskspråkiga verksamheten i Haninge. Haninge kommun är ett finskt förvaltningsområde och därför är det viktigt för oss som pastorat att kunna bistå med finskspråkiga gudstjänster, kyrkliga handlingar och själavård. Du kommer att få arbeta med människor i alla åldrar i ett pastorat där stad och skärgård möts. Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i män... Visa mer
Vi söker finskspråkig komminister till Svenska kyrkan i Haninge
Var med och utveckla den finskspråkiga verksamheten i Haninge. Haninge kommun är ett finskt förvaltningsområde och därför är det viktigt för oss som pastorat att kunna bistå med finskspråkiga gudstjänster, kyrkliga handlingar och själavård. Du kommer att få arbeta med människor i alla åldrar i ett pastorat där stad och skärgård möts.
Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.
Om rollen
Som finskspråkig präst arbetar du över hela pastoratet och en viktig uppgift blir att utveckla den finskspråkiga verksamheten i hela pastoratet. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar och själavård.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera.
Kvalifikationer för rollen
Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan eller i Evangelisk-Lutherska kyrkan i Finland. Du behärskar svenska och finska flytande i både tal och skrift.
Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en marknadsmässig lön och utvecklande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare erbjuder vi även friskvårdsbidrag och möjlighet till subventionerande luncher. Vi arbetar med årsarbetstid med syfte att finna en god balans mellan arbetsliv- och privatliv.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enl. ök. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid ev tillsättning uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister.
Till din ansökan:? Bifoga personligt brev, CV och prästbrev. intervjuer kommer att hållas löpande.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Miljöinspektör

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljöskydd och som vill bidra med din kunskap och erfarenhet. Miljöavdelningen arbetar med tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn och handläggning av anmälningar samt att besvara remisser från andra myndigheter och vår... Visa mer
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljöskydd och som vill bidra med din kunskap och erfarenhet.
Miljöavdelningen arbetar med tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn och handläggning av anmälningar samt att besvara remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner.
På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i vardagen med att driva vårt eget arbete. Vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå så du behöver trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar. I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.
Miljöavdelningen består av 13 medarbetare och leds av en avdelningschef. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, med både längre och kortare erfarenhet. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.
Din bakgrund
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. Din bakgrund speglar rejäl kunskap av myndighetsutövning, förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom lång erfarenhet av tillsyn och prövning av miljöskyddsärenden. I rollen ingår att planera, bevaka, driva och utveckla arbetet och tillsynen inom ditt område. Du kommer att få stort förtroende att driva stora delar av ditt jobb självständigt.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs.
I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.
Då delar av jobbet sker i fält genom besök behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.
En bra dag på jobbet
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt och vi firar gärna - både stort och smått. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.
Om oss
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 175 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.
Vi sitter intill Haninge centrum med butiker och restauranger och Handens pendeltågstation med 25 minuter till T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se!
Anställning
Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.
Ansökan
Sök jobbet via e-post: [email protected].
Sista ansökningsdag: 2023-03-26
Ange referensnummer: 2023-719
Välkommen med din ansökan!
Kontaktperson
Jens Möller, Förbundschef
Telefon: 08-606 93 24
Facklig företrädare
Margareta Jonsson, Naturvetarna
Telefon: 08-606 93 07 Visa mindre

Livsmedelsinspektör

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan livsmedelskontroll och som vill bidra med kunskap och erfarenhet till vårt team! Våra livsmedelsinspektörer arbetar med kontroll och vägledning inom privata och kommunala livsmedelverksamheter i Haninge, Tyresö och Nynäshamn. I arbetsuppgifterna ingår att kontrollera att livsmedelsverksamheterna arbetar utifrån livsmedelslagstiftningen och det gör vi genom ... Visa mer
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan livsmedelskontroll och som vill bidra med kunskap och erfarenhet till vårt team!
Våra livsmedelsinspektörer arbetar med kontroll och vägledning inom privata och kommunala livsmedelverksamheter i Haninge, Tyresö och Nynäshamn.
I arbetsuppgifterna ingår att kontrollera att livsmedelsverksamheterna arbetar utifrån livsmedelslagstiftningen och det gör vi genom att planera och genomföra kontroller på plats, att författa beslutsunderlag samt att följa upp våra kontroller. Även registrering av nya verksamheter, handlägga klagomål samt matförgiftningar (även RASFF) ingår. Vi möter en hel del människor och företag i vårt jobb till vilka vi ger information, vägledning och rådgivning.
I rollen som livsmedelsinspektör ingår att planera, bevaka, driva och utveckla arbetet och kontrollen inom ditt område. Du kommer att få stort förtroende att driva ditt jobb självständigt.?På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i vardagen med att driva vårt eget arbete. Vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå så du behöver trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar. I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.
Avdelningen består av 14 medarbetare, varav hälften arbetar med livsmedelsfrågor och övriga med hälskydds- och alkohol- och tobaksfrågor. Vi är ett kunnigt, engagerat och trevligt gäng, med varierad erfarenhet och vi leds av Malin, vår avdelningschef. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.
Din bakgrund
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom livsmedels, miljö- eller hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om livsmedelslagstiftningen. Din bakgrund speglar kunskap och erfarenhet av beslutfattande och tillsynsarbete. Du kan livsmedelslagstiftningen och har koll på relevanta EU-förordningar.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs.
I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.
Då delar av jobbet sker i fält genom besök behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.
En bra dag på jobbet
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt och vi firar ofta- både stort och smått. En gång i månaden äter vi frukost tillsammans på jobbet: ”SMOHF morgon”. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.
Om oss
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 175 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.
Vi sitter intill Haninge centrum och Handens pendeltågstation med 25 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se!
Anställning
Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.
Ansökan
Sök jobbet via e-post: [email protected].
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så dröj inte med din ansökan.
Sista ansökningsdag: 2022-12-04
Ange referensnummer: 2022- 3726 Visa mindre

Komminister till Haninge pastorat

Ansök    Dec 20    Haninge Pastorat    Komminister
Vi söker en komminister i område väst till Svenska kyrkan i Haninge Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i ... Visa mer
Vi söker en komminister i område väst till Svenska kyrkan i Haninge
Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.
Om rollen
Som präst arbetar du över hela pastoratet men har din utgångspunkt i Handen. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar, själavård men också konfirmander och ungdomar. Därför är det viktigt att har en bredd och kan tänka dig att satsa din energi på unga människor såväl som själavård och gudstjänster.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du ska tycka att konfirmander och ungdomar är viktiga och har sin givna plats i kyrka och församling. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera.
Kvalifikationer för rollen
Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan. Erfarenhet av arbete med ungdomar, konfirmander och skolkontakter är meriterande.
Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en marknadsmässig lön och utvecklande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.?Som arbetsgivare erbjuder vi även friskvårdsbidrag och möjlighet till subventionerande luncher. Vi arbetar med årsarbetstid med syfte att finna en god balans mellan arbetsliv- och privatliv.
Upplysningar om tjänsten
Tillträde enl. ök. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid ev tillsättning uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister. Intervjuer sker löpande fram till sista ansökningsdatumet.
Till din ansökan: Bifoga personligt brev, CV och prästbrev. Vi vill ha din ansökan senast den 2023-01-31.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Erfaren miljöinspektör

Erfaren miljöinspektör till miljöavdelningen Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljö- och hälsoskydd och som vill bidra med kunskap och erfarenhet kring bl.a. frågor om tillsyn inom större industrier till vårt team! Miljöavdelningen arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsär... Visa mer
Erfaren miljöinspektör till miljöavdelningen
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljö- och hälsoskydd och som vill bidra med kunskap och erfarenhet kring bl.a. frågor om tillsyn inom större industrier till vårt team!
Miljöavdelningen arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden. Tjänsten omfattar t.ex. arbete med tillsyn inom större industrier så som avfallsanläggningar, hamnar, expolaterings- och rivningstillsyn samt med förorenade områden. Vidare ingår handläggning av anmälningar och prövningar samt remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner.
På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i vardagen med att driva vårt eget arbete. Vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå så du behöver trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar. I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.
Miljöavdelningen består av ett 13- tal medarbetare och leds av en avdelningschef. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, med både längre och kortare erfarenhet. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.

Din bakgrund
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. Din bakgrund speglar rejäl kunskap av myndighetsutövning, förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom lång erfarenhet av tillsyn och prövning av miljöskyddsärenden. I rollen ingår att planera, bevaka, driva och utveckla arbetet och tillsynen inom ditt område. Du kommer att få stort förtroende att driva stora delar av ditt jobb självständigt.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs.
I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.
Då delar av jobbet sker i fält genom besök behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.
En bra dag på jobbet
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt och vi firar ofta- både stort och smått. En gång i månaden äter vi frukost tillsammans på jobbet: ”SMOHF morgon”. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.
Om oss
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 175 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.
Vi sitter intill Haninge centrum och Handens pendeltågstation med 25 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se!
Anställning
Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.
Ansökan
Sök jobbet via e-post: [email protected].
Sista ansökningsdag: 2023-01-17
Ange referensnummer: 2022-3989
Välkommen med din ansökan!
Kontaktperson
Jens Möller, Förbundschef
Telefon: 08-606 93 24
Facklig företrädare
Margareta Jonsson, Naturvetarna
Telefon: 08-606 93 07 Visa mindre

Miljöinspektör till miljöavdelningen

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljö- och hälsoskydd som vill bidra med kunskap och erfarenhet till vårt team! Miljöavdelningen arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden. På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i varda... Visa mer
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljö- och hälsoskydd som vill bidra med kunskap och erfarenhet till vårt team!
Miljöavdelningen arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden.
På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i vardagen med att driva vårt eget arbete. Vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå så du behöver trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar. I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.
Miljöavdelningen består av 15 medarbetare och leds av en avdelningschef. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, flera med lång erfarenhet. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.
Din bakgrund
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. Din bakgrund speglar kunskap av myndighetsutövning, förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom erfarenhet av tillsyn och prövning av miljöskyddsärenden.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs.
I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.
Då delar av jobbet sker i fält genom besök, behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.
En bra dag på jobbet
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.
Om oss
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.
Vi sitter intill Haninge centrum och Handens pendeltågstation med 25 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se.
Anställning
Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.Ansökan
Sök jobbet via e-post: [email protected].
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så dröj inte med din ansökan.
Sista ansökningsdag: 2022-10-09.
Ange referensnummer: 2022-3089Välkommen med din ansökan!
Kontaktperson
Jens Möller, förbundschef
Telefon: 08-606 93 24

Facklig företrädare
Margareta Jonsson, Naturvetarna
Telefon: 08-606 93 07.
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Erfaren miljöinspektör

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljö- och hälsoskydd och som vill bidra med kunskap och erfarenhet kring frågor om tillsyn inom större industrier till vårt team! Miljöavdelningen arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn inom st... Visa mer
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan miljö- och hälsoskydd och som vill bidra med kunskap och erfarenhet kring frågor om tillsyn inom större industrier till vårt team!
Miljöavdelningen arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomålsärenden. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn inom större industrier så som avfallsanläggningar, hamnar, expolaterings- och rivningstillsyn samt med förorenade områden. Vidare ingår handläggning av anmälningar och prövningar samt remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner.
På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i vardagen med att driva vårt eget arbete. Vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå så du behöver trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar. I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.
Miljöavdelningen består av ett 13- tal medarbetare och leds av en avdelningschef. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, med både längre och kortare erfarenhet. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.
Din bakgrund
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. Din bakgrund speglar rejäl kunskap av myndighetsutövning, förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom lång erfarenhet av tillsyn och prövning av miljöskyddsärenden. I rollen ingår att planera, bevaka, driva och utveckla arbetet och tillsynen inom ditt område. Du kommer att få stort förtroende att driva stora delar av ditt jobb självständigt.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs.
I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.
Då delar av jobbet sker i fält genom besök behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.
En bra dag på jobbet
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt och vi firar ofta- både stort och smått. En gång i månaden äter vi frukost tillsammans på jobbet: ”SMOHF morgon”. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så dröj inte med din ansökan.
Kontaktperson
Jens Möller, Förbundschef. Telefon: 08-606 93 24
Facklig företrädare
Margareta Jonsson, Naturvetarna. Telefon: 08-606 93 07 Visa mindre

Handläggare till hälsoskyddsenheten

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan massor om hälsoskydd som vill bidra med kunskap och erfarenhet till vårt team! Hälsoskyddsavdelningen arbetar med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken och strålskyddslagstiftningen. Vi ansvarar för tillsynen över skolor och förskolor, hygienslokaler, bassängbad, boenden och bostadsföretag. Vidare ingår handläggning av ärenden såsom anmälningar och remisser f... Visa mer
Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan massor om hälsoskydd som vill bidra med kunskap och erfarenhet till vårt team!
Hälsoskyddsavdelningen arbetar med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken och strålskyddslagstiftningen. Vi ansvarar för tillsynen över skolor och förskolor, hygienslokaler, bassängbad, boenden och bostadsföretag. Vidare ingår handläggning av ärenden såsom anmälningar och remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner.
På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i vardagen med att driva vårt eget arbete. Vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå så du behöver trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar. I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.
Avdelningen består av 15 medarbetare som handlägger ärenden inom Livsmedel och hälsoskydd och leds av en avdelningschef. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, flera med lång erfarenhet. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.
Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.
Din bakgrund
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. Din bakgrund speglar kunskap av myndighetsutövning, förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom erfarenhet av tillsyn och prövning av miljöskyddsärenden.
Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs.
I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.
Då delar av jobbet sker i fält genom besök, behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.
En bra dag på jobbet
Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.
Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.
Om oss
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.
Vi sitter intill Haninge centrum och Handens pendeltågstation med 25 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se.
Anställning
Anställningsform: Vikariat till och med 2023-12-31
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.


Ansökan
Sök jobbet via e-post: [email protected].
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så dröj inte med din ansökan.
Sista ansökningsdag: 2022-10-09.
Ange referensnummer: 2022-3097.


Välkommen med din ansökan!
Kontaktperson
Jens Möller, förbundschef
Telefon: 08-606 93 24
Facklig företrädare
Margareta Jonsson, Naturvetarna
Telefon: 08-606 93 07
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Komminister till Haninge Pastorat

Ansök    Maj 20    Haninge Pastorat    Komminister
Vi söker Präst till Svenska kyrkan i Haninge Vi söker just Dig som vill arbeta med unga människor och vara med i uppbyggnaden av konfirmandarbetet i ett pastorat där stad och skärgård möts. Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 20... Visa mer
Vi söker Präst till Svenska kyrkan i Haninge
Vi söker just Dig som vill arbeta med unga människor och vara med i uppbyggnaden av konfirmandarbetet i ett pastorat där stad och skärgård möts.
Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.
Om rollen
Som präst arbetar du över hela pastoratet. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar, själavård men också konfirmander och ungdomar. Därför är det viktigt att har en bredd och kan tänka dig att satsa din energi på unga människor såväl som själavård och gudstjänster.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du ska tycka att konfirmander och ungdomar är viktiga och har sin givna plats i kyrka och församling. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera.
Kvalifikationer för rollen
Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan samt erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar i någon form.
Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en marknadsmässig lön och utvecklande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.
Upplysningar om tjänsten: Tillträde enl. ök. Vi vill ha din ansökan senast den 2022-06-21. Vid ev. anställningsintervju uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister. Intervjuer sker löpande fram till ansökningsdatumet.
Haninge pastorat, Box 113, 136 22 Haninge.
Stora satsningar för barn och ungdomar inom pastoratet har möjliggjorts av de förtroendevalda inför 2022.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Vikarierande komminister

Ansök    Jun 2    Haninge Pastorat    Komminister
Haninge pastorat söker vikarierande komminister till Svenska kyrkan i Haninge Vi söker just Dig som främst vill arbeta med gudstjänster och kyrkliga handlingar i ett pastorat där stad och skärgård möts. Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastora... Visa mer
Haninge pastorat söker vikarierande komminister till Svenska kyrkan i Haninge

Vi söker just Dig som främst vill arbeta med gudstjänster och kyrkliga handlingar i ett pastorat där stad och skärgård möts.

Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla de som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar; Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.

Om rollen
Din tjänst är förlagd till Västerhaninge-Muskö församling, men du kan också komma att få arbeta enstaka tillfällen i pastoratets skärgårdsförsamling Dalarö-Ornö-Utö. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster i olika former, samt kyrkliga handlingar och själavård. Det är viktigt att du har en bredd och tycker om att möta både barn och vuxna i gudstjänstens sammanhang.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du tycker om att arbeta kreativt och är en reflekterande präst och teolog. Du utstrålar värme, innerlighet och närvaro i ditt möte med människor och du tycker om utmaningen att predika och utforma gudstjänster med såväl barn som vuxna.
Kvalifikationer för rollen
Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan
Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder en marknadsmässig lön och utvecklande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.
Upplysningar om tjänsten: Katarina In De Betou, Områdespräst/chef område Väst, 08-500 670 37. Tjänsten är ett 6 månaders vikariat på 100% med möjlighet till förlängning. Tillträde enl. ök.
Skicka din ansökan till e-post: [email protected]. Bifoga personligt brev, CV och prästbrev. Vi vill ha din ansökan senast den 2022-06-21. Vid ev. anställningsintervju uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister. Intervjuer sker löpande fram till ansökningsdatumet.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Miljöinspektör för avloppstillsyn

Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi behöver stärka upp med en miljöinspektör på landsbygdsavdelningen. Vi söker dig som har kunskap om och vill arbeta med tillsyn av små avlopp, vilket är en stor del av förbundets tillsynsuppdrag. Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar cirk... Visa mer
Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund!
Vi behöver stärka upp med en miljöinspektör på landsbygdsavdelningen. Vi söker dig som har kunskap om och vill arbeta med tillsyn av små avlopp, vilket är en stor del av förbundets tillsynsuppdrag.
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar cirka 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.
På förbundet är vi idag 50 personer.
Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 25 minuter från Stockholm city. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se.
Arbetsbeskrivning
Vi är 13 medarbetare på avdelningen och behöver ersätta en kollega. Vi söker dig som har kunskap om och vill arbeta med tillsyn av små avlopp, vilket är en stor del av förbundets tillsynsuppdrag. Du kommer bland annat att få arbeta med tillsyn av avloppsanordningar, handläggning av ansökningsärenden och andra förekommande ärenden. Du kommer att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom tillsynsområdet.
I tjänsten ingår, förutom tillsyn, en möjlighet att vara med och utveckla vårt sätt att bedriva tillsynen. Landsbygdsavdelningen jobbar sedan ett par år med lean som arbets- och tankesätt, så att arbeta med kontinuerliga förbättringar är en självklarhet.
Avdelningens övriga tillsynsområden omfattar tillsyn av lantbruk, dricksvatten, avfall och naturreservat.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket innebär att du har lätt att samarbeta med dina kollegor samt kan driva dina egna ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar samt tjänstecyklar.
Anställningens omfattning
Anställningsform: tillsvidare.
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.
Ansökan
Ansök senast den 28 augusti 2022.
Referensnummer: 2022–2588 (ange alltid detta i din ansökan).
Sök jobbet via e-post: [email protected].
Kontaktperson
Jens Möller, förbundschef, tel. 0768-56 31 77.
Margareta Jonsson, facklig företrädare Naturvetarna, tel. 08-606 93 07.
Övrigt
Vi gör ett löpande urval under ansökningstiden och sökande kan komma att kallas till intervju under ansökningstiden.
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har gjort sitt medieval. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Chef till avdelningen för miljötillsyn

Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig med erfarenhet av att leda medarbetare i en miljö med kontinuerliga förbättringar. Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och so... Visa mer
Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig med erfarenhet av att leda medarbetare i en miljö med kontinuerliga förbättringar.
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar.
På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 25 minuter från Stockholm city. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se.
Arbetsbeskrivning
Förbundet har påbörjat ett arbete med att införa lean som tanke- och arbetssätt. Vi söker dig som har förmåga att stimulera till utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens. Du verkar för ett öppet och konstruktivt klimat. Du kommer att ingå i förbundets ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för att leda, samordna och följa upp förbundets uppdrag att medverka till att en långsiktigt god livsmiljö säkerställs.
Avdelningen, som består av 13 medarbetare, arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomål samt ansvarar för vår service-funktion. Ditt huvudsakliga uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare planera, leda och utveckla verksamheten mot beslutade mål. Din roll är att uppmuntra, stötta och skapa förutsättningar för dina medarbetare att nå uppsatta mål och utvecklas. Du kan också genomföra viss egen handläggning.
Som avdelningschef är du ansvarig för din verksamhet och leder det som organisatoriskt hör till avdelningens:
verksamhetsansvar,
budgetansvar,
personalansvar samt
arbetsmiljöansvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande högskoleutbildning. Du har erfarenhet av arbete med tillsyn som myndighetsuppgift. Du har haft en arbetsledande roll med personalansvar.
Som person har du helhetssyn och är drivande med intresse att utveckla verksamheten. Du är trygg och lyhörd i ditt ledarskap. Genom ett coachande förhållningssätt inspirerar och leder du avdelningen. Du är bra på att ge konstruktiv feedback och stöttar dina medarbetare så att de kan växa och utvecklas. Du har förmåga att tillsammans med dina medarbetare utveckla och etablera effektiva arbetssätt som ett led i att uppfylla avdelningens mål och uppdrag.
Du är öppen och lyhörd i din kommunikation, kan uttrycka dig väl muntligt och skriftligt. Du kan företräda såväl dina medarbetare som förbundet som helhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med kontinuerliga förbättringar. Välkommen med din ansökan!
För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar. Visa mindre

Avfallssamordnare

Ansök    Apr 12    Haninge kommun    Miljöingenjör
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Vi söker en avfallssamordnare som ska arbeta för genomförandet av vår nya avfallsplan. Avfallsplanen har tagi... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Vi söker en avfallssamordnare som ska arbeta för genomförandet av vår nya avfallsplan.

Avfallsplanen har tagits fram i samarbete med avfallsbolaget SRV och de fem ägarkommunerna. Flertalet åtgärder i avfallsplanen ska SRV genomföra åt alla ägarkommunerna men i planen finns åtgärder som kommunen själv åtagit sig att genomföra för att uppnå målen i planen.

Avfallsansvaret är sedan 2019 placerat på VA-avdelningen vilken består av 60 medarbetare och är en del av kommunens stadsbyggnadsförvaltning. Du kommer att rapportera till enhetschefen för Kund och verksamhetsstöd som är en av fyra enheter på avdelningen.

Ditt uppdrag
Som avfallssamordnare ansvarar du för planering, samordning och genomförande av kommunens åtaganden enligt gällande avfallsplan och avfallsföreskrifter samt löpande följa upp och utvärdera kommunens eget arbete. Uppdraget innebär också att du är kommunens kontaktperson i samarbetet med SRV tillsammans med övriga ägarkommuner och deltar i SRVs arbete för genomförandet av SRVs åtaganden i avfallsplanen. Arbetet innebär att ha breda kontakter inom kommunkoncernen, mellan aktörer som verkar i kommunen och medborgare.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Analysera och identifiera ansvar för kommunens åtaganden i avfallsplanen inom kommunkoncernen och tydliggöra resursbehovet.
- Upprätta handlingsplan för kommunkoncernens egna åtaganden.
- Följa upp arbetet med kommunkoncernens egna åtaganden.
- Medverka i SRVs genomförande av avfallsplanen och säkerställa kommunens intressen genomförandet.
- Administration inom avfallsområdet t.ex. handläggning av diverse avfallsrelaterade ärenden som uppehåll i sophämtning och andra dispensärenden.

Det här söker vi hos dig
Du har:

- Högskole- eller universitetsexamen, erfarenhet inom miljö- och avfallslagstiftning eller för ämnet annan relevant juridik.
- Minst 3-5 års dokumenterad erfarenhet av arbete av samordningskaraktär.
- Flerårig erfarenhet av samhällsbyggnadsprocesser.
- Flerårig erfarenhet av administration och service.
- Mycket goda kunskaper i tal och skrift avseende det svenska språket och goda kunskaper i engelska. Erfarenhet av rapportskrivning är meriterande.
- Mycket god kännedom om de kommunala processerna.

Som person är du:

- Drivande, strukturerad och ansvarstagande.
- Planerande och prioriterande i ditt arbete vilket bidrar till att du effektivt kan arbeta mot uppsatta mål.
- Trygg med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för dina åtaganden.
- Samarbetsvillig och skapar dialog och tydliga förväntningar.
- En problemlösande person som är duktig på att kommunicera och skapa dialog både internt och externt.
- Intresserad av miljö och hållbarhetsfrågor.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Miljöinspektör till miljöavdelningen

Arbetsuppgifter Vi söker en medarbetare med miljöskyddskompetens som kan bidra med kunskap och erfarenhet till avdelningen. Tjänstens innehåll anpassas i viss utsträckning till sökandes kunskap och erfarenhet. Avdelningen arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomål samt ansvarar för vår service-funktion. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, f... Visa mer
Arbetsuppgifter
Vi söker en medarbetare med miljöskyddskompetens som kan bidra med kunskap och erfarenhet till avdelningen. Tjänstens innehåll anpassas i viss utsträckning till sökandes kunskap och erfarenhet. Avdelningen arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet inom många olika ämnesområden, besvarar remisser och handlägger bland annat anmälningar och klagomål samt ansvarar för vår service-funktion. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng, flera med lång erfarenhet, som hjälps åt och lär varandra av våra erfarenheter och stöttar varandra i bedömningar. Periodvis arbetar vi i projektform. Arbetet innebär också att tillsammans med avdelningen utveckla tillsynen samt vara delaktig i avdelningens och förbundets förbättringsarbete.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om miljöbalken. För tjänsten krävs kunskap av myndighetsutövning, kunskaper i förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning liksom erfarenhet av tillsyn och prövning av miljöskyddsärenden.
Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och har en god förmåga att samarbeta och fungera väl med kollegor.
Du ska kunna arbeta självständigt och i grupp samt uttrycka dig väl i tal och skrift. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera och föra en god dialog med privatpersoner och verksamhetsutövare, och ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet.
Du förutsätts kunna strukturera och självständigt driva ditt eget arbete, vara noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ.
Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, därför söker vi dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar.
Vilka är vi?
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.
På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se.
Förbundet har gjort sitt medieval och undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Miljöhandläggare till Marinstaben på Muskö

Ansök    Mar 11    Försvarsmakten    Miljöhandläggare
Miljöhandläggare till Marinstaben på Muskö Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling där miljö och hållbarhetsfrågor är en viktig del? Då kan detta vara ett arbete för dig. Marinstaben är ett marint ledningsförband lokaliserat på Muskö utanför Nynäshamn. Marinstaben utövar en sammanhållen ledning av de marina förbanden vilket omfattar all utbildning, övning samt operationer med marina förband. Marinst... Visa mer
Miljöhandläggare till Marinstaben på Muskö

Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling där miljö och hållbarhetsfrågor är en viktig del? Då kan detta vara ett arbete för dig.

Marinstaben är ett marint ledningsförband lokaliserat på Muskö utanför Nynäshamn. Marinstaben utövar en sammanhållen ledning av de marina förbanden vilket omfattar all utbildning, övning samt operationer med marina förband. Marinstaben är under tillväxt och söker en engagerad och positiv kollega som vill vara med att utveckla marinen inom miljöfrågor. Befattningen är placerad på Stabsavdelningen vid Marinstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stödja med miljökompetens för hela marinen.

Stödja miljöhandläggare på marina förbanden med miljöfrågor bland annat miljöledning, miljölagstiftning/egenkontroll, miljömålsarbete i t ex övningsplanering.

Utarbeta styrningar, svara på remisser och följa upp miljöarbetet inom Marinstaben samt marinen.

Samverka med miljösamordnare från andra försvarsgrensstaber.

Kvalifikationskrav

Akademisk examen med miljöinriktning om minst 180 hp (120 hp) eller motsvarande kompetens förvärvad genom flerårig arbetslivserfarenhet som miljösakkunnig

Flerårig erfarenhet av kvalificerat miljöarbete.

Förmåga att arbeta självständigt t ex driva frågor.

God kunskap i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Meriterande

Kompetens och erfarenhet av arbete med tillståndspliktig miljöfarlig verksamhet inom övnings- och skjutfältområde.

Flerårig kunskap inom miljöledning, erfarenhet av egenkontroll enligt miljöbalken.

God kännedom av organisationen genom tidigare anställning inom Försvarsmakten.

God kännedom om Försvarsmaktens miljöarbete.

Genomför värnplikt och dessutom internationell tjänstgöring, företrädesvis som miljö- och hälsoskyddsofficer är mycket meriterande.

Personliga egenskaper

Du är prestigelös och bra på att ta egna initiativ, driva projekt framåt. Du är serviceinriktad och mycket bra på att samarbeta med andra, samtidigt som du trivs med att ta ansvar och verka självständigt. Du är flexibel utifrån rådande omständigheter och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Tjänsten kräver att du är mycket strukturerad och organiserad samt har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter.

Utöver den formella kompetensen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen kräver godkänd registerkontroll Befattningen är placerad vid Marinstaben, arbetsstället är Muskö.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jens Ribestrand, tfn 070-549 99 88,                  e-post [email protected].

Fackliga representanter

SACO-S       Dick Berzén

OFR/S          Björn Engren

OFR/O          Erik Tollin

SEKO           Anders Rydberg

Kontakt med samtliga via FM växel 08-7887500

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-17. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format). 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Avfallssamordnare

Ansök    Mar 14    Haninge kommun    Miljöingenjör
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Vi söker en avfallssamordnare som ska arbeta för genomförandet av vår nya avfallsplan. Avfallsplanen har tagi... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Vi söker en avfallssamordnare som ska arbeta för genomförandet av vår nya avfallsplan.

Avfallsplanen har tagits fram i samarbete med avfallsbolaget SRV och de fem ägarkommunerna. Flertalet åtgärder i avfallsplanen ska SRV genomföra åt alla ägarkommunerna men i planen finns åtgärder som kommunen själv åtagit sig att genomföra för att uppnå målen i planen.

Avfallsansvaret är sedan 2019 placerat på VA-avdelningen vilken består av 60 medarbetare och är en del av kommunens stadsbyggnadsförvaltning. Du kommer att rapportera till enhetschefen för Kund och verksamhetsstöd som är en av fyra enheter på avdelningen.

Ditt uppdrag
Som avfallssamordnare ansvarar du för planering, samordning och genomförande av kommunens åtaganden enligt gällande avfallsplan och avfallsföreskrifter samt löpande följa upp och utvärdera kommunens eget arbete. Uppdraget innebär också att du är kommunens kontaktperson i samarbetet med SRV tillsammans med övriga ägarkommuner och deltar i SRVs arbete för genomförandet av SRVs åtaganden i avfallsplanen. Arbetet innebär att ha breda kontakter inom kommunkoncernen, mellan aktörer som verkar i kommunen och medborgare.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Analysera och identifiera ansvar för kommunens åtaganden i avfallsplanen inom kommunkoncernen och tydliggöra resursbehovet.
- Upprätta handlingsplan för kommunkoncernens egna åtaganden.
- Följa upp arbetet med kommunkoncernens egna åtaganden.
- Medverka i SRVs genomförande av avfallsplanen och säkerställa kommunens intressen genomförandet.
- Administration inom avfallsområdet t.ex. handläggning av diverse avfallsrelaterade ärenden som uppehåll i sophämtning och andra dispensärenden.

Det här söker vi hos dig
Du har:

- Högskole- eller universitetsexamen, erfarenhet inom miljö- och avfallslagstiftning eller för ämnet annan relevant juridik.
- Minst 3-5 års dokumenterad erfarenhet av arbete av samordningskaraktär.
- Flerårig erfarenhet av samhällsbyggnadsprocesser.
- Flerårig erfarenhet av administration och service.
- Mycket goda kunskaper i tal och skrift avseende det svenska språket och goda kunskaper i engelska. Erfarenhet av rapportskrivning är meriterande.
- Mycket god kännedom om de kommunala processerna.

Som person är du:

- Drivande, strukturerad och ansvarstagande.
- Planerande och prioriterande i ditt arbete vilket bidrar till att du effektivt kan arbeta mot uppsatta mål.
- Trygg med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för dina åtaganden.
- Samarbetsvillig och skapar dialog och tydliga förväntningar.
- En problemlösande person som är duktig på att kommunicera och skapa dialog både internt och externt.
- Intresserad av miljö och hållbarhetsfrågor.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Miljöinspektör för avloppstillsyn

Arbetsuppgifter Vi behöver stärka upp med en miljöinspektör på landsbygdsavdelningen. Vi söker dig som har kunskap om och vill arbeta med tillsyn av små avlopp, vilket är en stor del av förbundets tillsynsuppdrag. Du kommer bland annat att få arbeta med tillsyn av avloppsanordningar, handläggning av ansökningsärenden och andra förekommande ärenden. Du kommer att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom tillsynsområdet. I tjänsten ingår, förutom till... Visa mer
Arbetsuppgifter
Vi behöver stärka upp med en miljöinspektör på landsbygdsavdelningen. Vi söker dig som har kunskap om och vill arbeta med tillsyn av små avlopp, vilket är en stor del av förbundets tillsynsuppdrag. Du kommer bland annat att få arbeta med tillsyn av avloppsanordningar, handläggning av ansökningsärenden och andra förekommande ärenden. Du kommer att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom tillsynsområdet.
I tjänsten ingår, förutom tillsyn, en möjlighet att vara med och utveckla vårt sätt att bedriva tillsynen. Landsbygdsavdelningen jobbar sedan ett par år med lean som arbets- och tankesätt, så att arbeta med kontinuerliga förbättringar är en självklarhet.
Avdelningens övriga tillsynsområden omfattar tillsyn av lantbruk, dricksvatten, avfall och naturreservat.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket innebär att du har lätt att samarbeta med dina kollegor samt kan driva dina egna ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar samt tjänstecyklar.
Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 50 personer, varav 11 på landsbygdsavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Miljösamordnare, junior

Är du strukturerad, flexibel, initiativtagande och har god samarbetsförmåga? Har du under senaste åren tagit examen som högskole- eller civilingenjör med inriktning miljö, energi eller likvärdig inriktning och är intresserad av att arbeta med miljöfrågor i ett fastighetsbolag? Tycker du det är viktigt att trivas, utvecklas och må bra på jobbet? Härligt, då hoppas vi att du vill komma till oss och bidra till vår vision att ”skapa rum där människor trivs, ut... Visa mer
Är du strukturerad, flexibel, initiativtagande och har god samarbetsförmåga? Har du under senaste åren tagit examen som högskole- eller civilingenjör med inriktning miljö, energi eller likvärdig inriktning och är intresserad av att arbeta med miljöfrågor i ett fastighetsbolag? Tycker du det är viktigt att trivas, utvecklas och må bra på jobbet? Härligt, då hoppas vi att du vill komma till oss och bidra till vår vision att ”skapa rum där människor trivs, utvecklas och mår bra”!
På Tornberget som helhet pågår utvecklingsarbeten inom flera områden. Inom miljöområdet sker en utveckling av processer och arbetssätt, där några exempel är arbetssätt för Byggvarubedömningen, få in ett mer cirkulärt materialflöde samt att ta fram rutiner för hållbarhetsarbetet inom upphandling. Implementering av vår klimat- och energiplan pågår också. Vi söker nu en kollega som vill bidra i vårt utvecklingsarbete samt stötta organisationen i olika miljöfrågor.
Om tjänsten
Du blir en av sex medarbetare i vår stab som lyder direkt under VD, där du kommer att arbeta tätt tillsammans med miljö- och kvalitetsansvarig. På Tornberget är vi både stolta och glada över stabens kompetens och över stabens ständiga arbete med att förbättra stödet till bolagets övriga funktioner. I rollen som junior miljösamordnare ingår övergripande och strategiskt arbete, men även mer operativt arbete i att stötta våra avdelningar och då särskilt i våra byggprojekt.
Exempel på dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Bidra till miljöarbetet i våra byggprojekt vid upphandling, materialval, uppföljning av avfall mm
Administrera radonmätningar av våra byggnader
Bidra i olika utvecklingsarbeten för ett mer hållbart byggande och förvaltning
Bidra i arbetet för att nå Haninge kommuns målsättningar gällande fossilfria resorTjänsten är en tillsvidareanställning.
Om dig
Tjänsten passar dig som och är bra på att bygga och upprätthålla förtroendefulla relationer och som vill samarbeta för helhetens bästa. Du är mål- och resultatorienterad samtidigt som du har ett pedagogiskt förhållningssätt. Du trivs och drivs av att arbeta med utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vid att dina värderingar stämmer väl överens med vår värdegrund.
Dina kvalifikationer
Du har eftergymnasial utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning miljö, energi eller likvärdig inriktning
Det är meriterande om du har erfarenhet från miljöarbete i byggprojekt
Du har en hög IT-mognad och goda kunskaper i Microsoft Office
Du behärskar det svenska språket i både tal och skriftOm oss
Tornberget är ett kommunalt fastighetsförvaltningsbolag i Haninge. Vi äger och förvaltar kommunala verksamhetsfastigheter såsom skolor, förskolor, fritidsgårdar, bibliotek samt äldre- och omsorgslokaler. Totalt äger vi cirka 300 000 m². Antalet medarbetare är drygt 100. Våra nyrenoverade och moderna kontorslokaler ligger centralt i Haninge nära buss- och pendeltågsstationer. Runt hörnet finns butiker, restauranger och Rudans friluftsområde.
Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete på ett av Sveriges mest kundvänliga fastighetsbolag. Vi har en välkomnande och öppen arbetsplats där samarbete och utveckling står i fokus – både på individ- och bolagsnivå. Du ges tillgång till företagshälsovård och generösa friskvårdsförmåner. Vår arbetstid är rökfri.
Vi kallar till intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare.
Varmt välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Handläggare till hälsoskyddsenheten

Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Arbetsbeskrivning Tjänsten omfattar arbete med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken och strålskyddslagstiftningen. På enheten arbetar vi bland annat med tillsyn över skolor och förskolor, hygienslokaler, bassängbad, boenden och bostadsföretag. Vidare ingår handläggning av ärenden såsom anmälningar och remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner. Arbe... Visa mer
Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund!
Arbetsbeskrivning
Tjänsten omfattar arbete med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken och strålskyddslagstiftningen. På enheten arbetar vi bland annat med tillsyn över skolor och förskolor, hygienslokaler, bassängbad, boenden och bostadsföretag. Vidare ingår handläggning av ärenden såsom anmälningar och remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner.
Arbetsuppgifterna anpassas efter sökandes kunskap och erfarenhet. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng som hjälps åt och lär varandra av våra erfarenheter och stöttar varandra i bedömningar. Arbetet innebär också att tillsammans med enheten utveckla tillsynen samt vara delaktig i avdelningens och förbundets förbättringsarbete.
Kvalifikationer
Du ska vara högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller ha motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper i förvaltningslag och miljöbalken.
Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du är trygg i din kommunikation med god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi tror att du kan arbeta självständigt och basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis.
Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera och föra en god dialog med privatpersoner och verksamhetsutövare, och ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet. Du förutsätts vara strukturerad och noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ.
Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, och vi söker dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För tjänsten behöver du ha B-körkort, förbundet har miljöbilar samt tjänstecyklar.
Hos oss kommer du att få möjlighet att utvecklas och bli specialist inom en eller flera branscher. Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar med lean som tanke- och arbetssätt. Välkommen med din ansökan!
Vilka är vi?
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.
Hälsoskyddsenheten hör till avdelningen för hälsoskydd och livsmedel. På avdelningen är vi 15 personer som arbetar med hälsoskydds-, livsmedels- samt alkohol- och tobakstillsyn.
På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Sommarvikarie till labbet i Albyberg

Ansök    Feb 1    Foodmark AB    Laboratorieassistent
Labbteamet på fabriken i Albyberg (Haninge) behöver en förstärkning med en sommarvikarie under perioden 2022/06 – 2022/08. Om du har intresse för kvalité och vill arbeta på labbet är du välkommen att söka denna tjänst. Vi vill gärna rekrytera en student som är i början av sina studier och skulle kunna arbeta hos oss vid återkommande tillfällen (t.ex. sommarlov). Arbetsuppgifter: Provsmakning och bedömning av produkt samt råvara. Observera att detta ... Visa mer
Labbteamet på fabriken i Albyberg (Haninge) behöver en förstärkning med en sommarvikarie under perioden 2022/06 – 2022/08.
Om du har intresse för kvalité och vill arbeta på labbet är du välkommen att söka denna tjänst.
Vi vill gärna rekrytera en student som är i början av sina studier och skulle kunna arbeta hos oss vid återkommande tillfällen (t.ex. sommarlov).

Arbetsuppgifter:
Provsmakning och bedömning av produkt samt råvara. Observera att detta innefattar allergener, tex ägg, skaldjur, kött, laktos etc.
Provtagning och inskick av produkt, råvara samt vatten för mikrobiologisk analys
Genomföra rutinkontroller i produktionenVem söker vi?
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och van vid att prioritera och driva ditt eget arbete framåt. Vi ser att du tycker om att samarbeta med andra då rollen kräver att du tar kontakt med andra i organisationen och samarbetar som ett team. Vidare är du noggrann och metodisk i ditt arbete och mån om ett korrekt resultat då du är ansvarig för flera viktiga delar.
Vad kan vi erbjuda?
Heltidstjänst under perioden juni – augusti 2022.
Stationeringsort – Albyberg
Kollektivavtal för tjänstemän med Unionen.

Ansökan och kontakt
Ansökningar hanteras löpande.

Om du har några frågor tveka inte att höra av dig till:
Lotten Nilsson (Laboratoriechef), mobil: 070-850 20 01
Mari Storm (HRBP), mobil: 070-850 20 92 Visa mindre

Vikarierande miljöinspektör till vår Servicefunktion

Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig som är miljöinspektör till miljöavdelningen. Vi är ett kommunalförbund och vårt huvuduppdrag är myndighetsutövning inom miljö- och hälsoskyddsområdet., vi arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. På f... Visa mer
Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig som är miljöinspektör till miljöavdelningen.
Vi är ett kommunalförbund och vårt huvuduppdrag är myndighetsutövning inom miljö- och hälsoskyddsområdet., vi arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.
På förbundet är vi idag närmare 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård.
Arbetsuppgifter
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund värdesätter arbetet med att ge god service och information till våra kommuners invånare. Vi har en servicefunktion där allmänheten via telefon eller e-post kan kontakta oss, som bemannas av fyra miljöinspektörer. Då vi har ett föräldravikariat inom avdelningen söker vi dig som vill bidra till förbundets arbete inom detta område. Du kommer att bemanna förbundets servicefunktion samt jobba med handläggning av olika ärenden inom miljöbalksområdet. Arbetet innebär också att tillsammans med avdelningen utveckla tillsynen samt vara delaktig i avdelningens och förbundets förbättringsarbete.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. IT-vana är ett krav.
Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och har en god förmåga att samarbeta och fungera väl med kollegor. Du ska kunna arbeta självständigt och i grupp samt uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera och föra en god dialog med privatpersoner och verksamhetsutövare, och företräda förbundet. Du förutsätts kunna strukturera och självständigt driva ditt eget arbete, vara noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Förbundets arbete finansieras av avgifter, varför du är trygg i att debitera avgift enligt taxa. Vi har ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, därför söker vi dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. För tjänsten är det en fördel om du har B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar.
Vilka är vi?
På förbundet är vi idag närmare 50 personer, varav 12 st. på miljöavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Möjlighet till distansarbete upp till 40 % av arbetstiden finns efter överenskommelse. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Präst

Ansök    Aug 27    Haninge Pastorat    Komminister
Präst Vi söker dig som vill arbeta med unga människor och vara med i uppbyggnaden av konfirmandarbetet i ett pastorat där stad och skärgård möts. Ett levande pastorat som ständigt växer och nu behöver vi just Dig! Om Svenska kyrkan i Haninge Haninge Pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framt... Visa mer
Präst
Vi söker dig som vill arbeta med unga människor och vara med i uppbyggnaden av konfirmandarbetet i ett pastorat där stad och skärgård möts. Ett levande pastorat som ständigt växer och nu behöver vi just Dig!
Om Svenska kyrkan i Haninge
Haninge Pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Pastoratet består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.
Om rollen
Som präst arbetar du över hela pastoratet men har din utgångspunkt i Vendelsö. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar, själavård men också konfirmander och ungdomar. Därför är det viktigt att du har en bredd och kan tänka dig att satsa din energi på unga människor såväl som på själavård och gudstjänster.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du ska tycka att konfirmander och ungdomar är viktiga och har sin givna plats i kyrka och församling. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera.
Kvalifikationer för rollen
Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan samt ha erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar i någon form.
Vårt erbjudande
En god arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Vi erbjuder självklart en marknadsmässig lön och utvecklande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.
Upplysningar om tjänsten: Yvonne Iversen, Områdespräst/chef område Öst, 08-500 670 19. Tjänsten är på 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning på sex månader kan tillämpas.
Skicka din ansökan till e-post: [email protected]. Bifoga personligt brev, CV och prästbrev. Vi vill ha din ansökan senast den 19 september. Vid eventuell anställningsintervju uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister. Intervjuer sker löpande fram till ansökningsdatumet.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Naturvägledare till naturum

Ansök    Nov 9    Stift Tyrestaskogen    Biolog
Naturum Nationalparkernas Hus är besökscentrum för Tyresta, ett av Stockholms-regionens mest sevärda och välbesökta naturområde. Kärnområdet utgörs av Tyresta nationalpark med sin stora urskog, en av Sveriges 30 nationalparker. I naturum kan besökare få tips om vandringsleder, information om vad som finns att se och göra i Tyresta eller delta i guidade turer. Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar Tyrestaområdet och naturum söker nu en kunnig naturvägledare s... Visa mer
Naturum Nationalparkernas Hus är besökscentrum för Tyresta, ett av Stockholms-regionens mest sevärda och välbesökta naturområde. Kärnområdet utgörs av Tyresta nationalpark med sin stora urskog, en av Sveriges 30 nationalparker. I naturum kan besökare få tips om vandringsleder, information om vad som finns att se och göra i Tyresta eller delta i guidade turer.
Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar Tyrestaområdet och naturum söker nu en kunnig naturvägledare som vill bidra med inspiration, kreativitet och kunskap. Vi erbjuder en vacker arbetsplats, bara 30 min från Stockholm city med kollegor som har ett stort engagemang för Tyresta och Tyrestas besökare!
Arbetsbeskrivning
Naturum Nationalparkernas hus visar vägen in i Tyrestas skogar och inspirerar till besök också i andra nationalparker. Vi ska vara den självklara platsen för mötet med människor som vill veta mer om natur, kultur, friluftsliv och miljöfrågor. Som naturvägledare har du en viktig uppgift. Att öka kunskap och engagemang för natur och naturvård! Ledorden för naturums verksamhet är Tillgänglig, Inspirerande och Välkomnade! Under vår och höst besöker många skolor området och under sommaren har vi många utländska gäster.
Vi är en liten arbetsplats och som naturvägledare behöver du kunna arbeta med flera olika arbetsuppgifter. Under vissa perioder kan arbetet vara både intensivt och kreativt! I arbetsuppgifterna ingår planering och administration av programaktiviteter, guida skolklasser, administration och försäljning i vår butik, samt ge löpande information och service till våra besökare. Kommunikation och marknadsföring är en viktig del i naturvägledningen så kunskaper inom detta område är meriterande. Beroende på din kunskap och tidigare erfarenhet kan du också komma att bli involverad i nationalparksförvaltningens naturvårdsarbete.
Din profil
Vi söker dig som är utbildad naturvårdsbiolog eller motsvarande inom liknande områden. Du har några års arbetslivserfarenhet där du har jobbat med kunskapsförmedling inom det naturvetenskapliga området. Yrkeserfarenhet av förvaltning av skyddad natur är också meriterande. Du har ett stort intresse både för natur och människor. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Utbildning:
Eftergymnasial utbildning inom biologi eller motsvarande.
Språk:
Flytande svenska och engelska. Ytterligare språk är meriterande.
Övrigt:
Körkort B. Tillgång till bil är en fördel.
Tjänsten är en visstidsanställning, 100%
Intervjuer sker löpande. Anställningen gäller 1 januari-31 december, med möjlighet till förlängning. Arbetsplatsen är belägen i Tyresta by, Haninge. Schemalagt arbete och helgarbete ingår i arbetsuppgifterna.
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast 5 december till: [email protected]. Märk ämnesraden med ”naturvägledare”
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta naturumföreståndare Jessica Ångström
[email protected] eller 070-353 22 72
Läs mer om Tyresta: www.tyresta.se, www.sverigesnationalparker.se/tyresta Visa mindre

Miljöingenjör

Ansök    Jan 22    Haninge kommun    Miljöingenjör
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss Stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning med ca 60 medarbetare ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksa... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att utvecklas med oss

Stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning med ca 60 medarbetare ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Haninge.

Detta genom produktion och distribution av dricksvatten samt bortledning och rening av avloppsvatten åt ca 93 000 människor.

Ditt uppdrag

Miljöingenjörens huvudarbetsuppgifter består främst i att bedriva Revaq-arbetet på Fors ARV, ansvara för planering av åtgärder för drift och skötsel av kommunens dagvattenanläggningar, ansvara för industriavloppstaxa samt miljörapportering och provtagning vid Jordbrotippen och Skäggsmo.  Att vara teknikstöd, främst till avdelningarna VA, Teknik och Park och natur men i viss mån även till andra förvaltningar. Som miljöingenjör ska du kunna projektledare olika dagvatten projekt som kommer att genomföras på VA-avdelningen

Miljöingenjören är ansvarig för övergripande miljöfrågor inom VA, VA:s representant i forum och nätverk inom miljöområdet och kunnig inom miljölagstiftning.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller liknande utbildning inom miljöområdet. Du ska ha erfarenhet (minst 5 år) av miljöfrågor och/eller vatten- och avloppsfrågor. Kompletterande kompetens och erfarenhet av arbete med dagvattenfrågor är meriterande tillika projektledning av dessa projekt. Rollen ställer krav på att du kan arbeta självständigt men också kan leda andra och har god samarbetsförmåga. Du är utåtriktad och har förmåga att strukturera ditt arbete samt har en vana av att skriva rapporter. God datorvana och B-körkort är ett krav för tjänsten.

Det här kan vi erbjuda dig

En självständig roll med spännande och varierande arbetsuppgifter i en organisation som kännetecknas av engagemang och servicekänsla.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Miljöinspektör till miljöavdelningen

Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Arbetsbeskrivning Vi söker en miljöinspektör för en tillfällig anställning på miljöavdelningen. Du kommer att få arbeta med tillsyn inom olika branscher samt handläggning av ärenden. Arbetsuppgifterna kan delvis anpassas efter sökandes kunskap och erfarenhet. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi ä... Visa mer
Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund!


Arbetsbeskrivning
Vi söker en miljöinspektör för en tillfällig anställning på miljöavdelningen. Du kommer att få arbeta med tillsyn inom olika branscher samt handläggning av ärenden. Arbetsuppgifterna kan delvis anpassas efter sökandes kunskap och erfarenhet. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng som hjälps åt och lär varandra av våra erfarenheter och stöttar varandra i bedömningar. Arbetet innebär också att tillsammans med avdelningen utveckla tillsynen samt vara delaktig i avdelningens och förbundets förbättringsarbete.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service.


Du förutsätts vara strukturerad och noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Vi är varandras arbetsmiljö och vi jobbar tillsammans för ett positivt arbetsklimat. Nu söker vi dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket innebär att du har lätt att samarbeta med dina kollegor samt kan driva dina egna ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar samt tjänstecyklar.


Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar med lean som tanke- och arbetssätt. Välkommen med din ansökan!


Vilka är vi?
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.


På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Utvecklingskemist

Ansök    Feb 8    Randstad AB    Ytkemist
Arbetsbeskrivning Är du kemist med erfarenhet av produktutveckling inom kemisk industri? Vill du arbeta för det lilla företaget med kundnöjdhet i fokus? Välkommen att söka rollen som utvecklingskemist hos BS Kemi. Ansvarsområden Vi söker en utvecklingskemist med övergripande ansvar för produktutveckling och kvalitetskontroll. I denna roll jobbar du från A till Ö, från idé och utvecklingsfas, till test och fullskalig produktion av nya produkter. I rollen a... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Är du kemist med erfarenhet av produktutveckling inom kemisk industri? Vill du arbeta för det lilla företaget med kundnöjdhet i fokus? Välkommen att söka rollen som utvecklingskemist hos BS Kemi.

Ansvarsområden
Vi söker en utvecklingskemist med övergripande ansvar för produktutveckling och kvalitetskontroll. I denna roll jobbar du från A till Ö, från idé och utvecklingsfas, till test och fullskalig produktion av nya produkter. I rollen arbetar du även med förändringar/förbättringar av existerande produkter samt kvalitetskontroller av råvaror. I denna roll blir du ansvarig för utvecklingslabbet på BS Kemis fabrik i Haninge, och supporterar produktionschefen i uppskalningar från labrecept till produktion. Förbättringar av labprocesser och utveckling av tekniska lösningar på laboratoriet ingår också i arbetsuppgifterna.

I rollen är du även ansvarig för säkerhetsdatablad,  kemikalieregister, samt rapportering och dialog med berörda myndigheter. Du har även ansvar för att hålla dig uppdaterad gällande nationell lagstiftning och riktlinjer och se till att dessa efterföljs.

Rollen innebär ett flertal kontaktytor, både externt gentemot BS Kemis kunder & leverantörer, men även internt med försäljningschef och produktionschef. Kvalifikationer
För denna position söker vi dig som har en utbildning inom kemi eller materialvetenskaper, och som har erfarenhet från produktutveckling inom tillverkande kemisk industri. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från produkter inom rengöring, avfettning och/eller bilvård. Som person är du både analytisk och kommunikativ. Du har ett öga för detaljer i det tekniska samtidigt som du har förmågan att ta det övergripande perspektivet i utvecklingsprojekt, och driva dem framåt självständigt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar BS Kemi med Randstad Life Sciences. För frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Peter Janson, +46766287150.

Om företaget
BS KEMI AB är ett helägt svenskt företag som grundades 1995. BS Kemis affärsidé är att utveckla, producera och marknadsföra högkvalitativa rengörings- och underhållsprodukter samt tillhandahålla förbrukningsvaror för professionella verksamheter inom fordon och industri under eget varumärke på den svenska marknaden.

BS Kemi är ett tillverkande Kemiföretag, vilket innebär att vi producerar själva mycket av de produkter vi erbjuder. Det ger oss möjlighet till god kontroll på allt från råvaror till färdig produkt. Visa mindre

Miljöinspektör för lantbruks- och avloppstillsyn

Miljöinspektör för lantbruks- och avloppstillsyn Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. Arbetsuppgifter Vi söker en miljöinspektör för en ti... Visa mer
Miljöinspektör för lantbruks- och avloppstillsyn
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.


Arbetsuppgifter
Vi söker en miljöinspektör för en tillfällig anställning på landsbygdsavdelningen. Du kommer bland annat att få arbeta med tillsyn av lantbruksverksamheter, handläggning av avloppsärenden och andra förekommande ärenden. Du kommer att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom tillsynsområdet.
I tjänsten ingår, förutom tillsyn, en möjlighet att vara med och utveckla vårt sätt att bedriva tillsynen. Landsbygdsavdelningen jobbar sedan ett par år med lean som arbets- och tankesätt, så att arbeta med kontinuerliga förbättringar är en självklarhet.


Avdelningens övriga tillsynsområden omfattar tillsyn av dricksvatten, avfall och naturreservat.


Anställning
Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2021-09-30 med eventuell möjlighet till förlängning
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket innebär att du har lätt att samarbeta med dina kollegor samt kan driva dina egna ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar samt tjänstecyklar.


Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 50 personer, varav 11 på landsbygdsavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Miljöinspektör för avloppstillsyn

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. Arbetsuppgifter Vi behöver stärka upp med en miljöinspektör på landsbygdsavdelningen. Vi söker dig s... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.


Arbetsuppgifter
Vi behöver stärka upp med en miljöinspektör på landsbygdsavdelningen. Vi söker dig som har kunskap om och vill arbeta med tillsyn av små avlopp, vilket är en stor del av förbundets tillsynsuppdrag. Du kommer bland annat att få arbeta med tillsyn av avloppsanordningar, handläggning av ansökningsärenden och andra förekommande ärenden. Du kommer att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom tillsynsområdet.
I tjänsten ingår, förutom tillsyn, en möjlighet att vara med och utveckla vårt sätt att bedriva tillsynen. Landsbygdsavdelningen jobbar sedan ett par år med lean som arbets- och tankesätt, så att arbeta med kontinuerliga förbättringar är en självklarhet.


Avdelningens övriga tillsynsområden omfattar tillsyn av lantbruk, dricksvatten, avfall och naturreservat.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket innebär att du har lätt att samarbeta med dina kollegor samt kan driva dina egna ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar samt tjänstecyklar.


Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 50 personer, varav 11 på landsbygdsavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Områdespräster/Chef

Ansök    Jan 22    Haninge Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Sedan 2018 är församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge tillsammans Haninge pastorat, i dagligt tal Svenska kyrkan i Haninge. Svenska kyrkan i Haninge har drygt hundra me... Visa mer
Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Sedan 2018 är församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge tillsammans Haninge pastorat, i dagligt tal Svenska kyrkan i Haninge.


Svenska kyrkan i Haninge har drygt hundra medarbetare. Gudstjänst- och musiklivet leds idag av biträdande kyrkoherde. Pastoratet är inne i en förändringsresa, både för att vara en attraktiv arbetsgivare och en relevant kyrka i en växande kommun. Redan 2019 hade vi ett växande antal gudstjänstdeltagande. Nu är det dags att ta nästa steg framåt!


Från 2021 ska vi ytterligare stärka gudstjänst- och musikliv i två geografiska områden:
Område Väst som består av Västerhaninge-Muskö, Dalarö-Ornö-Utö
Område Öst som består av Handen, Jordbro, Vendelsö, ÖsterhaningeDärför söker vi två områdespräster, en för område Väst och en för Öst.


OM ROLLEN
Tjänsten passar dig som vill vara med och fortsätta bygget av ett modernt pastorat. Vår ambition är att både vara ett föredöme inom Svenska kyrkan och en närvarande kyrka i människors vardag. I din roll som områdespräst har du uppdraget att säkerställa en hög kvalitet vid gudstjänster och kyrkliga handlingar - där förväntningen är att det både ska finnas ett rikt musik- och körutbud och en aktiv och lokal församlingsnärvaro. Du kommer att vara en nyckelperson för pastoratets framtid och det är du som fattar verksamhetsnära beslut vad gäller gudstjänst och kyrkliga handlingar.
Tjänsten har både strategiska och operativa inslag och dina ansvarsområden utöver sedvanliga uppgifter som komminister är:
Ansvara, planera och bemanna gudstjänster och kyrkliga handlingar inom ditt område
Budget-, personal-, och arbetsmiljöansvar för verksamheten Gudstjänst & Musik i respektive område (8 medarbetare i Västra och 11 medarbetare i Östra.)
Ansvara, tillsammans med den andra områdesprästen, för verksamhet avseende gudstjänster och kyrkliga handlingar i Svenska kyrkan i HaningeDu kommer att vara direkt underställd kyrkoherden och ingår i pastoratets ledningsgrupp. Som chef hos oss får du stöd i ditt ledarskap från stödfunktionerna som inkluderar bokning, vaktmästeri, HR, ekonomi, kommunikation, fastighet och IT.
Rollen innebär en möjlighet att förverkliga dina liturgiska idéer inom tydliga ramar och med tydliga mål.


PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som har god samarbets- och social förmåga. Du står för ett modernt ledarskap, är prestigelös och trygg i dig själv. Du är utåtriktad i ditt bemötande och har en naturlig förmåga att få med dig människor. Positiv energi är både en drivkraft och ett medel för dig.
För att trivas i rollen ska du som präst vara bekväm med att verka även utanför kyrkorummet, både lokalt i samhället och i det digitala gudstjänstlivet. Då vi är inne in en förändringsresa så bör du tycka om att driva utvecklingsprocesser.


KVALIFIKATIONER FÖR TJÄNSTEN
För att matcha rollen ser vi med fördel att du har god dokumenterad ledarerfarenhet, som chef har du haft ansvar för personal, budget och verksamhetsutveckling i Svenska kyrkan. Vi förväntar oss självklart att du är en van användare av såväl branschspecifika IT-system som office-paket.


Upplysningar om tjänsterna: Krister Stenberg, Kyrkoherde, 08-555 670 23. Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar och på heltid. Tillträde enl. ök. Provanställning 6 månader kan tillämpas.


Skicka din ansökan till e-post: [email protected]
i form av ett personligt brev och ett CV. Vi vill ha din ansökan senast den 2021-02-07. Intervjuer sker löpande och positionen kan komma att tillsättas tidigare.


Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Handläggare till hälsoskyddsenheten

Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Arbetsbeskrivning Tjänsten omfattar arbete med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken och strålskyddslagstiftningen. På enheten arbetar vi bland annat med tillsyn över skolor och förskolor, bassängbad, tatuerare, fotvårdare och fastigheter. Vidare ingår handläggning av anmälningar samt remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner. Arbetsuppgifterna anpass... Visa mer
Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund!
Arbetsbeskrivning
Tjänsten omfattar arbete med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken och strålskyddslagstiftningen. På enheten arbetar vi bland annat med tillsyn över skolor och förskolor, bassängbad, tatuerare, fotvårdare och fastigheter. Vidare ingår handläggning av anmälningar samt remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner.
Arbetsuppgifterna anpassas efter sökandes kunskap och erfarenhet. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng som hjälps åt och lär varandra av våra erfarenheter och stöttar varandra i bedömningar. Arbetet innebär också att tillsammans med enheten utveckla tillsynen samt vara delaktig i avdelningens och förbundets förbättringsarbete.
Kvalifikationer
Du ska vara högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller ha motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper i förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning.
Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du är trygg och pedagogisk i din kommunikation med god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi tror att du kan arbeta självständigt och basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera och föra en god dialog med privatpersoner och verksamhetsutövare, och ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet. Du förutsätts vara strukturerad och noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, och vi söker dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten behöver du ha B-körkort, förbundet har miljöbilar samt tjänstecyklar.
Hos oss kommer du att få möjlighet att utvecklas och bli specialist inom en eller flera branscher. Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar med lean som tanke- och arbetssätt. Välkommen med din ansökan! Vi går igenom ansökningarna löpande. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.
Vilka är vi?
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.
Hälsoskyddsenheten hör till avdelningen för hälsoskydd och livsmedel. På avdelningen är vi 15 personer som arbetar med hälsoskydds-, livsmedels- samt alkohol- och tobakstillsyn.
På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se.
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare för Livsmedelskontroll

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Livsmedelskontroll Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Arbetsbeskrivning Tjänsten har inriktning mot livsmedelskontroll. Du kommer att jobba i livsmedelsgruppen. Din huvuduppgift är att kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning och god kontrollsed. I arbetet ingår att genomföra kontroller, skriva beslutsunderlag samt ge information, vägledning ... Visa mer
Miljö- och hälsoskyddsinspektör Livsmedelskontroll
Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund!


Arbetsbeskrivning
Tjänsten har inriktning mot livsmedelskontroll. Du kommer att jobba i livsmedelsgruppen. Din huvuduppgift är att kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning och god kontrollsed. I arbetet ingår att genomföra kontroller, skriva beslutsunderlag samt ge information, vägledning och rådgivning till registrerade livsmedelsverksamheter.


Du kommer att ha kontrollansvar vilket innebär att du självständigt driver dina ärenden från start till avslut. I rollen som inspektör gör du kontroll på plats, ger råd, kontrollerar brister, följer upp och ställer krav samt tar beslut vid behov. En del av tjänsten är att ge information och råd i direkta kontakter men även via media och sociala plattformar.


Arbetsuppgifterna anpassas efter sökandes kunskap och erfarenhet. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng som hjälps åt och lär varandra av våra erfarenheter och stöttar varandra i bedömningar. Arbetet innebär också att tillsammans med enheten utveckla tillsynen samt vara delaktig i avdelningens och förbundets förbättringsarbete.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning på livsmedel, miljö- och hälsoskydd, eller likvärdig utbildning. Vi ser helst att du har erfarenhet av beslutfattande och tillsynsarbete. Du ska vara väl insatt i livsmedelslagstiftningen och relevanta EU-förordningar. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med myndighetsutövning samt självständigt utredningsarbete/handläggningsarbete inom området.


Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du är trygg och pedagogisk i din kommunikation med god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi tror att du kan arbeta självständigt och basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera och föra en god dialog med privatpersoner och verksamhetsutövare, och ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet. Du förutsätts vara strukturerad och noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, och vi söker dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten behöver du ha B-körkort, förbundet har miljöbilar samt tjänstecyklar.


Hos oss kommer du att få möjlighet att utvecklas och bli specialist inom en eller flera branscher. Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar med Lean som tanke- och arbetssätt. Välkommen med din ansökan!

Vilka är vi?
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.
Livsmedelsenheten hör till avdelningen för hälsoskydd och livsmedel. På avdelningen är vi 15 personer som arbetar med hälsoskydds-, livsmedels- samt alkohol- och tobakstillsyn.
På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård.
Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se.


Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Områdespräster/Chef

Ansök    Dec 16    Haninge Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan i Haninge söker två områdespräster Välkommen att söka en tjänst där du får vara med att utveckla gudstjänst- och musiklivet i expansiva Haninge pastorat. Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Sedan 2018 är församlingarn... Visa mer
Svenska kyrkan i Haninge söker två områdespräster


Välkommen att söka en tjänst där du får vara med att utveckla gudstjänst- och musiklivet i expansiva Haninge pastorat.


Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Sedan 2018 är församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans Haninge Pastorat, i dagligt tal Svenska kyrkan i Haninge.


Pastoratet består av 100 medarbetare och gudstjänst och musiklivet idag leds av biträdande kyrkoherde. Pastoratet är inne i en förändringsresa, både för att bli en attraktiv arbetsgivare och en relevant, växande kyrka i en expansiv kommun. Redan 2019 hade vi ett växande gudstjänstdeltagande. Nu är det dags att ta nästa steg framåt!


Från 2021 ska vi ytterligare stärka Pastoratets gudstjänstliv och musikliv i två geografiska områden:
· Område Väst som består av Västerhaninge-Muskö, Dalarö-Ornö-Utö
· Område Öst som består av Handen, Jordbro, Vendelsö, Österhaninge


Därför söker vi två framåtriktade områdespräster, en för område Väst och en för Öst.


Om rollen
Den här tjänsten passar dig som vill vara med och fortsätta bygget av ett modernt pastorat. Vår ambition är att både vara ett föredöme inom Svenska kyrkan och en närvarande kyrka i människors vardag. I din roll som områdespräst har du uppdraget att säkerställa en hög kvalitet vid gudstjänster och kyrkliga handlingar - där förväntningen är att det både ska finnas ett rikt musik- och körutbud och en aktiv och lokal församlingsnärvaro. Du kommer att vara en nyckelperson för pastoratets framtid och det är du som fattar verksamhetsnära beslut vad gäller gudstjänst och kyrkliga handlingar.


Tjänsten har både strategiska och operativa inslag och dina ansvarsområden utöver sedvanliga uppgifter som komminister är:
· Ansvarar, planerar och bemannar gudstjänster och kyrkliga handlingar inom ditt område
· Budget-, personal-, och arbetsmiljöansvar för verksamheten Gudstjänst & Musik i respektive område (8 medarbetare i Västra och 11 medarbetare i Östra.)
· Ansvarar tillsammans med den andra områdesprästen för verksamhet avseende gudstjänster och kyrkliga handlingar i pastoratet.


Du kommer att vara direkt underställd kyrkoherden och ingår självklart i pastoratets ledningsgrupp. Som chef hos oss får du stöd i ditt ledarskap från stödfunktionerna som inkluderar Bokning, Vaktmästeri, HR, Ekonomi, Kommunikation, fastighet och IT.
Rollen innebär en möjlighet att förverkliga dina idéer och drömmar inom tydliga ramar och med tydliga mål.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbets- och social förmåga. Du står för ett modernt ledarskap, är prestigelös och trygg i dig själv. Du är utåtriktad i ditt bemötande och har en naturlig förmåga att få med dig människor. Positiv energi är både en drivkraft och ett medel för dig.


För att trivas i rollen ska du som präst vara bekväm med att verka även utanför kyrkorummet, både lokalt i samhället och i det digitala gudstjänstlivet. Då vi är inne in en förändringsresa så bör du tycka om att driva utvecklingsprocesser.
Kvalifikationer för tjänsten
För att matcha rollen ser vi med fördel att du har god dokumenterad ledarerfarenhet, som chef har du haft ansvar för personal, budget och verksamhetsutveckling i Svenska kyrkan. Vi förväntar oss självklart att du är en van användare av såväl branschspecifika IT-system som office-paket.


Upplysningar om tjänsten: Krister Stenberg, Kyrkoherde, 08-55567023. Tjänsten är en tillsvidareanställning och heltid. Tillträde enl. ök. Provanställning 6 mån. kan tillämpas.


Skicka din ansökan till e-post: [email protected]. I form av ett personligt brev och ett CV. Vi vill ha din ansökan senast den 2021-01-20. Intervjuer sker löpande och positionen kan komma att tillsättas tidigare.


Haninge pastorat, Box 113, 136 22 Haninge.

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Naturvägledare till naturum Nationalparkernas hus

Ansök    Jun 18    Stift Tyrestaskogen    Biolog
Naturum Nationalparkernas Hus är besökscentrum för Tyresta, ett av Stockholmregionens mest sevärda och välbesökta naturområde. Kärnområdet utgörs av Tyresta nationalpark med sin stora urskog, en av Sveriges 30 nationalparker. I naturum kan besökarna få tips om vandringsleder, information om vad som finns att se och göra i Tyresta eller delta i guidade turer. Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar Tyrestaområdet och naturum söker nu en kunnig naturvägledare ... Visa mer
Naturum Nationalparkernas Hus är besökscentrum för Tyresta, ett av Stockholmregionens mest sevärda och välbesökta naturområde. Kärnområdet utgörs av Tyresta nationalpark med sin stora urskog, en av Sveriges 30 nationalparker. I naturum kan besökarna få tips om vandringsleder, information om vad som finns att se och göra i Tyresta eller delta i guidade turer.


Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar Tyrestaområdet och naturum söker nu en kunnig naturvägledare som vill bidra med inspiration, kreativitet och kunskap inom natur och friluftsliv. Vi erbjuder en vacker arbetsplats, bara 45 min från Stockholm city med kollegor som har ett stort engagemang för Tyresta och Tyrestas besökare!


Arbetsbeskrivning
Naturum Nationalparkernas hus visar vägen in i Tyrestas urskogar och inspirerar till besök också i andra nationalparker. Vårt uppdrag är att väcka människors entusiasm för naturen och öka kunskapen. Vi ska vara den självklara platsen för mötet med människor som vill veta mer om natur, kultur, friluftsliv och miljöfrågor. Som naturvägledare har du en viktig uppgift. Att öka kunskap och engagemang för natur och naturvård! Ledorden för naturums verksamhet är Tillgänglig, Inspirerande och Välkomnade!


Arbetsuppgifterna innebär att planera, kommunicera och genomföra naturvägledning för en rad olika målgrupper. I arbetsuppgifterna ingår också att samordna och marknadsföra programaktiviteter samt administrativa uppgifter i butik och reception. Under vår och höst besöker många skolor området och under sommaren har vi många utländska gäster. Därför sker en hel del av arbetet på engelska, och även andra språk om aktuellt.


Din profil
Vi söker dig som är utbildad biolog eller motsvarande med minst 5 års arbetslivserfarenhet inom liknande områden. Du kanske har arbetat som pedagog, kommunikatör eller entreprenör inom natur och biologi. Du har god känsla för värdskap och service och gillar att möta andra människor. En stor del av tjänsten innebär att hålla i guidade turer. Därför är det viktigt att du tycker om att prata inför grupp samt kan förmedla dina kunskaper på ett inspirerande sätt. Som person är du social och har glimten i ögat. Du är prestigelös samt har god planering och ordning. Du ska ha lätt för att samarbete med andra, men kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Sammanfattningsvis söker vi dig som uppfyller följande:


Utbildning:
Eftergymnasial utbildning inom biologi eller motsvarande.


Arbetslivserfarenhet:
Minst 5 års relevant erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:


· Pedagogisk verksamhet, inom natur och/eller friluftsliv
· Skola, lärare inom naturvetenskapliga ämnen
· Naturvägledning, museipedagogik, guidning
· Kommunikation (web, sociala medier, trycksaker)
· Reception och värdskap
· Naturturism
Språk:
Flytande svenska och engelska. Ytterligare språk är meriterande.
Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidaretjänst. Arbetsplatsen är belägen i Tyresta by, Haninge. Schemalagt arbete och helgarbete ingår i arbetsuppgifterna. Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.


Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast den 20 augusti 2020 till:
[email protected]

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta naturumföreståndare Jessica Ångström
[email protected] eller 070-353 22 72


Läs mer om Tyresta: www.tyresta.se, www.sverigesnationalparker.se/tyresta, https://www.facebook.com/Tyresta Visa mindre

Laboratorietekniker till Foodmarks Varuförsörjningsorganisation (Haninge)

Ansök    Maj 19    Foodmark AB    Laboratorieassistent
Vi letar efter en noggrann och strukturerad Laboratorietekniker med stor ansvarskänsla. I din roll kommer du att få arbeta brett med uppgifter kopplade till livsmedel och kvalitet. “Du kommer att ha en central roll i att optimera och utveckla vår varuförsörjning. För rätt kandidat så är detta en fantastisk möjlighet att få utveckla vårt kvalitetsarbete tillsammans med våra produktionsmedarbetare i en roll där du arbetar tätt tillsammans med fabriksledninge... Visa mer
Vi letar efter en noggrann och strukturerad Laboratorietekniker med stor ansvarskänsla. I din roll kommer du att få arbeta brett med uppgifter kopplade till livsmedel och kvalitet.
“Du kommer att ha en central roll i att optimera och utveckla vår varuförsörjning. För rätt kandidat så är detta en fantastisk möjlighet att få utveckla vårt kvalitetsarbete tillsammans med våra produktionsmedarbetare i en roll där du arbetar tätt tillsammans med fabriksledningen.”, säger Laboratoriechef Lotten Nilsson.
Grunden i Foodmarks varuförsörjningsorganisation består av tre tillverkningsenheter i Sverige (Albyberg, Klintehamn och Vidsel). Till dessa finns övergripande organisationer som Logistik- och Planering, Teknik och QEHS som arbetar över hela varuförsörjningen. Vår laboratorieverksamhet är en del av vår QEHS-organisation.


Din roll
Vi söker nu en laboratorietekniker till vår nya produktionsanläggning i Albyberg. I rollen som laboratorietekniker kommer du att arbeta med livsmedel, både i laboratoriemiljö och ute i fabrik. I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta tätt tillsammans med produktion och fabriksledning men även med andra avdelningar inom Foodmark så som produktutveckling. Laboratorieavdelningen består av en laboratoriechef samt tre laboratorietekniker, varav en är placerad på Gotland.


Arbetsuppgifter
Som laboratorietekniker kommer du arbeta med olika typer av arbetsuppgifter kopplat till livsmedel. Du kommer genomföra sensoriska bedömningar, provtagning för mikrobiologiska analyser som skickas till externa laboratorier, ansvara för mätningar samt göra rutinkontroller.


Du kommer till exempel att arbeta med:
Provsmakning och bedömning av produkt samt råvara. Observera att detta innefattar alltifrån ägg, skaldjur, kött, laktos etc.
Provtagning av vatten och luft i fabriken samt råvaror och färdiga produkter
Hållbarhetstester vid produktutveckling
Allergenanalys enligt plan
Bedöma, utvärdera och sammanställa resultat och presentera dessa
Kalibrera och underhålla laboratoriets utrustning för kemiska analyser samt se till att erforderliga reagens och förbrukningsmaterial finns hemma
Delta i möten och i utredning kring interna avvikelserVem söker vi?
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och van vid att prioritera och driva ditt egna arbete framåt. Vi ser att du tycker om att samarbeta med andra då rollen kräver att du har regelbunden kontakt med andra i organisationen och samarbetar som ett team. Vidare är du noggrann och metodisk i ditt arbete och mån om ett korrekt resultat då du är ansvarig för flera viktiga delar.
Vi ser att du har;
En högskole- eller universitetsutbildning inom kemiområdet, livsmedel alternativt som livsmedelsagronom
Erfarenhet ifrån arbete i laboratorie sedan tidigare (via studier eller arbete
Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du:
Har arbetat inom livsmedelsindustrin
Tidigare har arbetat i SAPVad kan vi erbjuda?
En spännande arbetsplats med högt tempo.
Ett härligt team med högt i tak och stora ambitioner.
Ett självständigt arbete med stort fokus på kvalitet.
Möjlighet att få vara med och utveckla laboratorieavdelningen framåt.På Foodmark så värdesätter vi din personliga utveckling högt och vår ambition är att utveckla våra talanger. Vi tror att vår positiva atmosfär kommer att ta fram det bästa i dig. Du kommer också till ett välkänt företag som är marknadsledande med många möjligheter. Kollektivavtal med Unionen tillämpas.


Ansökan och kontakt
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt, gärna från juni.
Om du vill ta möjligheten att gå med i vårt team där du får mycket ansvar från start, ansök då till tjänsten senast 31 maj 2020. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Miljöinspektör för lantbruks- och avloppstillsyn

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. Arbetsuppgifter Vi söker en miljöinspektör för en tillfällig anställning på landsbygdsavdelningen. Du... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.


Arbetsuppgifter
Vi söker en miljöinspektör för en tillfällig anställning på landsbygdsavdelningen. Du kommer bland annat att få arbeta med tillsyn av lantbruksverksamheter, handläggning av avloppsärenden och andra förekommande ärenden. Du kommer att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom tillsynsområdet.
I tjänsten ingår, förutom tillsyn, en möjlighet att vara med och utveckla vårt sätt att bedriva tillsynen. Landsbygdsavdelningen jobbar sedan ett par år med lean som arbets- och tankesätt, så att arbeta med kontinuerliga förbättringar är en självklarhet.


Avdelningens övriga tillsynsområden omfattar tillsyn av dricksvatten, avfall och naturreservat.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket innebär att du har lätt att samarbeta med dina kollegor samt kan driva dina egna ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar samt tjänstecyklar.


Anställning
Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2021-09-30 med eventuell möjlighet till förlängning
Omfattning: heltid, individuell lönesättning.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.


Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 50 personer, varav 11 på landsbygdsavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Miljöinspektör inom hälsoskydd

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.  Arbetsuppgifter Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund söker en miljöinspektör för en tillfällig a... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. 


Arbetsuppgifter
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund söker en miljöinspektör för en tillfällig anställning till avdelningen för hälsoskydd och livsmedel. Tjänsten omfattar bl. a. tillsyn över skolor och förskolor, hygienlokaler och bostäder.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning inom området. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du kan jobba både självständigt och i grupp.


Arbetet innebär att du kommer att ha mycket kontakter med verksamhetsutövare och kollegor. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera med privatpersoner och verksamhetsutövare, ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet, samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För att uppskatta arbetet behöver du trivas med att vara ute på inspektioner.


För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar.


Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 50 personer, varav 16 på avdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Livsmedels- och tillståndshandläggare

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och med tillsyn över alkohol och tobak. Vi arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.  Arbetsuppgifter Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund söke... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och med tillsyn över alkohol och tobak. Vi arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. 


Arbetsuppgifter
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund söker en livsmedels- och tillståndshandläggare 50/50 till avdelningen för hälsoskydd och livsmedel. Tjänsten omfattar livsmedelskontroll inom olika typer av verksamheter, allt från storhushåll till tillverkare samt tillståndshandläggning och tillsyn enligt alkohol- och tobakslagstiftningarna. Du kommer att arbeta i ett kunnigt och trevligt gäng med lång erfarenhet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning inom livsmedelsområdet samt har erfarenhet av tobaks- och alkoholtillsyn. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du kan jobba både självständigt och i grupp.


Arbetet innebär att du kommer att ha mycket kontakter med verksamhetsutövare och kollegor. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera med privatpersoner och verksamhetsutövare, ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet, samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För att uppskatta arbetet behöver du trivas med att vara ute på inspektioner. Du kommer att vara delaktig i avdelningens tillsynsplanering för de verksamheter du kontrollerar.


För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar.


Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 50 personer, varav 16 på avdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågsstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. 


Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Miljöinspektörer för avloppstillsyn

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.  Arbetsuppgifter Vi behöver stärka upp med två miljöinspektörer på avdelningen. Vi söker dig som har ... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. 


Arbetsuppgifter
Vi behöver stärka upp med två miljöinspektörer på avdelningen. Vi söker dig som har kunskap om och vill arbeta med tillsyn av små avlopp, vilket är en stor del av förbundets tillsynsuppdrag. Du kommer bland annat att få arbeta med tillsyn av avloppsanordningar, handläggning av ansökningsärenden och andra förekommande ärenden. Du kommer att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom tillsynsområdet.
I tjänsten ingår, förutom tillsyn, en möjlighet att vara med och utveckla vårt sätt att bedriva tillsynen. Landsbygdsavdelningen jobbar sedan ett par år med Lean som arbets- och tankesätt, så att arbeta med kontinuerliga förbättringar är en självklarhet.


Avdelningens övriga tillsynsområden omfattar tillsyn av lantbruk, dricksvatten, avfall och naturreservat.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket innebär att du har lätt att samarbeta med dina kollegor samt kan driva dina egna ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar samt tjänstecyklar.


Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 50 personer, varav 11 på landsbygdsavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågsstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Miljöinspektör inom hälsoskydd

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.  Arbetsuppgifter Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund söker en miljöinspektör för en tillfällig a... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. 


Arbetsuppgifter
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund söker en miljöinspektör för en tillfällig anställning till avdelningen för hälsoskydd och livsmedel. Tjänsten omfattar bl. a. tillsyn över skolor och förskolor, hygienlokaler och bostäder.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning inom området. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du kan jobba både självständigt och i grupp.


Arbetet innebär att du kommer att ha mycket kontakter med verksamhetsutövare och kollegor. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera med privatpersoner och verksamhetsutövare, ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet, samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För att uppskatta arbetet behöver du trivas med att vara ute på inspektioner.


Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 50 personer, varav 16 på avdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågsstation, 20 minuter från T-centralen.
Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. 


För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar. Visa mindre

Miljöinspektör för lantbruk- och avloppstillsyn

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. Arbetsuppgifter Vi behöver stärka upp tillsynen inom lantbruk. Därför söker vi dig som har kunskap o... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.


Arbetsuppgifter
Vi behöver stärka upp tillsynen inom lantbruk. Därför söker vi dig som har kunskap om och vill arbeta med lantbrukstillsyn. Inom förbundets geografiska område finns många verksamheter med djurhållning och odling som förbundet bedriver tillsyn över. Tillsyn på lantbruk är en viktig del i förbundets verksamhet där du kommer att få arbeta tillsammans med kollegor inom lantbruksområdet. Tjänsten omfattar även avloppstillsyn, vilket är en stor del av förbundets tillsynsuppdrag. På samma sätt som inom lantbrukstillsynen kommer du att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor.


I tjänsten ingår, förutom tillsyn, en möjlighet att vara med och utveckla vårt sätt att bedriva tillsynen inom såväl lantbruk som avlopp. Landsbygdsavdelningen jobbar sedan ett par år med lean som arbets- och tankesätt, så att arbeta med kontinuerliga förbättringar är en självklarhet.


Avdelningens övriga tillsynsområden omfattar tillsyn av dricksvatten, avfall samt naturreservat.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket innebär att du har lätt att samarbeta med dina kollegor samt kan driva dina egna ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vilka är vi?
På förbundet arbetar idag 50 personer, varav 11 på landsbygdsavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Två miljöinspektörer till miljöavdelningen

Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker två inspektörer, gärna med erfarenhet av miljöskyddstillsyn, till miljöavdelningen. Arbetsbeskrivning Tjänsterna omfattar arbete med tillsyn av miljöfarliga verksamheter inom olika branscher, bl.a. avfallsanläggningar, kemikalieindustrier, avloppsreningsverk och dagvatten, spår- och vägtrafik, varv och fritidsbåtshamnar samt förorenade områden. Vidare ing... Visa mer
Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund!
Vi söker två inspektörer, gärna med erfarenhet av miljöskyddstillsyn, till miljöavdelningen.


Arbetsbeskrivning
Tjänsterna omfattar arbete med tillsyn av miljöfarliga verksamheter inom olika branscher, bl.a. avfallsanläggningar, kemikalieindustrier, avloppsreningsverk och dagvatten, spår- och vägtrafik, varv och fritidsbåtshamnar samt förorenade områden. Vidare ingår handläggning av anmälningar och prövningar samt remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner, bl.a. remisser gällande detaljplaner och vattenverksamhet.


Arbetsuppgifterna kan delvis anpassas efter sökandes kunskap och erfarenhet. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng som hjälps åt och lär varandra av våra erfarenheter och stöttar varandra i bedömningar. Arbetet innebär också att tillsammans med avdelningen utveckla tillsynen samt vara delaktig i avdelningens och förbundets förbättringsarbete.


Kvalifikationer
Du ska vara högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller ha motsvarande kunskaper. För tjänsten krävs erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper i förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning. Vi ser helst att du har flerårig erfarenhet av miljöskyddstillsyn. Det är meriterande med erfarenhet av tillsyn inom en eller flera av de branscher som tjänsterna omfattar samt handläggning av prövningar och remisser.


Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du är trygg och pedagogisk i din kommunikation med god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi tror att du kan arbeta självständigt och basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera och föra en god dialog med privatpersoner och verksamhetsutövare, och ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet. Du förutsätts vara strukturerad och noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, och vi söker dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten behöver du ha B-körkort, förbundet har miljöbilar samt tjänstecyklar.


Hos oss kommer du att få möjlighet att utvecklas och bli specialist inom en eller flera branscher. Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar med lean som tanke- och arbetssätt. Välkommen med din ansökan!


Vilka är vi?
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.


På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Chef till landsbygdsavdelningen

Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig med erfarenhet av att leda medarbetare i en miljö av kontinuerliga förbättringar. Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och soci... Visa mer
Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig med erfarenhet av att leda medarbetare i en miljö av kontinuerliga förbättringar.
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.
På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se.


Arbetsbeskrivning
Förbundet har påbörjat ett arbete med att införa lean som tanke- och arbetssätt. Vi söker dig som har förmåga att stimulera till utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens. Du verkar för ett öppet och konstruktivt klimat. Du kommer att ingå i förbundets ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för att leda, samordna och följa upp förbundets uppdrag att medverka till att en långsiktigt god livsmiljö säkerställs.
Landsbygdsavdelningen består av 13 medarbetare. Ditt huvudsakliga uppdrag är att planera, leda och utveckla verksamheten mot beslutade mål. Din roll är att uppmuntra, stötta och skapa förutsättningar för dina medarbetare att nå uppsatta mål och utvecklas. Omvärldsbevakning och analys av utvecklingsbehov är en självklar del av arbetsuppgifterna. Du genomför också viss egen handläggning.
Som avdelningschef är du ansvarig för din verksamhet och har ansvar för att leda det som organisatoriskt hör till avdelningens:
verksamhetsansvar
budgetansvar
personalansvar
arbetsmiljöansvar/systematiskt arbetsmiljöarbeteKvalifikationer
Vi söker dig som är miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande högskoleutbildning. Du har erfarenhet inom miljötillsyn som myndighetsuppgift. Du har haft en arbetsledande roll med personalansvar.
Som person har du helhetssyn och är drivande med intresse att utveckla verksamheten. Du är trygg och lyhörd i ditt ledarskap. Genom ett coachande förhållningssätt inspirerar och leder du avdelningen. Du är bra på att ge konstruktiv feedback och stöttar dina medarbetare så att de kan växa och utvecklas. Du har förmåga att utveckla och etablera effektiva arbetssätt samt skapa god struktur som ett led i att uppfylla avdelningens mål och uppdrag.
Du är öppen och lyhörd i din kommunikation, kan uttrycka dig väl muntligt och skriftligt. Du kan företräda såväl dina medarbetare som förbundet som helhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till vår servicefunktion

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. Arbetsuppgifter Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund satsar på att utveckla arbetet med service och... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.
Arbetsuppgifter
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund satsar på att utveckla arbetet med service och information gentemot våra kommuners invånare. Vi har en servicefunktion som bemannas av tre miljöinspektörer. Då två av dessa går vidare till andra arbetsuppgifter inom förbundet söker vi dig som vill bidra till förbundets utveckling inom detta område. Du kommer att bemanna förbundets servicetelefon samt jobba med handläggning av ärenden och genomföra viss tillsyn. Det kan även förekomma uppgifter inom andra områden.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter. God IT-vana är ett krav. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en känsla för service. Arbetet utförs såväl enskilt som i projektform, vilket gör att du ska ha lätt att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vilka är vi?
På förbundet arbetar idag 50 personer, varav 11 på miljöavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se. Visa mindre

Komminister x 2

Haninge pastorat har en livaktig och expanderande konfirmand- och ungdomsverksamhet. Därför söker vi två präster med den inriktningen.Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss.Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, V... Visa mer
Haninge pastorat har en livaktig och expanderande konfirmand- och ungdomsverksamhet. Därför söker vi två präster med den inriktningen.Haninge pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss.Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge. Tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.Om rollenSom präst arbetar du över hela pastoratet men har din utgångspunkt i Västerhaninge eller Vendelsö. I tjänsterna ingår sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster och kyrkliga handlingar men tjänsterna har också en tydlig inriktning mot konfirmander och ungdomar. Därför är det viktigt att du vill satsa din tid och din energi på unga människor, tycker om att åka på läger samt tycker det är ok att jobba helger och kvällar.Personliga egenskaperVi söker dig som är social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du ska tycka att konfirmander och ungdomar är viktiga och har sin givna plats i kyrka och församling. Du har vilja och driv till utveckling av verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera och motivera.Kvalifikationer för rollenPrästvigd i Svenska kyrkan. Du bör ha pastoral erfarenhet och gärna ha arbetat några år i församling. Erfarenhet av arbete med ungdomar, konfirmander och skolkontakter är meriterande.Upplysningar: Eva-Britt Löf Hansson, chef för gudstjänst och musik, 08-500 658 87.Båda tjänsterna är på 100%. Tillträde enl. ök. Provanställning 6 mån. kan tillämpas.Skicka din ansökan till epost: [email protected]. Ange tydligt i din ansökan vilken av de två tjänsterna du söker samt bifoga personligt brev, CV och prästbrev. Vi vill ha din ansökan senast den 30 september. Vid ev. anställningsintervju uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Erfaren miljöhandläggare till miljöavdelningen

Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig med erfarenhet av miljöskyddstillsyn till oss på miljöavdelningen.Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med... Visa mer
Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig med erfarenhet av miljöskyddstillsyn till oss på miljöavdelningen.Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se. ArbetsbeskrivningVi söker en handläggare med erfarenhet av miljöskyddstillsyn till miljöavdelningen. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn av miljöfarliga verksamheter inom olika branscher, bl.a. hamnar, kemikalieindustrier, motor- och skjutbanor, spår- och vägtrafik samt avfallsanläggningar. Vidare ingår handläggning av anmälningar och prövningar samt remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner. Arbetsuppgifterna kan i viss utsträckning anpassas efter sökandes kunskap och erfarenhet. Förbundet använder Vision som ärendehanteringssystem. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng som hjälps åt och lär varandra av våra erfarenheter och stöttar varandra i bedömningar. Arbetet innebär också att tillsammans med avdelningen utveckla tillsynen samt vara delaktig i förbättringsarbete. Under 2019 påbörjar avdelningen ett förbättringsarbete med att införa lean i verksamheten, vilket du kommer att bli en del av. KvalifikationerDu ska vara högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller ha motsvarande kunskaper om miljöbalken. För tjänsten krävs erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper i förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning. Det är ett krav att du har flerårig erfarenhet av miljöskyddstillsyn. Det är meriterande med erfarenhet av handläggning av prövningar och remisser från andra myndigheter, samt av tillsyn inom de branscher som tjänsten omfattar. Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du är trygg och pedagogisk i din kommunikation med god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi tror att du kan arbeta självständigt och basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera och föra en god dialog med privatpersoner och verksamhetsutövare, och ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet. Du förutsätts vara strukturerad och noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Förbundets arbete finansieras med avgifter, varför du är trygg i att debitera avgift enligt taxa. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, och vi söker dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Hos oss kommer du att få möjlighet att utvecklas och bli specialist inom en eller flera branscher. Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar. Välkommen med din ansökan!För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar. Visa mindre

Laboratorietekniker Kemetyl i Jordbro

Ansök    Jun 28    Randstad AB    Analytisk kemist
Laboratitekniker Kemetyl söker nu efter dig som vill arbeta i labbmiljö i ett spännande bolag med stark tillväxt. I ett litet arbetslag kommer du att ha en viktig roll i Kemetyls fortsatta kvalitetsarbete. Företaget ligger i Jordbro industripark med bra kommunikationer och erbjuder en familjär arbetsmiljö med trevliga kollegor och en spännande och produktionsnära verksamhet. Arbetsbeskrivning Din roll kommer vara att arbeta med kvalitetskontroll av i... Visa mer
Laboratitekniker
Kemetyl söker nu efter dig som vill arbeta i labbmiljö i ett spännande bolag med stark tillväxt. I ett litet arbetslag kommer du att ha en viktig roll i Kemetyls fortsatta kvalitetsarbete. Företaget ligger i Jordbro industripark med bra kommunikationer och erbjuder en familjär arbetsmiljö med trevliga kollegor och en spännande och produktionsnära verksamhet.Arbetsbeskrivning

Din roll kommer vara att arbeta med kvalitetskontroll av inkommande material och analys av färdigprodukt. Som en del av ett mindre labb kommer din roll bli bred och du kommer arbeta med analysarbete, inrapportering av analysdata, som instrumentansvarig och inköp av kemikalier.

• Kvalitetskontroll av produktion samt in- och utleveranser (cistern-, berednings- och tappningsprover).

• Validering och kalibrering av instrument och metoder

• Granska av analyssvar och avvikelsehantering

• Inköp av material och kemikalier

• Medverka i projekt kopplade till analys, kontroll och kvalitet.Du arbetar två-skift vilket innebär följande arbetstider:

Vecka 1: mån-tors 06:30-15:00, fre 06:30-12:30.

Vecka 2: mån - tors 11:30-21:30, fre ledig

Kvalifikationer

Vi tror att du har en akademisk utbildning med minst 120 poäng inom kemi eller annan naturvetenskaplig disciplin alternativt motsvarande erfarenhet.

Dokumenterade GMP-kunskaper och erfarenhet från GMP-reglerad laboratorieverksamhet är meriterande men inget krav. Likaså ska du ha erfarenhet från olika analysmetoder, såsom tex HPLC och GC samt erfarenhet inom råvaruanalys.Din profil:

• Högskoleingenjör/Civilingenjör inom kemi eller biologi alternativt läkemedelstekniker YH

• Flytande Svenska och Engelska i tal och skrift

• Noggrann och metodisk

• Meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet från liknande roller.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är prestigelös och trivs med att arbeta självständigt. Du är ansvarstagande och noggrann. Du är van att arbeta tidspressat och har ett metodiskt förhållningssätt.Om Kemetyl

1918 grundas företaget Försäljningsaktiebolaget Sulfitsprit AB, vars syfte är att hantera all försäljning av sulfitsprit i Sverige. Idag är bolaget en av Europas största producenter av tekniska alkoholer. Produktionsanläggning ligger i Jordbro i Haninge utanför Stockholm. Vi utvecklar ständigt nya produkter som är bättre både för miljön och för användare. Några exempel från de senaste åren är Kemetyl T Biotändvätska, Kemetyl T Alkylatbensin och Kemetyl T Sommarspolvätska.

Sista ansökningsdag: 2019-08-07. urval och intervjuer kommer att ske under v.32-33

För information: I denna rekrytering har Kemetyl valt att samarbeta med Randstad Life Sciences, för mer info, kontakta rekryteringskonsult Emma Paulsson, 0729889034, [email protected] Visa mindre

Miljöpedagog

Ansök    Jun 12    Haninge kommun    Botaniker
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss Miljöverkstan i Haninge är en verksamhet som arbetar med lärande för hållbar utveckling. Våra tre miljöpedagoger ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att utvecklas med oss
Miljöverkstan i Haninge är en verksamhet som arbetar med lärande för hållbar utveckling.

Våra tre miljöpedagoger driver idag verksamheten som består av naturskola, personalfortbildning, integrationsarbete samt utomhusguidningar för allmänheten - allt med upplevelsebaserad pedagogik som arbetssätt.

Vår främsta målgrupp är grundskolan. Miljöverkstan arbetar utifrån teman som är årstidsbundna och årskursanpassade. Lärande för hållbar utveckling går ut på att förmedla handlingskompetens genom utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande. När vi inte befinner oss i naturen så arbetar vi nära den. Vi har en interaktiv utställningslokal med tillhörande verkstad i Rudans friluftsområde.

Ditt uppdrag
En av våra medarbetare flyttar i höst så vi söker nu en medarbetare som vill arbeta med att fortsätta att driva och utveckla Miljöverkstan. En del i utvecklingsarbetet är att vi nu breddar vår verksamhet och inleder ett samarbete med verksamheter inom kulturmiljö och friluftsliv.

Det dagliga arbetet består främst i att leda grupper ute och inne, genomföra utbildningar för personal inom kommunen samt hålla i olika guidningar för allmänheten. Viss administration och omvärldsbevakning ingår i tjänsten. Du blir en del i teamet och vi ställer stora krav på din samarbetsförmåga och din förmåga att resonera självständigt.

Det här söker vi hos dig

Du skall ha:

- högskoleutbildning inom biolog, miljövetenskap, miljöpedagogik eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- god kunskap om natur, djur, växter och hållbarhetsfrågor
- erfarenhet och förmåga av att leda barn, unga och vuxna både ute och inne
- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha datorvana

Det är bra om du är förtrogen med utomhuspedagogik som arbetssätt och att du brinner för hållbar utveckling. Miljöteknologi, östersjökunskap, resiliens, humanekologi eller annan specialistkunskap inom Miljöverkstans område är meriterande.

Andra egenskaper du bör ha är att:

- du är trygg som person,
- har god självinsikt och personlig mognad 
- du är kreativ, innovativ och har nya pedagogiska infallsvinklar 
- du är flexibel och har lätt att anpassa dig efter ändrade förutsättningar 
- du har god samarbetsförmåga 
- du är självgående

Arbetet på Miljöverkstan är rörligt med mycket utomhusvistelse, vilket kräver uthållighet och en god fysik.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett fritt och rörligt arbete med möjlighet att medverka till utvecklingen av Miljöverkstan i enlighet med kommunens mål. Friskvårdskuponger. Möjlighet till semesterväxling. Välkommen med din ansökan! Vi kommer att kalla till gruppintervju i ett första steg.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. 

Provanställning kan förekomma, 3 månader. Visa mindre

Erfaren miljöinspektör till miljöavdelningen

Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig med erfarenhet av miljöskyddstillsyn till oss på miljöavdelningen.Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med... Visa mer
Nu har du möjlighet att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund! Vi söker dig med erfarenhet av miljöskyddstillsyn till oss på miljöavdelningen.Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se.ArbetsbeskrivningVi söker en inspektör med erfarenhet av miljöskyddstillsyn till miljöavdelningen. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn av miljöfarliga verksamheter inom olika branscher, bl.a. hamnar, kemikalieindustrier, motor- och skjutbanor, spår- och vägtrafik samt avfallsanläggningar. Vidare ingår handläggning av anmälningar och prövningar samt remisser från andra myndigheter och våra medlemskommuner. Arbetsuppgifterna kan i viss utsträckning anpassas efter sökandes kunskap och erfarenhet. Förbundet använder Vision som ärendehanteringssystem. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi är ett kunnigt och trevligt gäng som hjälps åt och lär varandra av våra erfarenheter och stöttar varandra i bedömningar. Arbetet innebär också att tillsammans med avdelningen utveckla tillsynen samt vara delaktig i förbättringsarbete. Under 2019 påbörjar avdelningen ett förbättringsarbete med att införa Lean i verksamheten, vilket du kommer att bli en del av.KvalifikationerDu ska vara högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller ha motsvarande kunskaper om miljöbalken. För tjänsten krävs erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper i förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning. Det är ett krav att du har flerårig erfarenhet av miljöskyddstillsyn. Det är meriterande med erfarenhet av handläggning av prövningar och remisser från andra myndigheter, samt av tillsyn inom de branscher som tjänsten omfattar. Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du är trygg och pedagogisk i din kommunikation med god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi tror att du kan arbeta självständigt och basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera och föra en god dialog med privatpersoner och verksamhetsutövare, och ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet. Du förutsätts vara strukturerad och noggrann samt ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Förbundets arbete finansieras av avgifter, varför du är trygg i att debitera avgift enligt taxa. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, och vi söker dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Hos oss kommer du att få möjlighet att utvecklas och bli specialist inom en eller flera branscher. Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar. Välkommen med din ansökan!För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar. Visa mindre

Chef till avdelningen för miljötillsyn

Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund!Vi söker dig med erfarenhet av att leda medarbetare i en miljö av kontinuerliga förbättringar.Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social... Visa mer
Nu har du möjligheten att få börja jobba hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund!Vi söker dig med erfarenhet av att leda medarbetare i en miljö av kontinuerliga förbättringar.Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.På förbundet är vi idag cirka 50 personer. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om förbundet gå in på www.smohf.se.ArbetsbeskrivningFörbundet har påbörjat ett arbete med att införa Lean som tanke- och arbetssätt. Vi söker dig som har förmåga att stimulera till utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens. Du verkar för ett öppet och konstruktivt klimat. Du kommer att ingå i förbundets ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för att leda, samordna och följa upp förbundets uppdrag att medverka till att en långsiktigt god livsmiljö säkerställs.Miljöavdelningen består av 11 medarbetare. Ditt huvudsakliga uppdrag är att planera, leda och utveckla verksamheten mot beslutade mål. Din roll är att uppmuntra, stötta och skapa förutsättningar för dina medarbetare att nå uppsatta mål och utvecklas. Omvärldsbevakning och analys av utvecklingsbehov är en självklar del av arbetsuppgifterna. Du genomför också viss egen handläggning.Som avdelningschef är du ansvarig för din verksamhet och har ansvar för att leda det som organisatoriskt hör till avdelningens:-         verksamhetsansvar-         budgetansvar-         personalansvar-         arbetsmiljöansvar/systematiskt arbetsmiljöarbeteKvalifikationerVi söker dig som är miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande högskoleutbildning. Du har erfarenhet inom miljötillsyn som myndighetsuppgift. Du har arbetat minst ett år i en arbetsledande roll med personalansvar.Som person har du helhetssyn och är drivande med intresse att utveckla verksamheten. Du är trygg och lyhörd i ditt ledarskap. Genom ett coachande förhållningssätt inspirerar och leder du avdelningen. Du är bra på att ge konstruktiv feedback och stöttar dina medarbetare så att de kan växa och utvecklas. Du har förmåga att utveckla och etablera effektiva arbetssätt samt skapa god struktur som ett led i att uppfylla avdelningens mål och uppdrag.Du är öppen och lyhörd i din kommunikation, kan uttrycka dig väl muntligt och skriftligt. Du kan företräda såväl dina medarbetare som förbundet som helhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar. Välkommen med din ansökan!För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar.Anställningsform: tillsvidare.Omfattning: heltid, individuell lönesättning.Tillträde: snarast efter överenskommelse.Ansök senast den 26 maj 2019.Referensnr: 2019-2380 (ange alltid detta i din ansökan).Sök jobbet via e-post: [email protected] Möller, förbundschef, tel. 08-606 93 24Margareta Jonsson, facklig företrädare Naturvetarna, tel. 08-606 93 07.Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Avloppskunnig miljöinspektör

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. På förbundet är vi idag 50 personer, där 15 st arbetar på landsbygdsavdelningen. Kontoret ligger när... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar
ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.

På förbundet är vi idag 50 personer, där 15 st arbetar på landsbygdsavdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer gå in på www.smohf.se

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har kunskap om och vill arbeta med avloppstillsyn. Du kommer att få arbeta med tillsyn och inventering av avloppsanordningar, handläggning av ansökningar och andra ärenden. Tillsyn på avlopp är en viktig del i förbundets arbete då det inom förbundets område finns många fastigheter med enskilt avlopp. Du kommer att få arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom tillsynsområdet. Avdelningens övriga tillsynsområden omfattar tillsyn av lantbruk, dricksvatten, avfall och naturreservat. I tjänsten ingår förutom tillsyn att vara med och ta ansvar för att utveckla tillsynen. Det ingår också att vara med och arbeta för att utveckla avdelningens och förbundets arbete. Landsbygdsavdelningen har under 2018 påbörjat ett förbättringsarbete genom att införa Lean i verksamheten, vilket du kommer bli en del av.

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Du har eller arbetar idag med tillsyn på avlopp eller på annat sätt har praktisk erfarenhet av enskilda avlopp. Har du erfarenhet sedan tidigare av att arbeta i en organisation som arbetat med Lean är det meriterande.

För att trivas hos oss behöver du vara intresserad och ha förmågan av att arbeta självständigt samtidigt som att fungera tillsammans med andra. Du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och tycker det är viktigt hur vi kommunicerar och bemöter verksamhetsutövare och kollegor. Du planerar upp din tillsyn och driver dina ärenden med en självständighet. Förbundets arbete finansieras av avgifter, varför du är trygg i att debitera avgift enligt taxa. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Miljöinspektör inom hälsoskydd

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området. Arbetsuppgifter Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund söker en miljöinspektör till avdelningen för... Visa mer
Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 160 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård. Hos oss får du arbeta på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att vara specialist inom området.

Arbetsuppgifter
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund söker en miljöinspektör till avdelningen för hälsoskydd och livsmedel. Tjänsten omfattar bl.a. tillsyn över skolor och förskolor, hygienlokaler och bostäder.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du kan jobba både självständigt och i grupp.

Arbetet innebär att du kommer att ha mycket kontakter med verksamhetsutövare och kollegor. Som myndighetsperson är det viktigt att du kan kommunicera med privatpersoner och verksamhetsutövare, ta på dig myndighetsrollen när det behövs och företräda förbundet, samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För att uppskatta arbetet behöver du trivas med att vara ute på inspektioner. Du kommer att vara delaktig i avdelningens tillsynsplanering för de verksamheter du kontrollerar.

För tjänsten behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool med miljöbilar.

Vilka är vi?
På förbundet är vi idag 48 personer, varav 15 på avdelningen. Kontoret ligger nära Handens pendeltågstation, 20 minuter från Stockholm City. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Visa mindre

Miljöhandläggare Amfibieregementet (Amf1)

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Amfibieregementet söker en miljöhandläggare för att möta nuvarande och framtida miljökrav som ställs på förbandet. Du kommer arbeta med miljöfrågor inom Amfibieregementet men också vara involverad och delaktig i olika miljörelaterade frågor inom hel... Visa mer
Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Amfibieregementet söker en miljöhandläggare för att möta nuvarande och framtida miljökrav som ställs på förbandet.

Du kommer arbeta med miljöfrågor inom Amfibieregementet men också vara involverad och delaktig i olika miljörelaterade frågor inom hela Försvarsmakten.

Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling? Då kan detta vara ett arbeta för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som miljöhandläggare kommer du att vara funktionsansvarig gällande miljöarbetet. Din roll är att samordna och utveckla det systematiska arbetet inom funktionen miljö. Arbetet inom miljöfunktion är komplext och god kunskap om miljölagstiftningen är nödvändig. Arbetet sträcker sig över flera sakområden som buller, naturvårdsfrågor, kemikaliehantering, avfall och energi och kopplar till processer som miljömålsarbete, miljöledningssystem, egenkontroll och rapportering.
Arbetet omfattar handläggning av ärenden inom miljöbalkens område samt miljödelarna inom verksamhetsledningssystemet. Som handläggare arbetar du med miljöbedömningar, utredningar, uppföljning av verksamheten samt genomförande av miljöutbildning. Du kommer även att arbeta med upprättande och införande av rutiner och instruktioner kopplat till FM Miljöledningssystem.

Kvalifikationer


• Akademisk examen om minst 120 p (180 p) med miljöinriktning eller annan relevant inriktning.
• God kunskap inom miljövetenskap, miljölagstiftning och miljökonsekvensanalys.
• Du innehar B-körkort.

Meriterande


• Miljöskyddskompetens samt erfarenhet av arbete med buller, kemikalier och/eller miljöledningssystem.
• Flerårig erfarenhet i rollen som miljöhandläggare eller från motsvarande kvalificerat miljöarbete, ex inom miljöskyddsområdet.
• Kunskap om försvarssektorns verksamheter.
• Erfarenhet från miljöfarlig verksamhet samt erfarenhet av myndighetsarbete/offentlig förvaltning.


Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som miljöhandläggare är det viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du tydlig, driven och prestigelös. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamheten och dess syfte och mål. Du visar god förståelse för verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter. Du är van vid ett självständigt arbetssätt, men också att leda arbetsgrupper. Du trivs med att vara stöd och bollplank till chefer. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som miljöhandläggare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta miljösamordnare Peter Bramstedt, tfn 070-353 21 06, e-post: [email protected]

Fackliga representanter

SACO-S Siv Tjernberg                010-823 30 61

OFR/S     Björn Engren               070 252 78 16    

OFR/O    Karl-Johan Boberg       076-104 86 30 

SEKO     Anders Rydberg           070-219 40 50

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-15. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre