Lediga jobb som Församlingsdiakon i Haninge

Se lediga jobb som Församlingsdiakon i Haninge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haninge som finns hos arbetsgivaren.

Haninge pastorat söker 2 Diakoner

Ansök    Jul 5    Haninge Pastorat    Församlingsdiakon
Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla som bor eller uppehåller sig ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, ansvar, empati och respekt är viktiga ledord för oss. Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge. Vår kommun är i ett expansivt skede med mycket nybyggnation. Haninge pastor... Visa mer
Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla som bor eller uppehåller sig ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, ansvar, empati och respekt är viktiga ledord för oss.
Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge. Vår kommun är i ett expansivt skede med mycket nybyggnation.
Haninge pastorat söker nu 2 diakoner på totalt 150%, är du en av dem?
Haninge pastorats diakoni arbetar behovsstyrt med frågor som:
- Att stötta människor till stärkt egenmakt
- Att erbjuda medmänniskor meningsfulla sammanhang
- Att vara en tydlig samhällsaktör
Därför söker vi dig som är diakon och vill vara röstbärare, ledare, själavårdare, undervisare och bidra med det kristna hoppet.
Som diakon kommer man att ha sin utgångspunkt i S:t Eskils kyrka som ligger i närheten av pendeltågsstationen Handen.
Om rollerna
Tjänsterna ingår i arbetslaget för Diakoni som består av 16 personer. Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att vara diakon i Handen och Brandbergen.
Detta är vad vi förväntar oss av rollerna:
· Man arbetar både enskilt och i grupp med yngre och äldre.
· Man har sedvanliga arbetsuppgifter som att leda grupper, ha sorgestöd, själavård, arbeta med integration, fondansökningar med mera.
· Man är med och formar andakts- och gudstjänstlivet.
· Man samverkar med olika organisationer och myndigheter.
· Man ingår i det diakonala utvecklingsarbetet tillsammans med övriga kollegor där man arbetar i projektform utifrån olika prioriterade områden.
· Man är delaktig och verksam i hela pastoratet samt bidrar med diakonalt stöd på Kryckan som är vårt daghärbärge.
Som diakon hos oss kommer man att ingå i ett kompetensstarkt team med hög professionalitet. I ett arbete som ibland är svårt stöttar vi varandra och skrattet ligger alltid nära.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta med en behovsstyrd diakoni vilket innebär kontinuerlig utveckling och utvärdering.
· Du ska vara flexibel, ha lätt för att finna dig i nya situationer och tycka om att utveckla nya funktioner och verksamhetsformer.
· Du ska vara en socialt stabil person som kan sätta gränser samtidigt som du har en öppenhet och ett empatiskt sätt att vara.
· Du ska ha viljan att arbeta i en mångkulturell miljö.
Personlig lämplighet kommer att värderas högt vid tillsättningen av denna tjänst.

Kvalifikationer för rollen
Vi söker dig som är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Viss erfarenhet av yrket är meriterande.
Vi erbjuder
Ett spännande arbete i ett pastorat som är i kontinuerlig diakonal utveckling.
Du erbjuds en marknadsmässig lön och stimulerande arbetsuppgifter där du har möjlighet att både påverka och utvecklas. Som arbetsgivare erbjuder vi även friskvårdsbidrag och möjlighet till subventionerande luncher. Vi arbetar med årsarbetstid med syfte att finna en god balans mellan arbetsliv och privatliv.
Tillsammans bygger vi en meningsfull och levande kyrka där människor känner sig hemma. Är du den person vi söker?
Upplysningar om tjänsten: Camilla Persson, Chef Diakoni 08-555 670 79. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på totalt 150%. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.
Skicka din ansökan till e-post: [email protected]. I form av ett personligt brev där du motiverar varför du söker tjänsten och ett CV. Märk din ansökan med “Diakon” i ämnesraden. Skriv i din ansökan hur många procent du önskar arbeta.
Vi vill ha din ansökan senast den 2024-09-15. Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid eventuell tillsättning uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre