Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Haninge

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Haninge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haninge som finns hos arbetsgivaren.

Behandlingsassistent till Ungdomsboende

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 


Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss
Är du i grunden en pålitlig och stabil person som vill bidra till en trygg boende miljö för ungdomar? Vi söker en ny medarbetare till vårt fantastiska team på Ungbo, stödboende för unga och unga vuxna 16–22 år.

Som ny kollega till oss kommer du in i en arbetsgrupp med mycket glädje och stort engagemang.

Beskrivning av verksamheten

Ungbo är ett boende med 10 platser inom IFO, för ungdomar 16–22 år och som på grund av sin livssituation inte kan bo hemma.

Målet för ungdomarna som placeras på Ungbo är att de ska bli självständiga och klara ett eget boende samt ibland även att kunna bo med sin familj igen.

Ungbo är ett drogfritt boende där ungdomar har tillgång till personal dygnet runt.

Vi arbetar med genomförandeplaner utifrån beviljad insats, enligt SoL och arbetsuppgifterna varierar utifrån den enskildes egna förutsättningar och behov.

På boendet arbetar ett team om 6 behandlingspedagoger, en gruppledare och en enhetschef.

Ditt uppdrag
Exempel på arbetsuppgifter

- Samordna och medverka i olika mötes forum som t.ex. skola, myndighet, vård och andra nätverk
- Administrativa uppgifter som t.ex. social dokumentation, ansökningar och olika beställningar
- Aktivt arbeta med MI som metod
- Hjälp med hushållssysslor som t.ex. städ, matlagning och tvätt
- Vara ett vuxet stöd i vardagen
- Följa med på fritidsaktiviteter och utflykter

Det här söker vi hos dig
- Tålamod och personlig mognad är viktiga egenskaper vi efterfrågar
- Det är mycket viktigt för oss att du är en stabil person med god självkännedom
- Du har också ett lösningsorienterat och empatiskt förhållningssätt
- Du är tydlig, strukturerad och konsekvent i ditt arbete
- Du är bekväm med att föra journalanteckningar och social dokumentation
- Du är insatt i MI som metod och kan arbeta aktivt med metoden
- Tidigare erfarenheter av arbete inom HVB, SiS, stödboende eller missbruk är önskvärt

Viktigast är att du är lugn och trygg i dig själv samt har ett gott bemötande där du på ett pedagogiskt/tydligt och ödmjukt sätt kan vägleda och motivera unga människor i vardagen. Det är viktigt för oss att du är en stabil person som tycker om att möta människor med olika förutsättningar och behov. Du ser möjligheter framför hinder och har ett empatiskt förhållningssätt.

Formella krav

- Eftergymnasial utbildning, behandlingsassistent/ pedagog, socialpedagog eller likvärdigt
- Erfarenhet av tidigare arbete med ungdomar
- Goda kunskaper i det svenska språket
- God datorvana
- B Körkort

Tjänsten innebär rullande schema dag, kväll, journatt och helg (36,75 tim./ veckan)

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Viktigt även att du har tolerans för djur och parfym.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Du kommer att få vara en del i en arbetsgrupp med stort engagemang och med mycket glädje som uppskattar samarbete. Boendet ligger nära naturområden i Vendelsö med närhet till bussförbindelser endast 20 minuter från Söder. Vi erbjuder friskvård, utbildningar och har kontinuerlig handledning. Vi har rökfri arbetstid. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Timvikarie HVB Grindstugan

Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet. Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa? Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bi... Visa mer
Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet.
Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa?
Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bidrar till engagemang och hög trivsel på våra arbetsplatser.
Så ge oss dina erfarenheter och perspektiv så skall vi ge dig möjligheten att utvecklas i en händelserik och spännande miljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Anero stödjer du ungdomarna i deras individuella utveckling med deras genomförandeplan som grund. I arbetsuppgifterna ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktiskt arbete tillsammans med ungdomen.
Arbetet innebär schemalagd tid såväl dag, kväll, natt och helg.
Du har eftergymnasial utbildning som socionom, beteendevetare, behandlingspedagog eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Det är också meriterande med kunskap om motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, miljöterapi samt goda kunskaper i dokumentation utifrån gällande lagar och föreskrifter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav för anställning.
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister Visa mindre

Stödperson inom LSS

Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare. Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och v... Visa mer
Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare.
Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och vill göra skillnad? Då är du varmt välkommen att söka en tjänst hos oss.
Som boendestödjare hos oss utgår du från individens individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat måltider, medicinhantering, städning och myndighetskontakter.
En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid och helger.
Vi söker nu fler personal till en klient som är extremt utagerande, det är viktigt att du har erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare.
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen.
Vi ser gärna manliga sökanden. Visa mindre

Behörig Socialpedagog Innovitaskolan Rudan

Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor. Vi ser vår tids möjligheter och undervisar därför inte våra elever för en statis... Visa mer
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Vi ser vår tids möjligheter och undervisar därför inte våra elever för en statisk nutid, vi förbereder dem för varje framtid. Hos oss går elever från förskolan till årskurs 9. Vill du veta mer, besök oss gärna på: https://innovitaskolan.se/rudan/

En skola skapad för framtidens behov

Framtiden är full av möjligheter. På Innovitaskolan utbildar vi för varje framtid. Vårt arbete innebär att skapa en bra utbildningsmiljö där vi kan ge våra barn och elever kunskaper och kompetenser för en ständigt föränderlig framtid.

Ditt uppdrag

Tillsammans med våra nyfikna och nytänkande lärare, pedagoger, socialpedagoger och medarbetare vill vi på Innovitaskolan göra skillnad för våra barn och elever, för varje framtid. Vi kombinerar traditionell undervisning, det vi och forskningen vet fungerar, men moderna verktyg och metoder som förändrar lärandet. Därigenom ger vi dem redskap att forma sin egen framtid.

Vi erbjuder nu en tjänst på 100% som socialpedagog.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad socialpedagog. På vår skola har vi höga ambitioner för våra barns lärande och utveckling och vårt arbete präglas av ett högt engagemang. Därför söker vi dig med ett stort personligt engagemang för våra elever och skolans värdegrund.

Ditt uppdrag

Vi vill att du är en tydlig ledare och att du har elevens mående och värdegrunden i fokus. Du brinner för att möta eleverna i deras individuella utveckling utifrån deras erfarenheter, förkunskaper och förmågor. Samarbetsförmåga och självständighet är ytterligare två viktiga egenskaper och naturligtvis att du tycker det är kul att arbeta i team med stora förutsättningar och fantastiska elever. Självklart har du glimten i ögat!

För dig är det sociala mötet med eleverna ett arbetsverktyg som ska leda till trygga elever. Du stöttar mentorer och pedagoger med konflikthantering, är med eleverna under rasten och har även egen mentorstider där du främst arbeta med skolans värdegrunder samt aktuella ämnen som rör och berör våra elever. Du känner ett genuint intresse för våra elever och tar stort ansvar i din profession. Vi önskar långsiktighet och värdesätter erfarenhet, kreativitet och ett stort engagemang. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt i hela ditt arbetssätt.

Vi erbjuder

På Innovitaskolan får du förutsättningar att ständigt utmanas som pedagog och möjlighet att utveckla framtidens kompetenser hos morgondagens generation. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, vilket möjliggör gemensamt utvecklingsarbete och kollegial samverkan från Kalix i norr till Landskrona i söder.

Som en del av Innovitaskolan och AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är främst på mellanstadiet.

Det är en tillsvidareanställning, med en inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Josephine Wallenberg på tel 0707742148 eller mailadress [email protected] Visa mindre

Stödperson inom LSS

Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare. Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och v... Visa mer
Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare.
Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och vill göra skillnad? Då är du varmt välkommen att söka en tjänst hos oss.
Som boendestödjare hos oss utgår du från individens individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat måltider, medicinhantering, städning och myndighetskontakter.
En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid och helger.
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Visa mindre

Timvikarie HVB Grindstugan

Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet. Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa? Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bi... Visa mer
Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet.
Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa?
Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bidrar till engagemang och hög trivsel på våra arbetsplatser.
Så ge oss dina erfarenheter och perspektiv så skall vi ge dig möjligheten att utvecklas i en händelserik och spännande miljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Anero stödjer du ungdomarna i deras individuella utveckling med deras genomförandeplan som grund. I arbetsuppgifterna ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktiskt arbete tillsammans med ungdomen.
Arbetet innebär schemalagd tid såväl dag, kväll, natt och helg.
Du har eftergymnasial utbildning som socionom, beteendevetare, behandlingspedagog eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Det är också meriterande med kunskap om motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, miljöterapi samt goda kunskaper i dokumentation utifrån gällande lagar och föreskrifter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav för anställning.
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister Visa mindre

Socialpedagog som Boendestödjare i ordinärt boende

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 


Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss
Vi arbetar på uppdrag från myndighet.

Vi ger utifrån målsättning i uppdraget stöd till personer med neuropsykiatriska diagnoser, olika psykiatriska tillstånd, och / eller beroendeproblematik. Våra klienter bor i egna hem i Haninge kommun, eller är bostadssökande.

Ditt uppdrag
Utifrån mål i uppdrag från myndighet arbeta tillsammans med klienten för att finna bra rutiner i vardagen för ett ökat välmående, och trygghet som leder till en ökad självständighet för klienten.

Arbetsuppgifterna styrs utifrån uppdraget, och kan handla om stöd i myndighetskontakter exempelvis bostadssökande, Arbetsförmedling, Försäkringskassa eller kontakt med läkare-Regionen. Det kan handla om vardagsstöd i hemmet. Vårt mål är att öka personens egen förmåga. 

- Du kommer att ansvara över att utifrån mål i uppdraget stödja klienten, och skapa en bra relation
- Tillsammans med klienten finna bra rutiner och träna in dessa
- Motivera och arbeta lösningsfokuserat för ett stöd som leder framåt och ger bästa möjliga effekt
- Presentera/introducera eventuella hjälpmedel som kan underlätta vardagen
- Vägleda och stödja klienten i bostadssökande och kontakt med olika myndigheter och professioner, regionen eller andra avdelningar på kommunen
- God kontakt med beställande myndighet, med återkoppling vid förändringar
- Dokumentation- Genomförandeplaner utifrån IBIC samt kontinuerlig journalföring i Lifecare
- Ansvara över ovanstående, samt tätt samarbete med övrig kolleger i teamet och samordnare i verksamheten

Det här söker vi hos dig
- Socionomutbildning, socialpedagogutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
- Dokumenterad kunskap kring tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande
- Dokumenterad utbildning inom ESL
- MI, motiverande samtal
- Goda kunskaper i svenska språket såväl skriftligt som i tal
- Du har erfarenhet från arbete med beroendeproblematik
- Dokumenterade kunskap kring NPF och andra funktionsnedsättningar
- B-körkort är meriterande

Vi lägger stor vikt till personlig lämplighet och sätter stort värde på att du kan samarbeta med arbetskollegor samt övriga såsom klientens nätverk.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar. Vi kan erbjuda en fin psykosocial miljö där vi alla i verksamheten finns som stöd för varandra i arbetet. Vi har gemensamt kontor centralt i Haninge och pendeltågstation. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn Trygga barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.


Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!

Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.

Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.

I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!


Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.

Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??

Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?

Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.

Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?

Familjehem?


Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.


Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??


Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??


En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.

För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?

Jourhem?


Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??

För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?


Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??

Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??

Ansökan?


Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?


Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??


Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??


Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??


Har du erfarenhet av socialt arbete?


Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och b


Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???


Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??


Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??


Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?


Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?


Rekrytering sker löpande.


Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Behörig Socialpedagog Innovitaskolan Rudan

Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor. Vi ser vår tids möjligheter och undervisar därför inte våra elever för en statis... Visa mer
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Vi ser vår tids möjligheter och undervisar därför inte våra elever för en statisk nutid, vi förbereder dem för varje framtid. Hos oss går elever från förskolan till årskurs 9. Vill du veta mer, besök oss gärna på: https://innovitaskolan.se/rudan/

En skola skapad för framtidens behov

Framtiden är full av möjligheter. På Innovitaskolan utbildar vi för varje framtid. Vårt arbete innebär att skapa en bra utbildningsmiljö där vi kan ge våra barn och elever kunskaper och kompetenser för en ständigt föränderlig framtid.

Ditt uppdrag

Tillsammans med våra nyfikna och nytänkande lärare, pedagoger och medarbetare vill vi på Innovitaskolan göra skillnad för våra barn och elever, för varje framtid. Vi kombinerar traditionell undervisning, det vi och forskningen vet fungerar, men moderna verktyg och metoder som förändrar lärandet. Därigenom ger vi dem redskap att forma sin egen framtid.

Vi erbjuder nu en tjänst på 100% för undervisning som socialpedagog.

Din profil

I första hand söker vi dig som är utbildad och legitimerad socialpedagog. På vår skola har vi höga ambitioner för våra barns lärande och utveckling och vårt arbete präglas av ett högt engagemang. Därför söker vi dig med ett stort personligt engagemang för lärande och som drivs av att utforska nya metoder och tekniker i undervisningen genom kollegialt samarbete. Som lärare är du lyhörd och vill vägleda eleverna inför framtiden. Du är också kreativ, öppen, strukturerad och en tydlig ledare i klassrummet.

Ditt uppdrag

Vi vill att du är en tydlig ledare och att du har elevens måluppfyllelse i fokus. Du brinner för att möta eleverna i deras individuella utveckling utifrån deras erfarenheter, förkunskaper och förmågor. Samarbetsförmåga och självständighet är ytterligare två viktiga egenskaper och naturligtvis att du tycker det är kul att arbeta i team med stora förutsättningar och fantastiska elever. Självklart har du glimten i ögat!

För dig är lärandet centralt och du använder formativ bedömning som ett självklart verktyg liksom att du leder och organiserar arbetet så att en trygg miljö skapas. Du känner ett genuint intresse för våra elever och tar stort ansvar i din profession. Vi önskar långsiktighet och värdesätter erfarenhet, kreativitet och ett stort engagemang. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt i hela ditt arbetssätt.

Vi erbjuder

På Innovitaskolan får du förutsättningar att ständigt utmanas som pedagog och möjlighet att utveckla framtidens kompetenser hos morgondagens generation. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, vilket möjliggör gemensamt utvecklingsarbete och kollegial samverkan från Kalix i norr till Landskrona i söder.

Som en del av Innovitaskolan och AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, ferietjänst med inledande provanställning på 6 månader (såvida du uppfyller Skollagens krav på behörighet). Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Josephine Wallenberg på tel 0707742148 eller mailadress [email protected] Visa mindre

Stödperson Haninge och Nynäshamn

Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare. Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och v... Visa mer
Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare.
Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och vill göra skillnad? Då är du varmt välkommen att söka en tjänst hos oss.
Just nu söker vi personal till en utav våra klienter, en ung kvinna som lider av psykisk ohälsa som kännetecknas av självskadebeteende samt impulsiva handlingar Det är därför av störst betydelse att du har erfarenhet och kunskap om psykiatrisk omsorg.
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att stötta personen som på olika sätt behöver stöd i vardagen. Du kommer stödja och motivera klienten till ett bra och självständigt liv.
Vem är du?
Vi ser att du som sökande är utbildad stödpedagog, mentalskötare eller har motsvarande kompetens inom psykiatri.
Utbildning inom socialpedagogik och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är meriterande.
Vi ser att du som person är lugn och trygg i dig själv samt är ansvarstagande, lyhörd, flexibel och har ett stort tålamod.
Du ska kunna hantera det svenska språket i både tal och skrift.
Som anställd hos oss stöttar du personer som på olika sätt behöver stöd i vardagen. Du stödjer, motiverar och hjälper klienten att få ett bra och självständigt liv. Tillsammans gör ni praktiska saker som att betala räkningar, utföra ärenden eller handla och laga mat. Ditt mål är att stärka personens självständighet och sociala förmåga.
Arbetstiderna kommer att vara varierande, natt (sovande jour), vaken natt, dag, kväll, samt helger. Visa mindre

Resurs sökes till skola med öppenvård

Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering. Som resursperson/behandlingsassistent kommer du att stötta eleverna i behandling och skolgång. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblematik och färdighetsträning. Du finns också som hjälp och stöd under gruppundervisning och enskil... Visa mer
Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering.
Som resursperson/behandlingsassistent kommer du att stötta eleverna i behandling och skolgång. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblematik och färdighetsträning. Du finns också som hjälp och stöd under gruppundervisning och enskild undervisning. I dina arbetsuppgifter kommer även ingå aktiviteter med elever när de inte har undervisning. Detta kan ske i grupp eller enskilt.
Som person är du lugn, stabil, positiv och kan skapa goda relationer till elever. Du tar initiativ och ansvar, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, samt har en god samarbetsförmåga. Erfarenhet av arbete med målgruppen och arbete i skolmiljö är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av tillämpad beteendeanalys. Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Stödperson Haninge

Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare. Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och v... Visa mer
Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare.
Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och vill göra skillnad? Då är du varmt välkommen att söka en tjänst hos oss.
Just nu söker vi personal till en utav våra klienter, en ung kvinna som lider av psykisk ohälsa som kännetecknas av självskadebeteende samt impulsiva handlingar Det är därför av störst betydelse att du har erfarenhet och kunskap om psykiatrisk omsorg.
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att stötta personen som på olika sätt behöver stöd i vardagen. Du kommer stödja och motivera klienten till ett bra och självständigt liv.
Vem är du?
Vi ser att du som sökande är utbildad stödpedagog, mentalskötare eller har motsvarande kompetens inom psykiatri.
Utbildning inom socialpedagogik och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är meriterande.
Vi ser att du som person är lugn och trygg i dig själv samt är ansvarstagande, lyhörd, flexibel och har ett stort tålamod.
Du ska kunna hantera det svenska språket i både tal och skrift.
Som anställd hos oss stöttar du personer som på olika sätt behöver stöd i vardagen. Du stödjer, motiverar och hjälper klienten att få ett bra och självständigt liv. Tillsammans gör ni praktiska saker som att betala räkningar, utföra ärenden eller handla och laga mat. Ditt mål är att stärka personens självständighet och sociala förmåga.
Arbetstiderna kommer att vara varierande, natt (sovande jour), vaken natt, dag, kväll, samt helger. Visa mindre

Resurs sökes till skola med öppenvård

Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering. Som resursperson kommer du att stötta eleverna i sin skolgång genom att finnas till som hjälp och stöd under gruppundervisning, enskild undervisning, under raster, utflykter och liknande. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblemati... Visa mer
Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering.
Som resursperson kommer du att stötta eleverna i sin skolgång genom att finnas till som hjälp och stöd under gruppundervisning, enskild undervisning, under raster, utflykter och liknande. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblematik och färdighetsträning. Du samarbetar med lärare och är behjälplig i undervisningen samt med praktiska sysslor. Arbetsuppgift kommer även vara aktiviteter med eleverna när de inte har undervisning, detta kan ske i grupp eller enskilt.
Som person är du lugn, stabil, positiv och förmögen att skapa goda relationer till elever. Du tar initiativ och ansvar, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, samt har en god samarbetsförmåga. Erfarenhet av arbete med målgruppen och arbete i skolmiljö är meriterande, likaså erfarenhet av tillämpad beteendeanalys. Visa mindre

Behandlingsassistent

Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet. Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa? Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bi... Visa mer
Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet.
Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa?
Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bidrar till engagemang och hög trivsel på våra arbetsplatser.
Så ge oss dina erfarenheter och perspektiv så skall vi ge dig möjligheten att utvecklas i en händelserik och spännande miljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Anero stödjer du ungdomarna i deras individuella utveckling med deras genomförandeplan som grund. Du är ett professionellt stöd i vardagen, medverkar vid social planering och är kontaktperson gentemot skola, föreningsliv, det sociala nätverket, socialtjänst och gode män. Du arbetar även mot målsättningen att skapa självständighet och en meningsfull fritid.
I arbetsuppgifterna ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktiskt arbete tillsammans med ungdomen.
Arbetet innebär schemalagd tid såväl dag, kväll, natt och helg.
Du har eftergymnasial utbildning som socionom, beteendevetare eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Det är också meriterande med kunskap om motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, miljöterapi samt goda kunskaper i dokumentation utifrån gällande lagar och föreskrifter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav för anställning.
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister Visa mindre

Stödperson Nykvarn

Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare. Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och v... Visa mer
Rätt och Fel är ett litet företag som funnis i 36 år och har fortfarande samma ägare. Vi har korta beslutsvägar och vi månar om att det ska vara högt i tak och engagerade medarbetare.
Är du genuint intresserad av att arbeta med unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande beteende där neuropsykiatriska diagnoser är vanligt förekommande? Ser du möjligheter i stället för svårigheter och vill göra skillnad? Då är du varmt välkommen att söka en tjänst hos oss.
Just nu söker vi personal till en utav våra klienter, en ung man som lider av psykisk ohälsa som kännetecknas av självskadebeteende samt impulsiva och hotfulla utbrott. Det är därför av störst betydelse att du har erfarenhet och kunskap om psykiatrisk omsorg.
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att stötta personen som på olika sätt behöver stöd i vardagen. Du kommer stödja och motivera klienten till ett bra och självständigt liv.
Vem är du?
Vi ser att du som sökande är utbildad stödpedagog, mentalskötare eller har motsvarande kompetens inom psykiatri.
Utbildning inom socialpedagogik och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är meriterande.
Vi ser att du som person är lugn och trygg i dig själv samt är ansvarstagande, lyhörd, flexibel och har ett stort tålamod.
Du ska kunna hantera det svenska språket i både tal och skrift men det är även meriterande om du kan prata dari.
Som anställd hos oss stöttar du personer som på olika sätt behöver stöd i vardagen. Du stödjer, motiverar och hjälper klienten att få ett bra och självständigt liv. Tillsammans gör ni praktiska saker som att betala räkningar, utföra ärenden eller handla och laga mat. Ditt mål är att stärka personens självständighet och sociala förmåga.
Arbetstiderna kommer att vara varierande, natt (sovande jour), dag, kväll, samt helger.
B-körkort är ett krav. Visa mindre

NGO Factory söker Arbetsledare en daglig verksamhet

Vi söker nu en ambitiös och engagerad Arbetsledare som vill vara med och utveckla vår verksamhet framåt. ROLLEN- Som arbetsledare för LEVA Omsorg kommer du att ha en nyckelroll i att leda och utveckla vår dagliga verksamhet. Du kommer att en del av teamet som ansvar för att driva och utveckla verksamheten på våra enheter i Västerhaninge och Vendelsö. Du kommer också att arbeta aktivt med att säkerställa att vår verksamhet fortsätter att ligga i framkant n... Visa mer
Vi söker nu en ambitiös och engagerad Arbetsledare som vill vara med och utveckla vår verksamhet framåt.
ROLLEN-
Som arbetsledare för LEVA Omsorg kommer du att ha en nyckelroll i att leda och utveckla vår dagliga verksamhet. Du kommer att en del av teamet som ansvar för att driva och utveckla verksamheten på våra enheter i Västerhaninge och Vendelsö. Du kommer också att arbeta aktivt med att säkerställa att vår verksamhet fortsätter att ligga i framkant när det gäller att erbjuda meningsfull sysselsättning till personer inom personkrets LSS1.
OM VERKSAMHETEN
LEVA Omsorg är en arbetsinriktad daglig verksamhet belägen i Haninge kommun söder om Stockholm som vänder sig till personkrets LSS1. Vi är stolta över att erbjuda en unik hundinriktning som genomsyrar vår verksamhet.


Vi på LEVA Omsorg är stolta över att bedriva en verksamhet som skapar meningsfulla sysselsättningar för våra deltagare utifrån deras specifika förutsättningar. Vi är en arbetsinriktad daglig verksamhet som följer 9 § 10 lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Våra insatser inkluderar både aktiviteter med habilitering och mer produktionsinriktade uppgifter.


Vi är stolta över att säkerställa att vårt arbete bidrar till att utveckla deltagarnas möjligheter till förvärvsarbete. Vi ger insatsen till personer i arbetsför ålder som tillhör personkrets 1 eller 2 enligt 1 § LSS. Vår dagliga verksamhet ger en möjlighet att skapa en meningsfull sysselsättning som kan ha en positiv inverkan på deltagarnas självkänsla och deras möjlighet att leva ett självständigt liv.


OM DIG


Vi söker dig som har en stark vilja att göra skillnad och som är motiverad att arbeta med människor inom daglig verksamhet. Du ska vara en naturlig ledare som kan inspirera och engagera personalen, samtidigt som du driver verksamheten framåt på ett målmedvetet och strategiskt sätt. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av personalledning, verksamhetsutveckling och budgetansvar.


KVALIFIKATIONER:
Relevant utbildning inom socialt arbete eller motsvarande
Tidigare erfarenhet inom området
God kunskap om LSS och daglig verksamhet
Du kan följa och planera för struktur men är även flexibel i stunden
Du behärskar svenska språket väl och har dokumentationsvana
Du har förståelse för insatsen och har dynamisk förmåga att röra
dig mellan detalj och helhetVi erbjuder en dynamisk och engagerande arbetsmiljö där du har möjlighet att göra skillnad i människors liv. Som verksamhetschef på LEVA Omsorg har du en viktig roll i att forma och utveckla vår verksamhet, samtidigt som du själv får möjlighet att växa och utvecklas i din roll.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan


LÖN
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Individuell lönesättning


Var ligger arbetsplatsen?
Enheterna:
LEVA Omsorg VH LEVA Omsorg VÖ
Åbyplan & Ringvägen 46 Storängsvägen 38
137 34 Västerhaninge 13672 Vendelsö

Arbetsgivaren
Levandegöra Omsorg AB
Org.nr: 559205-4349
Storängsvägen 38, 136 72 Vendelsö
Mail: [email protected] Visa mindre

Resurs sökes till skola med öppenvård

Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering. Som resursperson kommer du att stötta eleverna i sin skolgång genom att finnas till som hjälp och stöd under gruppundervisning, enskild undervisning, under raster, utflykter och liknande. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblemati... Visa mer
Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering.
Som resursperson kommer du att stötta eleverna i sin skolgång genom att finnas till som hjälp och stöd under gruppundervisning, enskild undervisning, under raster, utflykter och liknande. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblematik och färdighetsträning. Du samarbetar med lärare och är behjälplig i undervisningen samt med praktiska sysslor. Arbetsuppgift kommer även vara aktiviteter med eleverna när de inte har undervisning, detta kan ske i grupp eller enskilt.
Som person är du lugn, stabil, positiv och förmögen att skapa goda relationer till elever. Du tar initiativ och ansvar, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, samt har en god samarbetsförmåga. Erfarenhet av arbete med målgruppen och arbete i skolmiljö är meriterande, likaså erfarenhet av tillämpad beteendeanalys. Visa mindre

Behandlingsassistent på heltid till HVB Gålö

WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. Vi håller till på en fantastisk gård på Gålö i Haninge kommun. Vår utgångspunkt är att vi tror att placerade ungdomar behöver extraordinärt bra insatser för att vända en negativ utveckling. Därför satsar vi på ett koncept där vården utformas och genomförs av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Att jo... Visa mer
WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. Vi håller till på en fantastisk gård på Gålö i Haninge kommun.

Vår utgångspunkt är att vi tror att placerade ungdomar behöver extraordinärt bra insatser för att vända en negativ utveckling. Därför satsar vi på ett koncept där vården utformas och genomförs av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag.

Att jobba som behandlingsassistent på WeMind HVB
Som behandlingsassistent hos oss arbetar du i huvudsak med stöd i ungdomarnas vardagsrutiner. Framförallt innebär detta att du blir en viktig person för genomförandet av våra bemötandestrategier, en av de viktigaste delarna i behandlingsmodellen. Rent praktiskt innebär arbetet både att finnas till hands för att genomföra, planera och genomföra fritidsaktiviteter, att understödja genomförande av skola och sysselsättning samt att stötta dagliga rutiner kring väckning/läggning, sysselsättning och måltider.

På Wemind HVB arbetar vi i team kring varje ungdomsärende. Teamen utgörs av en psykolog, en socionom och en behandlingsassistent. Behandlingsassistenten har ett kontaktpersonsuppdrag och är en viktigt del av det team som utformar behandlingsinsatserna.

Vi erbjuder pass både vardagar och helger.

Din nya arbetsplats
Vi är ett glatt gäng med högt i tak som drivs av ambitionen att skapa en behandlingsmiljö i världsklass och samtidigt en oslagbar arbetsplats. Vi arbetar med tonårspojkar (14-18) som har psykosociala svårigheter i kombination neuropsykiatriska funktionshinder och/eller med behov av kvalificerad psykiatri. Vi tror du kommer trivas hos oss om du gillar att vara kreativ och tycker det är kul att få möjlighet att utveckla egna idéer och ta ansvar.

Om dig
2-årig utbildning till socialpedagog/behandlingsassistent eller likvärdigt
B körkort
Utdrag ur belastningsregistret

Vi söker nu efter en utbildad behandlingsassistent som är intresserade av att ingå i vår arbetsgrupp. Hos oss får du chansen att arbeta med högspecialiserade kollegor i en härlig arbetsmiljö. Du kommer få lära dig om och arbeta utifrån våra behandlingsmetoder som är nischade mot TBA (Tillämpad beteende analys). Vi förväntar oss inte att du är expert på TBA innan du börjar, men att du har en vilja och nyfikenhet inför att lära dig mer om den.

Vi söker dig som är en engagerad, stabil och tålmodig person med goda kunskaper om praktiskt behandlingsarbete med ungdomar. Gärna med erfarenhet från arbete på
Behandlingshem/HVB/boendeverksamhet.

WeMind erbjuder dig
Grundlig introduktion med mentorskap
Regelbunden intern utbildning och möjlighet till kompetensutveckling.
Kollektivavtal med försäkringar och pension
Individuell lönesättning
Förmånlig friskvård

För oss är det viktigt med en trygg och trivsam arbetsmiljö där varje medarbetare har en stimulerande arbetssituation och att du dessutom har roligt på jobbet. Du får kollegor i olika delar av landet som samarbetar och utbyter erfarenheter samt färdiga arbetsprocesser för bedömning, utförligt behandlingsmaterial och förslag på upplägg för de vanligaste diagnoserna.

Din ansökan

Tjänsten innebär skiftarbete på rullande 6-veckorsschema med tjänstgöring dagar, kvällar, nätter och helger. Vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023. Vi intervjuar och anställer löpande under ansökningsperioden.

För frågor och mer information är du varmt välkommen att kontakta:

Anton Lyberg (Biträdande föreståndare):
073-242 40 21, [email protected]

Viktor Lundberg (Biträdande föreståndare):
073-242 40 20, [email protected]

Varmt välkommen! Visa mindre

Behandlingsassistent

Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet. Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa? Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror b... Visa mer
Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet.
Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa?
Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bidrar till engagemang och hög trivsel på våra arbetsplatser.
Så ge oss dina erfarenheter och perspektiv så skall vi ge dig möjligheten att utvecklas i en händelserik och spännande miljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Anero stödjer du ungdomarna i deras individuella utveckling med deras genomförandeplan som grund. Du är ett professionellt stöd i vardagen, medverkar vid social planering och är kontaktperson gentemot skola, föreningsliv, det sociala nätverket, socialtjänst och gode män. Du arbetar även mot målsättningen att skapa självständighet och en meningsfull fritid.
I arbetsuppgifterna ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktiskt arbete tillsammans med ungdomen.
Arbetet innebär schemalagd tid såväl dag, kväll, natt och helg.
KVALIFIKATIONER
Du har eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Det är också meriterande med kunskap om motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, miljöterapi samt goda kunskaper i dokumentation utifrån gällande lagar och föreskrifter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav för anställning.
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister Visa mindre

Spännande uppdrag som Socialpedagog

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har storstaden i form av Stockholms City på bekv... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har storstaden i form av Stockholms City på bekvämt pendelavstånd, ca 30 minuter med bil (eller pendeltåg). Skolan ligger fem minuters promenad från stationen.

Skolans vision är Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. Alla i teamet är delaktiga för elevernas bästa och vi har inställningen att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för ökad likvärdighet och goda studieresultat. 

Vi söker dig som är utbildad socialpedagog! 

Vi söker dig som vill vara en del av vårt trygghetsteam på skolan, en förlängning av vårt nuvarande elevhälsoteam. Vi vill att du i din roll ska bidra till skolans värdegrundsarbete genom ett främjande och förebyggande arbetssätt. 

Din roll som socialpedagog hos oss innebär ett nära arbete med övriga kollegor, både lärare och delar av elevhälsoteamet. Du kommer tillsammans med övriga kollegor arbeta för att stärka trygghetsfaktorerna kring eleverna, i detta ingår att ha en kontinuerlig dialog med respektive arbetslag. Du kommer även att ha planerade besök i arbetslagen tillsammans med representanter från elevhälsoteamet, utifrån skolans plan. Som en del i arbetet kommer du även att hålla presentationer för dina kollegor i enheten.

I ditt uppdrag kommer du att kontinuerligt besöka de olika klasserna, i form av planerade besök/presentationer av aktuella ämnen utifrån vårt värdegrundsarbete. En del av uppdraget innebär även att ha mindre samtalsgrupper med elevgrupperna utifrån olika teman. Du är trygg i dialogen med både barn och vuxna, en viktig del av ditt uppdrag innebär en nära kontakt med vårdnadshavare. Du arbetar även ute i verksamheten som en del i att vara nära undervisningen och bygga relation med eleverna. Du har ett elevnära fokus och samarbetar gärna med övriga kollegor.

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, gärna i skolans miljö. Du har en positiv inställning, ett gott förhållningsätt och förmågan att se det positiva i de personer du möter.

Vi vill att DU med dina kunskaper och erfarenheter bidrar till en fortsatt skolutveckling -  tillsammans med oss! 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Intervjuer kommer att genomföras löpande under tiden för annonsering, sista ansökningsdag 31 maj. 

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Socialpedagog som boendestödjare Vikariat 1 år 100%

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 


Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss
Vi är en fin arbetsplats där varje medarbetare tar ansvar för vår goda arbetsmiljö.

Vi ser varandra i arbetet och använder oss av varandras kompetenser. Vi arbetar utifrån uppdrag från myndighet och ger stöd till personer med olika svårigheter som bor i eget boende runt om i Haninge kommun. Insatserna utförs tillsammans med den enskilde. Stödet handlar om att på uppdrag från beställarenheten ge stöd till personer med neuropsykisk funktionsnedsättning eller socialpsykiatriska svårigheter.

Vi utgår från lokaler centralt i Haninge.

Ditt uppdrag
Du har huvudansvar för runt femton klienter och arbetar utifrån målsättning i beställning från myndighet- Lss, Social psykiatri eller IFO vuxen. Arbetet styrs utifrån uppdrag i beställning och följs upp samt utvecklas utifrån den individuella genomförandeplanen som du upprättar tillsammans med klienten.

Vårt huvudmål är att ge individanpassat stöd till personer som bor i eget boende i kommunen. Uppdragens innehåll varierar alltifrån stöd i myndighetskontakter, samverkan med nätverket till struktur i hemmet. Som boendestödjare ingår du i ett team på cirka sex andra kollegor.

Du har huvudsakligen samarbete med fyra övriga boendestödsteam, gruppledare, enhetschef samt beställande handläggare, därutöver samarbetar du med klientens nätverk efter behov.

Idag har vi flest uppdrag på dagtid och vissa kvällar kan förekomma fram till 19.00 vardagar, med en sysselsättningsgrad på 39.75 veckoarbetstid vid heltid.

Det här söker vi hos dig
- Du har adekvat utbildning socialpedagog, stödpedagog, USK eller skötare i psykiatrisk vård med vidareutbildning inom NPF, ESL, MI. 
- Du har god förmåga att känna in behov och kunna skapa struktur, föreslå lösningar, och samspela med individen.
- Du har erfarenhet av liknande arbete.
- Du bör ha god självkännedom. Då våra klienter periodvis mår dåligt är det av största vikt att vara lugn och balanserad. Du har ett lösningsorienterat empatiskt förhållningssätt och är positiv.
- Du har ett professionellt förhållningssätt, och kan skapa en god relation till den enskilde. Det är viktigt att kunna stödja klienten i mål och delmål genom motiverande samtal samt använda olika kognitiva hjälpmedel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är av vikt att du kan samarbeta med övriga kollegor och samarbetspartners.

Körkort är önskvärt

Dina kvalifikationer

- USK eller skötare i psykiatrisk vård med vidareutbildning NPF, ESL, MI. Socialpedagog, Beteendevetare eller fil.kand. programmet för psykisk ohälsa- särskild komplicerad problematik.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och att du är väl förtrogen med svenska språket.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi är ett härligt team som trivs ihop, och vi utnyttjar varandras kompetenser och kunskaper.

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Periodvis har vi extern handledning.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Behandlingsassistent heltid till HVB Gålö

WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. Vi håller till på en fantastisk gård på Gålö i Haninge kommun. Vår utgångspunkt är att vi tror att placerade ungdomar behöver extraordinärt bra insatser för att vända en negativ utveckling. Därför satsar vi på ett koncept där vården utformas och genomförs av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Att jo... Visa mer
WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. Vi håller till på en fantastisk gård på Gålö i Haninge kommun.

Vår utgångspunkt är att vi tror att placerade ungdomar behöver extraordinärt bra insatser för att vända en negativ utveckling. Därför satsar vi på ett koncept där vården utformas och genomförs av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag.

Att jobba som behandlingsassistent på WeMind HVB
Som behandlingsassistent hos oss arbetar du i huvudsak med stöd i ungdomarnas vardagsrutiner. Framförallt innebär detta att du blir en viktig person för genomförandet av våra bemötandestrategier, en av de viktigaste delarna i behandlingsmodellen. Rent praktiskt innebär arbetet både att finnas till hands för att genomföra, planera och genomföra fritidsaktiviteter, att understödja genomförande av skola och sysselsättning samt att stötta dagliga rutiner kring väckning/läggning, sysselsättning och måltider.

På Wemind HVB arbetar vi i team kring varje ungdomsärende. Teamen utgörs av en psykolog, en socionom och en behandlingsassistent. Behandlingsassistenten har ett kontaktpersonsuppdrag och är en viktigt del av det team som utformar behandlingsinsatserna.

Vi erbjuder pass både vardagar och helger. Tjänsten innebär skiftarbete på rullande 6-veckorsschema med tjänstgöring dagar, kvällar, nätter och helger.

Din nya arbetsplats
Vi är ett glatt gäng med högt i tak som drivs av ambitionen att skapa en behandlingsmiljö i världsklass och samtidigt en oslagbar arbetsplats. Vi arbetar med tonårspojkar (14-18) som har psykosociala svårigheter i kombination neuropsykiatriska funktionshinder och/eller med behov av kvalificerad psykiatri. Vi tror du kommer trivas hos oss om du gillar att vara kreativ och tycker det är kul att få möjlighet att utveckla egna idéer och ta ansvar.

Om dig

Vi söker nu efter en utbildad behandlingsassistent som är intresserade av att ingå i vår arbetsgrupp. Hos oss får du chansen att arbeta med högspecialiserade kollegor i en härlig arbetsmiljö. Du kommer få lära dig om och arbeta utifrån våra behandlingsmetoder som är nischade mot TBA (Tillämpad beteende analys). Vi förväntar oss inte att du är expert på TBA innan du börjar, men att du har en vilja och nyfikenhet inför att lära dig mer om den.

Vi söker dig som är en engagerad, stabil och tålmodig person med goda kunskaper om praktiskt behandlingsarbete med ungdomar. Gärna med erfarenhet från arbete på
Behandlingshem/HVB/boendeverksamhet.

Krav
2-årig utbildning till socialpedagog/behandlingsassistent eller likvärdigt
B körkort
Utdrag ur belastningsregistret

WeMind erbjuder dig
För oss är det viktigt med en trygg och trivsam arbetsmiljö där varje medarbetare har en stimulerande arbetssituation och att du dessutom har roligt på jobbet. Du får kollegor i olika delar av landet som samarbetar och utbyter erfarenheter samt färdiga arbetsprocesser för bedömning, utförligt behandlingsmaterial och förslag på upplägg för de vanligaste diagnoserna.

Grundlig introduktion med mentorskap
Regelbunden intern utbildning och möjlighet till kompetensutveckling.
Kollektivavtal med försäkringar och pension
Individuell lönesättning
Förmånlig friskvård

Din ansökan


Tjänsten är på heltid och vi erbjuder pass både vardagar och helger. Vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 februari 2023. Vi intervjuar och anställer löpande under ansökningsperioden.

För frågor och mer information är du varmt välkommen att kontakta:

Anton Lyberg (Biträdande föreståndare):
073-242 40 21, [email protected]

Viktor Lundberg (Biträdande föreståndare):
073-242 40 20, [email protected]

Varmt välkommen! Visa mindre

Resurs sökes till skola med öppenvård

Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering. Som resursperson kommer du att stötta eleverna i sin skolgång genom att finnas till som hjälp och stöd under gruppundervisning, enskild undervisning, under raster, utflykter och liknande. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblemati... Visa mer
Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering.
Som resursperson kommer du att stötta eleverna i sin skolgång genom att finnas till som hjälp och stöd under gruppundervisning, enskild undervisning, under raster, utflykter och liknande. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblematik och färdighetsträning. Du samarbetar med både lärare och behandlare, och är behjälplig med praktiska sysslor. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara aktiviteter med eleverna när de inte har undervisning, detta kan ske i grupp eller enskilt.
Som person är du lugn, stabil, positiv och förmögen att skapa goda relationer till elever. Du tar initiativ och ansvar, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, samt har en god samarbetsförmåga. Erfarenhet av arbete med målgruppen och arbete i skolmiljö är meriterande, likaså erfarenhet av tillämpad beteendeanalys. Visa mindre

Socialpedagog

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Ribbybergskolan är en F-6 skola med ca 520 elever. Skolan är belägen nära Västerhaninge centrum med närhet ti... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Ribbybergskolan är en F-6 skola med ca 520 elever.

Skolan är belägen nära Västerhaninge centrum med närhet till pendeltåg och bussar. Vi är mitt i ett spännande utvecklingsarbete enligt Haninge kommuns satsning på kvalitet i undervisningen. Vår vision är att "tillsammans når vi målet" och på Ribbybergsskolan är alla barn allas ansvar. Värdegrundsarbetet är därför en naturlig och viktig del för oss här på Ribbybergsskolan. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang där vi trivs tillsammans! Vår målsättning är att alla våra elever ska lämna Ribbybergsskolan med goda kunskaper och en stor tilltro till sig själv och sin egen förmåga.

Denna nya tjänst är ett led i skolans arbete mot det prioriterade målet trygghet och studiero, och det finns därmed möjlighet till förlängning av tjänsten.

Ditt uppdrag

I rollen som socialpedagog kommer du jobba nära eleverna för att öka tryggheten i de olika sociala situationer som eleverna möter i skolan och på fritidshemmet. Din uppgift blir att verka för ett tryggt skolklimat, vara ett stöd till eleverna och aktivt delta i arbetet kring konflikter och kränkande behandling.

I ditt uppdrag ingår att:
- ingå i skolans Trygghetsteam
- vara en viktig del i skolans värdegrunds- och trygghetsskapande arbete
- utveckla och driva skolans rastverksamhet
- vara rastvärdskoordinator
- jobba aktivt främjande och förebyggande i klasserna
- samverka med skolkurator

Det här söker vi hos dig
- Du har lätt att skapa kontakt med både vuxna och barn.
- Du är van att jobba i team såväl som enskilt.
- Du har erfarenhet av arbete inom skolan och känner dig bekväm att leda elever och grupper av elever både på lektion och rast.
- Du har en utbildning som socialpedagog, socionom, beteendevetare eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Du har en god elevsyn och ett bra förhållningssätt
- Du är kreativ, flexibel och lösningsfokuserad.

Har du tidigare erfarenhet av liknande arbete med barn är det meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en trygg och självständig person som hela tiden bär den värdegrund som skolan står för. Du har en positiv människosyn och har en god förmåga att skapa relationer till elever, lärare och övrig personal. 

Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete, fantastiska elever och kollegor, samt ett klimat med stor frihet under ansvar. 

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Flexibel, självgående och lösningsfokuserad

Om dig Vi vill att du ska ha kunskaper om missbruk, psykisk ohälsa och att arbeta med socialt arbete ur olika perspektiv. Du ska vara väl förtrogen med vårdplaner, genomförandeplaner, månadsrapporter samt samverkanskrav och vad det betyder. Vi har planer på att utveckla vår verksamhet , är du socionom, beteendevetare eller har liknande förvärvad erfarenhet är det meriterande. Hos oss ingår vissa praktiska moment som att flytta möbler, instalera internet, h... Visa mer
Om dig
Vi vill att du ska ha kunskaper om missbruk, psykisk ohälsa och att arbeta med socialt arbete ur olika perspektiv. Du ska vara väl förtrogen med vårdplaner, genomförandeplaner, månadsrapporter samt samverkanskrav och vad det betyder. Vi har planer på att utveckla vår verksamhet , är du socionom, beteendevetare eller har liknande förvärvad erfarenhet är det meriterande. Hos oss ingår vissa praktiska moment som att flytta möbler, instalera internet, hjälpa klienter att flytta, fatta beslut om att ringa in hantverkare vid behov och liknande.


Arbetstid
Som mest dagtid men det kan förekomma kväll, helg samt jour. Vi jobbar med en viss förtroendetid.


Arbetsplatsen
Vi har vårt huvudsakliga kontor i centrala Handen och en verksamhet i Söderhamn.


Krav
Körkort, B samt bil
Utbildning
Erfarenhet
Kunna vara delaktig i fysiska arbetsuppgifter Visa mindre

Behandlingsassistent

Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet. Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa? Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror b... Visa mer
Anero är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet.
Vi kan idag erbjuda HVB, familjehem och Boendestöd men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa?
Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bidrar till engagemang och hög trivsel på våra arbetsplatser.
Så ge oss dina erfarenheter och perspektiv så skall vi ge dig möjligheten att utvecklas i en händelserik och spännande miljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Anero stödjer du ungdomarna i deras individuella utveckling med deras genomförandeplan som grund. Du är ett professionellt stöd i vardagen, medverkar vid social planering och är kontaktperson gentemot skola, föreningsliv, det sociala nätverket, socialtjänst och gode män. Du arbetar även mot målsättningen att skapa självständighet och en meningsfull fritid.
I arbetsuppgifterna ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktiskt arbete tillsammans med ungdomen.
Arbetet innebär schemalagd tid såväl dag, kväll, natt och helg.
KVALIFIKATIONER
Du har eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Det är också meriterande med kunskap om motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, miljöterapi samt goda kunskaper i dokumentation utifrån gällande lagar och föreskrifter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav för anställning.
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister Visa mindre

Socialpedagog som boendestödjare Vikariat 1 år 100%

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 


Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss
Vi är en fin arbetsplats där varje medarbetare tar ansvar för vår goda arbetsmiljö.

Vi ser varandra i arbetet och använder oss av varandras kompetenser. Vi arbetar utifrån uppdrag från myndighet och ger stöd till personer med olika svårigheter som bor i eget boende runt om i Haninge kommun. Insatserna utförs tillsammans med den enskilde. Stödet handlar om att på uppdrag från beställarenheten ge stöd till personer med neuropsykisk funktionsnedsättning eller socialpsykiatriska svårigheter.

Vi utgår från lokaler centralt i Haninge.

Ditt uppdrag
Du har huvudansvar för runt tolv klienter och arbetar utifrån målsättning i beställningen. Arbetet styrs, följs upp och utvecklas utifrån den individuella genomförandeplanen som du upprättar tillsammans med klienten.

Vårt huvudmål är att ge individanpassat stöd till personer som bor i eget boende i kommunen. Uppdragens innehåll varierar alltifrån stöd i myndighetskontakter, samverkan med nätverket till struktur i hemmet. Som boendestödjare ingår du i ett team på cirka fem andra kolleger.

Du har huvudsakligen samarbete med fyra övriga boendestödsteam, gruppledare, enhetschef samt beställande handläggare, därutöver samarbetar du med klientens nätverk efter behov.

Idag har vi flest uppdrag på dagtid och vissa kvällar kan förekomma fram till 19.00 vardagar, med en sysselsättningsgrad på 39.75 veckoarbetstid vid heltid.

Denna tjänst är ett vikariat ett år, med eventuell förlängningDet här söker vi hos dig
Du har adekvat utbildning för uppdraget och dokumenterad kunskap kring hur funktionsnedsättningen autismspektrumstörning påverkar individen, samt dokumenterad kunskap kring tydliggörande pedagogik.

Du har erfarenhet av liknande arbete.

Du bör ha god självkännedom. Då våra klienter periodvis mår dåligt är det av största vikt att vara balanserad och ha ett stabilt privatliv med perspektiv på tillvaron.

Du har ett professionellt förhållningssätt, och kan skapa en god relation till den enskilde. Det är viktigt att kunna stödja klienten i mål och delmål genom motiverande samtal.

Körkort är önskvärt

Kvalifikationer

- Skötare i psykiatrisk vård med vidareutbildning NPF, Socialpedagog, Beteendevetare eller fil.kand. programmet för psykisk ohälsa- särskild komplicerad problematik.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och att du är väl förtrogen med svenska språket.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi är ett härligt team som trivs ihop, och vi utnyttjar varandras kompetenser och kunskaper.

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Periodvis har vi extern handledning.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Socialpedagog som boendestödjare Vikariat 1 år 100%

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 


Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss
Vi är en fin arbetsplats där varje medarbetare tar ansvar för vår goda arbetsmiljö.

Vi ser varandra i arbetet och använder oss av varandras kompetenser. Vi arbetar utifrån uppdrag från myndighet och ger stöd till personer med olika svårigheter som bor i eget boende runt om i Haninge kommun. Insatserna utförs tillsammans med den enskilde. Stödet handlar om att på uppdrag från beställarenheten ge stöd till personer med neuropsykisk funktionsnedsättning eller socialpsykiatriska svårigheter.

Vi utgår från lokaler centralt i Haninge.

Ditt uppdrag
Du har huvudansvar för runt tolv klienter och arbetar utifrån målsättning i beställningen. Arbetet styrs, följs upp och utvecklas utifrån den individuella genomförandeplanen som du upprättar tillsammans med klienten.

Vårt huvudmål är att ge individanpassat stöd till personer som bor i eget boende i kommunen. Uppdragens innehåll varierar alltifrån stöd i myndighetskontakter, samverkan med nätverket till struktur i hemmet. Som boendestödjare ingår du i ett team på cirka fem andra kolleger.

Du har huvudsakligen samarbete med fyra övriga boendestödsteam, gruppledare, enhetschef samt beställande handläggare, därutöver samarbetar du med klientens nätverk efter behov.

Idag har vi flest uppdrag på dagtid och vissa kvällar kan förekomma fram till 19.00 vardagar, med en sysselsättningsgrad på 39.75 veckoarbetstid vid heltid.

Denna tjänst är ett vikariat ett år, med eventuell förlängningDet här söker vi hos dig
Du har adekvat utbildning för uppdraget och dokumenterad kunskap kring hur funktionsnedsättningen autismspektrumstörning påverkar individen, samt dokumenterad kunskap kring tydliggörande pedagogik.

Du har erfarenhet av liknande arbete.

Du bör ha god självkännedom. Då våra klienter periodvis mår dåligt är det av största vikt att vara balanserad och ha ett stabilt privatliv med perspektiv på tillvaron.

Du har ett professionellt förhållningssätt, och kan skapa en god relation till den enskilde. Det är viktigt att kunna stödja klienten i mål och delmål genom motiverande samtal.

Körkort är önskvärt

Kvalifikationer

- Skötare i psykiatrisk vård med vidareutbildning NPF, Socialpedagog, Beteendevetare eller fil.kand. programmet för psykisk ohälsa- särskild komplicerad problematik.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och att du är väl förtrogen med svenska språket.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi är ett härligt team som trivs ihop, och vi utnyttjar varandras kompetenser och kunskaper.

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Periodvis har vi extern handledning.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Vi söker en till Case manager till Vuxenenheten i Haninge

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 


Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss

- Vill du precis som vi bli utmanad, utvecklas och göra skillnad för kommunens medborgare?

-Vill du ingå i vår stimulerande arbetsgrupp med kompetenta, erfarna, trevliga kollegor och arbetsledare?

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv.

Kom och jobba med oss!

Vi är en del av Avdelningen IFO-Individ och familjeomsorg. Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vill vi skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet. Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta komplexa behov.

Vuxenenheten ansvarar för myndighetsutövning och öppenvård och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer som lever med beroende eller annan problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv.

Vår enhet leds av en gemensam enhetschef och består av myndighetsutövning med bland annat gruppledare och utredande socialsekreterare samt en öppenvård med en gruppledare, sex behandlare och en, snart två, case managers. Vi är en sammanhållen och engagerad grupp som stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Ditt uppdrag

I din roll som case manager på Vuxenheten kommer du att arbeta med målgruppen samsjukliga från åldern 18 år och uppåt, med fokus på unga vuxna i åldern 18-24 år med komplex problematik. Målgruppen kan ha skadligt bruk eller beroende av alkohol/och eller narkotika och psykisk ohälsa tillsammans med annan social problematik.

Du kommer utföra insatser för att stödja och motivera till fortsatt nykter- och drogfrihet eller motivera till att finnas kvar i andra rehabiliterande processer utifrån psykisk ohälsa och/eller social problematik. Du kommer ha en samordnande funktion och arbeta med nätverket runt individen.

Målet med insatsen är att stötta klienten och ge klienten verktyg för att på sikt kunna leva ett självständigt liv. Det kan innebära att du från socialsekreterare får kortare uppdrag i form av punktinsatser men även längre uppdrag där ditt uppdrag blir att samordna nödvändiga kontakter kring klienten.

Du deltar tillsammans med övriga medarbetare i verksamhetens planering, uppföljning och utveckling utifrån aktuella behov och mål.

Du ansvarar för att regelbundet dokumentera i journalsystem, upprätta genomförandeplaner, göra uppföljningar, delta i nätverksmöten och föra statistik utifrån uppdraget inför verksamhetsuppföljningar.

 

Det här söker vi hos dig

Du är socionom, case manager eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara lämplig.

Du ska ha kunskap om gällande lagstiftning samt riktlinjer inom området, ha kännedom om och gärna erfarenhet av arbete som case manager och med socialtjänstens myndighetsutövning.

Tidigare erfarenhet av arbete inom öppenvård och/eller på institution med beroende, ofta i kombination med psykisk ohälsa, är ett krav.

För att skapa möjligheter för förändring är det viktigt att involvera fler aktörer, både från det professionella samt det privata nätverket. Vi ser därför med fördel att du har utbildning och erfarenhet av nätverksarbete.

Vi söker dig som är van att arbeta såväl självständigt som i team och drivs av att stötta människor i förändring till ett självständigt liv.

Det är viktigt att du är driven, ser möjligheter att utveckla och är flexibel. Du har en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga, är van att arbeta självständigt och har förmåga att ta egna initiativ. Du utrycker dig väl i tal och skrift samt har förmågan att planera, organisera och prioritera i ditt arbete.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Med omsorg HVB söker Behandlingsassistent

Med Omsorg Stockholm AB är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet. Vi kan idag erbjuda HVB och familjehem men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa? Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi t... Visa mer
Med Omsorg Stockholm AB är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet.
Vi kan idag erbjuda HVB och familjehem men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa?
Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bidrar till engagemang och hög trivsel på våra arbetsplatser.
Så ge oss dina erfarenheter och perspektiv så skall vi ge dig möjligheten att utvecklas i en händelserik och spännande miljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Med Omsorg stödjer du ungdomarna i deras individuella utveckling med deras genomförandeplan som grund. Du är ett professionellt stöd i vardagen, medverkar vid social planering och är kontaktperson gentemot skola, föreningsliv, det sociala nätverket, socialtjänst och gode män. Du arbetar även mot målsättningen att skapa självständighet och en meningsfull fritid för den unge.
Arbetet innebär schemalagd tid såväl dag, kväll, natt och helg.
KVALIFIKATIONER
Du har eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Det är också meriterande med kunskap om motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, miljöterapi samt goda kunskaper i dokumentation utifrån gällande lagar och föreskrifter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav för anställning.
ÖVRIGT
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Visa mindre

Med omsorg HVB söker timvikarier

Med Omsorg Stockholm AB är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet. Vi kan idag erbjuda HVB och familjehem men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa? Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi t... Visa mer
Med Omsorg Stockholm AB är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet.
Vi kan idag erbjuda HVB och familjehem men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa?
Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bidrar till engagemang och hög trivsel på våra arbetsplatser.
Så ge oss dina erfarenheter och perspektiv så skall vi ge dig möjligheten att utvecklas i en händelserik och spännande miljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Med Omsorg stödjer du ungdomarna i deras individuella utveckling med deras genomförandeplan som grund. Du är ett professionellt stöd i vardagen, medverkar vid social planering och är kontaktperson gentemot skola, föreningsliv, det sociala nätverket, socialtjänst och gode män. Du arbetar även mot målsättningen att skapa självständighet och en meningsfull fritid för den unge.
Arbetet innebär schemalagd tid såväl dag, kväll, natt och helg.
KVALIFIKATIONER
Du har eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Det är också meriterande med kunskap om motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, miljöterapi samt goda kunskaper i dokumentation utifrån gällande lagar och föreskrifter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav för anställning.
ÖVRIGT
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Visa mindre

Behandlingsassistent

Med Omsorg Stockholm AB är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet. Vi kan idag erbjuda HVB och familjhem men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa? Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi t... Visa mer
Med Omsorg Stockholm AB är ett litet företag där allt vi gör ska utgå från kvalité, flexibilitet och hållbarhet.
Vi kan idag erbjuda HVB och familjhem men vi planerar för att kunna erbjuda flera insatser inom en snar framtid. Planeringen för att växa och kunna starta nya verksamheter pågår. Är du den vi söker och vill du vara med på vår resa?
Som arbetsgivare vill vi att alla medarbetare skall få möjligheten att bidra och vara framåtsträvande, vilket vi tror bidrar till engagemang och hög trivsel på våra arbetsplatser.
Så ge oss dina erfarenheter och perspektiv så skall vi ge dig möjligheten att utvecklas i en händelserik och spännande miljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Med Omsorg stödjer du ungdomarna i deras individuella utveckling med deras genomförandeplan som grund. Du är ett professionellt stöd i vardagen, medverkar vid social planering och är kontaktperson gentemot skola, föreningsliv, det sociala nätverket, socialtjänst och gode män. Du arbetar även mot målsättningen att skapa självständighet och en meningsfull fritid.
I arbetsuppgifterna ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktiskt arbete tillsammans med ungdomen.
Arbetet innebär schemalagd tid såväl dag, kväll, natt och helg.
KVALIFIKATIONER
Du har eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Det är också meriterande med kunskap om motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, miljöterapi samt goda kunskaper i dokumentation utifrån gällande lagar och föreskrifter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav för anställning.
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Visa mindre

WeMind HVB söker behandlingspedagog till vikariepool

WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. Vi håller till på en fantastisk gård på Gålö i Haninge kommun. Vår utgångspunkt är att vi tror att placerade ungdomar behöver extraordinärt bra insatser för att vända sin utveckling. Därför satsar vi på ett koncept där vården ska utformas och genomföras av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Vi söker... Visa mer
WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. Vi håller till på en fantastisk gård på Gålö i Haninge kommun.

Vår utgångspunkt är att vi tror att placerade ungdomar behöver extraordinärt bra insatser för att vända sin utveckling. Därför satsar vi på ett koncept där vården ska utformas och genomföras av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag.

Vi söker nu efter utbildade behandlingspedagoger som är intresserade av att ingå i vår vikariepool. Som vikarie hos oss får du chansen att arbeta med högspecialiserade kollegor i en härlig arbetsmiljö. Du kommer att få lära dig våra behandlingsmetoder som är nischade mot TBA (Tillämpad beteende analys).

Vi erbjuder pass både vardagar och helger. Allt från 6 timmars pass och uppåt.

Är du intresserad av att endast arbeta under sommarmånaderna finns den möjligheten också.

Som person
Vi vill att du är en trygg, balanserad, lösningsfokuserad och ödmjuk person som har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor, du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har också en god förmåga att samtala med ungdomar samt att skapa bra relationer. Du ska vara ansvarstagande, innovativ, empatisk och ha ett flexibelt arbetssätt då du förutsätts vara en vuxen förebild.

Vad innebär det att jobba som behandlingsassistent på WeMind HVB?

Som vikarierande behandlingsassistent hos oss arbetar du i huvudsak med stöd i ungdomarnas vardagsrutiner. Framförallt innebär detta att du blir en viktig person för genomförandet av våra bemötandestrategier, en av de viktigaste delarna i behandlingsmodellen. Rent praktiskt innebär arbetet att finnas till hands för ungdomarna genom att motivera, planera deras vardagssysslor så som exempelvis skola, stötta i dagliga rutiner kring väckning/läggning, måltider, städ och tvätt mm.

Krav

- 2 årig utbildning socialpedagog/behandlingsassistent eller likvärdig
- B-körkort


Har du frågor kontakta bemanningsansvarig Kousay Miled 073-242 40 27 eller HR-chef Jessica Nilsson 073-241 02 30.

Välkommen in med din ansökan! Visa mindre

Behovsanställd behandlare till Kricas HVB i Vendelsö

Krica Behandling och Utbildning söker nu behovsanställd behandlare till Kricas HVB i Vendelsö Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv. Kricagården i Vendelsö riktar sig till ungdomar med psykisk ohälsa i komb... Visa mer
Krica Behandling och Utbildning söker nu behovsanställd behandlare till Kricas HVB i Vendelsö
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Kricagården i Vendelsö riktar sig till ungdomar med psykisk ohälsa i kombination med substansbruk. Behandlingsprogrammet är det evidensbaserade A-CRA som rekommenderas i Socialstyrelsens riktlinjer.
Tjänstgöring sker dagtid, kvällstid, helger och sovande jourer.
Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling och ansvara för enskilda ungdomars behandlingsplanering, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Det ingår även behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning eller likvärdig högskoleutbildning. Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001.
Senast ansökningsdatum: 2021-08-31, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till
Åsa Gudmundsson
[email protected]
Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta oss
Varmt välkommen att söka! Visa mindre

Vi söker 4 st. Socialpedagoger/Behandlingspedagoger till Brandbergsskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Vi på Brandbergsskolan söker nu fyra socialpedagoger/behandlingspedagoger till nystartade verksamheten Skolhjälpen och vår lärstudioverk... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning
Vi på Brandbergsskolan söker nu fyra socialpedagoger/behandlingspedagoger till nystartade verksamheten Skolhjälpen och vår lärstudioverksamhet.

Brandbergsskolan har drygt 500 elever beläget i ett mångkulturellt område. Skolan består av årskurser F-9 samt Grundsärskola 1-9 och Lärstudio 1-9. Nu startar vi också en ny verksamhet för elever som behöver en tillfälliga skolplaceringar. 

Skolans ledning består av rektor, tre biträdande rektorer samt en administrativ chef. I elevhälsan ingår förutom rektor och biträdande rektorer även speciallärare, skolsköterska, skolkurator, studie- och yrkesvägledare samt skolpsykolog och skolläkare.

Arbetsuppgifter
Som socialpedagog/behandlingspedagog ansvarar du för att ta emot elever hemmahörande på andra skolor som blivit tillfälligt placerade på Brandbergsskolan. Du bedriver stödundervisning i samspel med undervisande lärare från vår lärstudioverksamhet. Du har stödsamtal och motiverande samtal med elever. Du kommer också att ha kontakt med vårdnadshavare, elevers hemskolor samt andra myndigheter och aktörer.

I lärstudioverksamheten stöttar du elever pedagogiskt såväl som socialt. I samråd med undervisande lärare hittar du individuella lösningar för elever. Du ser till så att eleverna har organiserade raster och stimulerande aktiviteter utanför undervisning. I samspel med skolans fritidshemspersonal är du med och planerar och genomför aktiviteter för elevers fritidshemsverksamhet. Du kommer också att ha löpande kontakt med vårdnadshavare. 

Kvalifikationer
Som socialpedagog/behandlingspedagog har du en grundutbildning som antingen socialpedagog, behandlingspedagog eller motsvarande utbildning arbetsgivare bedömer som likvärdig. Du har kunskaper i att bemöta elever med NPF-variationer. Du har kunskap och förståelse för vikten av relation till elever.

Som person är du stresstålig, flexibel och självständig. Att bemöta och arbeta med elever utifrån deras egna förutsättningar är en självklarhet för dig.  

Kunskaper i CPS (Collaborative & Proactive Solutions) och erfarenhet av att ha arbetat med flerspråkiga barn och ungdomar i grundskola är meriterande.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha erfarenhet av dokumentation.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Flexibel, självgående och lösningsfokuserad

Om dig Vi vill att du ska ha kunskaper om missbruk, psykisk ohälsa och att arbeta med socialt arbete ur olika perspektiv. Du ska vara väl förtrogen med vårdplaner, genomförandeplaner, månadsrapporter samt samverkanskrav och vad det betyder. Vi har planer på att starta upp familjehemsverksamhet och har du erfarenhet av det eller är socionom, beteendevetare eller har liknande förvärvad erfarenhet är det meriterande. Hos oss ingår vissa praktiska moment som ... Visa mer
Om dig
Vi vill att du ska ha kunskaper om missbruk, psykisk ohälsa och att arbeta med socialt arbete ur olika perspektiv. Du ska vara väl förtrogen med vårdplaner, genomförandeplaner, månadsrapporter samt samverkanskrav och vad det betyder. Vi har planer på att starta upp familjehemsverksamhet och har du erfarenhet av det eller är socionom, beteendevetare eller har liknande förvärvad erfarenhet är det meriterande. Hos oss ingår vissa praktiska moment som att flytta möbler, instalera internet, hjälpa klienter att flytta, fatta beslut om att ringa in hantverkare vid behov och liknande.


Arbetstid
Som mest dagtid men det kan förekomma kväll, helg samt jour. Vi jobbar med en viss förtroendetid.


Arbetsplatsen
Vi har vårt huvudsakliga kontor i centrala Handen och en verksamhet i Söderhamn.


Krav
Körkort, B samt bil
Utbildning
Erfarenhet
Kunna vara delaktig i fysiska arbetsuppgifter Visa mindre

Socialpedagog åk 7-9

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss! Beskrivning Vill du vara med och påverka våra elevers framtid? Här är chansen! Vendelsömalmsskolan söker nu en ko... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att utvecklas med oss!
Beskrivning

Vill du vara med och påverka våra elevers framtid? Här är chansen!

Vendelsömalmsskolan söker nu en kompetent, engagerad och relationsskapande socialpedagog.

Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola med drygt 600 elever och 100 kompetenta medarbetare. Vi strävar efter att lägga grunden för ett livslångt lärande och att varje elev ges möjlighet att utifrån sina förutsättningar utvecklas så långt möjligt både kunskapsmässigt och socialt. Vår värdegrund vilar på fyra ledord: kunskap, samarbete, glädje och trygghet.

Åk 7-9 är treparallellt åk 8 och 9 och fyrparallellt i åk 7 med ca 300 elever. Vid skolstarten ht19 flyttade verksamheten till två fina paviljonger då vår huvudbyggnad renoveras.Den beräknas vara kvar till skolstarten ht21.

Vi söker dig som brinner för att arbeta med ungdomar och är bra på att bygga relationer. Du delar vår värdegrund och har ett salutogent förhållningssätt, du ser möjligheter istället för svårigheter.

Du kommer vara en del av vår elevhälsa och arbeta nära skolans kurator, lärare och skolledning.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag ingår bland annat följande; Uppsökande uppdrag för att direkt kunna förebygga, stödja, förhindra och åtgärda uppkomna situationer i tidigt skede kring eleverna i skolan och i vissa fall utanför skolan för en tryggare skolmiljö.

Roterande uppdrag på olika platser i skolan.

Samtal, konflikthanteringssamtal, korridorsamtal och stödsamtal. Kontakt med vårdnadshavare vid behov.

Samverkan med närområdet, civilsamhället, polisen, socialtjänsten, ungdomsgården samt fältassistenterna.

Kvalifikationer

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du har en god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga och har lätt att skapa relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Du tar egna initiativ och ser utmaningar i att prova olika vägar för att nå våra ungdomar.

Villkor

Du är med fördel utbildad socialpedagog/har påbörjat utbildningen eller har delar av utbildningen avklarad.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Behandlingsassistent till WeMind HVB

Behandlingsassistent - HVB WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. WeMind HVB är beläget på en fantastisk gård ute på Gålö i Haninge kommun. Vårt koncept innebär att vården ska utformas och genomföras av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Detta innebär att alla som är inskrivna hos oss erbjuds behandling genomförd av våra egna psykologer ... Visa mer
Behandlingsassistent - HVB

WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. WeMind HVB är beläget på en fantastisk gård ute på Gålö i Haninge kommun.

Vårt koncept innebär att vården ska utformas och genomföras av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Detta innebär att alla som är inskrivna hos oss erbjuds behandling genomförd av våra egna psykologer som jobbar heltid på plats i verksamheten, detta för att på allvar kunna ge evidensbaserad vård till de som behöver den bäst.

Vi ligger nu i en expansionsfas och söker tre behandlingsassistenter som vill vara med och skapa Sveriges i särklass bästa behandlingshem.

Profil
Vi söker dig som är en engagerad, stabil och tålmodig person med goda kunskaper om praktiskt behandlingsarbete med ungdomar. Gärna med erfarenhet från arbete på Behandlingshem/HVB/boendeverksamhet. Vi är ett glatt gäng med högt i tak som drivs av ambitionen att skapa en behandlingsmiljö i världsklass och samtidigt en oslagbar arbetsplats. Vi arbetar med tonårspojkar (14-18) som har psykosociala svårigheter i kombination neuropsykiatriska funktionshinder och/eller med behov av kvalificerad psykiatri. Vi tror du kommer trivas hos oss om du gillar att vara kreativ och tycker det är kul att få möjlighet att utveckla egna idéer och ta ansvar. Vi förväntar oss inte att du är expert på den metod vi använder (Tillämpad beteendeanalys, TBA) innan du börjar, men att du har en vilja och nyfikenhet inför att lära dig mer om den.

Krav

- Tvåårig eftergymnasial utbildning i behandlingsarbete
- B körkort
- Utdrag ur belastningsregistret


Arbetsuppgifter
Som behandlingsassistent hos oss arbetar du i huvudsak med stöd i ungdomarnas vardagsrutiner. Framförallt innebär detta att du blir en viktig person för genomförandet av våra bemötandestrategier, en av de viktigaste delarna i behandlingsmodellen. Rent praktiskt innebär arbetet både att finnas till hands för att genomföra planera och genomföra fritidsaktiviteter, att understödja genomförande av skola och sysselsättning samt att stötta dagliga rutiner kring väckning/läggning, sysselsättning och måltider. Du som visar intresse och fallenhet kan även hjälpa till med planerade behandlingsinslag i samarbete med våra psykologer och/eller fungera som kontaktperson med utökat ansvar inom nätverksarbetet.

Tjänsten innebär skiftarbete på rullande 6-veckorsschema med tjänstgöring dagar, kvällar, nätter och helger.

Tillträde: Mars 2020

Urval och intervjuer sker löpande. Ansök redan idag! Visa mindre

Resurs sökes till skola med öppenvård

Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering. Som resursperson kommer du att stötta eleverna i sin skolgång genom att finnas till som hjälp och stöd under gruppundervisning, enskild undervisning, under raster, utflykter och liknande. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblemati... Visa mer
Eviaskolans elever består av ungdomar i åldrarna 12-17 år med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD, AST) samt beteendeproblematik såsom utåtagerande- och/eller trotsbeteenden och isolering.
Som resursperson kommer du att stötta eleverna i sin skolgång genom att finnas till som hjälp och stöd under gruppundervisning, enskild undervisning, under raster, utflykter och liknande. Du assisterar behandlarna i deras dagliga arbete med elevers beteendeproblematik och färdighetsträning. Du samarbetar med både lärare och behandlare, och är behjälplig med praktiska sysslor.
Som person är du lugn, stabil, positiv och förmögen att skapa goda relationer till elever. Du tar initiativ och ansvar, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, samt har en god samarbetsförmåga. Erfarenhet av arbete med målgruppen och arbete i skolmiljö är meriterande, likaså erfarenhet av tillämpad beteendeanalys. Visa mindre

Nattbehandlare till HVB i Vendelsö

Krica Behandling och Utbildning har funnits sedan 80-talet och har lång erfarenhet som företag inom behandlingsarbete. Verksamheten är HBTQ, ISO 9001, Miljö- och arbetsmiljö-certifierade. På enheten i Vendelsö arbetar du med ungdomar i åldersspannet 14-18 år med psykisk ohälsa och psykosocial problematik såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och liknande. Vår målsättning är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva ... Visa mer
Krica Behandling och Utbildning har funnits sedan 80-talet och har lång erfarenhet som företag inom behandlingsarbete. Verksamheten är HBTQ, ISO 9001, Miljö- och arbetsmiljö-certifierade. På enheten i Vendelsö arbetar du med ungdomar i åldersspannet 14-18 år med psykisk ohälsa och psykosocial problematik såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och liknande. Vår målsättning är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
För att kunna möta ungdomarnas olika behov och problematik har vi inom Krica fem HVB belägna i Hägersten, Vårberg, Vendelsö och Örebro samt ett stöd-och behandlingsteam i centrala Stockholm.
Vad innebär arbetet som behandlare?
Vi arbetar i team och varje enhet ansvarar gemensamt för enhetens utveckling såväl resultatmässigt som arbetsmiljömässigt. Vi hjälps åt och arbetar miljöterapeutiskt med våra ungdomar för att skapa en trivsam miljö och förbereda dem inför ett självständigt liv. Vi följer upp enskilda ungdomars behandling, utvärderar och planerar det i nära relation med ungdom och uppdragsgivare. Vi levererar behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter med kvalité och service.
Tjänsten är på deltid (ca 65% ) och innefattar arbete på kvällar och vaken natt mellan kl 21:30 - 07:30 enligt schema. Även viss tjänstgöring dagtid innefattas i form av konferenser.
Arbetet innebär främst att vara en trygg och stabil behandlare för våra ungdomar nattetid. Din kollega har sovande jour mellan 23.00–07.00.
Vem är du?
För att passa och trivas hos oss har du ett genuint intresse av behandling. I botten har du utbildning som socionom, behandlingspedagog eller annan likvärdig utbildning. Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård.
Du är kreativ, flexibel och gör alltid ditt bästa för att hitta lösningar. Du är inte rädd för att ”kavla upp ärmarna” och ta tag i saker som behöver göras. Du innehar ett lugn och mod, och vågar stå kvar i det som är svårt och tufft. Du förstår vikten av struktur och strävar alltid efter kvalité och resultat. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vad kan vi erbjuda?
Vi kan behandling och tillsammans med oss kommer du att få möjlighet att utveckla din kompetens, oavsett om du är ny eller har erfarenhet sedan tidigare. Vi satsar på utveckling och aktivt lärande och har därför schemalagd tid för kompetensutveckling samt handledning. Viktigt att känna till är att vi har kollektivavtal och satsar på friskvård med bidrag för detta.
Tillträde enligt överenskommelse.
Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning Visa mindre

Behandlingsassistent

Nu söker vi på Grindstugan-HVB (Vendelsö) behandlingsassistenter. Sök tjänsten senast 30 oktober.Det här får du hos oss:- Kompetensutveckling- Ledarskap och psykoterapeututbildade chefer nära dig- Ett gemensamt förhållningssätt för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare- Karriär- och utvecklingsmöjligheter-Handledning-FriskvårdsbidragDitt uppdragI rollen som behandlingsassistent utgår du från de boendes individuella behov och önskemål... Visa mer
Nu söker vi på Grindstugan-HVB (Vendelsö) behandlingsassistenter. Sök tjänsten senast 30 oktober.Det här får du hos oss:- Kompetensutveckling- Ledarskap och psykoterapeututbildade chefer nära dig- Ett gemensamt förhållningssätt för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare- Karriär- och utvecklingsmöjligheter-Handledning-FriskvårdsbidragDitt uppdragI rollen som behandlingsassistent utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övrig personal arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera ungdomar till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till ett aktivt och meningsfullt sammanhang.I dina arbetsuppgifter ingår också att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.Grindstugan -HVB är bemannat dygnet runt och har under nattetid sovande jour i verksamhetens lokal.Grindstugan-HVB är en HVB-verksamhet som inriktar sig mot pojkar och flickor 13–17 år. Verksamheten vänder sig mot personer som har psykosocial problematik. Vi arbetar med träning i ADL-färdigheter och strävar efter att ge ungdomarna ett meningsfullt liv i form av skolgång, fritid och sunt socialt nätverk.De ungdomar som är placerade på Grindstugan har alla specifika mål i enlighet med en vårdplanering som görs i samråd med socialtjänsten.Vi söker dig som har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för ungdomar, är ansvarskännande, har en personlig mognad och trivs med att arbeta i team och stötta dina kollegor.Du har läst eftergymnasial utbildning på minst två år inom vård och behandling eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete inom behandlingshem/HVB.Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav och vi ser också helst att du har körkort B då resor i tjänsten kan förekomma. Om du har lämpliga egenskaper, ger vi dig möjlighet att växa. Körkort är ett krav. Det finns flera bussar från Gullmarsplan som åker till Grindstugan-HVB och det tar 15 minuter.Tillsvidareanställning efter provanställning i sex månader och lön efter överenskommelse.Vi tar inte emot erbjudanden från rekrutyerinsföretag.AnsökanVälkommen att ansöka. Skicka ditt personligtbrev och CV till: [email protected] gör urval och intervjuer löpande. Visa mindre

Behandlare till HVB i Vendelsö

Brinner du för att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa?Just nu söker vi behandlare till vårt HVB-hem i Vendelsö som öppnar i juni 2019Vi söker dig som vill uppnå bästa behandlingsresultat och med trovärdighet, kreativitet och mod bidrar i vår gemensamma strävan dit.Krica Behandling och utbildning har funnits sedan 80-talet och har lång erfarenhet som företag inom behandlingsarbete. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO... Visa mer
Brinner du för att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa?Just nu söker vi behandlare till vårt HVB-hem i Vendelsö som öppnar i juni 2019Vi söker dig som vill uppnå bästa behandlingsresultat och med trovärdighet, kreativitet och mod bidrar i vår gemensamma strävan dit.Krica Behandling och utbildning har funnits sedan 80-talet och har lång erfarenhet som företag inom behandlingsarbete. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO. På enheten i Vendelsö arbetar du med ungdomar i åldersspannet 14-18 år med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och liknande. Vår målsättning är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.För att kunna möta ungdomarnas olika behov och problematik har vi fem HVB-hem belägna i Hägersten, Vårberg, Vendelsö och Örebro samt ett stöd-och behandlingsteam i centrala Stockholm. Vad innebär arbetet som behandlare?Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling och ansvara för enskilda ungdomars behandlingsplanering, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår även kontaktmannaskap och att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Vi arbetar i team och varje enhet ansvarar gemensamt för enhetens utveckling såväl resultatmässigt som arbetsmiljömässigt. Vi hjälps åt och arbetar miljöterapeutiskt med våra ungdomar för att skapa en trivsam miljö och förbereda dem inför ett självständigt liv med alltifrån matlagning till att söka egen sysselsättning. Vi levererar behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter med kvalité och service. Vi arbetar under såväl dag, kväll som helg samt sovande jour. Tillsättning enligt överenskommelse.Vem är du?För att passa och trivas hos oss har du ett genuint intresse av behandling. I botten har du utbildning som socionom, behandlingspedagog eller annan likvärdig utbildning. Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård.Du är kreativ, flexibel och gör alltid ditt bästa för att hitta lösningar. Du är inte rädd för att ”kavla upp ärmarna” och ta tag i saker som behöver göras. Du innehar ett lugn och mod, och vågar stå kvar i det som är svårt och tufft. Du förstår vikten av struktur och strävar alltid efter kvalité och resultat. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Vad kan vi erbjuda?Vi kan behandling och tillsammans med oss kommer du att få möjlighet att utveckla din kompetens. Vi satsar på utveckling och aktivt lärande och har därför schemalagda heldagar för kompetensutveckling samt handledning. Viktigt att känna till är att vi har kollektivavtal och satsar på friskvård med bidrag för detta. Tveka inte att skicka in ditt CV och personliga brev redan idag via mejl till [email protected]. Sista ansökningsdag är 2019-05-06Om du har några frågor kring tjänsterna kan du vända dig till enhetschef Hillevi Nyberg, tel: 073-944 15 85Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Visa mindre

Erfaren socialpedagog till Lärstudio år 1 - 6 Brandbergsskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Brandbergsskolan ligger i Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en mångkulturell F-9skola med fritidshem, förberedelseklass, lärstudio och gru... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Brandbergsskolan ligger i Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en mångkulturell F-9skola med fritidshem, förberedelseklass, lärstudio och grundsärkola 6-9.

Skolan har också musikklasser år 4-9, mediaprofil från år 7-9 samt fotbollsprofil år 4-9.

Brandbergsskolan har sedan 2014 bedrivit ett omfattande utvecklings- och förbättringsarbete med goda resultat och vi har nu gått in i nästa skede i arbetet  med fokus på det det pedagogiska och didaktiska.

Inför LÅ 18/19 kommer vi ha fokus på att utveckla det kollegiala arbetet med samplanering, lektionsbesök, ämnesövergripande arbetssätt och sambedömning. Vi fortsätter också med ett tydligt fokus kring tillgängliga lärmiljöer i hela skolan. Alla årskurser kommer att starta upp läsåret med hemklassrum.

Vi deltar i "Samverkan bästa skola" och har insatser via Skolverket för att främja vår skolutveckling.

Nu söker vi en erfaren socialpedagog till vår lärstudio år 1-6

Att arbeta i lärstudio innebär att du under skoldagen arbetar i en liten undervisningsgrupp med de elever som behöver extraordinärt stöd. Du kommer att ingå i ett team med två lärare och ytterligare en resursperson. På eftermiddagarna kommer du att vara på fritids och i första hand stötta de elever som du arbetar med under dagarna att få en välfungerande tid även på fritids där verksamheten inte är lika styrd.

För att passa in hos

VILL DU:

- arbeta med elever i behov av extraordinära stödinsater

- arbeta i team kring elever i lärstudion

- arbeta med elevernas utveckling både kunskapsmässigt och socialt

-

Du har:

- höga förväntningar på dina elever och ett lågaffektivt bemötande

- kunskap och erfarenhet kring olika funktionsnedsättningar

- förmågan att utgå ifrån varje barns behov och förutsättningar.

- tydligt ledarskap i klassrummet

- förmågan att samarbeta, skapa goda relationer och är tydlig i din dialog med elever, föräldrar och dina

kollegor.Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan annonstiden gått ut. Visa mindre

Kontaktperson till stödboende

Du har huvudansvar för ett antal klienter. Att vara ett personligt stöd till klienterna i deras utveckling att självständigt klara eget boende. Att tillsammans med tillsammans med klienten nå deras mål och delmål. Att samarbeta med nätverk, familj. Att stödja utbildning och/eller sysselsättning som praktik/arbete. Att med motiverande samtal stödja till önskade beteendeförändringar. Kan innefatta missbruk och kriminalitet. Att stödja och/ eller göra fri... Visa mer
Du har huvudansvar för ett antal klienter.
Att vara ett personligt stöd till klienterna i deras utveckling att självständigt klara eget boende.
Att tillsammans med tillsammans med klienten nå deras mål och delmål.
Att samarbeta med nätverk, familj.
Att stödja utbildning och/eller sysselsättning som praktik/arbete.
Att med motiverande samtal stödja till önskade beteendeförändringar. Kan innefatta missbruk och kriminalitet.
Att stödja och/ eller göra fritidsaktiviter tillsammans utifrån intresse.
Du ska ha erfarenhet av social dokumentation, att upprätta genomförandeplaner och vara van att arbeta och samverka med andra aktörer och myndigheter.


Är du en person med en stabil social situation, har humor, god förmåga att sätta egna gränser, mod att pröva nya lösningar när våra idéer inte ger resultat då är du en person för oss. I vårt dagliga arbete möter vi människor med unika färdigheter och egenskaper men också stora svårigheter. Du behöver ha god kunskap om socialtjänstlagen, psykiska och neuropsykiska funktionshinder samt missbruk.
Vi lägger stor vikt vid att våra medarbetare kan skapa professionella relationer till våra boenden. Relationen är det viktigaste verktyget att uppnå förändring och utveckling. Vidare ska du kunna arbeta självständigt men även efterfråga hjälp och stöd vid behov. Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter ska bidra till företagets utveckling och att du har en god förmåga att samarbeta med personal med olika bakgrund och egenskaper.


Rätt och Fel är ett litet privat företag som funnits sedan 1985. Vi arbetar på uppdrag av socialtjänsten och har ramavtal med sju kommuner. Vi tillhanda håller stödboende, kontaktmannaskap och hemutredningar. Vår målgrupp är i huvudsak personer i åldern 17-65 år med psykosocial problematik. Personer med neuropsykiatrisk och psykiatrisk problematik. Personer med missbrukshistorik och tidigare kriminalitet. Rätt & Fel är kända för att vara uthålliga, orädda med ett starkt klientfokus där omtanke och medkänsla står i första rummet. Vår ambition är att anpassa oss till klienten inte tvärtom. Visa mindre

Nattbehandlare till HVB i Vendelsö

Brinner du för att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa?Just nu söker vi behandlare för arbete under natten till vårt HVB-hem i Vendelsö som öppnar i juni 2019Vi söker dig som vill uppnå bästa behandlingsresultat och med trovärdighet, kreativitet och mod bidrar i vår gemensamma strävan dit.Krica Behandling och utbildning har funnits sedan 80-talet och har lång erfarenhet som företag inom behandlingsarbete. Verksamheten är HBTQ-certifierad liksom kvalite... Visa mer
Brinner du för att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa?Just nu söker vi behandlare för arbete under natten till vårt HVB-hem i Vendelsö som öppnar i juni 2019Vi söker dig som vill uppnå bästa behandlingsresultat och med trovärdighet, kreativitet och mod bidrar i vår gemensamma strävan dit.Krica Behandling och utbildning har funnits sedan 80-talet och har lång erfarenhet som företag inom behandlingsarbete. Verksamheten är HBTQ-certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO. På enheten i Vendelsö arbetar du med ungdomar i åldersspannet 14-18 år med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och liknande. Vår målsättning är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.För att kunna möta ungdomarnas olika behov och problematik har vi fem HVB-hem belägna i Hägersten, Vårberg, Vendelsö och Örebro samt ett stöd-och behandlingsteam i centrala Stockholm. Vad innebär arbetet som behandlare?Vi arbetar i team och varje enhet ansvarar gemensamt för enhetens utveckling såväl resultatmässigt som arbetsmiljömässigt. Vi hjälps åt och arbetar miljöterapeutiskt med våra ungdomar för att skapa en trivsam miljö och förbereda dem inför ett självständigt liv. Vi följer upp enskilda ungdomars behandling, utvärderar och planerar det i nära relation med ungdom och uppdragsgivare. Vi levererar behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter med kvalité och service. Tjänsterna är på deltid och innefattar arbete på kvällar, vaken natt samt jour enligt schema. Även viss tjänstgöring dagtid innefattas i form av konferenser.Arbetet innebär främst att vara en trygg och stabil behandlare för våra ungdomar nattetid. Din kollega har sovande jour mellan 23.00–07.00. Vem är du?För att passa och trivas hos oss har du ett genuint intresse av behandling. I botten har du utbildning som socionom, behandlingspedagog eller annan likvärdig utbildning. Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård.Du är kreativ, flexibel och gör alltid ditt bästa för att hitta lösningar. Du är inte rädd för att ”kavla upp ärmarna” och ta tag i saker som behöver göras. Du innehar ett lugn och mod, och vågar stå kvar i det som är svårt och tufft. Du förstår vikten av struktur och strävar alltid efter kvalité och resultat. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Vad kan vi erbjuda?Vi kan behandling och tillsammans med oss kommer du att få möjlighet att utveckla din kompetens, oavsett om du är ny eller har erfarenhet sedan tidigare. Vi satsar på utveckling och aktivt lärande och har därför schemalagd tid för kompetensutveckling samt handledning. Viktigt att känna till är att vi har kollektivavtal och satsar på friskvård med bidrag för detta. Tveka inte att skicka in ditt CV och personliga brev redan idag via mejl till [email protected]. Sista ansökningsdag är 2019-05-06Tillsättning enligt överenskommelse.Om du har några frågor kring tjänsterna kan du vända dig till enhetschef Hillevi Nyberg, tel: 073-944 15 85Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning Visa mindre

Behandlingsassistent - HVB

WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. Vi är belägna på en fantastisk går ute på Gålö i Haninge kommun. Vårt koncept innebär att vården ska utformas och genomföras av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Detta innebär att alla som är inskrivna hos oss erbjuds behandling genomförd av våra egna psykologer som jobbar heltid på plats i verksamh... Visa mer
WeMind HVB är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri som bedriver behandlingshem för unga killar med psykisk ohälsa. Vi är belägna på en fantastisk går ute på Gålö i Haninge kommun.

Vårt koncept innebär att vården ska utformas och genomföras av högspecialiserade professionella som arbetar nära ungdomarna i deras vardag. Detta innebär att alla som är inskrivna hos oss erbjuds behandling genomförd av våra egna psykologer som jobbar heltid på plats i verksamheten, detta för att på allvar kunna ge evidensbaserad vård till de som behöver den bäst.

Nu söker vi behandlingsassistenter som vill vara med och skapa Sveriges i särklass bästa behandlingshem.

Profil

Vi söker dig som är en engagerad, stabil och tålmodig person med goda kunskaper om praktiskt behandlingsarbete med ungdomar. Gärna med erfarenhet från arbete på Behandlingshem/HVB/boendeverksamhet. Vi är ett glatt gäng med högt i tak som drivs av ambitionen att skapa en behandlingsmiljö i världsklass och samtidigt en oslagbar arbetsplats. Vi arbetar med tonårspojkar (14-18) som har psykosociala svårigheter i kombination neuropsykiatriska funktionshinder och/eller med behov av kvalificerad psykiatri. Vi tror du kommer trivas hos oss om du gillar att vara kreativ och tycker det är kul att få möjlighet att utveckla egna idéer och ta ansvar. Vi förväntar oss inte att du är expert på den metod vi använder (Tillämpad beteendeanalys, TBA) innan du börjar, men att du har en vilja och nyfikenhet inför att lära dig mer om den.

Krav

- Tvåårig eftergymnasial utbildning i behandlingsarbete

- B körkort

- Utdrag ur belastningsregistret

Om tjänsten

Som behandlingsassistent hos oss arbetar du i huvudsak med stöd i ungdomarnas vardagsrutiner. Framförallt innebär detta att du blir en viktig person för genomförandet av våra bemötandestrategier, en av de viktigaste delarna i behandlingsmodellen. Rent praktiskt innebär arbetet både att finnas till hands för att genomföra planera och genomföra fritidsaktiviteter, att understödja genomförande av skola och sysselsättning samt att stötta dagliga rutiner kring väckning/läggning, sysselsättning och måltider. Du som visar intresse och fallenhet kan även hjälpa till med planerade behandlingsinslag i samarbete med våra psykologer och/eller fungera som kontaktperson med utökat ansvar inom nätverksarbetet.


Tjänsten innebär skiftarbete på rullande 6-veckorsschema med tjänstgöring dagar, kvällar, nätter och helger.

Tillträde: Omgående

Urval och intervjuer sker löpande. Ansök redan idag!
Har du frågor? Kontakta personalansvarig Jessica Nilsson på tfn 073-241 02 30.

www.wemindhvb.se (http://www.wemindhvb.se) Visa mindre