Om enheten
Sjöinformationskompaniet består av stab, Sjöinformationspluton Muskö och Göteborg, Marinens Radio och Undervattensspaningscentralen. Huvuddelen av verksamheten bedrivs från Muskö, men även från Göteborg, Karlskrona, Visby och Stockholm.
Kompaniet stödjer Marintaktisk Chef med framförallt sjölägesinformation och sambandsresurser i deras uppgift att utöva ledning av marina förband.
Marinens Radio (MaRa) bedriver verksamhet både på Muskö i Stockh... Visa mer
Om enheten
Sjöinformationskompaniet består av stab, Sjöinformationspluton Muskö och Göteborg, Marinens Radio och Undervattensspaningscentralen. Huvuddelen av verksamheten bedrivs från Muskö, men även från Göteborg, Karlskrona, Visby och Stockholm.
Kompaniet stödjer Marintaktisk Chef med framförallt sjölägesinformation och sambandsresurser i deras uppgift att utöva ledning av marina förband.
Marinens Radio (MaRa) bedriver verksamhet både på Muskö i Stockholmsområdet och i Karlskrona.
Marinens Radio lyder under Marintaktisk chef avseende operativ sambandsledning och funktionsleds av Högkvarterets insatsstab gällande Försvarsmaktens kommunikationscentral (FMKC) för Rakel.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Marinens Radio har modernt utrustade sambandsledningscentraler, vars huvuduppgift är att säkerställa Försvarsmaktens samband med militära enheter, dels de så kallade fast anslutna och dels de som enbart kan nås via radio.
FMKC, som är en del av MaRa, ansvarar för Försvarsmaktens operativa Rakelbehov och fungerar som stöd vid samverkan mellan militära och civila myndigheter.
Marinens Radio deltar i och stödjer såväl nationella som internationella skarpa operationer/insatser, övningar, prov- och försöksverksamheter.
Anställningsorten är antingen Karlskrona eller Muskö men verksamheten innebär tjänstgöring både på Muskö och i Karlskrona men även till del på Marinstabens sambandsexpedition.
Verksamheten kräver således resor över tid som en del i tjänsten.
Arbetsplatsens geografiska läge innebär att det är en stor fördel, men inte krav, att ha tillgång till eget fordon.
Verksamheten bedrivs dygnet runt året om vilket innebär schemalagd skifttjänstgöring såväl vardag som helg.
Under skifttjänstgöringen arbetar du relativt långa arbetspass. Möjlighet till övernattning finns. Normalt arbetar du ett sammanhängande arbetspass som antingen är förlagd på dagen eller natten med efterföljande ledighet. Detta regleras enligt ett arbetsschema. Vid övningar och andra förhållanden förändras schemat för att passa in i den rådande verksamheten.
Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder, liksom tjänsteresor till andra orter.
Vi som arbetar här är i kategorierna officerare, specialistofficerare, civilanställda och GSS.
Kvalifikationer
• 3-årig gymnasieutbildning eller som av arbetsgivaren bedöms som motsvarande
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• God vana att arbeta med IT-baserade system, främst i Windowsmiljö
• Körkort B (önskvärt manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Tjänsten som sambandsoperatör ställer höga krav på social kompetens och samarbetsförmåga, förmåga att kunna växla mellan låg och hög arbetsbelastning samt god initiativförmåga och hög stresstålighet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Meriterande
• Genomförd värnpliktstjänstgöring, GMU eller GU inom Försvarsmakten med godkänt resultat
• Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten, främst ombord Marinens fartyg i sambands-/stridsledningstjänst eller i övriga Försvarsmakten inom området sambands-/ledningssystem
• Radiocertifikat alternativt sambandskunskaper
• Kunskaper om radiokommunikation och vågutbredning
• Nödvändig utbildning kommer att erhållas.
Övrigt
Tillträde till tjänsten: Preliminärt augusti eller enligt överenskommelse.
Anställningsort: Muskö eller Karlskrona
Arbetsort: Muskö och Karlskrona samt till del på Marinstabens sambandsexpedition.
Lön: Individuell
Anställningsform: Visstidsanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetstid: Skiftarbete
3h friskvård/träning i veckan på arbetstid
Denna annons avser ett behov av flera sambandsoperatörer antingen med anställning i Karlskrona eller på Muskö beroende på var du bor.
För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef Marinens Radio, Örlkn Beatrice Ulfvin alternativt Stf C Marinens Radio, Fv Isak Sommarström. Nås via Försvarsmaktens växel 010-820 00 99.
För information om rekryteringsprocessen kontakta:
MarinB N1, HR-generalist Magnus Olsson, 0455-850 71.
Fackliga representanter
Officersförbundet: Urban Nyman
TCO/Försvarsförbundet: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
SEKO: Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via FM växel 010-820 00 99
Sista ansökningsdag
Välkommen med Din ansökan, senast 2022-06-05, tillsammans med personligt brev, CV och referenser.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.
En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Visa mindre