Lediga jobb som Drifttekniker, data i Haninge

Se lediga jobb som Drifttekniker, data i Haninge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haninge som finns hos arbetsgivaren.

Jobba Som Linuxtekniker

Ansök    Maj 31    Getdet AB    Drifttekniker, data
Sök jobbet som Linuxtekniker på XLNT Search för att jobba som Linuxtekniker! Pratar du flytande svenska & vill jobba som Linuxtekniker? Sök jobbet nu! När du har sökt jobbet ringer XLNT Search dig dagen efter för en snabb telefonintervju. Svara när de ringer dig för att få jobbet & jobba som Linuxtekniker. Sök Nu! ???? Erbjuds: ? Grundlön ? Support & utveckling Krav: ? Flytande svenska & engelska ? Erfarenhet av Linux (RHEL & CentOS) ? Erfarenhet av Bash &... Visa mer
Sök jobbet som Linuxtekniker på XLNT Search för att jobba som Linuxtekniker!
Pratar du flytande svenska & vill jobba som Linuxtekniker? Sök jobbet nu! När du har sökt jobbet ringer XLNT Search dig dagen efter för en snabb telefonintervju. Svara när de ringer dig för att få jobbet & jobba som Linuxtekniker. Sök Nu! ????
Erbjuds:
? Grundlön
? Support & utveckling
Krav:
? Flytande svenska & engelska
? Erfarenhet av Linux (RHEL & CentOS)
? Erfarenhet av Bash & Python Visa mindre

Driftingenjör

Ansök    Okt 20    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Om enheten FMTIS Genomförandeenhet Mitt är en av fyra genomförandeenheter i Sverige. Enheten sträcker sig från Falun ner till Gotland med flertalet orter där emellan, bland annat Haninge. På varje ort finns en genomförandeavdelning som hanterar drift och underhåll av försvarsmaktens ledningssystem, IT och tele. Enheten har idag närmare tvåhundra anställda där ca 40 är anställda på Genomförandeavdelning Haninge. Om GA Haninge IT FMTIS Genomförandeavdelni... Visa mer
Om enheten

FMTIS Genomförandeenhet Mitt är en av fyra genomförandeenheter i Sverige. Enheten sträcker sig från Falun ner till Gotland med flertalet orter där emellan, bland annat Haninge. På varje ort finns en genomförandeavdelning som hanterar drift och underhåll av försvarsmaktens ledningssystem, IT och tele. Enheten har idag närmare tvåhundra anställda där ca 40 är anställda på Genomförandeavdelning Haninge.

Om GA Haninge IT

FMTIS Genomförandeavdelning i Haninge IT Består av två IT-sektioner där den ena utgår från Berga och den andra från Muskö. Personalen arbetar inom ett flertal områden, bland annat it-support, nätverk och serverhantering. Vår främsta uppgift är att stödja Marinstaben, Stockholms Amfibieregemente Amf1 och 4e Sjöstridsflottiljen samt Haninge garnison i IT-relaterade frågor och beställningar.

 

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat. De verksamheter vi stödjer är föränderliga och vår leverans skall möta dessa behov.

Arbetsuppgifterna består av drift och underhåll samt felavhjälpning men även driftsättning och etablering. Arbetsuppgifterna går från felsökning, uppgradering och installation av klienter samt annan ändutrustning, till konfiguration, design av nät, switchar och routrar. Huvuddelen av arbetet sker på plats hos slutanvändare eller i dialog med företrädare för olika verksamheter alternativt den egna driftorganisationen. Du kommer att arbeta både i grupp och enskilt samt nära slutanvändaren.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Berga och Muskö. Resor kan förekomma både nationellt och internationellt.

 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar, där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Förutom att du kommer att lära dig våra interna system och processer, lägger vi stor vikt på säkerhetsutbildning. Våra medarbetare har ett flertal olika förmåner, bland annat: 


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och individuella karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder.

 

Kvalifikationer


• Gymnasial utbildning med inriktning data, IT, kundsupport eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
• Aktuell och relevant erfarenhet av installation och konfiguration av IT-utrustning.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Körkortsbehörighet B
• Svenskt medborgarskap

 

Meriterande


• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
• Kunskap eller erfarenhet inom nätverksteknik, TCP/IP, routing.
• Kunskap eller erfarenhet av Microsoftprodukter, Linux eller Cisco.
• Kunskap eller erfarenhet av försvarsmaktens IT-processer eller IT-system.
• Kunskap eller erfarenhet av signalskydd eller krypto.
• Kunskap eller erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.
• Erfarenhet av arbete inom statlig eller kommunal verksamhet. 

Vi är övertygade om att en blandad grupp i olika åldrar och med olika bakgrund och erfarenheter skapar ett starkt och robust arbetslag och en dynamisk och sund arbetsmiljö.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Du kan strukturera ditt arbete på ett bra sätt både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Du har lätt för att prata inför andra människor och bra på att göra dig förstådd. Du är flexibel och villig att ta till dig nya uppgifter och att lära dig det som behövs för att lösa uppdraget. Du är avslappnad, prestigelös, ärlig och rak. Du delar försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresse och förståelse för IT. Attityd, engagemang samt samarbetsvilja väger tyngre än formella utbildningar.

 

 

Övrigt

Befattningen är tillsvidare som civilanställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är en heltidstjänst och arbetsorten är Muskö och Berga i Haninge.

 Välkommen med din ansökan senast 2023-11-10

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta
Sektionschef Dennis Wallerström 072 395 34 47, [email protected].För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Hanna Ottosson, 019-393500.

 

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

SEKO Matz Felix

OFRS Martin Sparr

OFRO Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Supportekniker

Ansök    Maj 29    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
FMTIS GA Haninge har som uppgift att stödja förbanden som är placerade på orten samt det egna förbandet FMTIS verksamhet vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt. Huvudsakliga arbetsuppgifter Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskä... Visa mer
FMTIS GA Haninge har som uppgift att stödja förbanden som är placerade på orten samt det egna förbandet FMTIS verksamhet vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.
Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande eller avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av IT-materiel, främst klienter men även viss nätutrustning.
Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Muskö/Berga. Resor i tjänsten förekommer både nationellt och internationellt samt beredskapstjänstgöring i hemmet förekommer.

Vi erbjuder dig följande

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
• Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer


• Goda kunskaper om Windows klientoperativsystem och klienthårdvara.
• Gymnasieutbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
• Goda kunskaper i Svenska och Engelska både i tal och skrift.
• B-körkort fordras.


Meriterande


• Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system.
• Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet

 

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar. Du har god analytisk förmåga, utför uppgifter med hög kvalitet samt är beredd att vidareutbilda dig inom tjänstens kompetensområde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information
Placering: FMTIS GA Haninge.
Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Befattningen är civil.

I Försvarsmakten benämns befattningen Driftingenjör.Upplysningar
För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta
Sektionschef Dennis Wallerström 072 395 34 47, [email protected].

För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: HR-generalist Hanna Ottosson, 019-393500.

Fackliga företrädare
OFR/O - Anders Wallinder
OFR/S - Clarence Arnstedt
SACO - Mika Laitanen
SEKO - Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-20.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Jobba Som Linuxtekniker

Ansök    Maj 21    Getdet AB    Drifttekniker, data
Sök jobbet som Linuxtekniker på XLNT Search för att jobba som Linuxtekniker! Pratar du flytande svenska & vill jobba som Linuxtekniker? Sök jobbet nu! När du har sökt jobbet ringer XLNT Search dig dagen efter för en snabb telefonintervju. Svara när de ringer dig för att få jobbet & jobba som Linuxtekniker. Sök Nu! ???? Erbjuds: ? Grundlön ? Support & utveckling Krav: ? Flytande svenska & engelska ? Erfarenhet av Linux (RHEL & CentOS) ? Erfarenhet av Bash &... Visa mer
Sök jobbet som Linuxtekniker på XLNT Search för att jobba som Linuxtekniker!
Pratar du flytande svenska & vill jobba som Linuxtekniker? Sök jobbet nu! När du har sökt jobbet ringer XLNT Search dig dagen efter för en snabb telefonintervju. Svara när de ringer dig för att få jobbet & jobba som Linuxtekniker. Sök Nu! ????
Erbjuds:
? Grundlön
? Support & utveckling
Krav:
? Flytande svenska & engelska
? Erfarenhet av Linux (RHEL & CentOS)
? Erfarenhet av Bash & Python Visa mindre

Jobba Som Linuxtekniker

Ansök    Maj 28    Getdet AB    Drifttekniker, data
Sök jobbet som Linuxtekniker på XLNT Search för att jobba som Linuxtekniker! Pratar du flytande svenska & vill jobba som Linuxtekniker? Sök jobbet nu! När du har sökt jobbet ringer XLNT Search dig dagen efter för en snabb telefonintervju. Svara när de ringer dig för att få jobbet & jobba som Linuxtekniker. Sök Nu! ???? Erbjuds: ? Grundlön ? Support & utveckling Krav: ? Flytande svenska & engelska ? Erfarenhet av Linux (RHEL & CentOS) ? Erfarenhet av Bash &... Visa mer
Sök jobbet som Linuxtekniker på XLNT Search för att jobba som Linuxtekniker!
Pratar du flytande svenska & vill jobba som Linuxtekniker? Sök jobbet nu! När du har sökt jobbet ringer XLNT Search dig dagen efter för en snabb telefonintervju. Svara när de ringer dig för att få jobbet & jobba som Linuxtekniker. Sök Nu! ????
Erbjuds:
? Grundlön
? Support & utveckling
Krav:
? Flytande svenska & engelska
? Erfarenhet av Linux (RHEL & CentOS)
? Erfarenhet av Bash & Python Visa mindre

Jobba Som Linuxtekniker

Ansök    Maj 24    Getdet AB    Drifttekniker, data
Sök jobbet som Linuxtekniker på XLNT Search för att jobba som Linuxtekniker! Pratar du flytande svenska & vill jobba som Linuxtekniker? Sök jobbet nu! När du har sökt jobbet ringer XLNT Search dig dagen efter för en snabb telefonintervju. Svara när de ringer dig för att få jobbet & jobba som Linuxtekniker. Sök Nu! ???? Erbjuds: ? Grundlön ? Support & utveckling Krav: ? Flytande svenska & engelska ? Erfarenhet av Linux (RHEL & CentOS) ? Erfarenhet av Bash &... Visa mer
Sök jobbet som Linuxtekniker på XLNT Search för att jobba som Linuxtekniker!
Pratar du flytande svenska & vill jobba som Linuxtekniker? Sök jobbet nu! När du har sökt jobbet ringer XLNT Search dig dagen efter för en snabb telefonintervju. Svara när de ringer dig för att få jobbet & jobba som Linuxtekniker. Sök Nu! ????
Erbjuds:
? Grundlön
? Support & utveckling
Krav:
? Flytande svenska & engelska
? Erfarenhet av Linux (RHEL & CentOS)
? Erfarenhet av Bash & Python Visa mindre

TELETEKNIKER – FÄLTSYSTEM

Ansök    Jul 18    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet. Teletekniker - fältsystemFMTIS Genomförandeenhet Mitt ingår i Försvarsma... Visa mer
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Teletekniker - fältsystemFMTIS Genomförandeenhet Mitt ingår i Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) och har personal i Enköping, Arboga, Kungsängen, Berga och Visby.
Vi söker nu teletekniker till FMTIS genomförandeavdelning på Berga. I rollen som teletekniker hos oss kommer du att vara en viktig del i vår utförande organisation och bidra till att leverera resultat som har betydelse i ett större perspektiv.   

 

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Mitt är en av dessa enheter.

Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt underhåll av en mängd olika IT-System.

Genomförandeavdelning Berga består av en TELE sektion och två IT sektioner där du kommer att ingå i TELE sektionen.    

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att utföra underhåll och mindre reparationer på fältsystem som Försvarsmaktens förband använder ute i verksamheten.

Underhåll av fält-utrustning utförs i våra lokaler på Berga där vi har kontor och verkstadslokaler med testbänkar, instrument och annan utrustning som är nödvändig för utförandet.

 

Fältsystem består i huvudsak av olika typer av sambandssystem, radiosystem och övrig teleteknisk utrustning som används för transmission samt kommunikation.

 

Du arbetar i tekniklag med kollega och ibland enskilt. Du har ett nära samarbete med produktionsplanerare som stödjer med planering och åtgärdsprocesser i stödsystem.

 

Arbetet innebär många kontakter med annan personal inom Försvarsmakten samt vid behov stödja kolleger inom andra teknikområden.

 
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar.

Verksamheten erbjuder variation och komplexitet samt goda möjligheter för utbildning och personlig utveckling.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat.

 


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar FYS i veckan under arbetstid.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid, samt 28-35 semesterdagar beroende på ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer
 


• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT/TELE/EL eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• Körkort B (Manuell växellåda)

 

Meriter

• Militär erfarenhet
• Fullgjord värnplikt eller GMU
• Yrkeserfarenhet inom el, tele, radio
• Kunskap om nätverks- samt datakommunikation
• Truckutbildning

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort engagemang, är serviceinriktad, positiv och löser dina uppgifter med hög kvalitet. Du har förmågan att följa tekniska instruktioner och beskrivningar samt är mån om att leverera ett bra slutresultat oavsett arbetsuppgift.  Vi ser gärna att du är en person som vill utvecklas och vidareutbildas inom ditt teknikområde. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Tillträde
Befattningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

För anställningen krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras, deltaga i utbildning och övningar samt att tjänstgöra i krigsorganisation och utlandsstyrka. Personsäkerhetskontroll genomförs innan anställning.

Övrigt

• Befattningen benämns Teleingenjör och placeringsort är Berga.
• Tjänsteresor på annan ort förekommer.

 

 

Kontaktpersoner
Upplysningar om befattningen lämnas av sektionschef:

Henrik Wesslén på 010-823 81 68

 

Fackliga kontaktpersoner FMTIS:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Clarence Arnstedt

OFR/O Anders Wallinder

SEKO Matz Felix.

Samtliga nås via växeln på 019-393500

 

Ansökan:
 

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev.

 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre