Lediga jobb som Speciallärare i Haninge

Se lediga jobb som Speciallärare i Haninge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haninge som finns hos arbetsgivaren.

Speciallärare till Vega skola åk F-6

Ansök    Maj 22    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Arbetsplatsbeskrivning Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola! I augusti 2023 öppnade Vega skola – ett för Ha... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

I augusti 2023 öppnade Vega skola – ett för Haninge kommun unikt projekt där kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningens personal samarbetar tätt i dessa lokaler  för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Vega skola ligger i Vegastaden; ett nybyggt område strax söder om Stockholm med pendeltågsstationen precis bredvid skolan. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm, kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och innehåller allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en anpassad grundskola. I dagsläget har vi åk F-7 samt anpassad grundskola och till hösten växer vi ytterligare.  Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. 

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.? 

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är behörig speciallärare med inriktning svenska och som ser möjligheterna med samverkan och samarbete med husets olika aktörer och yrkesgrupper. Du kommer ha ansvar för åk F-6 och din kollega har ansvar för åk 7-9 samt anpassad grundskola. Då skolan är nystartad krävs det att du är kreativ, flexibel, är engagerad samt har en väldigt god samarbetsförmåga och ser dig själv som en lagspelare. Det innebär att du har hög förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samt har ett driv och tar ansvar för att både utveckla en ny verksamhet tillsammans med dina kollegor, undervisningen och dina elever. Självklart är du lyhörd för det utvecklingsarbetet skolan kommer att befinna sig i under uppbyggnadsfasen de närmsta åren. Tjänsten kommer läsåret 2024 bli en heltidstjänst. 

Du har alltid ett respektfullt bemötande gentemot människors olikheter samt delar samhällets och skolans värdegrund. Du är lyhörd och flexibel samt känner stort ansvar för dina elever och verksamheten.

Du besitter förmågan att få övrig pedagogisk personal på skolan att växa i mötet med våra elever. Som speciallärare hos oss blir du en viktig del av elevhälsoteamet och utvecklingen av vårt elevhälsoarbete. Vi har ett kompetent elevhälsoteam som arbetar väldigt tätt ihop. 

I ditt uppdrag ryms både ett utredande och utvecklande arbete med tyngdpunkt på förebyggande och hälsofrämjande insatser. Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse. I uppdraget ingår även att arbeta med stödundervisning för enskilda elever med särskilda behov.

Du tycker om att arbeta nära skolans arbetslag och vi söker därför dig som är intresserad av delta och bidra till ett kollegialt lärande. Genom att kommunicera och ta ansvar är du med och bidrar till en lugn, trygg och trivsam arbetsmiljö.

Du är en engagerad, driven och positiv person som hittar kvalificerade lösningar på eventuella utmaningar. Du är strukturerad och samtidigt kreativ. Du förstår vikten av fungerande relationer med elever och deras vårdnadshavare. Du är självgående men värdesätter också betydelsen av att ha goda kollegor i din omgivning, som du gärna samarbetar med.

Krav

I det utredande arbetet ska du bland annat:

- genomföra fördjupande pedagogiska kartläggningar/utredningar
- vara ett stöd i implementeringen av insatser utifrån genomförd kartläggning/utredning
- vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbetet utifrån gjord kartläggning/utredning

I det utvecklande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

- genomföra utbildningsinsatser utifrån skolans identifierade behov
- ge handledning till skolans pedagoger och arbetslag
- ha goda kunskaper i digitala verktyg som du för vidare till våra pedagoger
- vara ett stöd i analysarbetet på individ-, grupp- och organisationsnivå
- bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå.

Villkor

- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

- Friskvårdsbidrag

 - Tillgång till gym i kommunhuset

 - Handledning vid önskemål.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare för undervisning i anpassad grundskola åk 7-9

Ansök    Maj 13    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Vi söker dig som är legitimerad speciallärare för undervisning i anpassad grundskola som vill vara med i vår resa att utveckla Ribbyskolan F-9 i... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare för undervisning i anpassad grundskola som vill vara med i vår resa att utveckla Ribbyskolan F-9 i Haninge kommun.

Ribbyskolan är i dag en F-9 skola och har för närvarande ca 900 elever samt ca 100 personal. Vi har en trivsam skola med bra miljö och ett kollegie som känner stor motivation att undervisa, utveckla och följa sina elever. Vi har god teknisk standard, vi arbetar med interaktiva tavlor och med digitala verktyg en till en samt utforskar nya arbetssätt för att förstärka lärandet. 

 På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola. Gå gärna in på vår webbplats, så får du mer information om vår skola. 

 Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.? 

 Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Ditt uppdrag

Ribbyskolans anpassade grundskola åk 7-9 består idag av 9 elever som läser mot ämnen. Din roll som huvudansvarig för gruppen innebär att du kommer att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov. Du kommer att samarbeta med övrig skolpersonal för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för elever. I ditt uppdrag ingår att utveckla den pedagogiska verksamheten till att bli både inspirerande och utmanande för alla elever. Till ditt stöd har du även alla funktioner inom elevhälsoteamet.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad lärare och därutöver har du påbyggnadsutbildning till speciallärare som ger dig behörig att undervisa i anpassad grundskola. Du har erfarenhet att arbete inom anpassad grundskola. Du skall vara förtrogen med anpassade grundskolans kursplaner och ser som en utmaning att arbeta med elever som har särskilda utmaningar och kompetenser.

Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt och en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas. Du har vilja och förmåga att utveckla användandet av digitala lär- och hjälpmedel för att tydliggöra pedagogik. I ditt arbete är du tydlig och strukturerad. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kolleger. På vår arbetsplats är det viktigt med tydlighet och lågaffektivt bemötande. Du agerar självständigt samtidigt som du också värnar om gott samarbete.

Du är lösningsinriktad och vågar tänka i nya banor. Du kommer att vara en del i ett arbetslag där det ställs krav på gott samarbete och att man prestigelöst arbetar för elevernas bästa. Du arbetar utifrån de intentioner som finns beskrivna i elevernas planer samt har en god och kontinuerlig kommunikation med övrig personal, vårdnadshavare samt elevhälsan. Som person motiveras du av att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.  

Vad vi kan erbjuda dig:

Ett kollegie som alltid har och känner stor motivation att undervisa, utvecklas samt följa sina elever.

Friskvårdsbidrag

Välkommen till en skola där personalen samarbetar och trivs!

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare till nystartad anpassad grundskola, lågstadium

Ansök    Apr 22    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Vi söker dig som är legitimerad speciallärare för undervisning i anpassad grundskola som vill vara med i vår resa att utveckla Ribbyskolan F-9 i... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare för undervisning i anpassad grundskola som vill vara med i vår resa att utveckla Ribbyskolan F-9 i Haninge kommun.

Ribbyskolan är i dag en F-9 skola och har för närvarande ca 900 elever samt ca 100 personal. Vi har en trivsam skola med bra miljö och ett kollegie som känner stor motivation att undervisa, utveckla och följa sina elever. Vi har god teknisk standard, vi arbetar med interaktiva tavlor och med digitala verktyg en till en samt utforskar nya arbetssätt för att förstärka lärandet. 

På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola. Gå gärna in på vår webbplats, så får du mer information om vår skola. 

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.? 

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Ditt uppdrag

Ribbyskolans ska starta en ny anpassad grundskola för lågstadiet. I dagsläget finns redan en  anpassad grundskola för åk 7-9 som i dag består av 9 elever som läser mot ämnen.

Din roll som huvudansvarig för gruppen innebär att du kommer starta upp en ny klass, planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov. Du kommer att samarbeta med övrig skolpersonal för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för elever. I ditt uppdrag ingår att utveckla den pedagogiska verksamheten till att bli både inspirerande och utmanande för alla elever. Till ditt stöd har du även alla funktioner inom elevhälsoteamet.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad lärare och därutöver har du påbyggnadsutbildning till speciallärare som ger dig behörig att undervisa i anpassad grundskola. Du har erfarenhet av arbete inom anpassad grundskola. Du skall vara förtrogen med anpassade grundskolans kursplaner och ser som en utmaning att arbeta med elever som har särskilda utmaningar och kompetenser.

Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt och en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas. Du har vilja och förmåga att utveckla användandet av digitala lär- och hjälpmedel för att tydliggöra pedagogik. I ditt arbete är du tydlig och strukturerad. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kolleger. På vår arbetsplats är det viktigt med tydlighet och lågaffektivt bemötande. Du agerar självständigt samtidigt som du också värnar om gott samarbete.

Du är lösningsinriktad och vågar tänka i nya banor. Du kommer att vara en del i ett arbetslag där det ställs krav på gott samarbete och att man prestigelöst arbetar för elevernas bästa. Du arbetar utifrån de intentioner som finns beskrivna i elevernas planer samt har en god och kontinuerlig kommunikation med övrig personal, vårdnadshavare samt elevhälsan. Som person motiveras du av att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.  

Vad vi kan erbjuda dig:

Ett kollegie som alltid har och känner stor motivation att undervisa, utvecklas samt följa sina elever.

Friskvårdsbidrag

Välkommen till en skola där personalen samarbetar och trivs!

 

 

 

 

 

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare med inriktning grav språkstörning

Ansök    Apr 15    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Svartbäcksskolan är en F-6 skola med fritidshem, anpassad grundskola, lärstudio samt en mindre undervisningsgrup... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Svartbäcksskolan är en F-6 skola med fritidshem, anpassad grundskola, lärstudio samt en mindre undervisningsgrupp.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för våra elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Ditt uppdrag
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare med inriktning grav språkstörning.

Du kommer att vara mentor i vår mindre undervisningsgrupp med cirka tio elever med uppdraget att planera och leda verksamheten tillsammans med två elevkoordinatorer. I uppdraget ingår också att ha kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare samt andra myndigheter i syfte att tillgodose det bästa för våra elever. Du tillhör ett större arbetslag med lärare i åk 4-6 där skolutvecklande samarbete sker.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare med inriktning grav språkstörning, vilket är ett krav och också en förutsättning för att kunna ge det bästa till våra elever. Du har erfarenhet av att ha arbetat i en mindre undervisningsgrupp eller lärstudio. Du behöver i din profession vara balanserad, relationsskapande och utgå från en tydlighet och struktur i din planering och undervisning, men samtidig också vara kreativ och flexibel i att arbeta fram individuella lösningar för våra elever. Självklart utgår din undervisning från ett språkutvecklande arbetssätt. Du är givetvis uppdaterad i Lgr-22 och skolans styrdokument.

Du måste ha en god samarbetsförmåga då du tillsammans med elevkoordinatorerna samverkar och samarbetar för en ökad måluppfyllelse. Du besitter en mycket god kommunikationsförmåga eftersom du kommer att behöva lägga stor vikt på att skapa en trygg, stabil och tydlig miljö för våra elever och ett gott kontaktnät med vårdnadshavare, kollegor samt andra aktörer.

Då det är en känslig grupp med enbart elever i behov av extraordinärt stöd, både skolmässigt och socialt, så läggs ytterligt stor vikt på personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Som medarbetare i Haninge kommun har du fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

I rollen ges du möjlighet till handledning.

Provanställning tillämpas.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning

Ansök    Apr 3    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Svartbäcksskolans rektorsområde har Haninge kommuns största anpassade grundskolan för åk 1-9. För närvarande ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Svartbäcksskolans rektorsområde har Haninge kommuns största anpassade grundskolan för åk 1-9.

För närvarande har vi tretton klasser, varav tio klasser med inriktning mot ämnesområden. Vi söker nu engagerade speciallärare med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning ”ämnesområden”. I rektorsområdet finns också en grundskola för åk F-6 med 360 elever.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för våra elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Vi har en väl utvecklad digital undervisning med digitala lösningar för alla klasser på skolan.

Ditt uppdrag
Sedvanliga specialläraruppgifter inom anpassad grundskola inriktning ämnesområden dvs. du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot samt progressionen i dessa mål. Du måste vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du samarbetar med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Det här söker vi hos dig

Lärarlegitimation för att undervisa i anpassad grundskola, inriktning ämnesområden. Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument. Du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande kommunikation får stort utrymme. Har god förmåga att samarbeta, delar med dig av kunskaper, erfarenhet och information i syfte att utveckla verksamheten. Du omsätter systematiskt skolans mål, planer och beslut.

Vi söker med andra ord dig som "brinner för" denna målgrupp, är en kreativ och problemlösande person som ser möjligheter i utmaningar. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda digitala verktyg i din undervisning. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid.

Friskvårdscheckar, 2000:-/år

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Behörig speciallärare mot intellektuell funktionsnedsättning

Ansök    Apr 15    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Beskrivning Inom Svartbäcksskolans rektorsområde finns Haninge kommuns största anpassade grundskola åk 1-6. Nu söker vi en behörig lärare ti... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Beskrivning

Inom Svartbäcksskolans rektorsområde finns Haninge kommuns största anpassade grundskola åk 1-6.

Nu söker vi en behörig lärare till en av våra fina klasser med inriktning Ämnen.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Ditt uppdrag
Sedvanliga läraruppgifter inom anpassad grundskola inriktning Ämnen dvs. du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot, samt progressionen i dessa mål. Du måste vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du samarbetar med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Då vi ser det som viktigt att eleverna får möjlighet att lära sig genom olika undervisningsformer och kreativa uttryck så ser vi det som viktigt att du är uppfinningsrik, inspirerande och gärna konstnärligt lagd med stark förankring i både drama, färg och form.

Det här söker vi hos dig
Lärarlegitimation för att undervisa i anpassad grundskola. Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument. Du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande Kommunikation får stort utrymme. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda digitala verktyg i din undervisning.

Då detta är en känslig grupp med stora behov så kommer ytterst stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. 

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid samt möjlighet till semesterväxling för semesteranställda.

Friskvård.

 

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 
Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Jobba som speciallärare på Sveriges mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Nov 7    PersonalExpressen AB    Speciallärare
Hjärtligt välkommen att arbeta som speciallärare tillsammans med oss på PersonalExpressen Lärarbemanning! PersonalExpressen är ett bemanningsföretag som finns till för att skapa en positiv skillnad för människor i deras liv, inte minst för alla de lärare som arbetar tillsammans med oss ute på någon av landets många skolor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår lärare trivs med dina arbetsuppgifter, samtidigt som du känner att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som speciallärare tillsammans med oss på PersonalExpressen Lärarbemanning!
PersonalExpressen är ett bemanningsföretag som finns till för att skapa en positiv skillnad för människor i deras liv, inte minst för alla de lärare som arbetar tillsammans med oss ute på någon av landets många skolor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår lärare trivs med dina arbetsuppgifter, samtidigt som du känner att du ges möjlighet att utvecklas på det personliga planet när du arbetar tillsammans med oss!
Vi samarbetar idag med många skolor runt om i hela landet, såväl kommunala som privata. Hos oss kommer du garanterat att finna en plats att trivas på över tid där du samtidigt får det bästa stöd du kan tänka dig från oss som arbetar centralt på PersonalExpressen. Vi ser alltid till att du får det stöd du behöver både i din yrkesroll som lärare i allmänhet samtidigt som vi ser till att du får det stöd du behöver kopplat till specifika saker som sker på plats ute i den skolverksamhet där du arbetar som bemanningskonsult genom oss.
Du som söker en ny utmaning i ditt yrkesliv som lärare samtidigt som du vill vara en del i en arbetsmiljö där du känner dig sedd, uppskattad och respekterad av dina kollegor kommer att passa in perfekt hos oss!
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd som lärare hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet själv över din egen arbetstid där du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du själv vill arbeta. Genom detta kan du då bli bokad på olika dagsvikariat på olika skolor olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika arbetsplatser genom oss innan du väljer var du trivs bäst. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med t.ex. studier eller med andra jobb när du i första hand är intresserad av att arbeta extra till en högre lön på de tider som passar dig.
Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag, såsom ett års- eller terminsuppdrag. Vi får många förfrågningar till oss löpande som varierar i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Genom dessa två olika alternativ att arbeta med oss kommer du alltid att få ett uppdrag som passar just dig - oavsett hur du själv föredrar att jobba. Det går också utmärkt att variera mellan vilket av de två alternativen du föredrar. Många som jobbar tillsammans med oss väljer till exempel att arbeta på ett heltidsschema vissa delar av året för att andra delar av året arbeta lite mindre. Hos oss får du friheten att välja själv samt ett större utrymme att ge ditt privatliv prioritet under de perioder som det är viktigast för dig - vi är lyhörda som arbetsgivare och gör allt för att våra medarbetare ska trivas hos oss över lång tid!
Utöver friheten att välja själv hur du vill arbeta kommer du hos oss alltid att få en högre lön och bättre villkor än om du är anställd som lärare någon annanstans. Vi är framtidens arbetsgivare och vi förstår att du värdesätter en arbetsgivare högt som värdesätter dig högt tillbaka och som är beredd att kämpa för dig och dina arbetsvillkor - något våra skickliga förhandlare alltid kommer att göra för dig inför varje nytt läraruppdrag du påbörjar hos någon av de många skolor vi samarbetar med.
Vi har läraruppdrag att erbjuda inom alla skolämnen och alla årskurser!
På PersonalExpressen har vi läraruppdrag att erbjuda inom alla skolämnen och alla årskurser. Hos oss hittar du alltid hem oavsett om du kan undervisa i SO-ämnena, NO-ämnena, språkämnena, idrott, musik eller något annat. Våra samarbetsskolor återfinns över hela Sverige!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Lärarbemanning - vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig och förhoppningsvis även att inom kort få hitta ditt första läraruppdrag genom oss! Visa mindre

Speciallärare med SVA-kompetens till Nakterhusskolan i Vega

Ansök    Mar 13    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Nu söker vi en engagerad speciallärare till Nakterhusskolan i Vega! I augusti 2020 öppnade nybyggda Nakterhusskolan i Vega. Till hösten 2024... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Nu söker vi en engagerad speciallärare till Nakterhusskolan i Vega!

I augusti 2020 öppnade nybyggda Nakterhusskolan i Vega.

Till hösten 2024 kommer vi ha ca. 420 elever fördelade mellan förskoleklass och åk. 6. Fullt utbyggd kommer skolan ha ca. 450 elever (Åk. F-6).

Vill du vara med och bidra till den fortsatta uppbyggnaden av en välfungerande skola där studiero, trygghet och trivsel står i fokus? Där ansvarskultur, sammanhållning och engagemang utgör stöttepelarna och där höga och positiva förväntningar ställs på elever, vårdnadshavare och medarbetare?

Bra, då är du varmt välkommen med din ansökan!

Nakterhusskolan ligger centralt i Vega med direkt närhet till goda kommunikationer. Pendeltågstationen i Vega ligger ca. 250 meter från skolan.

Uppdraget 

Du kommer i rollen som speciallärare att undervisa elever både på låg-och mellanstadiet, och bidra till att eleverna ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande. Detta för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Fördelning av elever kommer att ske i samarbete med vårt väl fungerande elevhälsoteam som består av rektor, biträdande rektor, skolsköterska, specialpedagog och kurator. Vi har också tillgång till skolpsykolog och skolläkare som med regelbundenhet deltar i skolans EHT-arbete.

Du kommer arbeta nära vår specialpedagog. Gemensamt kommer ni att bygga upp Nakterhusskolans specialpedagogiska stöd. Genom att identifiera och tillvarata alla tecken på framsteg underlättas individanpassningen och du ser till att de mest effektiva metoderna används för att varje elev ska lyckas. Du kommer att stötta lärare med hur man på bästa sätt anpassar undervisningen för att tillhandahålla en god lärmiljö som bygger på det framgångsrika i varje elev. Du kommer att samarbeta med lärarna på skolan för att ta fram de bästa lösningarna för eleverna så att de lyckas i skolan. Du kommer stötta lärarna med extra anpassningar och delta på olika möten vid behov. Du gör riktade, individuella insatser för de elever som är i behov av det. 

Uppgifter

I det utredande arbetet ska du bland annat:

- genomföra fördjupande pedagogiska kartläggningar/utredningar
- vara ett stöd i implementeringen av insatser utifrån genomförd kartläggning/utredning.
- vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbetet utifrån gjord kartläggning/utredning.

I det utvecklande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

- arbeta elevnära både enskilt, i grupp eller i klass.
- vara ett stöd i analysarbetet på individ-, grupp- och organisationsnivå.
- bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå.
- självständigt genomföra uppföljning och utvärdering samt leda utveckling av det pedagogiska arbetet med målet att kunna möta alla elever.
- har behörighet i att undervisa i SVA, erfarenhet av att bedöma om en elev är i behov av SVA samt erfarenhet av undervisning där sve/sva undervisas integrerat i klassrummen.
- vara är en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i frågor som rör elevers språk, skriv- och läsutveckling samt matematikutveckling samt i SVA.
- vara ansvarig för att skriva åtgärdsprogram och pedagogiska kartläggningar.
- följa upp kartläggningar samt bedömningar för att kunna identifiera behov av särskilt stöd.
- kunna kritiskt granska och tillämpa metoder för att bedöma elevers språk, skriv- och läsutveckling samt matematikutveckling.
- genomföra utbildningsinsatser utifrån skolans identifierade behov.
- ha goda kunskaper i digitala verktyg som du för vidare till våra pedagoger.

Med ditt lösningsfokuserade förhållningssätt har du en positiv inställning och ser det som ditt ansvar att skapa goda och hållbara relationer med eleverna och deras vårdnadshavare samt kollegor och skolledning.

Kvalifikationer 

- Legitimerad lärare med bred ämnesbehörighet för åk. 1-3
- Flera års erfarenhet av läraryrket
- Behörighet i svenska som andraspråk
- Speciallärarutbildning

Meriterande

- Erfarenhet av att undervisa i svenska som andraspråk samt integrerad undervisning sva/sve 
- Behörighet även omfattande åk. 4-6

Du är en god förebild, gillar struktur, är full av idéer, håller i och håller ut och ser varje interaktion med eleverna som en möjlighet.
Du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik och ser till helheten för varje elev.
Du har lätt för att samarbeta och bygga goda relationer.
Du är flexibel och har lätt för att anpassa dina arbetssätt efter behov.

Intervjuer kommer ske löpande. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetsparter. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare till nystartad anpassad grundskola, lågstadium

Ansök    Mar 13    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Vi söker dig som är legitimerad speciallärare för undervisning i anpassad grundskola som vill vara med i vår resa att utveckla Ribbyskolan F-9 i... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare för undervisning i anpassad grundskola som vill vara med i vår resa att utveckla Ribbyskolan F-9 i Haninge kommun.

Ribbyskolan är i dag en F-9 skola och har för närvarande ca 900 elever samt ca 100 personal. Vi har en trivsam skola med bra miljö och ett kollegie som känner stor motivation att undervisa, utveckla och följa sina elever. Vi har god teknisk standard, vi arbetar med interaktiva tavlor och med digitala verktyg en till en samt utforskar nya arbetssätt för att förstärka lärandet. 

På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola. Gå gärna in på vår webbplats, så får du mer information om vår skola. 

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.? 

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Ditt uppdrag

Ribbyskolans ska starta en ny anpassad grundskola för lågstadiet. I dagsläget finns redan en  anpassad grundskola för åk 7-9 som i dag består av 9 elever som läser mot ämnen.

Din roll som huvudansvarig för gruppen innebär att du kommer starta upp en ny klass, planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov. Du kommer att samarbeta med övrig skolpersonal för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för elever. I ditt uppdrag ingår att utveckla den pedagogiska verksamheten till att bli både inspirerande och utmanande för alla elever. Till ditt stöd har du även alla funktioner inom elevhälsoteamet.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad lärare och därutöver har du påbyggnadsutbildning till speciallärare som ger dig behörig att undervisa i anpassad grundskola. Du har erfarenhet av arbete inom anpassad grundskola. Du skall vara förtrogen med anpassade grundskolans kursplaner och ser som en utmaning att arbeta med elever som har särskilda utmaningar och kompetenser.

Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt och en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas. Du har vilja och förmåga att utveckla användandet av digitala lär- och hjälpmedel för att tydliggöra pedagogik. I ditt arbete är du tydlig och strukturerad. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kolleger. På vår arbetsplats är det viktigt med tydlighet och lågaffektivt bemötande. Du agerar självständigt samtidigt som du också värnar om gott samarbete.

Du är lösningsinriktad och vågar tänka i nya banor. Du kommer att vara en del i ett arbetslag där det ställs krav på gott samarbete och att man prestigelöst arbetar för elevernas bästa. Du arbetar utifrån de intentioner som finns beskrivna i elevernas planer samt har en god och kontinuerlig kommunikation med övrig personal, vårdnadshavare samt elevhälsan. Som person motiveras du av att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.  

Vad vi kan erbjuda dig:

Ett kollegie som alltid har och känner stor motivation att undervisa, utvecklas samt följa sina elever.

Friskvårdsbidrag

Välkommen till en skola där personalen samarbetar och trivs!

 

 

 

 

 

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare/lärare till den anpassade gymnasieskolan

Ansök    Aug 11    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Beskrivning Riksäpplet är en gymnasieskola vackert belägen vid Rudans friluftsområde. Den ligger i direkt anslutning till pendeltågsstation ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Beskrivning

Riksäpplet är en gymnasieskola vackert belägen vid Rudans friluftsområde.

Den ligger i direkt anslutning till pendeltågsstation Handen. På Riksäpplet finns från och med i hösten 2021 Haninges introduktionsprogram samlade; språkintroduktion, individuellt alternativ och yrkesintroduktion. Vi har även en anpassad gymnasieskola med ett trettiotal elever fördelade på nationella och individuella program. Totalt har vi runt 350 elever inskrivna på våra utbildningar. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med elever på den anpassade gymnasieskolan. Vi ser det därför som en merit om du har erfarenhet av att arbeta på den anpassade gymnasieskolan eller liknande verksamheter. I vår verksamhet finns elever på olika utvecklingsnivåer och inom tre olika program. Vi har de två nationella programmen Administration, handel och varuhantering, Hotell, restaurang och bageri samt Individuella programmet. Du kommer främst att undervisa på individuella programmet.  Fokus är elevens utveckling och välmående i verksamheten.

Du måste vara självgående och ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd för elevernas behov och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer.

Kvalifikationer


 Du kommer att arbeta i ett team där det är viktigt med samarbete och flexibilitet, samtidigt behöver du vara självständig och ta egna initiativ. Vi ser det som ett krav att  du har erfarenhet av att undervisa elever som har olika förutsättningar. Vi ser helst att du är utbildad speciallärare.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare/lärare till den anpassade gymnasieskolan

Ansök    Maj 31    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Beskrivning Riksäpplet är en gymnasieskola vackert belägen vid Rudans friluftsområde. Den ligger i direkt anslutning till pendeltågsstation ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Beskrivning

Riksäpplet är en gymnasieskola vackert belägen vid Rudans friluftsområde.

Den ligger i direkt anslutning till pendeltågsstation Handen. På Riksäpplet finns från och med i hösten 2021 Haninges introduktionsprogram samlade; språkintroduktion, individuellt alternativ och yrkesintroduktion. Vi har även en anpassad gymnasieskola med ett trettiotal elever fördelade på nationella och individuella program. Totalt har vi runt 350 elever inskrivna på våra utbildningar. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med elever på den anpassade gymnasieskolans individuella program. Vi ser det därför som en merit om du har erfarenhet av att arbeta på den anpassade gymnasieskolan eller liknande verksamheter. I vår verksamhet finns elever på olika utvecklingsnivåer och inom tre olika program. Vi har de två nationella programmen Administration, handel och varuhantering, Hotell, restaurang och bageri samt Individuella programmet. Du kommer främst att undervisa på individuella programmet. I din tjänst kommer det finnas utrymme att handleda pedagogiskt och att utveckla våra lärmiljöer. Fokus är elevens utveckling och välmående i verksamheten.

Du måste vara självgående och ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd för elevernas behov och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer.

Kvalifikationer


 Du kommer att arbeta i ett team där det är viktigt med samarbete och flexibilitet, samtidigt behöver du vara självständig och ta egna initiativ. Vi ser det som ett krav att  du har erfarenhet av att undervisa elever som har olika förutsättningar. Vi ser helst att du är utbildad specialpedagog/speciallärare.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Centrum Vux söker nu en speciallärare för våra elever på Lärvux

Ansök    Okt 9    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Centrum Vux är Haninge kommuns egen vuxenutbildning, med närmare 4000 studerande och ett åttiotal anställda. ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Centrum Vux är Haninge kommuns egen vuxenutbildning, med närmare 4000 studerande och ett åttiotal anställda.

Det är en mångkulturell arbetsplats med personal och elever från hela världen. Vi erbjuder kurser dagtid, kvällstid, i klassrum, flex och på distans. Hos oss kan de studerande läsa sfi, kurser inom grundläggande vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, gymnasiekurser, och sammanhållna yrkesutbildningar. 

Ditt uppdrag

Tjänsten innefattar undervisning och sedvanliga arbetsuppgifter såsom planering, genomförande samt efterarbete och dokumentation av det dagliga arbetet. All undervisning planeras efter varje elevs förutsättningar. Vidare innebär tjänsten ett nära samarbete i arbetslag, arbete i skolans studerandeteam och samverkan med olika funktioner som finns kring våra elever såsom gode män, kontaktpersoner, daglig verksamhet, assistenter med flera. 

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har lärarlegitimation och speciallärarexamen. Vi ser gärna att du är speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning eller har annan likvärdig specialpedagogisk kompetens. Tidigare erfarenhet av vuxenutbildning och arbete med vuxna som har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada är meriterande.  

Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Utöver detta behöver du aktuella IT-kunskaper och kunna hantera digitala verktyg med inriktning mot digitala läromedel. Du har kunskap om metoder och pedagogiska hjälpmedel för att stötta elever med intellektuell funktionsnedsättning eller andra funktionsvariationer som innebär behov av stöd. Du har goda kunskaper om de lagar och system som påverkar våra elevers vardag liksom kunskap om de styrdokument som reglerar vuxenutbildningen.


Du är en strukturerad, flexibel, kreativ och lösningsfokuserad person. Du har ett öppet förhållningssätt och sätter eleven i fokus. Du har god samarbetsförmåga och ett stort intresse för vuxnas lärande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga och ambitiösa kollegor och en erfaren skolledning. Vi sitter i ljusa, trevliga lokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad-, skid-, och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Det är semestertjänst.

Det ska tydligt framgå i ansökan att du är behörig och legitimerad lärare, bifoga därför din lärarlegitimation med behörighetsförteckning. 

Det här kan vi erbjuda dig
Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Behörig speciallärare anpassad grundskola Brandbergsskolan

Ansök    Maj 9    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss På Brandbergsskolan i Haninge kommun bedriver vi skolverksamhet för elever i grundskola F-9, anpassad grundskola... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
På Brandbergsskolan i Haninge kommun bedriver vi skolverksamhet för elever i grundskola F-9, anpassad grundskola 1-9 samt lärstudioverksamhet och skolhjälp.

Till läsåret 23-24 byter grundsärskolan namn till anpassad grundskola och vi söker nu en behörig speciallärare med specialisering mot utvecklingsstörning - intellektuell funktionsnedsättning.

I Brandbergsskolans anpassade grundskola går det 27 elever fördelat på tre klasser.

Ditt uppdrag
Vi söker dig som är behörig speciallärare mot utvecklingsstörning. Du planerar och undervisar en klass i den anpassade grundskola. I tjänsten ingår mentorskap för den klassen du undervisar. Det här söker vi hos dig
Som speciallärare i anpassad grundskola ska du ha:

- Speciallärarlegitimation mot utvecklingsstörning.
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet med elever med intellektuell funktionsnedsättning.
- Kunskap om att arbeta med två läroplaner.
- Erfarenhet av att möta elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 

Förutom att du är en trygg ledare med en välplanerad undervisning efter elevers behov och förmågor, så behöver du vara:

- samarbetsvillig - i anpassad grundskola samarbetare du med övriga undervisande lärare i anpassad grundskola, med resurser och elevassistenter samt med praktiskt-estetiska lärare. Du behöver också samarbeta med vårdnadshavare samt externa aktörer.
- flexibel - Din flexibilitet gäller såväl som i hur du förändrar undervisning efter behov som i att du är redo att möta olika typer av elever.
- lågaffektiv - du kan balansera tydlighet och kravställningar med att vara lugn och lågaffektiv.

Det här kan vi erbjuda dig
”Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning.”

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare svenska till Brandbergsskolan årskurs 1-9

Ansök    Maj 25    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Brandbergsskolan ligger vid Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en F-9 skola med fritidshem, förberedels... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Brandbergsskolan ligger vid Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en F-9 skola med fritidshem, förberedelseklass, lärstudio 1-9 och grundsärskola årskurs 1-9.

Skolan har också en mediaprofil från åk 7-9 samt en kockprofil åk 7-9. Brandbergsskolan har sedan 2014 bedrivit ett omfattande utvecklings- och förbättringsarbete med goda resultat och nu går vi in i nästa skede i det arbetet - fokus på det pedagogiska och didaktiska. Nu söker vi en erfaren speciallärare i svenska för att förstärka undervisning och elevhälsoarbete. 

Ditt uppdrag
Som speciallärare på Brandbergsskolan ingår du i elevhälsoteamet och utgår alltid från elevens bästa och behov. Du är en viktig del i att utveckla undervisningen i svenska och svenska som andraspråk och stötta undervisande lärare. Som speciallärare förväntar vi oss att du:

- Stöttar undervisande lärare i SV/SVA-undervisning
- Arbetare förebyggande med att analysera elever svårigheter i SV/SVA på organisations- grupp- och individnivå.
- Erbjuder stöd till elever på gruppnivå
- Erbjuder enskilt särskilt stöd åt elever
- Utreder elevers behov av särskilt stöd och genomför pedagogiska bedömningar och uppföljningar.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är:

- Legitimerad speciallärare eller specialpedagog
- Behörig i Svenska och Svenska som andraspråk

Särskilt meritande att du även har behörighet i engelska.

Som speciallärare på Brandbergsskolan behöver du:

- ha god kännedom om styrdokument och skollag avseende särskilt stöd.
- ha kunskaper inom arbetet med extra anpassningar och handleda och stötta pedagoger i det arbetet.
- ha goda språkliga kunskaper och uttrycka dig väl i såväl skrift och tal, då kommunikation och dokumentation ingår i tjänsten.
- ha god samarbetsförmåga samt vara analytisk och lösningsfokuserad. Du hittar på ett effektivt sätt kärnan i ett problem och föreslår lösningar.
- vara flexibel att möta människor med olika förutsättningar och anpassa din kommunikation efter mottagare och ändamål.

 

Det här kan vi erbjuda dig
På Brandbergsskolan kommer du till en arbetsplats i utveckling! Till kommande läsår ska Brandbergsskolan utveckla den pedagogiska, fysiska och sociala miljön utifrån tillgänglighetsmodellen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Vi tar enbart emot ansökningar i vårt rekryteringssystem.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare med inriktning grav språkstörning

Ansök    Maj 19    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Svartbäcksskolan är en F-6 skola med fritidshem, anpassad grundskola, lärstudio samt en mindre undervisningsgrup... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Svartbäcksskolan är en F-6 skola med fritidshem, anpassad grundskola, lärstudio samt en mindre undervisningsgrupp.

På skolan finns idag 440 elever och 110 personal.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för våra elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

 

Ditt uppdrag
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare med inriktning grav språkstörning.

Du kommer att vara mentor i vår mindre undervisningsgrupp med tio elever med uppdraget att planera och leda verksamheten tillsammans med två elevkoordinatorer. I uppdraget ingår också att ha kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare samt andra myndigheter i syfte att tillgodose det bästa för våra elever. Du tillhör också ett större arbetslag med lärare i åk 4-6 där skolutvecklande samarbete sker.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare med inriktning grav språkstörning, vilket är ett krav och också en förutsättning för att kunna ge det bästa till våra elever. Du har erfarenhet av att ha arbetat i en mindre undervisningsgrupp eller lärstudio. Du behöver i din profession vara balanserad, relationsskapande och utgå från en tydlighet och struktur i din planering och undervisning, men samtidig också vara kreativ och flexibel i att arbeta fram individuella lösningar för våra elever. Självklart utgår din undervisning från ett språkutvecklande arbetssätt. Du är givetvis uppdaterad i Lgr-22 och skolans styrdokument.

Du måste ha en god samarbetsförmåga då du tillsammans med elevkoordinatorerna samverkar och samarbetar för en ökad måluppfyllelse. Du besitter en mycket god kommunikationsförmåga eftersom du kommer att behöva lägga stor vikt på att skapa en trygg, stabil och tydlig miljö för våra elever och ett gott kontaktnät med vårdnadshavare, kollegor samt andra aktörer.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Som medarbetare i Haninge kommun har du fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

I rollen ges du möjlighet till handledning.

Provanställning tillämpas.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning

Ansök    Mar 27    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Vi söker två stycken lärare mot ämnen. Svartbäcksskolans rektorsområde har Haninge kommuns största anpassad g... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Vi söker två stycken lärare mot ämnen.

Svartbäcksskolans rektorsområde har Haninge kommuns största anpassad grundskola för åk 1-6 med ca. 80 elever. För närvarande har vi tolv klasser, tre klasser mot ämnen och nio klasser mot ämnesområden. I rektorsområdet finns också en grundskola för åk F-6 med 375 elever.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för våra elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet. Vi har en väl utvecklad digital undervisning med digitala lösningar för alla klasser på skolan.

 

Ditt uppdrag
Sedvanliga läraruppgifter inom anpassad grundskola inriktning ämnen., vilket innebär att  du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot samt progressionen i dessa mål. Du behöver vara lyhörd samt ha lätt för att samarbeta med både interna och externa kontakter. Du samarbetar tätt med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

 

Det här söker vi hos dig
Du har lärarlegitimation och är behörig att undervisa i anpassad grundskola. Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument. Du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande kommunikation får stort utrymme. Du har en god förmåga att samarbeta, delar med dig av kunskaper, erfarenhet och information i syfte att utveckla verksamheten. Du omsätter systematiskt skolans mål, planer och beslut..

Du har en god kunskap och erfarenhet av olika former av NPF-variationer samt beteendeproblematik. Som pedagog innehar du ett lågaffektivt bemötande. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån elevens behov. Du är lyhörd, ansvarstagande och ser vikten av att skapa goda relationer med elever, medarbetare och vårdnadshavare.

Vi söker med andra ord dig som "brinner för" denna målgrupp, är en kreativ och problemlösande person som ser möjligheter i utmaningar. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda digitala verktyg i din undervisning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet av arbete inom anpassad grundskola mot  ämnen.

 

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid. Friskvårdscheckar, 2000:-/år

Intervjuer kommer ske löpande.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.


Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering. Visa mindre

Speciallärare svenska till Brandbergsskolan årskurs 1-9

Ansök    Feb 20    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Brandbergsskolan ligger vid Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en F-9 skola med fritidshem, förberedels... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Brandbergsskolan ligger vid Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en F-9 skola med fritidshem, förberedelseklass, lärstudio 1-9 och grundsärskola årskurs 1-9.

Skolan har också en mediaprofil från åk 7-9 samt en kockprofil åk 7-9. Brandbergsskolan har sedan 2014 bedrivit ett omfattande utvecklings- och förbättringsarbete med goda resultat och nu går vi in i nästa skede i det arbetet - fokus på det pedagogiska och didaktiska. Nu söker vi en erfaren speciallärare i svenska för att förstärka undervisning och elevhälsoarbete. 

Ditt uppdrag
Som speciallärare på Brandbergsskolan ingår du i elevhälsoteamet och utgår alltid från elevens bästa och behov. Du är en viktig del i att utveckla undervisningen i svenska och svenska som andraspråk och stötta undervisande lärare. Som speciallärare förväntar vi oss att du:

- Stöttar undervisande lärare i SV/SVA-undervisning
- Arbetare förebyggande med att analysera elever svårigheter i SV/SVA på organisations- grupp- och individnivå.
- Erbjuder stöd till elever på gruppnivå
- Erbjuder enskilt särskilt stöd åt elever
- Utreder elevers behov av särskilt stöd och genomför pedagogiska bedömningar och uppföljningar.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är:

- Legitimerad speciallärare eller specialpedagog
- Behörig i Svenska och Svenska som andraspråk

Särskilt meritande att du även har behörighet i engelska.

Som speciallärare på Brandbergsskolan behöver du:

- ha god kännedom om styrdokument och skollag avseende särskilt stöd.
- ha kunskaper inom arbetet med extra anpassningar och handleda och stötta pedagoger i det arbetet.
- ha goda språkliga kunskaper och uttrycka dig väl i såväl skrift och tal, då kommunikation och dokumentation ingår i tjänsten.
- ha god samarbetsförmåga samt vara analytisk och lösningsfokuserad. Du hittar på ett effektivt sätt kärnan i ett problem och föreslår lösningar.
- vara flexibel att möta människor med olika förutsättningar och anpassa din kommunikation efter mottagare och ändamål.

 

Det här kan vi erbjuda dig
På Brandbergsskolan kommer du till en arbetsplats i utveckling! Till kommande läsår ska Brandbergsskolan utveckla den pedagogiska, fysiska och sociala miljön utifrån tillgänglighetsmodellen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Vi tar enbart emot ansökningar i vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Speciallärare till Svenska/Engelska/Matematik Innovitaskolan Rudan

Ansök    Mar 13    AcadeMedia Support AB    Speciallärare
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor. Vi ser vår tids möjligheter och undervisar därför inte våra elever för en statis... Visa mer
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Vi ser vår tids möjligheter och undervisar därför inte våra elever för en statisk nutid, vi förbereder dem för varje framtid. Hos oss går elever från förskolan till årskurs 9. Vill du veta mer, besök oss gärna på: https://innovitaskolan.se/rudan/

En skola skapad för framtidens behov

Framtiden är full av möjligheter. På Innovitaskolan utbildar vi för varje framtid. Vårt arbete innebär att skapa en bra utbildningsmiljö där vi kan ge våra barn och elever kunskaper och kompetenser för en ständigt föränderlig framtid.

Ditt uppdrag

Tillsammans med våra nyfikna och nytänkande lärare, pedagoger och medarbetare vill vi på Innovitaskolan göra skillnad för våra barn och elever, för varje framtid. Vi kombinerar traditionell undervisning, det vi och forskningen vet fungerar, men moderna verktyg och metoder som förändrar lärandet. Därigenom ger vi dem redskap att forma sin egen framtid.

Vi erbjuder nu en tjänst på 80-100% för undervisning som speciallärare för Svenska/Engelska/Matematik.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad speciallärare för Svenska/Engelska/Matematik. På vår skola har vi höga ambitioner för våra barns lärande och utveckling och vårt arbete präglas av ett högt engagemang. Därför söker vi dig med ett stort personligt engagemang för lärande och som drivs av att utforska nya metoder och tekniker i undervisningen genom kollegialt samarbete. Som lärare är du lyhörd och vill vägleda eleverna inför framtiden. Du är också kreativ, öppen, strukturerad och en tydlig ledare i klassrummet.

Ditt uppdrag

Vi vill att du är en tydlig ledare och att du har elevens måluppfyllelse i fokus. Du brinner för att möta eleverna i deras individuella utveckling utifrån deras erfarenheter, förkunskaper och förmågor. Samarbetsförmåga och självständighet är ytterligare två viktiga egenskaper och naturligtvis att du tycker det är kul att arbeta i team med stora förutsättningar och fantastiska elever. Självklart har du glimten i ögat!

För dig är lärandet centralt och du använder formativ bedömning som ett självklart verktyg liksom att du leder och organiserar arbetet så att en trygg miljö skapas. Du känner ett genuint intresse för våra elever och tar stort ansvar i din profession. Vi önskar långsiktighet och värdesätter erfarenhet, kreativitet och ett stort engagemang. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt i hela ditt arbetssätt.

Vi erbjuder

På Innovitaskolan får du förutsättningar att ständigt utmanas som pedagog och möjlighet att utveckla framtidens kompetenser hos morgondagens generation. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, vilket möjliggör gemensamt utvecklingsarbete och kollegial samverkan från Kalix i norr till Landskrona i söder.

Som en del av Innovitaskolan och AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, ferietjänst med inledande provanställning på 6 månader (såvida du uppfyller Skollagens krav på behörighet). Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Josephine Wallenberg på tel 0707742148 eller mailadress [email protected] Visa mindre

Speciallärare med specialpedagogisk kompetens

Västerhaninge Montessoriskola är en trygg och trivsam F-6 skola med ca 150 elever och ca 20 anställda. Vi finns mitt i Västerhaninge centrum med nära tillgång till allmänna kommunikationsmedel, samt en stor parkeringsplats. Skolan har en god lärmiljö där allas ansvar värderas, vi arbetar ständigt med tillgänglighet och inkludering för våra elever. Denna tjänst består av två delar; speciallärare och specialpedagog. Utifrån just din kompetens utformas uppdra... Visa mer
Västerhaninge Montessoriskola är en trygg och trivsam F-6 skola med ca 150 elever och ca 20 anställda. Vi finns mitt i Västerhaninge centrum med nära tillgång till allmänna kommunikationsmedel, samt en stor parkeringsplats. Skolan har en god lärmiljö där allas ansvar värderas, vi arbetar ständigt med tillgänglighet och inkludering för våra elever.
Denna tjänst består av två delar; speciallärare och specialpedagog. Utifrån just din kompetens utformas uppdraget på bästa sätt.
Som speciallärare på skolan arbetar du främst med de elever som behöver specialundervisning. Du arbetar nära alla pedagoger i detta arbete. Skolan har välfungerande strukturer för kartläggning i sv/sva och ma i F-6 och för uppföljningen av elevernas måluppfyllelse i alla ämnen. Stödinsatserna utgår från dessa underlag och vi har alltid som mål att insatserna ska göras så tidigt som möjligt. Skolan har även bra material som är väl beprövat av tidigare speciallärare. Du behöver ha erfarenhet av specialundervisning i grundskola (F-6), gärna i alla teoretiska ämnen.
Som specialpedagog ansvarar du tillsammans med skolledning för den specialpedagogiska verksamheten på skolan:
Stöttar pedagogerna i deras undervisning F-6.
Stöttar i arbetet med utredningar, åtgärdsprogram, pedagogiska kartläggningar.
Stöttar vid samtal med vårdnadshavare.
Ansvar för skolans kartläggningsplan i sv/sva och ma.
Stöttar vid kartläggningar och inför nationella prov.
Delaktig i elevhälsoteamet och arbetar förebyggande och åtgärdande tillsammans med kurator, skolsköterska och rektor.
Ansöker om tilläggsbelopp.

Vi tror på tydliga mål, samarbete och arbetsglädje.
Tjänsten är en 100% tillsvidare med 3 månades prövotid.
Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Den första intervjun sker digitalt och löpande innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdatum är 1 februari 2023.
Ansök med CV och personligt brev till:
[email protected]
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Simlärare - Sommarjobb i Haninge

Om jobbet som simlärare Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning. Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik. Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är... Visa mer
Om jobbet som simlärare
Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning.
Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik.
Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är mycket lek, skratt och glad stämning.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med en - två kollegor kommer ni att turas om att leda och assistera simlektioner för barn.
Genom pedagogiska lekar lär ni barnen att simma, om säkerhet i och kring vatten och vattenvana (flyta, glida, våga hoppa ifrån kanten, våga doppa huvudet, mm.)
Ni ser efter barnen, ger instruktioner, visar och låter barnen öva. När barnen övar - ofta med flythjälp - hjälper ni barnen att få till rätt simtag.
Våra simlektioner brukar vara glada, busiga och spralliga. När barnen leker och har kul så lär de sig bättre och det blir en härlig stämning och kul även för oss simlärare.

Meriter
Vi söker dig som har erfarenhet med barn eller (pågående) utbildning inom pedagogik. Du bör alltså ha antingen:
Erfarenhet/utbildning som simlärare

eller
Erfarenhet/utbildning/pågående utbildning till förskolelärare/lärare/idrottslärare (eller liknande)Dessutom måste du vara simkunnig; du ska klara att simma 1000 meter varav 200 meter på rygg.
Meriterande (men ej krav) är också: körkort, utbildning inom poollivräddning, första hjälpen och HLR.
Vi välkomnar alla att söka, oavsett hudfärg, kön, ålder eller religion – det är din personlighet, talang och kunskap som räknas.
Vi anpassar simskolan för att minska smittspridning. Du jobbar utomhus.


Plats
Jobben finns i:
Stockholm
Göteborg
Jönköping
Tyresö
Haninge
Uppsala
Nacka
Norrtälje
Sollentuna
Nacka
Huddinge
Järfälla
Täby
Skåne (Malmö och Lomma)

Mer om simskolan på din ort hittar du på vår hemsida.


Hur du ansöker
För att ansöka, vänligen biforga CV, personligt brev och eventuella utbildningsintyg på vår hemsida.
Innan du blir anställd måste du också skicka in utdrag ur belastningsregistret (beställs från Polisen) så kan vara bra att beställa det redan nu.
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Simlärare - Sommarjobb i Haninge

Om jobbet som simlärare Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning. Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik. Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är... Visa mer
Om jobbet som simlärare
Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning.
Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik.
Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är mycket lek, skratt och glad stämning.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med en - två kollegor kommer ni att turas om att leda och assistera simlektioner för barn.
Genom pedagogiska lekar lär ni barnen att simma, om säkerhet i och kring vatten och vattenvana (flyta, glida, våga hoppa ifrån kanten, våga doppa huvudet, mm.)
Ni ser efter barnen, ger instruktioner, visar och låter barnen öva. När barnen övar - ofta med flythjälp - hjälper ni barnen att få till rätt simtag.
Våra simlektioner brukar vara glada, busiga och spralliga. När barnen leker och har kul så lär de sig bättre och det blir en härlig stämning och kul även för oss simlärare.

Meriter
Vi söker dig som har erfarenhet med barn eller (pågående) utbildning inom pedagogik. Du bör alltså ha antingen:
Erfarenhet/utbildning som simlärare

eller
Erfarenhet/utbildning/pågående utbildning till förskolelärare/lärare/idrottslärare (eller liknande)Dessutom måste du vara simkunnig; du ska klara att simma 1000 meter varav 200 meter på rygg.
Meriterande (men ej krav) är också: körkort, utbildning inom poollivräddning, första hjälpen och HLR.
Vi välkomnar alla att söka, oavsett hudfärg, kön, ålder eller religion – det är din personlighet, talang och kunskap som räknas.
Vi anpassar simskolan för att minska smittspridning. Du jobbar utomhus.


Plats
Jobben finns i:
Stockholm
Göteborg
Jönköping
Tyresö
Haninge
Uppsala
Nacka
Norrtälje
Sollentuna
Nacka
Huddinge
Järfälla
Täby
Skåne (Malmö och Lomma)

Mer om simskolan på din ort hittar du på vår hemsida.


Hur du ansöker
För att ansöka, vänligen biforga CV, personligt brev och eventuella utbildningsintyg på vår hemsida.
Innan du blir anställd måste du också skicka in utdrag ur belastningsregistret (beställs från Polisen) så kan vara bra att beställa det redan nu.
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Simlärare - Sommarjobb i Tyresö

Om jobbet som simlärare Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning. Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik. Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är... Visa mer
Om jobbet som simlärare
Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning.
Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik.
Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är mycket lek, skratt och glad stämning.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med en - två kollegor kommer ni att turas om att leda och assistera simlektioner för barn.
Genom pedagogiska lekar lär ni barnen att simma, om säkerhet i och kring vatten och vattenvana (flyta, glida, våga hoppa ifrån kanten, våga doppa huvudet, mm.)
Ni ser efter barnen, ger instruktioner, visar och låter barnen öva. När barnen övar - ofta med flythjälp - hjälper ni barnen att få till rätt simtag.
Våra simlektioner brukar vara glada, busiga och spralliga. När barnen leker och har kul så lär de sig bättre och det blir en härlig stämning och kul även för oss simlärare.

Meriter
Vi söker dig som har erfarenhet med barn eller (pågående) utbildning inom pedagogik. Du bör alltså ha antingen:
Erfarenhet/utbildning som simlärare

eller
Erfarenhet/utbildning/pågående utbildning till förskolelärare/lärare/idrottslärare (eller liknande)Dessutom måste du vara simkunnig; du ska klara att simma 1000 meter varav 200 meter på rygg.
Meriterande (men ej krav) är också: körkort, utbildning inom poollivräddning, första hjälpen och HLR.
Vi välkomnar alla att söka, oavsett hudfärg, kön, ålder eller religion – det är din personlighet, talang och kunskap som räknas.
Vi anpassar simskolan för att minska smittspridning. Du jobbar utomhus.


Plats
Jobben finns i:
Stockholm
Göteborg
Jönköping
Tyresö
Haninge
Uppsala
Nacka
Norrtälje
Sollentuna
Nacka
Huddinge
Järfälla
Täby
Skåne (Malmö och Lomma)

Mer om simskolan på din ort hittar du på vår hemsida.


Hur du ansöker
För att ansöka, vänligen biforga CV, personligt brev och eventuella utbildningsintyg på vår hemsida.
Innan du blir anställd måste du också skicka in utdrag ur belastningsregistret (beställs från Polisen) så kan vara bra att beställa det redan nu.
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Speciallärare inriktning grundsärskolan ämnen åk 4-6 på Vega skola

Ansök    Jan 16    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Arbetsplatsbeskrivning Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola! I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Han... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Haninge kommun unikt projekt där kultur- och fritidsförvaltningens och utbildningsförvaltningens personal kommer att samarbeta i dessa lokaler, för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Vega skola ligger i Vegastaden; ett nybyggt område strax söder om Stockholm med pendeltågsstationen precis bredvid skolan. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm, kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en grundsärskola. I augusti 2023 öppnar vi för förskoleklass, åk 1, åk 2–3, årskurs 7 samt grundsärskola, för att succesivt öka antalet årskurser för varje år. Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningens personal kommer således att i dessa lokaler samarbeta tätt för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. För att få en röd tråd i utbildningsystemet kommer skolan också dra fördel av och inspireras från förskolans arbete som är Reggio Emilia inspirerat.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.? 

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

 

Grundsärskolan kommer till hösten ha fullt moderna och luftiga lokaler som är anpassade efter att bedriva en kvalitativ undervisning för våra elever. Grundsärskolan ligger i botten på huset med en egen skolgård, och har fullt utbyggd ca 500 kvm att tillgå. Skolan och grundsärskolan kommer att växa underifrån under ca tre års tid. Till hösten startas en klass för åk 1 med inriktning ämnesområden och en klass för åk 4–6 ämnen.

Vi tar emot en klass i åk 4-6 med inriktning ämnen och du har nu chansen att vara med från början och sätta din egen prägel på verksamheten. 

Arbetsbeskrivning 

Du kommer att ingå i särskolans nybildade arbetslag. Som speciallärare är du med och utvecklar grundsärskolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med elevassistenterna i klassen planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har, för att eleverna ska nå målen, kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. I tjänsten ingår mentorskap för elever i en klass på grundsärskolan och undervisning enligt grundsärskolans kursplan.

Kvalifikationer

- Legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alternativt lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundsärskolan.
- Erfarenhet av bildstöd och alternativ kommunikation är ett måste.
- Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor.
- För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig.
- Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.
- Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilt stöd.

Vi fäster stor vikt vid dina erfarenheter och din personliga lämplighet för arbetet.

Villkor

- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

- Friskvårdsbidrag

- Tillgång till gym i kommunhuset

- Handledning vid önskemål Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Simlärare - Sommarjobb i Haninge

Om jobbet som simlärare Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning. Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik. Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är... Visa mer
Om jobbet som simlärare
Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning.
Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik.
Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är mycket lek, skratt och glad stämning.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med en - två kollegor kommer ni att turas om att leda och assistera simlektioner för barn.
Genom pedagogiska lekar lär ni barnen att simma, om säkerhet i och kring vatten och vattenvana (flyta, glida, våga hoppa ifrån kanten, våga doppa huvudet, mm.)
Ni ser efter barnen, ger instruktioner, visar och låter barnen öva. När barnen övar - ofta med flythjälp - hjälper ni barnen att få till rätt simtag.
Våra simlektioner brukar vara glada, busiga och spralliga. När barnen leker och har kul så lär de sig bättre och det blir en härlig stämning och kul även för oss simlärare.

Meriter
Vi söker dig som har erfarenhet med barn eller (pågående) utbildning inom pedagogik. Du bör alltså ha antingen:
Erfarenhet/utbildning som simlärare

eller
Erfarenhet/utbildning/pågående utbildning till förskolelärare/lärare/idrottslärare (eller liknande)Dessutom måste du vara simkunnig; du ska klara att simma 1000 meter varav 200 meter på rygg.
Meriterande (men ej krav) är också: körkort, utbildning inom poollivräddning, första hjälpen och HLR.
Vi välkomnar alla att söka, oavsett hudfärg, kön, ålder eller religion – det är din personlighet, talang och kunskap som räknas.
Vi anpassar simskolan för att minska smittspridning. Du jobbar utomhus.


Plats
Jobben finns i:
Stockholm
Göteborg
Jönköping
Tyresö
Haninge
Uppsala
Nacka
Norrtälje
Sollentuna
Nacka
Huddinge
Järfälla
Täby
Skåne (Malmö och Lomma)

Mer om simskolan på din ort hittar du på vår hemsida.


Hur du ansöker
För att ansöka, vänligen biforga CV, personligt brev och eventuella utbildningsintyg på vår hemsida.
Innan du blir anställd måste du också skicka in utdrag ur belastningsregistret (beställs från Polisen) så kan vara bra att beställa det redan nu.
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Speciallärare med specialpedagogisk kompetens

Västerhaninge Montessoriskola är en trygg och trivsam F-6 skola med ca 150 elever och ca 20 anställda. Vi finns mitt i Västerhaninge centrum med nära tillgång till allmänna kommunikationsmedel, samt en stor parkeringsplats. Skolan har en god lärmiljö där allas ansvar värderas, vi arbetar ständigt med tillgänglighet och inkludering för våra elever. Denna tjänst består av två delar; speciallärare och specialpedagog. Utifrån just din kompetens utformas uppdra... Visa mer
Västerhaninge Montessoriskola är en trygg och trivsam F-6 skola med ca 150 elever och ca 20 anställda. Vi finns mitt i Västerhaninge centrum med nära tillgång till allmänna kommunikationsmedel, samt en stor parkeringsplats. Skolan har en god lärmiljö där allas ansvar värderas, vi arbetar ständigt med tillgänglighet och inkludering för våra elever.
Denna tjänst består av två delar; speciallärare och specialpedagog. Utifrån just din kompetens utformas uppdraget på bästa sätt.
Som speciallärare på skolan arbetar du främst med de elever som behöver specialundervisning. Du arbetar nära alla pedagoger i detta arbete. Skolan har välfungerande strukturer för kartläggning i sv/sva och ma i F-6 och för uppföljningen av elevernas måluppfyllelse i alla ämnen. Stödinsatserna utgår från dessa underlag och vi har alltid som mål att insatserna ska göras så tidigt som möjligt. Skolan har även bra material som är väl beprövat av tidigare speciallärare. Du behöver ha erfarenhet av specialundervisning i grundskola (F-6), gärna i alla teoretiska ämnen.
Som specialpedagog ansvarar du tillsammans med skolledning för den specialpedagogiska verksamheten på skolan:
Stöttar pedagogerna i deras undervisning F-6.
Stöttar i arbetet med utredningar, åtgärdsprogram, pedagogiska kartläggningar.
Stöttar vid samtal med vårdnadshavare.
Ansvar för skolans kartläggningsplan i sv/sva och ma.
Stöttar vid kartläggningar och inför nationella prov.
Delaktig i elevhälsoteamet och arbetar förebyggande och åtgärdande tillsammans med kurator, skolsköterska och rektor.
Ansöker om tilläggsbelopp.

Vi tror på tydliga mål, samarbete och arbetsglädje.
Tjänsten är en 100% tillsvidare med 3 månades prövotid.
Tillträde 9 januari -23 eller enligt överenskommelse. Den första intervjun sker digitalt och löpande innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdatum är 8 januari 2023.
Ansök med CV och personligt brev till:
[email protected]
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Speciallärare svenska till Brandbergsskolan årskurs 1-9

Ansök    Dec 16    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Brandbergsskolan ligger vid Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en F-9 skola med fritidshem, förberedels... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Brandbergsskolan ligger vid Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en F-9 skola med fritidshem, förberedelseklass, lärstudio 1-9 och grundsärskola årskurs 1-9.

Skolan har också en mediaprofil från åk 7-9 samt en kockprofil åk 7-9. Brandbergsskolan har sedan 2014 bedrivit ett omfattande utvecklings- och förbättringsarbete med goda resultat och nu går vi in i nästa skede i det arbetet - fokus på det pedagogiska och didaktiska. Nu söker vi en erfaren speciallärare i svenska för att förstärka undervisning och elevhälsoarbete. 

Ditt uppdrag
Som speciallärare på Brandbergsskolan ingår du i elevhälsoteamet och utgår alltid från elevens bästa och behov. Du är en viktig del i att utveckla undervisningen i svenska och svenska som andraspråk och stötta undervisande lärare. Som speciallärare förväntar vi oss att du:

- Stöttar undervisande lärare i SV/SVA-undervisning
- Arbetare förebyggande med att analysera elever svårigheter i SV/SVA på organisations- grupp- och individnivå.
- Erbjuder stöd till elever på gruppnivå
- Erbjuder enskilt särskilt stöd åt elever
- Utreder elevers behov av särskilt stöd och genomför pedagogiska bedömningar och uppföljningar.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är:

- Legitimerad speciallärare eller specialpedagog
- Behörig i Svenska och Svenska som andraspråk

Särskilt meritande att du även har behörighet i engelska.

Som speciallärare på Brandbergsskolan behöver du:

- ha god kännedom om styrdokument och skollag avseende särskilt stöd.
- ha kunskaper inom arbetet med extra anpassningar och handleda och stötta pedagoger i det arbetet.
- ha goda språkliga kunskaper och uttrycka dig väl i såväl skrift och tal, då kommunikation och dokumentation ingår i tjänsten.
- ha god samarbetsförmåga samt vara analytisk och lösningsfokuserad. Du hittar på ett effektivt sätt kärnan i ett problem och föreslår lösningar.
- vara flexibel att möta människor med olika förutsättningar och anpassa din kommunikation efter mottagare och ändamål.

 

Det här kan vi erbjuda dig
På Brandbergsskolan kommer du till en arbetsplats i utveckling! Till kommande läsår ska Brandbergsskolan utveckla den pedagogiska, fysiska och sociala miljön utifrån tillgänglighetsmodellen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Vi tar enbart emot ansökningar i vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Specialpedagog - Speciallärare

Ansök    Dec 19    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss på Båtsmansskolan Båtsmansskolan- skolan som utgår från heldagslärande vilket innebär att barn och elevers teor... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss på Båtsmansskolan

Båtsmansskolan- skolan som utgår från heldagslärande vilket innebär att barn och elevers teoretiska och sociala kunskapsinhämtning står i fokus från det att man kommer till skolan på morgonen (skola och fritids) tills man går hem på eftermiddagen.

Skolan ligger fint beläget intill naturen och med en skolgård som ger förutsättningar för lek,  lärande och utmaningar

Tillsammans med våra engagerade lärare, pedagoger och medarbetare vill vi på Båtsmansskolan göra skillnad för våra barn och elever. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder som ger förutsättningar för lärandet och redskap att forma sin egen framtid.

Vi söker nu en speciallärare /specialpedagog och erbjuder en tjänst på 100%. Du kommer att göra pedagogiska utredningar, handleda personal samt arbeta med insatser på både grupp -och individnivå. Du har en samordnande roll i arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd och du har goda kunskaper i att upprättandet av åtgärdsprogram. Som speciallärare är du en del av  skolans elevhälsoteam.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog eller har speciallärarexamen. Du har ett stort intresse för elevers utveckling och lärande. Som person är du målinriktad med lätt för att både samarbeta och arbeta självständigt. Vi söker en trygg person som bemöter omgivningen utifrån synsättet att alla kan och vill. Du är lyhörd, har god kommunikativ förmåga och tycker om att tänka nytt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som speciallärare/specialpedagog på Båtsmansskolan behöver du
- ha god kännedom om styrdokument och skollag speciellt i avseende särskilt stöd.
- ha kunskaper inom arbetet med extra anpassningar och handleda och stötta pedagoger i det arbetet.
- ha goda språkliga kunskaper och uttrycka dig väl i såväl skrift som tal, då kommunikation och dokumentation ingår i tjänsten.
- ha god samarbetsförmåga samt vara analytisk och lösningsfokuserad.
- du hittar på ett effektivt sätt kärnan i ett problem och föreslår lösningar.
- vara flexibel att möta människor med olika förutsättningar och anpassa din kommunikation efter mottagare och ändamål.  

På Båtsmansskolan erbjuder vi dig en spännande och utvecklande miljö tillsammans med kompetenta och kreativa kollegor där arbetsglädje och lust står i fokus, vi har roligt tillsammans.


Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

 

Välkommen med din ansökan! 

 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare/specialpedagog Vega skola

Ansök    Dec 9    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Arbetsplatsbeskrivning Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola! I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Han... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Haninge kommun ett unikt projekt där kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningens personal kommer i dessa lokaler att samarbeta tätt för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Vega skola ligger i Vegastaden; ett nybyggt område strax söder om Stockholm med pendeltågsstationen precis bredvid skolan. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm, kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en grundsärskola. I augusti 2023 öppnar vi för förskoleklass, åk 1, åk 2–3, årskurs 7 samt grundsärskola, för att succesivt öka antalet årskurser för varje år. Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. För att få en röd tråd i utbildningsystemet kommer skolan också dra fördel av och inspireras från förskolans arbete som är Reggio Emilia inspirerat.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.? 

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är behörig speciallärare/specialpedagog och som ser möjligheterna med samverkan och samarbete med husets olika aktörer och yrkesgrupper. Då skolan är nystartad krävs det att du är kreativ, flexibel, är engagerad samt har en väldigt god samarbetsförmåga och ser dig själv som en lagspelare. Det innebär att du har hög förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samt har ett driv och tar ansvar för att både utveckla en ny verksamhet tillsammans med dina kollegor, undervisningen och dina elever. Självklart är du lyhörd för det utvecklingsarbetet skolan kommer att befinna sig i under uppbyggnadsfasen de närmsta åren. Tjänsten kommer läsåret 2024 bli en heltidstjänst. 

Du har alltid ett respektfullt bemötande gentemot människors olikheter samt delar samhällets och skolans värdegrund. Du är lyhörd och flexibel samt känner stort ansvar för dina elever och verksamheten.

Du besitter förmågan att få övrig pedagogisk personal på skolan att växa i mötet med våra elever. Som specialpedagog/speciallärare hos oss blir du en viktig del av elevhälsoteamet och utvecklingen av vårt elevhälsoarbete.

I ditt uppdrag ryms både ett utredande och utvecklande arbete med tyngdpunkt på förebyggande och hälsofrämjande insatser. Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse. I uppdraget ingår även att arbeta med stödundervisning för enskilda elever med särskilda behov.

Du tycker om att arbeta nära skolans arbetslag och vi söker därför dig som är intresserad av delta och bidra till ett kollegialt lärande. Genom att kommunicera och ta ansvar är du med och bidrar till en lugn, trygg och trivsam arbetsmiljö.

Du är en engagerad, driven och positiv person som hittar kvalificerade lösningar på eventuella utmaningar. Du är strukturerad och samtidigt kreativ. Du förstår vikten av fungerande relationer med elever och deras vårdnadshavare. Du är självgående men värdesätter också betydelsen av att ha goda kollegor i din omgivning, som du gärna samarbetar med.

Krav

I det utredande arbetet ska du bland annat:

- genomföra fördjupande pedagogiska kartläggningar/utredningar
- vara ett stöd i implementeringen av insatser utifrån genomförd kartläggning/utredning
- vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbetet utifrån gjord kartläggning/utredning

I det utvecklande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

- genomföra utbildningsinsatser utifrån skolans identifierade behov
- ge handledning till skolans pedagoger och arbetslag
- ha goda kunskaper i digitala verktyg som du för vidare till våra pedagoger
- vara ett stöd i analysarbetet på individ-, grupp- och organisationsnivå
- bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå.

Villkor

- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

- Friskvårdsbidrag

 - Tillgång till gym i kommunhuset

 - Handledning vid önskemål.

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Speciallärare/specialpedagog

Västerhaninge Montessoriskola är en trygg och trivsam F-6 skola med ca 150 elever och ca 20 anställda. Vi finns mitt i Västerhaninge centrum med nära tillgång till allmänna kommunikationsmedel, samt en stor parkeringsplats. Skolan har en god lärmiljö där allas ansvar värderas, vi arbetar ständigt med tillgänglighet och inkludering för våra elever. Tjänsten består av två delar; speciallärare och specialpedagog. Utifrån just din kompetens utformas uppdraget ... Visa mer
Västerhaninge Montessoriskola är en trygg och trivsam F-6 skola med ca 150 elever och ca 20 anställda. Vi finns mitt i Västerhaninge centrum med nära tillgång till allmänna kommunikationsmedel, samt en stor parkeringsplats. Skolan har en god lärmiljö där allas ansvar värderas, vi arbetar ständigt med tillgänglighet och inkludering för våra elever.
Tjänsten består av två delar; speciallärare och specialpedagog. Utifrån just din kompetens utformas uppdraget på bästa sätt.
Som speciallärare på skolan arbetar du främst med de elever som behöver specialundervisning. Du arbetar nära alla pedagoger i detta arbete. Skolan har välfungerande strukturer för kartläggning i sv/sva och ma i F-6 och för uppföljningen av elevernas måluppfyllelse i alla ämnen. Stödinsatserna utgår från dessa underlag och vi har alltid som mål att insatserna ska göras så tidigt som möjligt. Skolan har även bra material som är väl beprövat av tidigare speciallärare.
Som specialpedagog ansvarar du tillsammans med skolledning för den specialpedagogiska verksamheten på skolan:
Stöttar pedagogerna.
Stöttar i arbetet med utredningar, åtgärdsprogram, pedagogiska kartläggningar.
Stöttar vid samtal med vårdnadshavare.
Ansvar för skolans kartläggningsplan i sv/sva och ma.
Stöttar vid kartläggningar och inför nationella prov.
Sitter i elevhälsoteamet och arbetar förebyggande och åtgärdande tillsammans med kurator, skolsköterska och rektor.
Ansöker om tilläggsbelopp.Vi tror på tydliga mål, samarbete och arbetsglädje.
Tjänsten är en 100% tillsvidare med 3 månades prövotid. Tillträde 9 januari -23 eller enligt överenskommelse. Den första intervjun sker digitalt och löpande innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdatum är 4 december 2022.
Ansök med CV och personligt brev till:
[email protected]
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Speciallärare inriktning grundsärskolan ämnesområden åk 1 på Vega skola

Ansök    Nov 28    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Arbetsplatsbeskrivning Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola! I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Han... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Haninge kommun unikt projekt där kultur- och fritidsförvaltningens och utbildningsförvaltningens personal kommer att samarbeta i dessa lokaler, för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Vega skola ligger i Vegastaden; ett nybyggt område strax söder om Stockholm med pendeltågsstationen precis bredvid skolan. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm, kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en grundsärskola. I augusti 2023 öppnar vi för förskoleklass, åk 1, åk 2–3, årskurs 7 samt grundsärskola, för att succesivt öka antalet årskurser för varje år. Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningens personal kommer således att i dessa lokaler samarbeta tätt för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. För att få en röd tråd i utbildningsystemet kommer skolan också dra fördel av och inspireras från förskolans arbete som är Reggio Emilia inspirerat.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.? 

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

 

Grundsärskolan kommer till hösten ha fullt moderna och luftiga lokaler som är anpassade efter att bedriva en kvalitativ undervisning för våra elever. Grundsärskolan ligger i botten på huset med en egen skolgård, och har fullt utbyggd ca 500 kvm att tillgå. Skolan och grundsärskolan kommer att växa underifrån under ca tre års tid. Till hösten startas en klass för åk 1 med inriktning ämnesområden och en klass för åk 4–6 ämnen.

Vi tar emot en klass i åk 1 inriktning ämnesområden och du har nu chansen att vara med från början och sätta din egen prägel på verksamheten. Detta är en unik möjlighet att få börja några månader innan eleverna är på plats, för att hinna organisera och planera upp en så bra uppstart som möjligt för våra elever, vårdnadshavare och dina blivande kollegor.

Arbetsbeskrivning 

Du kommer att ingå i särskolans nybildade arbetslag. Som speciallärare är du med och utvecklar grundsärskolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med elevassistenterna i klassen planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har, för att eleverna ska nå målen, kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. I tjänsten ingår mentorskap för elever i en klass på grundsärskolan och undervisning enligt grundsärskolans kursplan.

Kvalifikationer

- Legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alternativt lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundsärskolan.
- Erfarenhet av bildstöd och alternativ kommunikation är ett måste.
- Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor.
- För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig.
- Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.
- Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilt stöd.

Vi fäster stor vikt vid dina erfarenheter och din personliga lämplighet för arbetet.

Villkor

- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

- Friskvårdsbidrag

- Tillgång till gym i kommunhuset

- Handledning vid önskemål Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Spec.lärare sökes till Kvarnbäcksskolan

Ansök    Sep 20    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Beskrivning På Kvarnbäcksskolan utbildar vi för framtiden. Vi erbjuder eleverna trygga, inspirerande, och lärorika utbildningsår i tillgängl... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Beskrivning

På Kvarnbäcksskolan utbildar vi för framtiden.

Vi erbjuder eleverna trygga, inspirerande, och lärorika utbildningsår i tillgängliga lärmiljöer. Vi är mitt uppe i ett spännande utvecklingsarbete och söker nu en kreativ, nyfiken och modig kollega som vill hänga med på denna resa. Sätter du alltid eleven i fokus? Längtar du efter att utveckla dig själv och andra? Ser du möjligheter före hinder? Då är du välkommen med din ansökan. 

Skolan rymmer årskurserna f-6 samt fritidshem och ligger belägen i norra Haninge med goda kommunikationer till Stockholm. Området erbjuder närhet till natur och skolgården är varierad och inbjuder till lek. Skolan är organiserad i arbetslag som leds av arbetslagsledare. Vi har ca 300 st elever och ca 50 medarbetare.

Skolans vision är Glädje, Trygghet och Möjlighet.


Vi tillämpar 6 månaders provanställning eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en speciallärare som ska arbeta med läs- och skrivutveckling på enheten. Ett elevnära arbete, men även en handledande funktion för andra pedagoger på skolan och där man också är en del i skolans Elevhälsa.

Kvalifikationer
Vi önskar att du har speciallärarutbildning, specialpedagogutbildning eller annan fördjupad specialpedagogisk kompetens. Du kan också vara grundskollärare med gedigen erfarenhet av specialundervisning.
Vi förutsätter att du har ett starkt elevfokus och ett tydligt ledarskap i ditt arbete med eleverna.

Du har erfarenhet av arbete i skolan och du är van vid att använda digitala verktyg, både i din undervisning och i det dagliga arbetet. 

På Kvarnbäcksskolan pågår arbetet med att utveckla likvärdigheten med hjälp av tillgängliga lärmiljöer. Det är viktigt för oss att du delar vår värdegrund och deltar aktivt i det utvecklingsarbetet. Villkor
Vi önskar att du har speciallärarutbildning, specialpedagogutbildning eller annan fördjupad specialpedagogisk kompetens. Du kan också vara grundskollärare med gedigen erfarenhet av specialundervisning. Visa mindre

Speciallärare till Ribbyskolan mot F-6

Ansök    Aug 5    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Vi söker Dig speciallärare som vill vara med och fortsätta bygget av F-9 på Ribbyskolan i Haninge kommun. Ribbyskolan är en F-9 skola under t... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Vi söker Dig speciallärare som vill vara med och fortsätta bygget av F-9 på Ribbyskolan i Haninge kommun.

Ribbyskolan är en F-9 skola under tillväxt, och har för närvarande ca 920 elever.

Vi har en trivsam skola med bra miljö och en hög teknisk standard så som t.ex. projektorer och en till en lösning. På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola. Hösten 2017 startade vi vår utökning av skolan med förskoleklass samt årskurs 1-2. Nu är vi en fulltalig F-9 skola.

 Vi har en trivsam skola med bra miljö och en hög teknisk standard så som t.ex. projektorer i alla klassrum och chromebook/ipads till samtliga elever. På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola

 Vi arbetar i nyrenoverade befintliga lokaler och 2022/2023 planerar vi att flytta in i en gemensam skola för  F-9. Du som ny personal kommer att ha möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.

 Gå gärna in på vår hemsida, som du hittar under Haninge kommuns grundskolor, så får Du mer information om vår skola.

Vi söker dig som är behörig speciallärare med inriktning främst mot låg- och mellanstadiet. Du kommer att jobba på F-6 delen av skolan och du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt samt en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas utifrån sina förutsättningar.

Som person motiveras du av att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att handla om att ge riktat specialpedagogiskt stöd till elever såväl enskilt som i mindre grupper. Du kommer att arbeta tätt med pedagogerna för att analysera svårigheter på olika nivåer, bl.a. genom screening. Du kommer att vara en viktig del i kartläggningen vid pedagogiska utredningar samt bidra med stöd för lärarna i arbetet med åtgärdsprogram.

Ditt arbete med eleverna kan röra sig om såväl extra anpassningar som särskilt stöd. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv. I ditt uppdrag ingår det att driva ett inkluderande förhållningssätt där eleverna så långt det är möjligt kan få sitt stöd inom klassens ram. Vi vill ha en lärmiljö anpassad utifrån elevens behov.

Som speciallärare kommer du att sitta med i skolans EHT team som träffas en gång i veckan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att ha arbetat som speciallärare på mellanstadiet tidigare.

I tjänsten ingår bl.a. att:

- Medverka i skolans elevhälsoteam och lyfta elevärenden utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv
- Arbeta i samspel med pedagoger i klassrummet för att utveckla lärmiljön
- Delta i återgivningar och se till att rekommendationer verkställs för eleven i skolan
- Arbeta med elever (enskilt eller i grupp)
- Analysera och sammanställa screeningsresultat
- Delta i ansökan om strukturmedel för elever i behov av stöd
- Ha god datorvana då vi använder oss av IT till det mesta i skolan

 

 

Välkommen till en skola där personalen samarbetar och trivs!

 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 


Arbetstid/Varaktighet
Dagtid, med tillträde snarast enligt ö.k.

Tillsvidareanställning, ferietjänst

Lön
Kollektivavtal finns

Kontaktpersoner
Camilla Lindblad, biträdande rektor tel. 08 - 606 8433

Ansökan
Sista ansökningsdag 2022-08-12


Arbetsgivare
Haninge kommun, Ribbyskolan
Nynäsvägen 203-205
13741
VÄSTERHANINGE
Tel: 08-606 75 77
E-post: [email protected] Visa mindre

Vi söker nu en speciallärare för våra elever på Lärvux

Ansök    Sep 12    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Centrum Vux är Haninge kommuns egen vuxenutbildning, med närmare 4000 studerande och ett åttiotal anställda. ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Centrum Vux är Haninge kommuns egen vuxenutbildning, med närmare 4000 studerande och ett åttiotal anställda.

Det är en mångkulturell arbetsplats med personal och elever från hela världen. Vi erbjuder kurser dagtid, kvällstid, i klassrum, flex och på distans. Hos oss kan de studerande läsa sfi, kurser inom grundläggande vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, gymnasiekurser, och sammanhållna yrkesutbildningar. 

Ditt uppdrag

Tjänsten innefattar undervisning och sedvanliga arbetsuppgifter såsom planering, genomförande samt efterarbete och dokumentation av det dagliga arbetet. All undervisning planeras efter varje elevs förutsättningar. Vidare innebär tjänsten ett nära samarbete i arbetslag, arbete i skolans studerandeteam och samverkan med olika funktioner som finns kring våra elever såsom gode män, kontaktpersoner, daglig verksamhet, assistenter med flera. 

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har lärarlegitimation och speciallärarexamen. Vi ser gärna att du är speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning eller har annan likvärdig specialpedagogisk kompetens. Tidigare erfarenhet av vuxenutbildning och arbete med vuxna som har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada är meriterande.  

Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Utöver detta behöver du aktuella IT-kunskaper och kunna hantera digitala verktyg med inriktning mot digitala läromedel. Du har kunskap om metoder och pedagogiska hjälpmedel för att stötta elever med intellektuell funktionsnedsättning eller andra funktionsvariationer som innebär behov av stöd. Du har goda kunskaper om de lagar och system som påverkar våra elevers vardag liksom kunskap om de styrdokument som reglerar vuxenutbildningen.


Du är en strukturerad, flexibel, kreativ och lösningsfokuserad person. Du har ett öppet förhållningssätt och sätter eleven i fokus. Du har god samarbetsförmåga och ett stort intresse för vuxnas lärande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga och ambitiösa kollegor och en erfaren skolledning. Vi sitter i ljusa, trevliga lokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad-, skid-, och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Det är semestertjänst.

Det ska tydligt framgå i ansökan att du är behörig och legitimerad lärare, bifoga därför din lärarlegitimation med behörighetsförteckning. 

Det här kan vi erbjuda dig
Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare inriktning grundsärskolan ämnesområden åk 1 sökes!

Ansök    Jun 7    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola med ca 660 elever och 100 kompetenta medarbetare. Vi strävar efter att lä... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola med ca 660 elever och 100 kompetenta medarbetare.

Vi strävar efter att lägga grunden för livslångt lärande och att varje elev ges möjligheter att utifrån sina förutsättningar utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Vår värdegrund vilar på fyra ord: kunskap, glädje, trygghet och samarbete.

Vendelsömalmsskolans vision: "Alla kan, alla vill, alla behövs. Tillsammans gör vi Vendelsömalmsskolans elever till vinnare av framtiden."

Ditt uppdrag
Till hösten tar vi emot en klass med 5-6 elever i åk 1 inriktning ämnesområden och du har då chansen att vara med från början och sätta din egen prägel på verksamheten.

Vendelsömalmsskolan har förutom denna särskoleklass fyra ytterligare särskoleklasser med elever som läser mot ämnesområden, dock i åk 6-9. Du ingår i särskolans arbetslag som leds av en arbetslagsledare. 

Som speciallärare är du med och utvecklar grundsärskolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med elevassistenterna i klassen planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har, för att eleverna ska nå målen, kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet.  I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. I tjänsten ingår mentorskap för elever i en klass på grundsärskolan och undervisning enligt grundsärskolans kursplan. Det här söker vi hos dig
Legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alternativt lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundsärskolan. Erfarenhet av bildstöd och alternativ kommunikation är ett måste. Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilda behov. Vi fäster stor vikt vid dina erfarenheter och din personlig lämplighet för arbetet.

Det här kan vi erbjuda dig
- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever men i en skola som har lång erfarenhet av särskolan som verksamhetsområde.

- Friskvårdskuponger a' 2000 kr

- Tillgång till gym i kommunhuset

- Handledning vid önskemål

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare åk 7-9 lärstudio (resursskola)

Ansök    Apr 8    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Beskrivning av Lärstudion I vår Lärstudio som är kommunens största går ungefär 30 elever i årskurserna 7-9. Till hösten utökar vi elevplatse... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Beskrivning av Lärstudion

I vår Lärstudio som är kommunens största går ungefär 30 elever i årskurserna 7-9.

Till hösten utökar vi elevplatser och behöver rekrytera lärare och lärarassistenter. Arbetslaget består idag av fem ämneslärare och fyra lärarassistenter samt en kurator. Vi söker nu en speciallärare som kan stödja eleverna och läraren i främst teoretiska ämnen. Tjänsten är 100% tillsvidareanställning med uppehållstjänst. Anställning från och med 11 augusti 2022.

Undervisningen i Lärstudion följer läroplanen för grundskolan. Här sker undervisningen i mindre klasser med individanpassning utifrån behov och stor möjlighet till flexibilitet. På Söderbymalmsskolan har alla ett gemensamt fokus på ökad måluppfyllelse och vi värderar kunskap högt i alla ämnen. Vi har höga förväntningar. 

Beskrivning av personalgruppen

I arbetsplatsundersökningar framkommer tydligt att trivseln på skolan är hög, vårt förhållningssätt till varandra nämns som en av faktorerna till detta. Stabil och kompetent lärargrupp som tillsammans vill utveckla sin undervisning och därför träffas varje vecka i ämnesgrupper för att samplanera lektioner, detta berättar vi gärna mer om. 

Beskrivning av skolan

Den 1 juli 2021 flyttade Söderbymalmsskolan till helt ny skolbyggnad precis i anslutning till pendeltåg och grönområden. Våra klassrum har eget grupprum, interaktiva skrivtavlor och ljuddämpande elevbänkar och mycket bra digital uppkoppling. 

Söderbymalmsskolan har årskurserna 7 - 9 och här går totalt cirka 500 elever. 

Söderbymalmsskolan har hittills haft runt 90 % legitimerade lärare. Vi har fem förstelärare. Vi är en IT-skola och samtliga elever har egna datorer. Våra elever arbetar i google workspace och resultaten följs upp i digitala verktyg. Vi använder CPS vid olösta problem och har i dagsläget sju lärare som är diplomerade i CPS. Hela personalen är förtrogna med CPS.

Vi har en skolsköterska, en studie- och yrkesvägledare och tre kuratorer. Vi har ett aktivt elevråd samt ett trygghetsteam på skolan som agerar direkt om något skulle hända.  

Våra nya ljusa moderna lokaler ligger nära Haninge Centrum med möjlighet till parkering och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, bussar samt till Handens pendeltågstation, endast 23 minuter från Centralen. Haninge kommun erbjuder sina anställda friskvårdskuponger och det finns ett välutrustat gym i kommunhuset som ligger 500 meter från skolan och som är gratis för kommunanställda.

Ditt uppdrag

Speciallärare med inriktning mot teoretiska ämnen. Mentorskap. I uppdraget ingår att under lektionstid stödja eleverna i klassrummet tillsammans med undervisande ämneslärare.

Din kompetens/kvalifikation

Du har erfarenhet av att arbeta i en Lärstudio eller motsvarande. Det är meriterande om du har kunskap om funktionsvariationer t.ex. autismspektrum, dyslexi, språkstörning. Du har goda kunskaper i svenska så väl i skrift som i tal. Du har stor kommunikativ förmåga, stort tålamod och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och intresse av att samverka med dina kollegor kring eleverna. Du har ett gott ledarskap och personlig mognad. Du är empatisk, initiativtagande och känner ett starkt engagemang för alla elever. Du har grundläggande kunskaper i IT. 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-04-22. 

Tillsättning av tjänsten är under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Anställning från och med 2022-08-11. Vi tillämpar provanställning.

Kontaktperson: Therese Gärde, rektor (08-6067706 eller [email protected]) eller Elisabeth Hanze, bitr rektor (08-6068870 eller [email protected])

Fackliga företrädare nås via växeln 606 70 00. 

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare till Ribbyskolan

Ansök    Apr 5    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Vi söker Dig speciallärare som vill vara med och fortsätta bygget av F-9 på Ribbyskolan i Haninge kommun. Ribbyskolan är en F-9 skola under t... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Vi söker Dig speciallärare som vill vara med och fortsätta bygget av F-9 på Ribbyskolan i Haninge kommun.

Ribbyskolan är en F-9 skola under tillväxt, och har för närvarande ca 920 elever.
Vi har en trivsam skola med bra miljö och en hög teknisk standard så som t.ex. projektorer och en till en lösning. På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola. Hösten 2017 startade vi vår utökning av skolan med förskoleklass samt årskurs 1-2. Nu är vi en fulltalig F-9 skola.

Vi har en trivsam skola med bra miljö och en hög teknisk standard så som t.ex. projektorer i alla klassrum och chromebook/ipads till samtliga elever. På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola

 Vi arbetar i nyrenoverade befintliga lokaler och 2022/2023 planerar vi att flytta in i en gemensam skola för  F-9. Du som ny personal kommer att ha möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.

Gå gärna in på vår hemsida, som du hittar under Haninge kommuns grundskolor, så får Du mer information om vår skola.

 

Vi söker dig som är behörig speciallärare med inriktning främst mot mellanstadiet. Du kommer att jobba på F-6 delen av skolan och du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt samt en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas utifrån sina förutsättningar.

Som person motiveras du av att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att handla om att ge riktat specialpedagogiskt stöd till elever såväl enskilt som i mindre grupper. Du kommer att arbeta tätt med pedagogerna för att analysera svårigheter på olika nivåer, bl.a. genom screening. Du kommer att vara en viktig del i kartläggningen vid pedagogiska utredningar samt bidra med stöd för lärarna i arbetet med åtgärdsprogram.

Ditt arbete med eleverna kan röra sig om såväl extra anpassningar som särskilt stöd. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv. I ditt uppdrag ingår det att driva ett inkluderande förhållningssätt där eleverna så långt det är möjligt kan få sitt stöd inom klassens ram. Vi vill ha en lärmiljö anpassad utifrån elevens behov.

Som speciallärare kommer du att sitta med i skolans EHT team som träffas en gång i veckan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att ha arbetat som speciallärare på mellanstadiet tidigare.

I tjänsten ingår bl.a. att:

- Medverka i skolans elevhälsoteam och lyfta elevärenden utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv
- Arbeta i samspel med pedagoger i klassrummet för att utveckla lärmiljön
- Delta i återgivningar och se till att rekommendationer verkställs för eleven i skolan
- Arbeta med elever (enskilt eller i grupp)
- Analysera och sammanställa screeningsresultat
- Delta i ansökan om strukturmedel för elever i behov av stöd
- God datorvana då vi använder oss av IT till det mesta i skolan

 

Välkommen till en skola där personalen samarbetar och trivs! Hos oss får du spännande utmaningar och engagerade arbetskamrater samt friskvårdsförmåner.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Arbetstid/Varaktighet
Dagtid, Tillträde 11 augusti 2022

Tillsvidareanställning, ferietjänst

Lön
Kollektivavtal finns

Kontaktpersoner
Camilla Lindblad, biträdande rektor tel. 08 - 606 8433

Ansökan
Sista ansökningsdag 2022-04-26


Arbetsgivare
Haninge kommun, Ribbyskolan
Nynäsvägen 203-205
13741
VÄSTERHANINGE
Tel: 08-606 75 77
E-post: [email protected] Visa mindre

Spec.lärare sökes till Kvarnbäcksskolan

Ansök    Mar 16    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Beskrivning På Kvarnbäcksskolan utbildar vi för framtiden. Vi erbjuder eleverna trygga, inspirerande, och lärorika utbildningsår i tillgängl... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Beskrivning

På Kvarnbäcksskolan utbildar vi för framtiden.

Vi erbjuder eleverna trygga, inspirerande, och lärorika utbildningsår i tillgängliga lärmiljöer. Vi är mitt uppe i ett spännande utvecklingsarbete och söker nu en kreativ, nyfiken och modig kollega som vill hänga med på denna resa. Sätter du alltid eleven i fokus? Längtar du efter att utveckla dig själv och andra? Ser du möjligheter före hinder? Då är du välkommen med din ansökan. 

Skolan rymmer årskurserna f-6 samt fritidshem och ligger belägen i norra Haninge med goda kommunikationer till Stockholm. Området erbjuder närhet till natur och skolgården är varierad och inbjuder till lek. Skolan är organiserad i arbetslag som leds av arbetslagsledare. Vi har ca 340 st elever och ca 50 medarbetare.

Skolans vision är Glädje, Trygghet och Möjlighet.


Vi tillämpar 6 månaders provanställning eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en speciallärare som ska arbeta med elever placerade av kommunen i vår lärstudio. I gruppen går elever som behöver extra stöd och extra anpassningar i sitt lärande och i sin sociala utveckling.

Kvalifikationer
Vi önskar att du har speciallärarutbildning, specialpedagogutbildning eller annan fördjupad specialpedagogisk kompetens. Du kan också vara grundskollärare med gedigen erfarenhet av specialundervisning.
Vi förutsätter att du har ett starkt elevfokus och ett tydligt ledarskap i ditt arbete med eleverna.

Du har erfarenhet av arbete i skolan och du är van vid att använda digitala verktyg, både i din undervisning och i det dagliga arbetet. 

På Kvarnbäcksskolan pågår arbetet med att utveckla likvärdigheten med hjälp av tillgängliga lärmiljöer. Det är viktigt för oss att du delar vår värdegrund och deltar aktivt i det utvecklingsarbetet. Villkor
Vi önskar att du har speciallärarutbildning, specialpedagogutbildning eller annan fördjupad specialpedagogisk kompetens. Du kan också vara grundskollärare med gedigen erfarenhet av specialundervisning. Visa mindre

Speciallärare inriktning grundsärskolan ämnesområden åk 1 sökes!

Ansök    Mar 28    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Välkommen att utvecklas med oss Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola med ca 660 elever och 100 kompetenta medarbetare. Vi strävar efter att lä... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Välkommen att utvecklas med oss
Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola med ca 660 elever och 100 kompetenta medarbetare.

Vi strävar efter att lägga grunden för livslångt lärande och att varje elev ges möjligheter att utifrån sina förutsättningar utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Vår värdegrund vilar på fyra ord: kunskap, glädje, trygghet och samarbete.

Vendelsömalmsskolans vision: "Alla kan, alla vill, alla behövs. Tillsammans gör vi Vendelsömalmsskolans elever till vinnare av framtiden."

Ditt uppdrag
Till hösten tar vi emot en klass med 5-6 elever i åk 1 inriktning ämnesområden och du har då chansen att vara med från början och sätta din egen prägel på verksamheten.

Vendelsömalmsskolan har förutom denna särskoleklass fyra ytterligare särskoleklasser med elever som läser mot ämnesområden, dock i åk 6-9. Du ingår i särskolans arbetslag som leds av en arbetslagsledare. 

Som speciallärare är du med och utvecklar grundsärskolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med elevassistenterna i klassen planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har, för att eleverna ska nå målen, kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet.  I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. I tjänsten ingår mentorskap för elever i en klass på grundsärskolan och undervisning enligt grundsärskolans kursplan. Det här söker vi hos dig
Legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alternativt lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundsärskolan. Erfarenhet av bildstöd och alternativ kommunikation är ett måste. Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilda behov. Vi fäster stor vikt vid dina erfarenheter och din personlig lämplighet för arbetet.

Det här kan vi erbjuda dig
- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever men i en skola som har lång erfarenhet av särskolan som verksamhetsområde.

- Friskvårdskuponger a' 2000 kr

- Tillgång till gym i kommunhuset

- Handledning vid önskemål

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare i grundsärskolan

Ansök    Mar 29    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.    Kort om skolan Svartbäcksskolans rektorsområde har Haninge kommuns största grundsärskola för åk 1-6. I rektorsområdet finns också en grundsk... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 
Kort om skolan
Svartbäcksskolans rektorsområde har Haninge kommuns största grundsärskola för åk 1-6.

I rektorsområdet finns också en grundskola för åk F-6 med 380 elever. För närvarande har vi tolv klasser i grundsärskolan, varav tre klasser med inriktning Ämnen. Vi söker nu en engagerad lärare hit. 

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för våra elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Vi har en väl utvecklad digital undervisning med digitala lösningar för alla klasser på skolan.

Ditt uppdrag
Sedvanliga läraruppgifter inom grundsärskolan inriktning ÄMNEN dvs. du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna mot uppsatta mål. Du måste vara mycket lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du samarbetar med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning baserad på vetenskaplig grund och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Då vi värdesätter kreativitet och förespråkar ett lustfyllt lärande får du gärna ha erfarenhet och kompetens inom konst, musik, dans eller annan kreativ riktning.

Det här söker vi hos dig
Lärarlegitimation för att undervisa i grundsärskolan, inriktning Ämnen.

Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument, och du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande kommunikation får stort utrymme. Du har god förmåga att samarbeta, delar med dig av kunskaper, erfarenhet och information i syfte att utveckla verksamheten. Du omsätter systematiskt skolans mål, planer och beslut.

Viktigast att du ständigt fokuserar på att bygga relation och skapa trygghet, då vi anser att det är grunden till allt lärande.

Vi söker med andra ord dig som "brinner för" denna målgrupp, är en kreativ och problemlösande person som ser möjligheter i utmaningar! Du har mycket god datorvana och erfarenhet av att använda digitala verktyg i din undervisning. 

Mycket stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Då vi har elever med epilepsi ingår även viss medicinering samt att kunna hantera akuta medicinska situationer.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid. Friskvårdscheckar, 2000:-/år

Intervjuer kommer ske löpande, och anställning kan komma att ske innan ansökningstiden gått ut.

Vi tillämpar 3 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Simlärare - Sommarjobb i Haninge

Om jobbet som simlärare Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning. Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik. Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är... Visa mer
Om jobbet som simlärare
Vi söker dig som vill jobba heltid som simlärare i sommar. Du blir del i ett lag som undervisar grupper om högst tolv barn i simning.
Är du inte redan simlärare så får du certifierad utbildning av oss. Vi utbildar dig även i säkerhet, barn-HLR samt i vår pedagogik.
Jobbet är väldigt givande - du får undervisa barn och ta del av deras glädje och stolthet när de lärt sig något nytt eller vågat något de tidigare varit rädda för. Det är mycket lek, skratt och glad stämning.
Du får både fast lön samt bonus som avgörs bl.a. av hur nöjda föräldrar och barn är.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med en - två kollegor kommer ni att turas om att leda och assistera simlektioner för barn.
Genom pedagogiska lekar lär ni barnen att simma, om säkerhet i och kring vatten och vattenvana (flyta, glida, våga hoppa ifrån kanten, våga doppa huvudet, mm.)
Ni ser efter barnen, ger instruktioner, visar och låter barnen öva. När barnen övar - ofta med flythjälp - hjälper ni barnen att få till rätt simtag.
Våra simlektioner brukar vara glada, busiga och spralliga. När barnen leker och har kul så lär de sig bättre och det blir en härlig stämning och kul även för oss simlärare.

Meriter
Du bör ha antingen:
Erfarenhet/utbildning som simlärare

eller
Erfarenhet/utbildning/pågående utbildning till förskolelärare/lärare/idrottslärare (eller liknande)Dessutom måste du vara simkunnig; du ska klara att simma 1000 meter varav 200 meter på rygg.
Meriterande (men ej krav) är också: körkort, utbildning inom poollivräddning, första hjälpen och HLR.
Vi välkomnar alla att söka, oavsett hudfärg, kön, ålder eller religion – det är din personlighet, talang och kunskap som räknas.
Vi anpassar simskolan för att minska smittspridning. Du jobbar utomhus.


Plats
Jobben finns i:
Jönköping
Tyresö
Haninge
Stockholm
Göteborg
Härryda
Uppsala
Nacka
Norrtälje
Sollentuna
Nacka
Huddinge
Järfälla
Lidingö
Täby
Skåne (Malmö, Trelleborg, Lomma)

Mer om simskolan på din ort hittar du på vår hemsida.


Hur du ansöker
För att ansöka, vänligen biforga CV, personligt brev och eventuella utbildningsintyg på vår hemsida.
Innan du blir anställd måste du också skicka in utdrag ur belastningsregistret (beställs från Polisen) så kan vara bra att beställa det redan nu.
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Speciallärare i elevstödsorganisation på Måsöskolan

Ansök    Okt 15    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Måsöskolan är en F-6 skola i ett område i stor utveckling. En helt ny stadsdel är under byggnation, en ny pendeltågsstation är färdig... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning Måsöskolan är en F-6 skola i ett område i stor utveckling.

En helt ny stadsdel är under byggnation, en ny pendeltågsstation är färdigställd. Skolan har ca 600 elever. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla och utvecklas i verksamheten, det gör vi genom att finna varandras styrkor och kompetenser och lära av varandra.

På Måsöskolan trivs vi tillsammans både elever, föräldrar och personal. Tillsammans arbetar vi mot målet att skapa goda kunskapsresultat hos våra elever. Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. På Måsöskolan arbetar vi mot vår vision "Genom samarbete, gemenskap och ett inlyssnande förhållningssätt skapar vi förutsättningar för alla att lyckas". För de elever som har svårt att nå upp till våra förväntningar använder vi oss av en samtalsmetod, CPS-samtal, vilket innebär en samtal i samarbete med eleven för att finna lösningar/stöd för elevens svårigheter (Ross Green). 

Vi har sedan hösten 2018 byggt upp vår Elevstödsorganisation. Idag har vi två Lärcentra, som arbetar med elever som på olika sätt behöver särskilt stöd. 

Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som samarbetar med personalen för eleven i fokus. I vårt elevhälsoteam finns i dag utöver skolledning en speciallärare, en kurator och skolsköterska. Vi har även tillgång till skolpsykolog samt så även skolläkare.

Du kommer ingå i Lärcentrums arbetslag som är ett aktivt och engagerat arbetslag med mycket värme och empati. 

Vi har ett väl inarbetat trygghetsarbete på skolan med ett Trygghetsteam som arbetar främjande och förebyggande samt så även med elevärenden/händelser, på individ- och gruppnivå.

 

Arbetsuppgifter Arbete i grundskolan, ingå i vår Elevstödsorganisation som speciallärare.

Kvalifikationer
-Du har lärarlegitimation, speciallärar- och/eller specialpedagogexamen. Gärna med bred behörighet och erfarenhet av språkstörning och Npf. 

-Du har erfarenhet av att arbeta i mindre undervisningsgrupp alternativt särskild undervisningsgrupp.

-Du är en målinriktad, empatisk och trygg person som vill samarbeta och utvecklas tillsammans med dina kollegor.

-Du har ett positivt och lösningsinriktat förhållningssätt och har ett stort intresse för elevers utveckling och lärande. Du ser elevens förutsättningar, styrkor och möjligheter.

-Vill lära, utvecklas och ta ansvar.

-Du har en förmåga att skapa goda relationer till elever, föräldrar samt kollegor.

-Du är van IKT-användare.

Det här kan vi erbjuda dig

Du kommer få arbeta med medarbetare som upplever hög trivsel på sin arbetsplats.  Du kommer arbeta nära två samordnare som idag leder Elevstödsorganisationens arbete. Du kommer ingå i Lärcentrums arbetslag. 

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. I rollen ges du möjlighet till extern handledning.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande.

 

Villkor Månadslön, 80%-100%, semestertjänst Visa mindre

Speciallärare/specialpedagog till nystartad lärstudio

Ansök    Aug 23    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att söka lärartjänsten till vår nystartade lärstudio för grundskoleelever med särskilda behov!  Här har du chansen att vara med och påver... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att söka lärartjänsten till vår nystartade lärstudio för grundskoleelever med särskilda behov! 

Här har du chansen att vara med och påverka din egen arbetsdag samtidigt som du verkligen kan göra skillnad! För även om arbetet självklart består av sedvanliga läraruppgifter så är detta en speciell roll att axla, där du som ledare i klassrummet förväntas ta vågade beslut utifrån din egen kompetens och där elevernas behov ständigt är i fokus.

Då det är en mindre undervisningsgrupp med endast 10 elever har du ett mycket nära samarbete med elevassistenterna där ett heldagsperspektiv är mycket viktigt för att säkerställa elevernas känsla av trygghet och kontinuitet.

Du behöver ha speciallärarlegitimation alternativt specialpedagoglegitimation och ha god insikt och kunskap om olika former av NPF-diagnoser och språkstörning. Du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov och du har naturligtvis full koll på skolans styrdokument samt en digital kompetens. 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Förutom ett omväxlande och spännande arbete här i skolan erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset samt friskvårdscheckar på 1000:-/år

 

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare SV/SVA till Brandbergsskolans lärstudioverksamhet årskurs 7-9

Ansök    Aug 2    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Brandbergsskolan i Haninge Kommun består av årskurser F-9, grundsärskola år 1-9, lärstudioverksamhet år 1-9 och en särskild undervisning... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning
Brandbergsskolan i Haninge Kommun består av årskurser F-9, grundsärskola år 1-9, lärstudioverksamhet år 1-9 och en särskild undervisningsgrupp år 6-9.

Skolans ledning består av rektor, administrativ chef och tre biträdande rektorer. 

Inför läsåret 2021/2022 utvecklar vi vår lärstudioverksamhet med en klass årskurs 7-9 och skolhjälpen, en jourinsats för elever med tillfälliga placeringar på Brandbergsskolan. Vi söker därav en speciallärare till vår lärstudioverksamhet för högstadieelever. Lärstudion är en mindre undervisningsgrupp med elever som är placerad av kommunen och är i behov av ett utökat stöd. Klasserna består av ca 8 elever.

Arbetsuppgifter
Som speciallärare i lärstudioverksamheten leder du undervisningen för elever årskurs 7-9. Du planerar, bedriver och utvärderar undervisning i helklass. Undervisningen anpassas efter elevers behov och förutsättningar. 

Som speciallärare ingår du i ett arbetslag för lärstudioverksamhet där samplanering, bedömning och lärmiljö är centrala arbetsområden.

Du är noggrann med dokumentation och följer de riktlinjer och rutiner skolan fastlagt.

Kontinuerlig kommunikation med vårdnadshavare är något du tar för givet.

Kvalifikationer
Du är legitimerad speciallärare för SV/SVA årskurs 7-9. Det är meriterande om din lärarlegitimation ger dig behörighet i SO/EN. 

Du har erfarenhet av att ha arbetat i särskilda undervisningsgrupper med elever med NPF-variationer och språkstörning.

Du ska ha IKT-kompetens och kunskap om hur digitala verktyg används i ett pedagogiskt och didaktiskt syfte. Visa mindre

Speciallärare Höglundaskolan

Ansök    Jul 1    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss Höglundaskolan är en F-6 skola som har drygt 500 glada och kunskapstörstiga elever och cirka 60 engagerade och kompe... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att utvecklas med oss
Höglundaskolan är en F-6 skola som har drygt 500 glada och kunskapstörstiga elever och cirka 60 engagerade och kompetenta medarbetare som alla tillsammans arbetar utifrån vår vision ”Kunskapsglädje och framtidstro.

Vi kan, vi vill, vi vågar”.

Våra elever och /eller deras vårdnadshavare kommer från världens alla delar. Därför är det viktigt att du är kulturmedveten och intresserad av att aktivt arbeta för elevens språkutveckling.

Vår skola som byggdes för 8 år sedan är vackert utformad och de ljusa moderna lokalerna bjuder in till lärande och möten mellan människor. I ett socioekonomiskt tufft område som vårt är det viktigt att skolan andas kunskap och trygghet som grund för att våga och vilja utvecklas. Detta kräver också ett medvetet, målinriktat och tidvis hårt arbete, men den dagliga belöningen från elevernas framgångar och stolthet när de lyckas, gör att vi väljer att jobba på Höglundaskolan.

Ditt uppdrag
Vi söker en trygg och kompetent kollega som är legitimerad speciallärare med en vilja att utvecklas och se elever lyckas och tillsammans med oss utforma den bästa lärmiljön för våra elever och ge dem möjligheter att lyckas med sina studier. En central del i uppdraget är att undervisa elever med olika utmaningar i mindre sammanhang.

- Du ingår i skolans elevhälsoteam
- Du arbetar med särskilt stöd till elever
- Du är ett stöd till mentor när det gäller att skriva pedagogiska kartläggningar
- Du handleder vid behov

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som har erfarenhet av yrket som speciallärare. Du är initiativrik och självgående. Särskilt meriterande är om du har inriktning språkstörning i din utbildning.

Du är en lagspelare som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt engagemang på skolan samt bidrar till en tillåtande miljö, i vilken man vågar misslyckas och be om hjälp. Du är inte främmande för att prova nya vägar i din roll.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid och klämdagar. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! 

Intervjuer påbörjas i augusti.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare till mindre undervisningsgrupp, utvecklingsledare

Ansök    Jun 22    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca 30 minuter med bil eller pendeltåg. Skolan ligger en kort promenad från stationen. Skolans vision är:

Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. På skolan har vi drygt 900 elever och ca 115 medarbetare. Alla i teamet är delaktiga för elevernas bästa och vi har inställningen att att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola är vi ständigt i samtal om skolutveckling för höjda resultat och ökad likvärdighet. 

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog och har erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd. Du har god vana vid att möta elever med NPF/sårbarheter och ser individen bakom  diagnosen/funktionsvariationen. Du har goda kunskaper om hur vi tillsammans kan arbeta för att utveckla en god lärmiljö. Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande och hälsa. 

Du kommer att arbeta i ett team med speciallärare, lärare och resurspedagoger som sedan tidigare arbetar hos oss. Du undervisar elever i en mindre undervisningsgrupp. Du delar liksom oss glädjen i att se eleverna växa; både som individer ur ett socialt perspektiv och kunskapsmässigt!

Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter optimerar elevernas möjligheter till en framgångsrik skolgång. 

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att leda ett arbetslag!

Vi ser det som ett naturligt steg i skolans utveckling att samla våra kompetenser kring eleverna i år 1-6 (som arbetar i ett mindre sammanhang/Lärstudio) i ett arbetslag. Det innebär att du fungerar som utvecklingsledare och därmed blir en del av skolans ledningsgrupp.

Om du är intresserad kontakta gärna biträdande rektor Carola Vårkruse, 08-606 82 04,  för att berätta om din bakgrund och få information om uppdraget.

Välkommen med din ansökan! 

Intervjuer kommer genomföras löpande under tiden för annonsering, tjänsten kan komma att tillsättas innan rekryteringstiden löper ut. Sista dag för ansökan, 20 juni.

Vi undanber oss externa rekryteringskanaler. Visa mindre

Speciallärare/specialpedagog F-6

Västra Ekoskolan är en liten, anrik skola i skogsbrynet på Södertörn med inriktning på miljö, hälsa och rörelse. Skolan har fina förutsättningar för naturnära pedagogik med skog, odlingar och växthus. Vi är stolta över att ha fått Håll Sverige Rents certifiering Grön Flagg i flera år. Skolan ligger i Tungelsta och har cirka 90 elever i årskurs F-6. Flera av klasserna är åldersintegrerade och till läsåret 21/22 kommer organisationen bestå av klasserna F, 1,... Visa mer
Västra Ekoskolan är en liten, anrik skola i skogsbrynet på Södertörn med inriktning på miljö, hälsa och rörelse. Skolan har fina förutsättningar för naturnära pedagogik med skog, odlingar och växthus. Vi är stolta över att ha fått Håll Sverige Rents certifiering Grön Flagg i flera år.
Skolan ligger i Tungelsta och har cirka 90 elever i årskurs F-6. Flera av klasserna är åldersintegrerade och till läsåret 21/22 kommer organisationen bestå av klasserna F, 1, 2, 3 och 4-5-6.
Denna friskola finansieras av offentliga medel och styrs av en ideell, icke vinstdrivande föräldraförening vars styrelse också är skolans huvudman. Alla pengar återinvesteras i skolans verksamhet. Skolan har en egen, prisbelönt kock som lagar ekologisk mat. En tydlig IT-strategi genomsyrar också verksamheten.
Vi har ett varmt samarbetsklimat med elever, föräldrar och personal. Pedagogerna använder eller utbildar sig idag i samarbetsbaserad problemlösning (CPS), som utgår från att elever gör rätt om de kan.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med speciallärarexamen, alternativt specialpedagogexamen. Du är väl insatt i skolans styrdokument och utgår från att elever vill och kan lyckas utifrån sina förutsättningar. Du är duktig på kommunikation och har en förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.
I ditt uppdrag ingår följande arbetsuppgifter:
Planera och genomföra egen undervisning i mindre grupp och/eller på individnivå som avser särskilt stöd.
Utforma pedagogiska strategier tillsammans med våra pedagoger
Ansvara för genomförandet av pedagogiska kartläggningar
Upprätta ÅP och utvärdera insatsernaI uppdraget ingår även att hålla i utbildningsinsatser och handleda medarbetare samtidigt som du ingår i skolans elevhälsoteam. Dessutom ser vi även att evidensbaserad forskning är en naturlig del i ditt vardagsarbete och att du har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg som främjar elevens kunskapsutveckling.
Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder en tillsvidaretjänst som speciallärare på 50-70 procent, ferie eller semestertjänst. Du blir en del av ett engagerat och kompetent team där man känner och ser varandra. Som anställd får du friskvårdsbidrag. Vi tillämpar kollektivavtal i enlighet med Almegas Friskoleavtal.
Ansökan
Välkommen med din ansökan till rektor Katri Salander [email protected], senast 30 juni.
Intervjuer sker löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Tillträde augusti 2021.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Speciallärare inriktning utvecklingsstörning mot ämnesområden sökes!

Ansök    Jun 10    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola med ca 650 elever och ca 100 kompetenta medarbetare. Vi strävar efter att lägga grunden för livsl... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning
Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola med ca 650 elever och ca 100 kompetenta medarbetare.

Vi strävar efter att lägga grunden för livslångt lärande och att varje elev ges möjligheter att utifrån sina förutsättningar utvecklas både kunskapsmässigt och socialt.

Vi söker nu en speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning till en av våra klasser som till hösten kommer att ha elever i åk 6-9.

Arbetsuppgifter


Det krävs rätt person med rätt bakgrund för att kunna ge eleverna en välplanerad och individuellt anpassad undervisning.

Du ska
- ha god erfarenhet som lärare och av barn inskrivna i särskolan som läser mot ämnesområden och vara en tydlig ledare som är lugn, stabil, strukturerad, flexibel, stresstålig och lösningsfokuserad.

- ha en god förmåga att leda andra vuxna så som elevassistenter i klassrummet.

- ha ett genuint intresse för barn med utvecklingsstörning och motiveras av att se dem att växa.

- ha en god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta nära tillsammans med andra lärare och elevassistenter samt även föräldrar.

- goda kunskaper kring elever som har autism i kombination med utvecklingsstörning.

- goda kunskaper om olika typer av kommunikation.

Kvalifikationer

Behörighet för att undervisa i särskolan.

Det är ett plus om du också har kunskap om beteendeanalys.

Villkor
Hos oss får du spännande utmaningar och engagerade arbetskamrater samt friskvårdsförmåner. Visa mindre

Speciallärare SV/SVA till Brandbergsskolans lärstudioverksamhet årskurs 7-9

Ansök    Jun 10    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Brandbergsskolan i Haninge Kommun består av årskurser F-9, grundsärskola år 1-9, lärstudioverksamhet år 1-9 och en särskild undervisning... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning
Brandbergsskolan i Haninge Kommun består av årskurser F-9, grundsärskola år 1-9, lärstudioverksamhet år 1-9 och en särskild undervisningsgrupp år 6-9.

Skolans ledning består av rektor, administrativ chef och tre biträdande rektorer. 

Inför läsåret 2021/2022 utvecklar vi vår lärstudioverksamhet med en klass årskurs 7-9 och skolhjälpen, en jourinsats för elever med tillfälliga placeringar på Brandbergsskolan. Vi söker därav en speciallärare till vår lärstudioverksamhet för högstadieelever. Lärstudion är en mindre undervisningsgrupp med elever som är placerad av kommunen och är i behov av ett utökat stöd. Klasserna består av ca 8 elever.

Arbetsuppgifter
Som speciallärare i lärstudioverksamheten leder du undervisningen för elever årskurs 7-9. Du planerar, bedriver och utvärderar undervisning i helklass. Undervisningen anpassas efter elevers behov och förutsättningar. 

Som speciallärare ingår du i ett arbetslag för lärstudioverksamhet där samplanering, bedömning och lärmiljö är centrala arbetsområden.

Du är noggrann med dokumentation och följer de riktlinjer och rutiner skolan fastlagt.

Kontinuerlig kommunikation med vårdnadshavare är något du tar för givet.

Kvalifikationer
Du är legitimerad speciallärare för SV/SVA årskurs 7-9. Det är meriterande om din lärarlegitimation ger dig behörighet i SO/EN. 

Du har erfarenhet av att ha arbetat i särskilda undervisningsgrupper med elever med NPF-variationer och språkstörning.

Du ska ha IKT-kompetens och kunskap om hur digitala verktyg används i ett pedagogiskt och didaktiskt syfte. Visa mindre

Speciallärare till mindre undervisningsgrupp, utvecklingsledare

Ansök    Maj 26    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca 30 minuter med bil eller pendeltåg. Skolan ligger en kort promenad från stationen. Skolans vision är:

Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. På skolan har vi drygt 900 elever och ca 115 medarbetare. Alla i teamet är delaktiga för elevernas bästa och vi har inställningen att att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola är vi ständigt i samtal om skolutveckling för höjda resultat och ökad likvärdighet. 

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog och har erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd. Du har god vana vid att möta elever med NPF/sårbarheter och ser individen bakom  diagnosen/funktionsvariationen. Du har goda kunskaper om hur vi tillsammans kan arbeta för att utveckla en god lärmiljö. Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande och hälsa. 

Du kommer att arbeta i ett team med speciallärare, lärare och resurspedagoger som sedan tidigare arbetar hos oss. Du undervisar elever i en mindre undervisningsgrupp. Du delar liksom oss glädjen i att se eleverna växa; både som individer ur ett socialt perspektiv och kunskapsmässigt!

Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter optimerar elevernas möjligheter till en framgångsrik skolgång. 

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att leda ett arbetslag!

Vi ser det som ett naturligt steg i skolans utveckling att samla våra kompetenser kring eleverna i år 1-6 (som arbetar i ett mindre sammanhang/Lärstudio) i ett arbetslag. Det innebär att du fungerar som utvecklingsledare och därmed blir en del av skolans ledningsgrupp.

Om du är intresserad kontakta gärna biträdande rektor Carola Vårkruse, 08-606 82 04,  för att berätta om din bakgrund och få information om uppdraget.

Välkommen med din ansökan! 

Intervjuer kommer genomföras löpande under tiden för annonsering, tjänsten kan komma att tillsättas innan rekryteringstiden löper ut. Sista dag för ansökan, 20 juni.

Vi undanber oss externa rekryteringskanaler. Visa mindre

Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning - Ämnen

Ansök    Apr 13    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Inom Svartbäcksskolans rektorsområde finns Haninge kommuns största grundsärskola för åk 1-6. Nu söker vi en behörig lärare till en a... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning

Inom Svartbäcksskolans rektorsområde finns Haninge kommuns största grundsärskola för åk 1-6.

Nu söker vi en behörig lärare till en av våra fina grundsärskoleklasser med inriktning Ämnen.

I rektorsområdet finns också en grundskola för åk F-6 med 420 elever.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Vi kan stoltsera med att vi har digitala lösningar för alla klasser på skolan med SmartBoards i alla klassrum och en väl utvecklad digital undervisning.

Ditt uppdrag
Sedvanliga läraruppgifter inom grundsärskolan inriktning ämnen dvs. du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot samt progressionen i dessa mål. Du måste vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du samarbetar med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Det här söker vi hos dig
Lärarlegitimation för att undervisa i grundsärskolan, inriktning ämnen. Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument. Du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande Kommunikation får stort utrymme. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda digitala verktyg i din undervisning. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid samt möjlighet till semesterväxling för semesteranställda.

Friskvårdscheckar, 1000:-/år

 

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare mot grundsärskolan årskurs 1-6

Ansök    Maj 7    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss Vi på Brandbergsskolan söker en speciallärare mot utvecklingsstörning mot grundsärskolan årskurs 1-6, ämnen som vill... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att utvecklas med oss
Vi på Brandbergsskolan söker en speciallärare mot utvecklingsstörning mot grundsärskolan årskurs 1-6, ämnen som vill vara med och utveckla vår nuvarande grundsärskola.

Till läsårsstart 2021/2022 utökar vi vår verksamhet för grundsärskolan då vi startar upp en ny klass för elever i årskurs 1-6. I dagsläget har vi en klass år 1-6 och  en klass år 7-9.Vi har även under detta läsår startat upp en fritidsverksamhet för våra elever i grundsärskolan.

Alla våra elever på Brandbergsskolans grundsärskola  läser inom ämnen. Detta gäller också den nya klassen.

Brandbergsskolan är en F-9 skola med drygt 500 elever beläget i ett mångkulturellt område. Skolans ledning består av rektor, tre biträdande rektorer samt en administrativ chef. I elevhälsan ingår förutom rektor och biträdande rektorer även speciallärare, skolsköterska, skolkurator, studie- och yrkesvägledare samt skolpsykolog och skolläkare.

 

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta som klasslärare inom grundsärskolan årskurs 1-6. Du leder din klass och ansvarar för att planera, undervisa och dokumentera din undervisning. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig då du kommer att ingå i grundsärskolans arbetslag.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig med speciallärarlegitimation med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta i grundsärskola och gärna med en mångkulturell profil. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Du har givetvis ett professionellt förhållningssätt mot elever, kollegor och vårdnadshavare.

Som speciallärare i grundsärskolan behöver du vara lyhörd och skicklig i kommunikation. Du har en förmåga att knyta och bibehålla relationer. Ett salutogent förhållningssätt är en självklarhet för dig. 

 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare/specialpedagog

Västerhaninge Montessoriskola är en trygg och trivsam åk f-6 skola. Det går runt 20 elever i varje klass och personaltätheten är hög. En god lärmiljö är allas ansvar och vi arbetar ständigt med tillgänglighet och inkludering för våra elever. Tjänsten består av två delar; speciallärare och specialpedagog. Utifrån just din kompetens utformas uppdraget på bästa sätt. Som speciallärare på skolan arbetar du främst med de elever som behöver specialundervisning. ... Visa mer
Västerhaninge Montessoriskola är en trygg och trivsam åk f-6 skola. Det går runt 20 elever i varje klass och personaltätheten är hög. En god lärmiljö är allas ansvar och vi arbetar ständigt med tillgänglighet och inkludering för våra elever.
Tjänsten består av två delar; speciallärare och specialpedagog. Utifrån just din kompetens utformas uppdraget på bästa sätt.
Som speciallärare på skolan arbetar du främst med de elever som behöver specialundervisning. Du arbetar nära alla pedagoger i detta arbete. Skolan har välfungerande strukturer för kartläggning i sv/sva och ma i åk f-6 och för uppföljningen av elevernas måluppfyllelse i alla ämnen. Stödinsatserna utgår från dessa underlag och vi har alltid som mål att insatserna ska göras så tidigt som möjligt. Skolan har även bra material som är väl beprövat av tidigare speciallärare.
Som specialpedagog ansvarar du tillsammans med rektor för den specialpedagogiska verksamheten på skolan:
Stöttar pedagogerna.
Stöttar i arbetet med utredningar, åtgärdsprogram, pedagogiska kartläggningar.
Stöttar vid samtal med vårdnadshavare.
Ansvar för skolans kartläggningsplan i sv/sva och ma.
Stöttar vid kartläggningar och inför nationella prov.
Sitter i elevhälsoteamet och arbetar förebyggande och åtgärdande tillsammans med kurator, skolsköterska och rektor.
Ansöker om tilläggsbelopp.

Vi tror på tydliga mål, samarbete och arbetsglädje. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning

Ansök    Mar 23    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning Vi kan stolta berätta att inom Svartbäcksskolans rektorsområde... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att utvecklas med oss
Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning

Vi kan stolta berätta att inom Svartbäcksskolans rektorsområde finns Haninge kommuns största grundsärskola för åk 1-6.

För närvarande har vi tio klasser, varav sju klasser med inriktning mot ämnesområden. Till hösten 2021 ökar vi ut med ytterligare två klasser inom ämnesområden. Vi söker nu sex engagerade lärare varav två av tjänsterna gäller de två nya klasserna. I rektorsområdet finns också en grundskola för åk F-6 med 420 elever.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Vi kan stoltsera med att vi har digitala lösningar för alla klasser på skolan med SmartBoards i alla klassrum och en väl utvecklad digital undervisning.Ditt uppdrag
Sedvanliga läraruppgifter inom grundsärskolan inriktning ämnesområden dvs. du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot samt progressionen i dessa mål. Du måste vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du samarbetar med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Det här söker vi hos dig
Lärarlegitimation för att undervisa i grundsärskolan, inriktning ämnesområden. Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument. Du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande Kommunikation får stort utrymme. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda digitala verktyg i din undervisning. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid samt möjlighet till semesterväxling för semesteranställda.

Friskvårdscheckar, 1000:-/årVälkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning

Ansök    Apr 8    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss! Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning Vi kan stolta berätta att inom Svartbäcksskolans rektorsområd... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Välkommen att utvecklas med oss!
Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning

Vi kan stolta berätta att inom Svartbäcksskolans rektorsområde finns Haninge kommuns största grundsärskola för åk 1-6.

För närvarande har vi tio klasser, varav sju klasser med inriktning mot ämnesområden. Till hösten 2021 ökar vi ut med ytterligare två klasser inom ämnesområden. Vi söker nu en engagerad lärare för ett vikariat under kommande läsår.

I rektorsområdet finns också en grundskola för åk F-6 med 420 elever.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Vi kan stoltsera med att vi har digitala lösningar för alla klasser på skolan med SmartBoards i alla klassrum och en väl utvecklad digital undervisning. 

Ditt uppdrag
Sedvanliga läraruppgifter inom grundsärskolan inriktning ämnesområden dvs. du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot samt progressionen i dessa mål. Du måste vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du samarbetar med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Det här söker vi hos dig
Lärarlegitimation för att undervisa i grundsärskolan, inriktning ämnesområden. Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument. Du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande Kommunikation får stort utrymme. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda digitala verktyg i din undervisning. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid samt möjlighet till semesterväxling för semesteranställda.

Friskvårdscheckar, 1000:-/år

 

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare/Specialpedagog till mindre undervisningsgrupp

Ansök    Sep 9    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca 30 minuter med bil eller pendeltåg. Skolan ligger en fem minuters promenad från stationen. Skolans vision är Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. På skolan har vi ca 900 st elever och ca 115 medarbetare. Alla i teamet är delaktiga för elevernas bästa och vi har inställningen att att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola är vi ständigt i samtal om skolutveckling för höjda resultat och ökad likvärdighet. 

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog och har erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd och Npf-diagnoser, samt kunskaper om lärmiljöer. Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande och hälsa. 

Du kommer att arbeta i ett team med ytterligare en speciallärare och resurspedagoger som sedan tidigare arbetar hos oss. Som speciallärare leder ni arbetet tillsammans och undervisar elever i en mindre undervisningsgrupp. Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter optimerar elevernas möjligheter till en framgångsrik skolgång. 

Om du är intresserad kontakta gärna biträdande rektor Carola Vårkruse, 08-606 82 04,  för att berätta om din bakgrund och få information om uppdraget.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer genomföras löpande under tiden för annonsering. Vi undanber oss externa rekryteringskanaler. Visa mindre

Speciallärare i grundsärskolan inriktning ämnesområden, vikariat

Ansök    Okt 13    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Speciallärare inom grundsärskolan; inriktning ämnesområden Svartbäcksskolans rektorsområde är Haninge kommuns största grundsärskola fö... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning

Speciallärare inom grundsärskolan; inriktning ämnesområden

Svartbäcksskolans rektorsområde är Haninge kommuns största grundsärskola för åk 1-6, för närvarande har vi 10 klasser, varav 7 klasser med inriktning ämnesområden.

Är du speciallärare och har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundsärskola, inriktning ämnesområden? Vi har nu ett lärarvikariat/ämnesområden under detta läsår (och troligtvis nästa läsår) för en klass med fem elever med svår till måttlig intellektuell funktionsnedsättning samt autism.  

Arbetsuppgifter  

Sedvanliga läraruppgifter inom grundsärskolan inriktning ämnesområden dvs. du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot och progressionen i dessa mål. Du måste vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du samarbetar med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Kvalifikationer
Lärarlegitimation för att undervisa i grundsärskolan, inriktning ämnesområden. Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument, du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande Kommunikation får stort utrymme. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning.

Villkor

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

Urval och intervjuer sker löpande under annonstiden. Visa mindre

Speciallärare till Berga naturbruksgymnasium

Ansök    Jul 6    REGION STOCKHOLM    Speciallärare
Om tjänsten Du kommer arbeta både i vår Studio med elever enskilt och i mindre grupp såväl som i klass tillsammans med lärare, instruktörer och elevcoacher. Du ingår i Bergas Elevhälsoteam tillsammans med skolledare, specialpedagog, skolsköterska och skolkurator. Du kommer att vara en av två mentorer i en klass. Det finns möjlighet till enklare boende på skolans område. Om dig Du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Det är meriterande om du är väl i... Visa mer
Om tjänsten
Du kommer arbeta både i vår Studio med elever enskilt och i mindre grupp såväl som i klass tillsammans med lärare, instruktörer och elevcoacher.
Du ingår i Bergas Elevhälsoteam tillsammans med skolledare, specialpedagog, skolsköterska och skolkurator. Du kommer att vara en av två mentorer i en klass.
Det finns möjlighet till enklare boende på skolans område.
Om dig
Du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Det är meriterande om du är väl insatt i att genomföra pedagogiska kartläggningar, skriva åtgärdsprogram, äska tilläggsbelopp och analysera olika resultat av diagnoser. Du har förmåga att individualisera undervisning utifrån varje elevs behov och situation. Som speciallärare ska du vara en tydlig, strukturerad och kreativ ledare och ha förmåga att skapa tillitsfulla relationer med våra elever.
Tjänsten är en ferietjänst (tillsvidaretjänst), 60-100 % (efter önskemål) och tillsätts snarast efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Om oss
Berga naturbruksgymnasium ligger i Västerhaninge utanför Stockholm och ägs och drivs av Region Stockholm.
Berga är en gymnasieskola med ca 200 elever som inkluderar ett riktigt lantbruk med tillhörande djurstallar, ridhus och internat. Gårdens areal uppgår till 600 hektar vilket gör att skolan har ett läge som är unikt för Stockholms län, bara 30 minuter med pendeltåg från Stockholms centralstation.
Sedan 1921 har ungdomar utbildat sig inom lantbruk på Berga även om gårdens historia sträcker sig betydligt längre tillbaka i tiden än så. Läs mer på vår hemsida: www.bergagymnasium.se
Varmt välkommen med din ansökan!
Kontaktpersoner
Eva Lönnkvist Andersson
Biträdande rektor
[email protected]
072-596 6173
Steven Hart
Rektor
[email protected]
073-973 4859 Visa mindre

Speciallärare/Specialpedagog till mindre undervsningsgrupp

Ansök    Dec 19    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca 30 minuter med bil eller pendeltåg. Skolan ligger en fem minuters promenad från stationen. Skolans vision är Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. På skolan har vi ca 900 st elever och ca 115 medarbetare. Alla i teamet är delaktiga för elevernas bästa och vi har inställningen att att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola är vi ständigt i samtal om skolutveckling för höjda resultat och ökad likvärdighet. 

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog och har erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd och Npf-diagnoser, samt kunskaper om lärmiljöer. Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande och hälsa. 

Du kommer att arbeta i ett team med resurspersoner som sedan tidigare arbetar hos oss. Ditt uppdrag blir att leda arbetet och undervisa elever i en mindre undervisningsgrupp. Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter optimerar elevernas möjligheter till en framgångsrik skolgång. 

Om du är intresserad kontakta gärna TF.rektor Charlotte Wassberg, 08-606 83 54,  för att berätta om din bakgrund och få information om uppdraget.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer genomföras löpande under tiden för annonsering. Vi undanber oss externa rekryteringskanaler. Visa mindre

Speciallärare som vill vara med och fortsätta bygget av F-6 på Ribbyskolan

Ansök    Jun 11    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Vi söker Dig speciallärare/specialpedagog som vill vara med och fortsätta bygget av F-6 på Ribbyskolan i Haninge kommun. Ribbyskolan har i många ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Vi söker Dig speciallärare/specialpedagog som vill vara med och fortsätta bygget av F-6 på Ribbyskolan i Haninge kommun.

Ribbyskolan har i många år varit en 7-9 skola som nu är under tillväxt för att bli en F-9 skola. I dagsläget har vi för närvarande ca 720 elever. Hösten 2017 startade vi upp vår utökning av skolan med förskoleklass samt årskurs 1-2. På F-6 kommer vi att vara tvåparallell. Vi kommer fortsätta med utökningen varje år tills vi är en fulltalig F-9 skola.

Vi har en trivsam skola med bra miljö och en hög teknisk standard så som t.ex. projektorer i alla klassrum och chromebook/ipads till samtliga elever. På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola. Gå gärna in på vår hemsida, som du hittar under Haninge kommuns grundskolor, så får Du mer information om vår skola.

Vi arbetar i nyrenoverade befintliga lokaler och 2022 planerar vi att flytta in i en gemensam skola för  F-9. Du som ny personal kommer att ha möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.

Vi söker dig som är behörig speciallärare/specialpedagog. Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt och en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas utifrån sina förutsättningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda lärare.

Som person motiveras du av att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att handla om att ge riktat specialpedagogiskt stöd till elever såväl enskilt som i mindre grupper. Du kommer att arbeta tätt med pedagogerna för att analysera svårigheter på olika nivåer, bl.a. genom screening. Du kommer att vara en viktig del i kartläggningen vid pedagogiska utredningar samt bidra med stöd för lärarna i arbetet med åtgärdsprogram.

Ditt arbete med eleverna kan röra sig om såväl extra anpassningar som särskilt stöd. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv. I ditt uppdrag ingår det att driva ett inkluderande förhållningssätt där eleverna så långt det är möjligt kan få sitt stöd inom klassens ram. Vi vill ha en lärmiljö anpassad utifrån elevens behov.

En viktig del i denna tjänst består i att utveckla och driva skolans elevhälsoteam, därför är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av detta.

I tjänsten ingår bl.a. att:

- Driva skolans elevhälsoteam och lyfta elevärenden utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv
- Arbeta i samspel med pedagoger i klassrummet för att utveckla lärmiljön
- Handleda pedagoger kring enskilda elever och grupper
- Delta i återgivningar och se till att rekommendationer verkställs för eleven i skolan
- Arbeta med elever (enskilt eller i grupp)
- Analysera och sammanställa screeningsresultat
- Delta i ansökan om strukturmedel för elever i behov av stöd
- God datorvana då vi använder oss av IT till det mesta i skolan

 

 Välkommen till en skola där personalen samarbetar och trivs!

 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Arbetstid/Varaktighet Dagtid, Tillträde 12 augusti 2020 eller enligt ö.k.

Tillsvidareanställning, ferietjänst

Lön Kollektivavtal finns Kontaktpersoner Camilla Lindblad, biträdande rektor tel. 08 - 606 8433 Ansökan Sista ansökningsdag 2020-07-10

Arbetsgivare Haninge kommun, Ribbyskolan Nynäsvägen 203-205 13741 VÄSTERHANINGE Tel: 08-606 75 77 E-post: [email protected] Visa mindre

Engarerad målmedveten speciallärare till grundsärskolan inriktning ämnen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Lärare inom grundsärskolan inriktning ämnen Inom Svartbäcksskolans rektorsområde finns Haninge kommuns enda grundsärskola för åk 1-6, vi har för nä... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Lärare inom grundsärskolan inriktning ämnen

Inom Svartbäcksskolans rektorsområde finns Haninge kommuns enda grundsärskola för åk 1-6, vi har för närvarande nio klasser, två med inriktning ämnen och sju med inriktning ämnesområden.

Nu söker vi en behörig speciallärare för en av våra ämnesklasser. Klassen startade upp i höstas med 6 elever och 3 elevassistenter. Svartbäcksskolans grundskola består av ca 500 elever från förskoleklass till åk 6.

Vår gemensamma vision är:

" I hälsans skola får alla plats, vi jobbar tillsammans med målet i sikte"

Vi arbetar mot vår vision genom; ROTH dvs Respekt, Omtanke, Tillit och Hälsa. Hälsans skola innebär att vi bedriver mycket rörelse vi är sockersmarta och lägger stor vikt på ledarskapet.

 Arbetsuppgifter 

Sedvanliga läraruppgifter inom grundsärskolan inriktning ämnen dvs. du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Du är en tydlig, trygg ledare i klassen som lägger stor vikt vid att möta varje elev och arbeta tålmodigt med att skapa relationer i denna "nya klass". Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna mot målen. Du måste vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Våra elevassistenter är kompetenta och har lång erfarenhet av sitt arbete. Du samarbetar med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Kvalifikationer
Lärarlegitimation för att undervisa i grundsärskolan inriktning ämnen. Du är en tydlig, stabil ledare, har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument. Du använder din kreativitet för att anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande Kommunikation får stort utrymme. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.Anställningsform Tillsvidareanställning Visa mindre

Speciallärare / specialpedagog sökes till HagaLyckebyskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Haninge är en modern och framtidsmedveten kommun. Haninges skolor arbetar målinriktat och medvetet med ökad måluppfyllelse. Haga/Lyckebyskolan är... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Haninge är en modern och framtidsmedveten kommun.

Haninges skolor arbetar målinriktat och medvetet med ökad måluppfyllelse. Haga/Lyckebyskolan är en F-9 skola med drygt 1000 elever vars rektorsområde ligger i vackra Vendelsö, ett lugnt område med närhet till sjö och natur.

 

Vår vision är: Tillsammans skapar vi framtiden!

 

Ditt uppdrag Som specialpedagog/speciallärare kommer du att arbeta med undervisning för elever i behov av särskilt stöd, både enskilt och i grupp. Du kommer att handleda och ge stöd till lärare, arbetslag och mentorsgrupper med exempelvis individuellt anpassat material som eleverna kan arbeta med i klassrummet. Du ska vara ett stöd i och medverka vid arbetet med pedagogisk kartläggning, utredningar och upprättande av åtgärdsprogram, extra anpassningar, utvecklingssamtal, mm. Du kommer att arbeta med uppföljning av kunskapsresultat och vara en del av elevhälsoteamet. Du arbetar för att våra elever ska lyckas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar och du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du ska ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med föräldrar och kollegor och ha en vilja att skapa goda relationer med eleverna.

Kvalifikationer Helst ser vi att Du är legitimerad lärare och har en speciallärarutbildning men annan specialpedagogisk kompetens kan komma ifråga. Du har erfarenhet och vana av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och kunskap om digitala hjälpmedel som pedagogiskt redskap.

Erfarenhet av och stor förmåga att kunna samverka med andra och att flexibelt kunna möta olika behov i verksamheten är en förutsättning. Du är kreativ och vill hitta olika lösningar där elevernas bästa är i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande under annonseringstiden. Visa mindre

Speciallärare svenska Måsöskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Måsöskolan är en F-6 skola i ett område i stor utveckling. En helt ny stadsdel är under byggnation, en ny pendeltågsstation är färdig... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning Måsöskolan är en F-6 skola i ett område i stor utveckling.

En helt ny stadsdel är under byggnation, en ny pendeltågsstation är färdigställd. Skolan har ca 630 elever. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla och utvecklas i verksamheten, det gör vi genom att finna varandras styrkor och kompetenser och lära av varandra.

På Måsöskolan trivs vi tillsammans både elever, föräldrar och personal. Tillsammans arbetar vi mot målet att skapa goda kunskapsresultat hos våra elever. Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. På Måsöskolan arbetar vi mot vår vision "barn gör rätt om de kan". För de elever som har svårt att nå upp till våra förväntningar använder vi oss av en samtalsmetod, CPS-samtal, vilket innebär en samtal i samarbete med eleven för att finna lösningar/stöd för elevens svårigheter (Ross Green). Vi har en implementeringsplan för all personal att få kunskaper för att genomföra dessa samtal som verktyg och metod.

Vi har sedan hösten 2018 byggt upp vårt Lärcentrum. Lärcentrum tar emot elever som behöver extra stöd i svenska/matematik, utveckla sin studieteknik, lära sig sitt IT-verktyg, ett lugnare sammanhang, rast/lunch i lugn miljö etc. 

Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som samarbetar med personalen för eleven i fokus. Vi har inspirerats av Kolsva-modellen och har utifrån denna utvecklat en arbetsmetod för vårt elevhälsoarbetet. I vårt elevhälsoteam finns i dag utöver skolledning en speciallärare, en specialpedagog, en kurator och skolsköterska. Du kommer ingå i elevhälsans arbetslag som är ett mycket aktivt, skolutvecklande, drivande och engagerat arbetslag med mycket värme och empati. 

Vi har ett väl inarbetat trygghetsteam på skolan som arbetar för trygga elever.Arbetsuppgifter Arbete i grundskolan, främst i vårt Lärcentrum som speciallärare.

Kvalifikationer
-Du har lärarlegitimation, speciallärar/specialpedagogexamen. Gärna med läs, skriv och språkutveckling.

-Du är en målinriktad, trygg person som vill samarbeta och utvecklas tillsammans med dina kollegor.

-Du har ett positivt och lösningsinriktat förhållningssätt och har ett stort intresse för elevers utveckling och lärande. Du ser elevens förutsättningar, styrkor och möjligheter.

-Vill lära, utvecklas och ta ansvar.

-Du har en förmåga att skapa goda relationer till elever, föräldrar samt kollegor.

-Är intresserad av arbeta med specialpedagogik för lärande.

-Du är van IKT-användare.

Det här kan vi erbjuda dig

Du kommer att ingå i ett EHT-arbetslag med hög kompetens. 

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande.Villkor Månadslön, 80%-100%, ferietjänst Visa mindre

Engagerad och kreativ speciallärare sökes till Svartbäcksskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Beskrivning Svartbäcksskolan är en skola med fokus på eleverna och deras framtid. Vi erbjuder en unik kombination av stabilitet och tradition ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Beskrivning


Svartbäcksskolan är en skola med fokus på eleverna och deras framtid.

Vi erbjuder en unik kombination av stabilitet och tradition där du har möjlighet att bli en del av en verksamhet som vågar tänka nytt, tänka framåt och tänka stort. Vi värdesätter egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet och stort engagemang.

Svartbäcksskolan är en F-6 skola med tillhörande grundsärskola med ca 530 elever. Skolan ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet.

Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda kunskapsresultat. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan.

Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Vi kallar oss för hälsans skola där hela individen står i fokus i vårt lärande. Vi har förstelärare som tillsammans med skolledningen leder den pedagogiska utvecklingen och har fokus på så väl det kollegiala lärandet som våra gemensamma mål.

Vi utgår från samtalsmetoden CPS i vårt arbete med eleverna. CPS är en metod för bland annat konfliktlösning som utgår från förhållningssättet att barn gör rätt om de kan.

I vår skolrestaurang serveras en näringsrik och sockersmart kost och vår skola är återkommande nominerade i White guide junior.Arbetsuppgifter


Du kommer tillsammans med en resursperson och kurator med socialpedagogiskt ansvar starta upp vårt blivande lärcentrum dit elever i behov av särskilt stöd kommer för att få stöd i lärandet. Du kommer att ha ett nära samarbete med skolans specialpedagog och elevernas mentorer för att kunna kartlägga, individuellt anpassa och sätta in rätt stöd för respektive elev. Du kommer också att ingå i skolans elevhälsoteam som arbetar förebyggande och hälsofrämjande. I elevhälsoteamet ingår specialpedagog, speciallärare, kurator, skolsköterska, psykolog, rektor samt tre biträdande rektorer.

 

Kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog och som har erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd samt kunskaper om tillgängliga lärmiljöer. Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande och hälsa.  

Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter optimerar elevernas möjligheter till en framgångsrik skolgång.  Du ser varje individs förutsättningar, styrkor och möjligheter, och har förmågan att skapa ett optimalt klimat för lärande. Du har ett öppet och flexibelt förhållningssätt samt mycket god samarbetsförmåga.

 

Villkor
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tror starkt på rätt person på rätt plats!  

Urval och intervjuer sker löpande under annonstiden. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Speciallärare till lärstudio årskurs 1 - 5

Ansök    Apr 16    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca 30 minuter med bil eller pendeltåg. Skolan ligger en fem minuters promenad från stationen. Skolans vision är Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. På skolan har vi ca 900 st elever och ca 115 medarbetare. Alla i teamet är  delaktiga för elevernas bästa och vi har inställningen att att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola är vi ständigt i samtal om skolutveckling för höjda resultat och ökad likvärdighet. 

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog och har erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd och Npf-diagnoser, samt kunskaper om lärmiljöer. Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande och hälsa. 

Du kommer att arbeta i ett team med resurspersoner som sedan tidigare arbetar hos oss. Ditt uppdrag blir att leda arbetet och undervisa elever i lärsstudio åk 1-5. Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter optimerar elevernas möjligheter till en framgångsrik skolgång. 

Om du är intresserad kontakta gärna bitr. rektor Carina Reisö, 08-606 83 80,  för att berätta om din bakgrund och få information om uppdraget.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer genomföras löpande under tiden för annonsering. Vi undanber oss externa rekryteringskanaler. Visa mindre

Slöjdlärare , 100 %

Ansök    Apr 16    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har Stockholms City på bekvämt pendlingsavstånd, ca 30 minuter med bil eller pendeltåg. Skolan ligger en fem minuters promenad från stationen. Skolans vision är Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. På skolan har vi ca 900 st elever och ca 115 medarbetare. Alla i teamet är  delaktiga för elevernas bästa och vi har inställningen att att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola är vi ständigt i samtal om skolutveckling för höjda resultat och ökad likvärdighet. 

Vi söker dig som är slöjdlärare, inriktning trä- och metall, till vår slöjdinstitution. Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande. 

Du kommer att ingå i ett årskursbundet arbetslag som sedan tidigare arbetar hos oss och du kommer att undervisa elever i åk 3-9. Vi vill att du med dina ämneskunskaper och erfarenheter entusiasmerar och leder eleverna för bästa resultat i ditt ämne. 

Om du är intresserad kontakta gärna bitr. rektor Lotte Wassberg, 08-606 83 54, för att berätta om dig och få mer information om uppdraget. 

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer genomföras löpande under tiden för annonsering. Vi undanber oss externa rekryteringskanaler. Visa mindre

Speciallärare / Specialpedagog till enhet 3 - 6 på fina Tungelsta skola

Ansök    Maj 7    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Tungelsta skola är "skolan mitt i byn" , en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har storstaden i form av Stockholms City på bekvämt... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn" , en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har storstaden i form av Stockholms City på bekvämt pendelavstånd, ca 30 minutermed bil och eller pendeltåget. Skolan ligger fem minuters promenad från stationen. Skolans vision är Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. På skolan har vi ca 900 st elever och vi är ca 115 medarbetare. Alla i teamet är  delaktiga för elevernas bästa  och vi har inställningen att att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola är vi ständigt i samtal om skolutveckling för höjda resultat och ökad likvärdighet. 

Vi söker dig som är utbildad lärare/speciallärare/specialpedagog och har erfarenhet av att handleda pedagoger, arbeta med elever i lärgrupper  samt kunskaper om god lärmiljö.  Du är en tydlig och trygg person  som med glädje och kreativitet ser till pedagogernas och elevernas lärande.

Du kommer att arbeta i ett team med specialpedagog, speciallärare och resurspersoner som sedan tidigare arbetar hos oss. Ditt uppdrag blir att handleda pedagoger och elever. Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter optimerar pedagogernas och elevernas möjligheter till en framgångsrik skolgång. 

Om du är intresserad kontakta gärna bitr. rektor Lotte Wassberg, 08-606 83 54, för att berätta om din bakgrund och få mer information om uppdraget. 

Intervjuer kommer genomföras löpande under tiden för annonsering. Vi undanber oss externa rekryteringskanaler. Visa mindre

Vi söker Dig speciallärare / specialpedagog till F - 6 på Ribbyskolan

Ansök    Mar 15    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Vi söker Dig speciallärare/specialpedagog som vill vara med och fortsätta bygget av F-6 på Ribbyskolan i Haninge kommun. Ribbyskolan har i många ... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Vi söker Dig speciallärare/specialpedagog som vill vara med och fortsätta bygget av F-6 på Ribbyskolan i Haninge kommun.

Ribbyskolan har i många år varit en 7-9 skola som nu är under tillväxt för att bli en F-9 skola. I dagsläget har vi för närvarande ca 720 elever. Hösten 2017 startade vi upp vår utökning av skolan med förskoleklass samt årskurs 1-2. På F-6 kommer vi att vara tvåparallell. Vi kommer fortsätta med utökningen varje år tills vi är en fulltalig F-9 skola.

 Vi har en trivsam skola med bra miljö och en hög teknisk standard så som t.ex. projektorer i alla klassrum och chromebook/ipads till samtliga elever. På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola. Gå gärna in på vår hemsida, som du hittar under Haninge kommuns grundskolor, så får Du mer information om vår skola.

 Vi arbetar i nyrenoverade befintliga lokaler och 2021 planerar vi att flytta in i en nybyggd skola för F-6. Du som ny personal kommer att ha möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.Vi söker dig som är behörig speciallärare/specialpedagog. Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt och en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas utifrån sina förutsättningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda lärare.

Som person motiveras du av att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att handla om att ge riktat specialpedagogiskt stöd till elever såväl enskilt som i mindre grupper. Du kommer att arbeta tätt med pedagogerna för att analysera svårigheter på olika nivåer, bl.a. genom screening. Du kommer att vara en viktig del i kartläggningen vid pedagogiska utredningar samt bidra med stöd för lärarna i arbetet med åtgärdsprogram.

Ditt arbete med eleverna kan röra sig om såväl extra anpassningar som särskilt stöd. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv. I ditt uppdrag ingår det att driva ett inkluderande förhållningssätt där eleverna så långt det är möjligt kan få sitt stöd inom klassens ram. Vi vill ha en lärmiljö anpassad utifrån elevens behov.

En viktig del i denna tjänst består i att utveckla och driva skolans elevhälsoteam, därför är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av detta.

I tjänsten ingår bl.a. att:

- Driva skolans elevhälsoteam och lyfta elevärenden utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv
- Arbeta i samspel med pedagoger i klassrummet för att utveckla lärmiljön
- Handleda pedagoger kring enskilda elever och grupper
- Delta i återgivningar och se till att rekommendationer verkställs för eleven i skolan
- Arbeta med elever (enskilt eller i grupp)
- Analysera och sammanställa screeningsresultat
- Delta i ansökan om strukturmedel för elever i behov av stöd
- God datorvana då vi använder oss av IT till det mesta i skolan

  

Välkommen till en skola där personalen samarbetar och trivs!

 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Speciallärare till liten grupp år 3 - 5

Ansök    Apr 15    Haninge kommun    Speciallärare
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Tungelsta skola är "skolan mitt i byn" , en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har storstaden i form av Stockholms City på bekvämt... Visa mer
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 
Tungelsta skola är "skolan mitt i byn" , en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun.

Vi har storstaden i form av Stockholms City på bekvämt pendelavstånd, ca 30 minutermed bil och eller pendeltåget. Skolan ligger fem minuters promenad från stationen. Skolans vision är Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. På skolan har vi ca 900 st elever och vi är ca 115 medarbetare. Alla i teamet är  delaktiga för elevernas bästa  och vi har inställningen att att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola är vi ständigt i samtal om skolutveckling för höjda resultat och ökad likvärdighet. 

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog och har erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd och Npf-diagnoser, samt kunskaper om god lärmiljö.  Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande och elevhälsa. 

Du kommer att arbeta i ett team med resurspersoner som sedan tidigare arbetar hos oss. Ditt uppdrag blir att leda arbetet och undervisa elever åk 3-6 i en mindre undervisningsgrupp. Vi vill att du med dina kunskaper och erfarenheter optimerar elevernas möjligheter till en framgångsrik skolgång. 

Om du är intresserad kontakta gärna bitr. rektor Lotte Wassberg, 08-606 83 54, för att berätta om din bakgrund och få mer information om uppdraget. 

Intervjuer kommer genomföras löpande under tiden för annonsering. Vi undanber oss externa rekryteringskanaler. Visa mindre